Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3628 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לאחר שגיליתי נזילה של נוזל הקירור הלכתי למוסך מורשה של סקודה, שבו אמרו לי שיש צורך להחליף את משאבת המים, שתי בוקסות, ושני מוטות תמיכה. חלפים מקוריים, אחריות לשנתיים ללא מגבלת קילומטרים. המחיר כולל כיוון פרונט יצא 6300 ש"ח.

הגיוני?

כמו כן, איפה אתם ממליצים לטפל בסקודה סופרב בצפון (איזור חיפה)?

פורסם

לדעתי - אפילו אם אתה מהצפון - הייתי מגיע למוסך רון (בת"א).

אם מתעקש על מוסך בצפון - עלה פה שמו של מוסך משארקה שבעפולה (זה מוסך יבואן , ככה שתצפה לסדר גודל מחירים זהה).

alfa 156 2.5.

פורסם

אם מוסך מורשה בצפון, אז מוסך המספנות.

באזור חיפה יש רק שני מוסכים מורשים: מיכאל גולדברט והמספנות.

את הטיפול ה I וה II ביצעתי במיכאל והמחיר היה 800 שקלים לשמן ושטויות (מחיר גניבה), את הטיפול ה III ביצעתי במספנות והוא עלה 680 ועוד 400 לרפידות קידמיות. יש הבדל של 12 אחוזים.

SUZUKI CROSSOVER TURBO 2017

Alpine

spg-17cs

Hertz Hi Energy 250

HERTZ HCP 4

פורסם
לדעתי - אפילו אם אתה מהצפון - הייתי מגיע למוסך רון (בת"א).

אם מתעקש על מוסך בצפון - עלה פה שמו של מוסך משארקה שבעפולה (זה מוסך יבואן , ככה שתצפה לסדר גודל מחירים זהה).

תודה,

אכן קראתי פה על מוסך רון. הבעיה, היא למשל שאני לא בטוח שיכלתי לסכן נסיעה לתל אביב עם משאבת מים דולפת. האם המחיר שקיבלתי הוא מחיר הגיוני יחסית למוסך יבואן? כמה הייתי יכול לחסוך אצל רון?

פורסם

אם הרכב לא באחריות אז למה מוסך מורשה? אני במקומך הייתי רוכש את כל החלקים לבד והולך למוסך (לא מורשה יבואן) שאני סומך עליו כדי שירכיב אותם.

כשעשיתי זאת עם הטיימינג בפאביה של אבא שלי, חתכנו את העלויות בחצי יחסית למורשה יבואן.

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

פורסם
מהו דגם המנוע ונפח? נשמע מחיר קצת מוגזם...

זה TSI 1800 טורבו. לא יודע אם יש דגם ספציפי יותר מזה.

גם לי זה נשמע המון, בגלל זה אני שואל.

פורסם
אם הרכב לא באחריות אז למה מוסך מורשה? אני במקומך הייתי רוכש את כל החלקים לבד והולך למוסך (לא מורשה יבואן) שאני סומך עליו כדי שירכיב אותם.

כשעשיתי זאת עם הטיימינג בפאביה של אבא שלי, חתכנו את העלויות בחצי יחסית למורשה יבואן.

יש לי רושם שמוסך מורשה יותר מקצועי. הלכתי לעשות את הטיפול השנתי הקודם באוטו דיפו, כי באמת היה מדובר רק בשמן, מסננים וכולי, וגם אז היה לי את הרושם שלא בהכרח היה להם את החלפים הכי מתאימים, או שהם ידעו בדיוק איך לטפל באוטו. לכל הפחות צריך מוסך שמתמחה ברכב הספציפי, ואני לא מכיר כאלה מומלצים באיזור חיפה (הייתי עם פורד עד לא מזמן).

פורסם (נערך)

יש מוסכים מורשי יבואן איכותיים ויש מוסכים מורשי יבואן נוראיים, הסוגייה הזאת נדונה בפורום כבר לא מעט פעמים. אוטו דיפו הוא בטח לא דוגמא למוסך לא מורשה יבואן, שכן זאת לא חברה של מוסכים ועל כן חוסר המקצועיות בו נתקלת לחלוטין ברור.

יש בפורום המון מוסכים מומלצים שיבצעו את העבודה במקצועיות ובצורה בטוחה, לא פחות ממוסך מורשה יבואן, אם לא יותר. חפש לך אחד באיזור הצפון, אני בטוח שתמצא.

אם אתה רוצה להוזיל עלויות כניראה שתצטרך לוותר על מוסך מורשה יבואן, כולם יתנו לך הצעות מחר באותו סדר גודל.

