Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתי משתלם להחליף רכב?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3601 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אדם המתפרנס מסיוע לקונים ברכישת רכב ייעץ לי למכור את הרכב שלי כעת.

אני מנסה לחשוב מתי באמת כדאי להחליף רכב - כלכלית לחלוטין.

הרכב שלי:

-אני הבעלים השני, הקודם פרטי

-שנת ייצור 2008

-אצלי 4 שנים

-הרכב מתאים לי ומספק את צרכי

-אמין

בעוד שנתיים טיימינג, תמיד יש סיכוי לתקלה יקרה בטורבו או במשאבת סולר.

ריאלית נראה לי שהמחיר הנוכחי הוא כ18 אש"ח

כל שנה מאבד כ3000 ש"ח בערך לפי יד 2.

מה דעתכם?

פורסם

הכי משתלם כלכלית זה להחזיק כל עוד הוא מתפקד ועושה את מה שהוא מיועד לעשות, בלי יותר מידי תקלות שעולת לך בשעות העבודה.

גם החלפת טורבו (אם תצטרך) תעלה פחות מההפרש בפחת השנתי בין רכב שלך לרכב יותר חדש ב 4-5 שנים.

פורסם

מי שיעץ לך את זה לא חכם או בעל מניעים זרים.

אם האוטו אמין אז הוא עולה לך 3000 שקל בשנה ירידת ערך ונגיד יעלה לך בשנתיים הקרובות עוד 4 על תקלה גדולה (טורבו או משאבת סולר) אז בממוצע הוא יעלה לך 5 לשנה.

נגיד שהחלפת אותו לאוטו ב 40K. אז יש לך ירידת ערך של כ 4K בתרחיש הכי אופטימי וגם שם אין לך עירבון נגד תקלות.

אם האוטו לא עונה לך לצרכים, עושה צרות, אתה מפחד ממנו או סתם בא לך להתחדש זה סיפור אחר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

רכב מחזיקים עד שהוצאות עליו עולות יותר ממה שהוא מועיל.

טיימיניג זה טיפול שבכל מקרה תצטרך לעשות כמעט לכל רכב דיזל שתקנה במקומו.

לגבי תקלות כמו משאבת סולר או טורבו זה לא משהו שמופיע משום מקום בבת אחת אלא יש תסמינים מקדימים.

האם הם החלו?

מה מצב הרכב שלך ובאיזה ק"מ הוא?

פורסם

אגב אם זה מנוע מסילה משותפת (ב 2008 כבר כמעט הכל מסילה משותפת) ההוצאה הגדולה היא שיש להיערך אליך באיזור 250-300 אלף ק"מ היא שיפוץ או החלפת אינז'קטורים. ולא דווקא טורבו או משאבת הזרקה.

עדיין, להחליף אינג'קטורים יותר זול כלכלית מאשר להחליף לרכב חדש יותר.

פורסם

מתי שיש חשש לתקלה או תקלות שעלות תיקונם יותר משווי הרכב.

לדוגמא, המנוע אוכל שמן וגיר לא מעביר חלק את ההילוכים.

אתה יכול להאריך את חיי הרכב אם תחליף את השמנים ופילטרים בתדירות גבוהה יותר.

פורסם (נערך)

מצטער אם פספסתי שאלה של מישהו, מנסה לענות ביחד להכל:

-פיאט דובלו, 260,000KM

-הרכב במצב מעולה: אינו אוכל שמן, גיר חלק (בעיקר לאחר החלפת קלאץ לפני מס' שבועות)

-אני מבין שאינג'קטורים זה עוד משהו צפוי בזמן הקרוב

-טיפול פעם בשנה/12,000KM עם שמן 5w40 ופילטר מקורי

-מה הם הסימנים המקדימים של משאבת סולר/טורבו תקולים?

הנושא עלה עקב תקלות ברכב של חבר שהחליט למכור במקום לתקן.

כרגע הרכב שלי במצב מעולה אז לא צריכה להיות לי בעיה לקבל מחיר טוב.

עריכה אחרונה על ידי SJ413
פורסם

זה עובד - תסע. האוטו שלך בתור "מוצר" הגיע לנקודה שהוא שווה הרבה יותר ממה שאפשר לקבל עליו במכירה.

קשה לקנות ב 15.000 ש"ח מסחרית מיד פרטית מטופלת במצב טוב.

תמכור למישהו, המשיהו הזה יסע עוד 200.000 ק"מ.

אתה תוסיף 50.000 ש"ח, תקנה אוטו אחר מודל 2012 נגיד שיעשה בדיוק את אותה העבודה וגם כאן אין בטחון שלא יהיו תקלות.

