Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ליסינג: פיג'ו 301 או פיאט טיפו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3567 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי חבר שמקבל רכב מהעבודה (הוא משלם רק שווי שימוש). מציעים לו שתי אפשרויות בלבד, פיג'ו 301 עם התיבה החדשה או פיאט טיפו. מה עדיף?

פורסם

לדעתי עניין של טעם. שיעשה נסיעה מבחן בשתיהן - ויחליט.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

במבחנים השוואתיים רבים ציינו כי הפיג'ו נוחה יותר מהפיאט , מישיבה ב301 אני מסכים שהמושב דיי נוח.

לטיפו יש יתרון בעוד שני כריות אוויר אך אין לה ציון ריסוק רשמי, את המוביל איי אני לא מחשיב כיתרון כי אני מאמין שאם תבקש גם בפיג'ו תקבל את הדבר הזה.

פורסם
לדעתי הפיאט- יותר מרווחת ומאובזרת, וכנראה בטיחותית יותר מהפיג׳ו (יש גם יותר ציוד בטיחותי).

על פי הנתונים היבשים ל-301 בסיסי גלגלים ארוך יותר ואילו לטיפו מימד רוחב עדיף. בפועל 301 מרווחת יותר.

לא יודע מי בטיחותית יותר כי טיפו טרם עברה מבחן ריסוק. יתכן ואתה צודק כי 301 וותיקה יותר ותוכננה לפני הטיפו, אבל לא ניתן לדעת ללא מבחן שיבדוק זאת.

פורסם

ב- 301 הקודמת נסעתי מספר ימים. הפריעו לי 2 דברים: תיבת ההילוכים הקודמת, והרמקולים העלובים.

בשניהם פיז'ו טיפלו, ולכן לפי דעתי ה- 301 עדיפה.

לפיאט יש את ייתרון הגודל, אבל ל- 301 יש את הדברים החשובים (בעיניי ובעיני עוד כמה) - נוחות (כיול-מתלים מוצלח יותר), שילוב של מנוע+תיבת הילוכים שנותן ביצועים עדיפים, והתנהגות-כביש עדיפה (שוב, כיול מתלים מוצלח).

לכן, אין כמעט התלבטות, אבל כמובן - נסיעת מבחן שלו בשתיהן, תפתור את הדילמה (בדגש על נסיעה מגוונת בעיר, דרך בינעירונית משובשת+סיבובים ועליות).

בהצלחה

פורסם

תודה על העזרה.

נטיית הרוב כאן היא לכיוון ה-301, אז בנוגע עליה האם למשהו יש תובנות בנוגע לאמינות המנוע והתיבה? נכון שהרכב יילקח בליסינג, אבל בכל זאת, זה פרמטר חשוב.

פורסם

טיפו טובה יותר.

ב301 הנדסת אנוש איומה ובכללי תחושה של רכב זול יותר.

שתי המכוניות משתמשות בתיבה יפנית של AISIN.

הטיפו גם בטיחותית יותר ומרווחת.

פורסם

עם הטיפו אין לי ניסיון בנהיגה אבל בתחום הזה לא אהבתי את ה-301.

קיבלתי אחת מהעבודה לכמה ימים, מהדגם הישן עם ה-AL4. הרכב היה מאוד כבד ומסורבל, אני לא הסתדרתי עם הגיר הזה. המנוע רועש ודיי מחוספס בסל"ד גבוה.

כסא הנהג לא היה לי נוח, הבסיס שלו מאוד קצר וזה גרם לי לכאבים קלים בברכיים בנסיעה ארוכה ובפקק.

תא הנוסעים מאוד פשוט וזול והרכב שיקיבלתי בוגר 35 אלף קילומטרים בחברת השכרה היה בלוי מאוד ורוב הפאנלים והדיפונים היו שרוטים ובלויים, מעניין אם עבר חיים ממש קשים או שהדיפונים נוטים לצבור סימנים כאלה.

בהתרשמות סטטית תא הנוסעים של הטיפו הרגיש רמה אחת מעל, מימד הרוחב הגדול יותר גורם לה להרגיש כמו רכב משפחתי ופחות כמו סופר מיני עם בגאז'.

אני חושב שכדאי לו לדאוג לעצמו לנסיעות מבחן קצרות בשתי המתמודדות כדי לדעת מה מתאים לו יותר.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

פיאט יפה יותר ובעלת תא מטען מעט גדול יותר, אבל שם נגמרים היתרונות. פיג'ו מרווחת יותר, נוחה יותר, בעלת מושבים טובים יותר, ועם מערכת מולטימדיה עם צג 7'' ולא 5'' פיצפון שיש בטיפו.

• תוכן חדש...