עריכה אחרונה על ידי THELAD

פורסם

סביר להניח שאם תעשה סקר שוק מקיף תוכל למצוא הבדלי מחירים בין מוסכים מורשים לכאלה שלא וגם בינם לבין עצמם אבל רק תקפיד להשוות את התנאים שציינת כמו שימוש בחלפים מקוריים ושנתיים אחריות ללא הגבלה וכו' כדי שההשוואה תהיה נכונה. אחד היתרונות של מורשה זה שאם יש בעיות, יש מול מי להתנהל כי מעליהם יש את השרותים הטכניים והלקוחות של היבואן שנותן למוסך מורשה את הזיכיון ולכן יש להם יכולת לטפל בבעיות במידה ונוצרות כאלה. כאשר מתנהלים מול מוסך פרטי ולפעמים יש בעיות או חוסר הסכמה, אין עם מי לדבר. מי שלא ראה את האוטו שלו "שבוי" על ליפט בגובה ועד שאתה לא משלם אין על מה לדבר, לא מבין מה זאת הרגשת חוסר אונים. קרה לי פעם כשניסיתי לחסוך ולא מציע לאף אחד למצוא את עצמו עומד ככה מול שוקת שבורה ומוסך כוחני. כשפניתי לאותו יבואן נאמר לי שגם עם כל הרצון הטוב אין להם שום יכולת לפעול מול מוסך פרטי בשום דרך. בסופו של דבר שילמתי כמעט כפול גם על המוסך הפרטי וגם לסדר את הבעיה שהוא יצר ולא הסכים להודות בה.

• ספונסר פורום
פורסם

בוקר טוב,

אם הרכב אינו באחריות אין חובה ללכת למוסך מורשה מטעם היבואן.

אין כאן מדע טילים, ואתה בהחלט יכול לגשת להרבה מוסכים טובים והגונים, לדוגמא בחיפה, מוסך אוטו-דן ולקבל הצעת מחיר.

עזרה

פורסם

רוצה גם להמליץ לך על מוסך המספנות.

הייתה לי סקודה סופרב אלגנס 2009 במשך שנתיים וחצי (אוטו מדהים).

כל הזמן הזה טיפלתי אצל דוד ממוסך המספנות.

שירות מעולה, איפה שניתן היה לחסוך הוא היה חוסך (לאחר התייעצות איתי).

מקצוענים ומאוד מנוסים.

כך בחשבון שהאוטו שלך מתקדם ומורכב, לא הייתי נותן לאדם שלא מכיר את הרכב לטפל בו.

בהצלחה

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם

תודה על התגובות,

בחיפושים בפורום עלו באמת שני שמות עיקריים למוסכים בלתי מורשים, מוסך GTA ומוסך אוטו-דן, ומסתבר שאבא שלי גם נהג לטפל ברכב קודם שלו באוטו דן והיה מרוצה, כך שיתכן ואבדוק את האפשרות לטפל שם.

גם על מוסך המספנות שמעתי, שכן שם הבעלים הקודמים של האוטו נהג לטפל. אבדוק גם שם את פערי המחירים מול אוטו דן.

לצערי על התיקון הנוכחי כבר לא אוכל לחסוך כי מחשש לנסוע עם משאבת מים דולפת תיקנתי על פי הצעת המחיר שקיבלתי, אבל טוב שאדע להבא כי אני אחזיק את האוטו עוד כמה שנים.

פורסם

אגב, אחד הדברים שקצת תמוהים לי זה שהצעת המחיר רק על עבודה היתה כ-2000 ש"ח, ועם זאת התיקון לקח שעות ספורות (התקשרו שהאוטו מוכן בסביבות 14:00 בצהריים היום כאשר בשישי לא עבדו עליו כלל).

זה נשמע לי המון כסף על מעט שעות עבודה.

טוב נו, חבל שהגעתי למצב כזה שבו אני בלחץ לתקן את האוטו ולא יכול לעשות סקר שוק בנחת.

פורסם

משעשע שאתה פותח שרשור ושואל כיצד אתה יכול להוזיל עלויות, עונים לך 3-4 אנשים ברי דעת מה לעשות כדי להוזיל את העלויות בחצי, ואתה בשלך. ובכן, אז מדוע בכלל פתחת את השרשור אם בסוף בחרת לא להתחשב באף עצה מלומדת? לא מבין איך אנשים זורקים סכומים ששווים למשכורת חציונית במשק בכזאת קלות. מצד שני, אם אנשים מתנהגים באופן כל כך לא אחראי כלכלית, דיי ברור למה מוסכים מורשים גובים את הסכומים המונפצים שהם גובים. מקווה לפחות שהשתמשו בחלפים איכותיים ושאתה מרוצה מהתיקון.

• תוכן חדש...