פורסם

בעברי היו 3 דובלואים. אחת מודל 2003 הלכה לעולמה עם 44K ק"מ בת 11 חודש בתאונה, השניה אותו מודל (נקנו יחד) שירתה עד 2008 ו 350K ק"מ על החלפת קלאץ' וזרוע של ידית הגיר והשלישית שירתה מ 2008 עד 2011 ומעל ל 300K ק"מ ללא תקלות. אם האוטו שלך מטופל יש לו עוד לא מעט זמן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

על פניו הרכב שלך במצב מצויין.

רכב אחר שתקנה אם יהיה משומש אז כנראה שיהיה לך בלת"מ כזה או אחר, ואם יהיה חדש מהניילון - תוספת המחיר וירידת הערך שמתלווה לו יהיו גבוהות מאוד.

כל שתי האופציות יתנו לך בדיוק את אותה השימושיות. אותן התועלות.

אם הסולר שאתה משתמש בו תקין, אם אתה מחליף שמנים ופילטרים בזמן, אין סיבה שהרכב לא יסע בדיוק אותו הדבר עוד 100,000 ק"מ או 250,000 ק"מ.

הקפדה על המתנה של כחצי דקה - דקה לפני דימום המנוע תאריך את חיי הטורבו.

גם אם תהיה תקלה כזו או אחרת מתקנים וממשיכים.

סע לשלום ואל תחליף.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

מתי משתלם להחליף רכב?

כמו כל שאלה שתלויה בהרבה גורמים ומשתנים התשובה היא כמעט תמיד - זה תלוי.

תלוי בהרבה גורמים - בראיה הכלכלית שלך לטווח הקצר אבל הרבה יותר מזה בראיה הכלכלית שלך לטווח הארוך.

בכדאיות הכלכלית שלך אל מול היכולת הכלכלית האמיתית שלך.

בד"כ מה שקורה זה שאנשים יחפשו תירוצים להחליף את הרכב שלהם מתוך מיאוס או פשוט רצון להתחדש.

דוגמא אישית - הרכב הקודם שלי היה שנת 2006

כאשר רכשתי אותה ב65K שקלים (מחירון התחלתי היה למעלה מ80) היא כבר היתה אחרי השתלת מנוע (חדש מניילונים מתועד בחברה) ואחרי תיקונים של תאונה אבל לאחר בדיקות הרכב הוא היה פיקס!

באמת נהניתי מהרכב דרך אגב.

אבל כעבור חמש שנים הצטבר ברכב בלאי - לא תקלות אלא בלאי שכבר היה צריך לחדש.

מיסבים, תושבות מנוע, חיישני חמצן, בולמים - כל ההשקעה הסתכמה בגג 15K שקלים והרכב ממשיך כחדש על הכביש.

מנגד - הרכב כבר היה על 200KKM במד הנסועה שלו ומעולם לא החליפו שמן גיר.

כנגד הרכב הזה נוצרה הזדמנות רצינית לרכב יד ראשונה ישירות מאבא שלי - המחירון מינוס 30 באותה התקופה זה מה שהוצע לי ועל הרכב שלי בטרייד אין הציעו 20

בסופו של דבר ההחלטה שלי היתה בין להשקיע 15K שקלים על הרכב שלי ולסחוב איתו עוד כמה שנים או במידה והגיר יתפגר לפני אז עד שהגיר יתפגר ואחרי זה להחליט מה לעשות.

או להשקיע כפול מזה ולקחת רכב "כמו חדש" עם 60KKM שאני גם יודע את כל ההיסטוריה הטיפולית שלו.

לו הייתי במצב כלכלי קשה - יתכן והייתי מעדיף לתקן את הרכב הקודם ולקחת סיכון שאני מתקרב לקילומטרז' של תקלה רצינית.

אבל המצב הכלכלי שלי איפשר לי להשקיע כפול מזה ואולי בראיה לטווח ארוך עשיתי החלטה כלכלית נכונה יותר.

זה הסיפור האישי שלי.

אני רואה הרבה פעמים אנשים שזונחים רכב גדול לטובת רכב חסכוני קטן וחדש ומנגד הם לא לוקחים בחשבון שעלות ההחלפה של הרכב כנראה ביטלה לחלוטין את החסכון בדלק שהם יראו לפחות ל3 עד 5 שנים הראשונות עם הרכב החדש שלהם שבזמן הזה גם יעבד חצי מערכו!

האם ההחלטה שלהם נכונה כלכלית? אם הם ישארו עם הרכב החדש והחסכוני 10-15 שנה כנראה שכן, די בטוח שכן - כמה אנשים באמת עושים את זה?

מקווה שעזרתי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

משתלם להחליף רכב כשהוא סמל סטטוס, ויש חדש יותר.

בשום מקרה זה לא משתלם כלכלית, אלא אם יביא לך כלה עשירה / לקוחות שמודדים אותך לפי הרכב.

מקרה נוסף - עלות ההוצאות לשמור אותו תקין גבוהות מערכו.

מעבר לכך זה לא יכול להשתלם כלכלית.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• תוכן חדש...