Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3119 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 5.4 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

.. אתה מקובע בתאוריות, וחסר רצון ללמוד וחוזר על הטעויות - חזק ואמץ, כלשון הגשש.

"טיפשות היא, לחזור על אותה הפעולה וכל פעם לצפות לתוצאה אחרת." ~ אלברט איינשטיין

"אם הייתה ספינה של.. טעויות, ​:wink:אתה היית רב חובל!" ~ הגשש החיוור..

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)
בהחלט יש פתרונות רפואיים שייאזנו אותך. מקורב מקבל טיפול בכדורים ושיחות עם פסיכולוג. הטיפול הזניק אותו קדימה והוא הדביק את הפער מאוד מהר. היום הוא נהנה מהחיים, המחשבות שלו רגועות ולא נראה שחסר לו משהו.

אם חשוב לך לצאת מהמעגל הזה, לך לייעוץ ואל תפסול כלום. החיים האמיתיים לא מתרחשים מאחורי המקלדת...

הו יופי! חיכתי שיבוא הפסיכאטר התורן וידחוף לילד כדורים.

אתה בדאון? חוסר איזון במח - תבלע כדור!

קמת על רגל שמאל היום? חוסר איזון במח - תבלע כדור!

קצת בחרדות? חוסר איזון במח - תבלע כדור!

האשה מעצבנת אותך? חוסר איזון במח - תבלע כדור!

חוסר איזון במח - אחד השקרים הכי גדולים שיש. ולנסות להוכיח את החוסר איזון במח, זה כמו לנסות להוכיח שאלוהים קיים - פשוט אי אפשר. עשה טובה, אל תדחוף לילד כדורים שהיעילות שלהם לא הוכחה ליותר מאפקט פלסבו. ומצד שני הסיכונים שבהם הוכחו למעל לכל ספק - עלייה בסיכוי לשבץ מוחי והפרעות קצב - למשל.

המח יכול לייצר הכל בעצמו.כך עשה מאות אלפי שנים וכך ימשיך לעשות. במקום להגיד לבחור הצעיר, שילך לעשות ספורט, וייצר לעצמו דופמין באופן טבעי. שיילך לדבר על הבעיות שלו עם פסיכולוג - זה בסדר גמור. שישקיע בקריירה, שישקיע בעשייה. שיאכל טוב ויישן טוב - אבל לא, בוא פשוט נדחוף לו כדורים לגרון!

עריכה אחרונה על ידי Tsachi89

“Mastering others is strength. Mastering oneself makes you fearless.”

Lao tzu

פורסם

חוזר איזון במח - אחד השקרים הכי גדולים שיש. ולנסות להוכיח את החוסר איזון במח, זה כמו לנסות להוכיח שאלוהים קיים - פשוט אי אפשר. עשה טובה, אל תדחוף לילד כדורים שהיעילות שלהם לא הוכחה ליותר מאפקט פלסבו. ומצד שני הסיכונים שבהם הוכחו למעל לכל ספק - עלייה בסיכוי לשבץ מוחי והפרעות קצב - למשל.

המח יכול לייצר הכל בעצמו.כך עשה מאות אלפי שנים וכך ימשיך לעשות. במקום להגיד לבחור הצעיר, שילך לעשות ספורט, וייצר לעצמו דופמין באופן טבעי. שיילך לדבר על הבעיות שלו, עם פסיכולוג, זה בסדר גמור. שישקיע בקריירה, שישקיע בעשייה. שיאכל טוב ויישן טוב - אבל לא, בוא פשוט נדחוף לו כדורים לגרון!

תקרא בבקשה עד הסוף, המלצתי לו ללכת לבעל מקצוע ולא לפסול כלום. לא אמרתי לו להשיג מרשם פיראטי ולשדוד בית מרקחת.

אני לא יודע מה אתה יודע על פסיכולוגיה פסיכיאטריה ומה שבדרך... אבל אני חי בסביבה מאוד תובענית במירוץ שאף פעם לא נגמר ומכיר לא מעט אנשים שהתגברו על הרבה מכשולים בחיים בזכות האבחון והטיפול המתאימים. כולם היו נורמליים לפני הטיפול ונשארו נורמליים לגמרי גם תוך כדי ואחרי.

