Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3591 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

אני צריך עזרה בלבחור רכב חדש עד 80 אלף שח. הרכב הוא מקסימום ל-2 אנשים, אוטומט (רובוטי) ונקנה ל-5 שנים.

האופציות הן:

טויוטה אייגו

סוזוקי סלריו

שברולט ספארק החדשה

סיאט איביזה

על כל אלו עשיתי נסיעת מבחן. מבחינת נסיעה איביזה כמובן ללא תחרות אך מבחינת אמינות ואחריות היא כרגע במקום אחרון...

לגבי אייגו וסלריו, עד כמה הגיר רובוטי אמין? האם הוא מתאים לתנועה באזור ת״א?

פורסם

ספארק החדשה ברמת גימור LTZ - זה מה שהייתי בוחר ויש לי אחת כזו.

לגבי האיביזה - אני קניתי פולו חדשה ומכרתי בגלל אמינות הגיר, נסיעה בפקקים פשוט הטריף אותי עד שנטשתי אותה לטובת הספארק.

לגבי האייגו - רכב נחמד אבל מבחינת כוח ואבזור הספארק עולה עליו, וסלריו אני לא מכיר אבל זה נראה לי רכב ממש פשוט.

פורסם

היתרון של הפיג'ו 108/סיטרואן C1/ טויוטה אייגו (תכלס זה אותה גברת בשינוי אדרת ומחיר) הוא גג חצי נפתח ("קופסת סרדינים", נניח כמו 500C, להסתובב ככה ברחובות תל אביב בימים לא חמים זה כיף, הגיר הרובוטי לא להיט ברחבי תל אביב, יכול לטלטל ולחבוט מעט בהעברות בעיר בין ראשון-שני (וגם בלאי הקלאץ' יהיה גבוה בנסיעה כזו).

אם אתה לא צריך כוח מנוע חזק במיוחד או מרווח/בגאז' גדולים (למשל הסלריו די מרווחת) ויש לך נסיעות בתל אביב, לעשות את זה בתל אביב עם גג פתוח זה פשוט כיף (לי לפחות, ואני ממש לא מחסידי גג השמש, פשוט הגג הזה נותן חוויה הכי קרוב שאפשר לרכב קבריולה, אבל לא כבד במיוחד וכל החסרונות שבאים עם קבריולה).

פורסם

לגבי השברולט... לחברה שלי היה קרוז מעבודה וזה היה פשוט אסון...

לספארק יש גיר רציף שזה לא פחות מפחיד מ-DSG. חוץ מזה רכב באמת טוב ומאובזר. דא גם לו יש גג פנורמי נפתח.

טויוטה כרגע מובילה אצלי ברשימה. האם החלפת קלאץ' נכללת באחריות?

פורסם

מה זאת אומרת לא פחות מפחיד מDSG?

מלבד ניסן איזה בעיות היו בגיר רציף? שמה אין מצמדים שיתחממו בעליה ואין רובוט ומוח גיר כאלה.

גיר רציף קיים כבר כמה עשורים לעומת רובוטי שקיים בערך מאזור שנות ה2000 (הDSG קיים מ2003).

פורסם

לא הבנתי מה הקשר והדמיון בין DSG לבין הרציף שהרבה יותר אמין בכללי.

והקרוז כלל לא דומה לספארק החדשות שנחשבות דיי מוצלחות.

האייגו נחמדה מאוד והגג הנפתח מוסיף המון - עושה את הרכב כיפי לנהיגה ביום קיץ חמים.

אבל במחיר כזה הייתי הולך על הספארק.

Opel Adam S 2017

פורסם
או על ה-208 אקסס- עוד סופר מיני ב-80K, מתחרה באיביזה עם גיר אוטומטי פלנטרי יפני (אייסין) ולא ה-DSG באיביזה.

רמת אבזור מאוד נמוכה...

פורסם

האייגו עדיפה על הסלריו במרבית המובנים, ונראית צעירה ועדכנית.

הסלריו מכונית עצובה, למרות שבמרבית הפרמטרים אינה נופלת מהאייגו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני לא יודע איך הגיר בסלריו או ב-C1/AYGO אבל בדור הקודם (פג'ו 107) הגיר הרובוטי מאוד מטלטל, ולא הכי נעים לנסיעה בפקקים/בעיר אז מציע לך לקחת את זה בחשבון. היתרון שהן יהיו חסכוניות יותר.

למה אתה פוסל את השברולט ספארק על הסף?

פורסם

אם כבר רובוט תבדוק סיאט מיי: חסכוני, נראה אמיו, אחזקה זולה ממה שהבנתי הרכב די חזק למרות המנוע הקטן

פורסם
אני לא יודע איך הגיר בסלריו או ב-C1/AYGO אבל בדור הקודם (פג'ו 107) הגיר הרובוטי מאוד מטלטל, ולא הכי נעים לנסיעה בפקקים/בעיר אז מציע לך לקחת את זה בחשבון. היתרון שהן יהיו חסכוניות יותר.

למה אתה פוסל את השברולט ספארק על הסף?

לא פוסל את ספארק... פשוט יש לשברולט ביעות אמינות וגם על שרות של UMI שמעותי לא מעט. בכל מקרה יש להם ימי מכירות עוד שבוע ואז אני אשקול את האופציה מחדש.

אם כבר רובוט תבדוק סיאט מיי: חסכוני, נראה אמיו, אחזקה זולה ממה שהבנתי הרכב די חזק למרות המנוע הקטן

לא אוהב איך שהיא ניראית וגם היא קצת מיושנת. זאת גם אחת הסיבות שאני לא רוצה את i10/פיקנטו.

פורסם

לדעתי הספארק היא המיני הטובה ביותר,איבזור טוב,מנוע זריז,מושבים נוחים ניראית מודרנית.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...