Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3587 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

רוצה להחליף את הסיוויק 08' האצב'ק ידנית שלי, ברכב עם טורבו (לדוגמא ג'ולייטה 1.4 170כס ידנית).

אופי הנסיעות שלי, הוא הגעה ל7-8-9 יעדים ביום, כ100 קמ ביום, שכל מרחק בין יעד ליעד עומד על בין 1קמ ל10קמ, וזמן נסיעה יכול לקחת בין 3-4 דק' ל20-25 דק'.

זאת אומרת, כ10-15 התנעות ביום.

בנוסף, חוסר זמן, מכיוון שזה העבודה שלי, אין לי את האפשרות או רצון למען האמת, לבזבז זמן יקר על מה שהוא לא נסיעה ליעד עצמו.

השאלה שלי היא בעצם,

למיטב הבנתי (ומקריאה המון באינטרנט + התייעצות בחבר שהוא מהנדס מכונות), לאחר נסיעה - הטורבו חייב להתקרר, לכן יש צורך להמתין כ2-3 דק' לפני כיבוי המנוע , על מנת שהשמן יתקרר.

אם השמן לא מתקרר, בגלל החום רב - הוא הופך לגושי\אבקתי שסותמת את הטורבו לטווח הרחוק ואפשר להגיד ביי ביי.

*כפי שציינתי קודם אין לי את אפשרות להמתין 2-3 דק' בכל פעם, כי זה יכול להגיע ל30-40דק' ביום במצטבר, מה שאומר לסיים את היום כמעט שעה מאוחר יותר.

מצד שני, שמעתי שברכבים חדשים הטורבו ממשיך להתקרר לאחר הכיבוי, שמעתי שאין שום בעיה לכבות מיד, שמעתי על מערכת סטארט-סטופ עם טורבו, שמעתי על מכוניות שעשו 300אלף ללא המתנה של רגע, ושמעתי על כאלה שמת להם הטורבו לאחר שנה.

מה עושים?

איך זה בג'ולייטה? איך זה אצל מכוניות אחרות?

פורסם

אולי אני אולדסקול, אבל לפי היום עבודה שלך, הייתי מעדיף טורבו דיזל, גם חוסך בדלק וגם בנוי לעבודה שלך

או לפחות מנוע אטמוספרי אמין (הונדה)

העצירות מצריכות כיבוי מנוע?

פורסם

כן העצירות מצריכות כיבוי מנוע.

אני מגיע ליעד ראשון, חונה את הרכב - וחוזר אליו לאחר שעה.

יעד שני במרחק של כ1-10 קמ ממנו, וכן הלאה וכן הלאה עד סוף היום.

אין לי מה לרכוש הונדה נוספת, כי זו בדיוק הסיבה שאני רוצה להשתדרג, 3 שנים עם הסיוויק הנוכחית 140 כ"ס שכבר עשו את שלהם.

פורסם (נערך)
.

השאלה שלי היא בעצם,

למיטב הבנתי (ומקריאה המון באינטרנט + התייעצות בחבר שהוא מהנדס מכונות), לאחר נסיעה - הטורבו חייב להתקרר, לכן יש צורך להמתין כ2-3 דק' לפני כיבוי המנוע , על מנת שהשמן יתקרר.

אם השמן לא מתקרר, בגלל החום רב - הוא הופך לגושי\אבקתי שסותמת את הטורבו לטווח הרחוק ואפשר להגיד ביי ביי.

*כפי שציינתי קודם אין לי את אפשרות להמתין 2-3 דק' בכל פעם, כי זה יכול להגיע ל30-40דק' ביום במצטבר, מה שאומר לסיים את היום כמעט שעה מאוחר יותר.

מצד שני, שמעתי שברכבים חדשים הטורבו ממשיך להתקרר לאחר הכיבוי, שמעתי שאין שום בעיה לכבות מיד, שמעתי על מערכת סטארט-סטופ עם טורבו, שמעתי על מכוניות שעשו 300אלף ללא המתנה של רגע, ושמעתי על כאלה שמת להם הטורבו לאחר שנה.

שתיים-שלוש דקות נשמעות לי הרבה זמן לרכב שלא ננהג במאמץ. מצד שני, גם לכבות מיד נראה לי צעד נמהר. המתנה של 20-30 שניות נשמעת לי הרבה יותר סבירה.

למיטב זכרוני, ברכב מוגדש יש גם חשיבות יתר להמתנה קצרה להתייצבות הסל"ד לאחר ההנעה, אך גם כאן לא מדובר על המתנה ממושכת.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

כל המנועים המודרניים מצויידים בקירור מים למגדש. אין שום צורך להמתין לפני כיבוי בנסיעה מנהלתית.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
כל המנועים המודרניים מצויידים בקירור מים למגדש. אין שום צורך להמתין לפני כיבוי בנסיעה מנהלתית.

זה רכב מודל 2016:

20160921_132730.jpg

פורסם

לא יודע להגיד על הגוליטה אבל מנסיון עם קופרא , FR , וכרגע סופרב , בכולם אחרי התנעת לילה יש צורך לחכות כ 30 שניות עד שהסלד מתייצב , לאחר נסיעה מנהלתית סדר גודל של 20 שניות.

עם שני הרכבים הקודמים עברתי כ 50K כל אחד,0 תקלות , אחד מהם נמכר לחבר קרוב שכבר עבר את ה 150K ללא שום בעיות.

2017 Type R

פורסם

ברור שלא 3 דקות.

רציתי להראות שעדיין ההנחיה קיימת גם במכוניות חדשות (לא בכולן).

אני, אם אני נכנס לחניה בסל"ד סרק ממתין איזה 10-15 שניות וזהו, או שלא ממתין בכלל.

אם יש צורך בכיבוי מנוע מייד בסיום נסיעה מהירה (כניסה לתחנת דלק מכביש מהיר למשל) ממתין 30 שניות.

יותר מזה לדעתי ומניסיוני מיותר. מה שאני עושה כנראה גם מעבר למה שצריך.

פורסם

שאתה חוזר אחרי נסיעה סע לאט ורגוע וככה הטורבו מתקרר מצוין שתגיע תמתין 30 שניות עד דקה וזהו

בבוקר תמתין כדקה לפני שאתה יוצא וסע לאט ישמור לך על המנוע והטורבו,

יהקפד על סוג שמן איכותי והחלפות שמן תכוופות במיוחד אם אתה עושה נסיעות קצרות בעיר.

פורסם

שאלה, אצלי בפיקנטו, אמנם לא טורבו אלא אטמוספרי, שאני מניע בבוקר בהתחלה הסלד עומד על 1.5 בערך

ואחרי 30 שניות יורד ל1K בערך, מומלץ לחכות שהוא ירד או אפשר מיד לנסוע ?

פורסם (נערך)

לפי זה, כדאי לחכות.

זה לא עניין של סיכוך או של חימום המנוע, פשוט עניין של התייצבות הסל"ד.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...