פורסם

חוסר איזון במח - אחד השקרים הכי גדולים שיש. ולנסות להוכיח את החוסר איזון במח, זה כמו לנסות להוכיח שאלוהים קיים - פשוט אי אפשר. עשה טובה, אל תדחוף לילד כדורים שהיעילות שלהם לא הוכחה ליותר מאפקט פלסבו. ומצד שני הסיכונים שבהם הוכחו למעל לכל ספק - עלייה בסיכוי לשבץ מוחי והפרעות קצב - למשל.

המח יכול לייצר הכל בעצמו.כך עשה מאות אלפי שנים וכך ימשיך לעשות. במקום להגיד לבחור הצעיר, שילך לעשות ספורט, וייצר לעצמו דופמין באופן טבעי. שיילך לדבר על הבעיות שלו עם פסיכולוג - זה בסדר גמור. שישקיע בקריירה, שישקיע בעשייה. שיאכל טוב ויישן טוב - אבל לא, בוא פשוט נדחוף לו כדורים לגרון!

לא הייתי נחרץ כמוך.

יש לי חבר שהיה על סף התאבדות, והכדורים האלה ממש הצילו לו את החיים.

מי אמר לך שהמוח יכול לייצר כול דבר כול הזמן? יש אנשים שמנגנונים כאלה אצלם נדפקים. קורה.

אם כי, אני לא חושב שזה המצב אצל אושריקו.

פורסם (נערך)
לא הייתי נחרץ כמוך.

? יש אנשים שמנגנונים כאלה אצלם נדפקים. קורה.

איזה מנגנונים? על מה אתה מדבר? אתה יכול להביא הוכחה בצורת מחקר שמראה על מנגונים "שנדפקו"? יותר מזה, תראה לי מחקר שמראה על מנגנונים "שנדפקו" וכדור קסם שתיקן אותם? או שאולי אתה נוירו ביולוג או עוסק בנוירוכימיה? כי ככה זה משתמע מביטחון המוחלט שלך.

. חובת ההוכחה היא על מי שטוען שפיית השיניים קיימת ושישנם חדי קרן ולא על מי ששולל אותם. אם אתה מבין את כוונתי.

שמח לשמוע שחבר שלך יצא מזה. עכשיו תוכיח לי שהוא יצא מזה בעקבות הכדור ולא בעקבות פלסבו. בהצלחה.

אתה יודע, שבנאדם לוקח כדור ללחץ דם, אפשר לראות שהלחץ דם יורד. אפשר למדוד את זה. לכמת את זה. זה ההבדל בין הרפואה האמיתית לבן פסיכאטריה.

Lao tzu

פורסם

ככה.

יש אנשים שהחיים שלהם תקינים, יש זוגיות, יש עבודה, יש הכל... והם עדיין בדיכאון.

להם, כדורים.

יש אנשים שלא מצליחים לצאת מאירוע טראומטי ולחזור לתפקוד רגיל, ולפעמים תפקוד הוא הכרח קיומי.

כדורים, מציל.

לא נשארים איתם כל הזמן לאחר ההתאוששות.

אני מכיר מישהי, היום מאוד מבוגרת, שאומרת ש-SSRI הצילו לה את החיים. עזרו לה להתייצב, בגיל די מבוגר, ולהפוך לאשת עסקים מצליחה. לפני זה, היא סבלה מאוד מחרדה.

אושריקו רחוק מכדורים. קודם כל שיימצא מה לעשות עם עצמו בחיים. הוא צריך קואצ'ינג, לא כדורים.

ועדיין יש אנשים, בטח כאלו שסובלים מדיכאון קליני, שחייבים כדורים כדי לצלוח את החיים.

אבל זה בטח לא פתרון קסם ולא פתרון ברירת מחדל. בסופו של דבר, אתה צריך לבחור את הרעל שלך, ואם אין ברירה אחרת, אז אין, ולא תמיד יש.

לזוגיות, דרך אגב, SSRI זה לא טוב, כי זה גורם לדיכוי מנגנוני ההתאהבות וההקשרות אצל הרבה מטופלים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
למה אתה חושב שהבעיה רק בי ? למה לא הבחירות של הבחורות?

.

אם משהו לא עובד אצלי, אני רק יכול לבוא אל עצמי בטענות...

אכלו לי, עשו לי, שתו לי לא עובד...

מה שמנסים להגיד לך כל הזמן פה הוא לקחת אחריות.

פורסם (נערך)
ככה.

יש אנשים שהחיים שלהם תקינים, יש זוגיות, יש עבודה, יש הכל... והם עדיין בדיכאון.

להם, כדורים.

