Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמן שהרכב שלי חנה ע''י העבודה שלי שפשף משאית את הכנף האחורית של הרכב שלי, והשאיר חריטה מכוערת עם חשש גדול להתפתחות חלודה.

יש עדים ויש מספר משאית, מה עושים מכאן?

פורסם

1. מחר בבוקר מעדכן את סוכן הביטוח שלך ומקבל ייעוץ שלו, הרי זה הלחם והחמאה שלו.

2. אחרי כן פונה למוסך המקובל עךליך ומקבל הצעת מחיר לתיקון, כנראה שתזקק לשמאי, אבל תתייעץ עם סוכן הביטוח. את הצעת המחיר מעביר לבעל המשאית.

3. מתעד כל פגיעה ברכב, מקליט כל שיחה עם בעל המשאית, שומר כל התכתבות.

4. אם בעל המשאית משתף פעולה הוא ישלם מכיסו או יתבע את הביטוח שלו. אם לא משתף פעולה יהיה עליך לשלם מכיסך ולתבוע את הפוגע על הוצאותיך (תיקון, שמאי, הותאות נוספות אם יניו), או להפעיל את הביטוח שלך ולתבוע את הפוגע על הפסדיך, בעיקר השתתפות עצמית ועליית פרמיה.

5. מתעד את עדויות העדים ורושם את שמם, כתובתם ואמצעי הקשר איתם.

• אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אין לי מושג מי נהג המשאית רק עדים ומספר המשאית.

גם רציתי לשאול בהנחה וזה נזק לא גדול אולי לא שווה לי לתבוע את הביטו בהנחה ונהג המשאית לא ישתף פעולה ואני אספוג את עליית הפרמיה, אז ממה אני מתחיל בעצם, שמאי יעלה לפחות 1000 ש''ח וצפונה.

עריכה אחרונה על ידי רכוב כעומד
פורסם

תתחיל בהודעה לסוכן הביטוח - ללא הגשת תביעה. הוא גם ידריך אותך לגבי המשך הפעולה.

אם יש לך זיהוי ודאי של המשאית - הגש משטרה הודעה על האירוע - אתה אמור לקבל את פרטי בעל הרכב והביטוח שלו.

• רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

1. סוכן הביטוח יכול במקרים רבים ע"פ מספר רכב לברר באיזו חברה הרכב הפוגע מבוטח, ואז אתה מגיש תביעה ישירות לביטוח של הפוגע בלי לתקשר עם הפוגע עצמו.

2. מומלץ בכל מקרה לגשת לתחנת משטרה ולהגיש תלונה על תאונה ללא נפגעים, מילוי טופס קצר, ובסיום אתה מקבל מסמך עם פרטי בעל הרכב הפוגע, כדאי לבצע את התהליך ע"מ לתעד את העובדות ולשמור למקרה הצורך בהתנהלות מול הביטוח.

• רעיון טוב! 2
פורסם

אני מצטרף להצעות שקיבלת.

התחל עם תיעוד. צלם את הפגיעה, צלם את המקום, צלם את המקום בו חנית. צלם (ומדוד בביטחה, ככל הניתן) כמה כביש נשאר בהינתן רכב חונה. תעד קיומו של שילוט המתיר חניה (או לחילופין, תעד היעדרות של שילוט האוסר חניה).

המשך בקבלת פרטים של העדים, וברר האם יאותו להתייצב לעדות בבית משפט או להגיש תצהיר. ככל הניתן, שהעדים לא יהיו בעלי קרבה אליך, בעלי אינטרס, ו/או בעלי היכרות עם נהג המשאית (או אז יוכל לטעון שעדותם נובעת מרצון לפגיעה בו).

פנה למשטרה, דווח על תאונה ללא נפגעים, ובקש פרטיו של בעל המשאית.

ברר היכן מבוטחת המשאית (ביטוח רכוש, לא ביטוח חובה). ניתן להיכנס לאתר האינטרנט של חברות הביטוח ולהזין את לוחית הזיהוי של המשאית. מיד תתקבל תשובה האם המשאית מבוטחת בחברה או לא.

להלן רשימה בה תוכל לברר:

קבל הצעה מחיר לתיקון הנזק במוסך מקובל עליך.

צור קשר עם בעל המשאית, כפי שקיבלת מהמשטרה. מסור לו את הצעת המחיר לתיקון, ושאל כיצד ברצונו לפעול. תעד כל תקשורת עימו.

אם יבחר לשלם מכיסו - נהדר.

אם יבחר שהביטוח שלו ישלם - תזדקק לשמאי. עלות השמאי תהיה חלק מהתביעה שלך את חברת הביטוח של נהג המשאית. כמובן - שמור קבלות.

אם יתכחש - עליך להחליט האם אתה פועל מול חברת הביטוח שלו (אם ישנה), מולו, או מול הביטוח שלך (ככל שבידך ביטוח מקיף).

את רוב הפעולות הנ״ל יוכל לבצע עבורך סוכן הביטוח, אם ברשותך ביטוח שאינו ביטוח ישיר. הוא אף יוכל להדריכך כיצד מוטב לפעול, קל וחומר, במידה ונהג המשאית מתכחש.

שיהיה בהצלחה!

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

האם העדים יודעים לאיזה עסק הגיעה המשאית? אם הוא היה משאית לחלוקת סחורה...

ממליץ גם לעקוב היכן חונה המשאית (לאחר שיהיו בידך פרטיה ולאיזו חברה שייכת) ולצלם את מקום הפגיעה אצלה - סימני צבע בגובה הפגיעה אצלך. זו הוכחה חותכת המשלימה את העדויות.

עריכה אחרונה על ידי NAPOLEON

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...