יש אנשים שלא מצליחים לצאת מאירוע טראומטי ולחזור לתפקוד רגיל, ולפעמים תפקוד הוא הכרח קיומי.

כדורים, מציל.

לא נשארים איתם כל הזמן לאחר ההתאוששות.

אני מכיר מישהי, היום מאוד מבוגרת, שאומרת ש-SSRI הצילו לה את החיים. עזרו לה להתייצב, בגיל די מבוגר, ולהפוך לאשת עסקים מצליחה. לפני זה, היא סבלה מאוד מחרדה.

אושריקו רחוק מכדורים. קודם כל שיימצא מה לעשות עם עצמו בחיים. הוא צריך קואצ'ינג, לא כדורים.

ועדיין יש אנשים, בטח כאלו שסובלים מדיכאון קליני, שחייבים כדורים כדי לצלוח את החיים.

אבל זה בטח לא פתרון קסם ולא פתרון ברירת מחדל. בסופו של דבר, אתה צריך לבחור את הרעל שלך, ואם אין ברירה אחרת, אז אין, ולא תמיד יש.

לזוגיות, דרך אגב, SSRI זה לא טוב, כי זה גורם לדיכוי מנגנוני ההתאהבות וההקשרות אצל הרבה מטופלים.

שוב, הכל טוב ויפה . תוכיח לי שהמרכיבים הכימיים בSSRI איזנו אותה. תראה לי את החוסר איזון הזה. תמדוד לי סרטונין . תוכיח לי שזה לא פלסבו. חובת ההוכחה היא עלייך ולא עליי. אני לא טוען שיש אלוהים, אתה טוען. אז מי מאיתנו צריך להוכיח?

עריכה:

אגב, תמיד יש ברירה אחרת. אין דבר כזה אין ברירה אחרת.

Lao tzu

פורסם
אם משהו לא עובד אצלי, אני רק יכול לבוא אל עצמי בטענות...

אכלו לי, עשו לי, שתו לי לא עובד...

מה שמנסים להגיד לך כל הזמן פה הוא לקחת אחריות.

כן?

כמה פעמים ראית שזה מצליח בין אנשים שונים מאוד. לדוגמה, ערס אמיתי (לבוש, התנהגות) לבין מישהי שתקועה בין הלימודי מחשב, מתלבשת כמו זקנה בת 90 ולא יוצאת לבילויים. עדיין הערס יהיה אשם שלא הלך לו איתה?

פורסם

אתם לא מבינים שכל מה שתגידו לו הוא ינסה לסובב ככה שזה יתאים לתיאוריות/סרטים שהוא בנה לעצמו בראש על המקרה הספציפי שלו. הוא לא מקשיב, חלאס.

פורסם

תענה לי אתה אז על השאלה.

יש מקרים שמלכחתילה אין שום סיכוי והתאמה וכל נסיון ליצור זוגיות במצב כזה סתם מיותר.

ויש מצבים שבהחלט לא אמורה להיות בעיה בתיאוריה ומישהו פה הרס\הורס.

אבל להכליל ולהגיד שתמיד צד אחד אשם ? חה חה חה, מצחיק.

פורסם

צחי,

מנסיון התרופות מאוד עוזרות, יש גם ערפול מסוים.

ראיתי מקרוב מאוד - על תסמונת דו קוטבית .

בדיוק כמו שסמים משנים תודעה, same same .

פורסם
שוב, הכל טוב ויפה . תוכיח לי שהמרכיבים הכימיים בSSRI איזנו אותה. תראה לי את החוסר איזון הזה. תמדוד לי סרטונין . תוכיח לי שזה לא פלסבו. חובת ההוכחה היא עלייך ולא עליי. אני לא טוען שיש אלוהים, אתה טוען. אז מי מאיתנו צריך להוכיח?

עריכה:

אגב, תמיד יש ברירה אחרת. אין דבר כזה אין ברירה אחרת.

חובת ההוכחה היא לא עליי. אם אתה טוען שכל הניסויים שמוכיחים ש-SSRI עובד וכל העולם הרפואי טועה ואתה צודק, אז אתה ההזוי, לא אני.

איזה מין טיעון אידיוטי זה לשלוח כל אחד שאתה מתווכח איתו לעשות ניסוי מדעי בעצמו?!

למה מאיפה היידע שלך, מלימודי הרפואה המתקדמת והדוקטורט שלך בביוכימיה?

מה השלב הבא, אקמולי לא מוריד חום, זה כל בדימיון של ההורים?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3119 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...