Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב דיזל - מדריך למתחילים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3613 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כיון שהרכב שאקבל בקרוב יהיה דיזל, אשמח לקבל את עזרת הפורום בהבנת הנושא. עד היום הייתי פשוט נכנס לתחנת הדלק הקרובה ומתדלק 95, בלי לחשוב יותר מדי - אבל הבנתי שעם דיזל זה קצת אחרת: מחירים נעים בצורה קיצונית מיקר מאוד לזול, הסולר שנמכר בתחנות לא באיכות אחידה, וכן הלאה.

כיון שאישית אני לא מכיר אף אחד עם רכב שותה סולר, מלבד איזה שכן עם רכב עבודה שיתדלק גם סולר מזוייף בשטחים אם זה יהיה זול בחצי אגורה, אשמח לקבל המלצות מבעלי ניסיון גם על הדלק, וגם באופן כללי יותר על תחזוקה מונעת של רכבי דיזל.

תודה לעונים :-)

פורסם

יש הבדל בין התחנות כמו כן יש תחנות שבתשלום במזומן עושות הנחות ככה אני הייתי מתדלק את דובלו,לכן פשוט עשה סיבוב באזור ותיראה,כמובן לתדלק בתחנות מוכרות ולא באיזה באסטה.

מעבר לזה אין משהו מיוחד בדיזל,יש כאלה רכבים שאחרי נסיעה צריך להמתין כחצי דקה עם מנוע פועל בשביל הטורבו אך צריך לקרוא בספר רכב כי יש כאלה שלא צריך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

פשוט קרא בספר הרכב.

במנועי דיזל יש סלילי חימום, לפני התנעה אתה מעביר סוויץ' למצב ON, ממתין שהנורה תכבה ומניע. חשוב בעיר במז"א קר. במז"א חם בעקרון אפשר להניע מייד, אולם אני נוהג למען הסדר הטוב להמתין תמיד. 2-3 שניות לא יהרגו אותי.

הנושא של המתנה לעצירת הטורבו נדון כאן באריכות מספר פעמים. בעבר אכן הייתה הוראה מפורשת להמתין דקה בסרק לפני הדממה (אני זוכר היטב את המדבקות באסטרות הצבאיות לפני כעשור). כבר מספר שנים לא ראיתי הערה בנושא בספרי רכב מודרניים, כנראה לאור הטמעת משאבות שמן/מים חשמליות שממשיכות לקרר את הטורבו גם לאחר דימום מנוע. אני אישית נוהג כך:

* לא ללחוץ על מנוע קר (משתדל לא לעבור 2500 סל"ד)

* בסיום נסיעה מנהלתית רגועה יחסית כולל תמרוני חניה בסרק - בעקרון אין צורך להמתין.

* עצירה מייד לאחר נסיעה מאומצת (לדוגמא, תחנת דלק על כביש 6) - ממתין דקה/שתיים בהתאם לצורך.

לגבי אוריאה (יש אצלך?) עוד לא יצא לי להכיר אישית את תפעול העניין.

חזיר דיזל

פורסם

בוקר טוב,

עם רכבי דיזל כבר 16 שנים...

ראשית לעניין ההנעה והכיבוי - רוב הסיכויים שיש לך טורבו דיזל.

התנעה - פתיחת סוויץ' - המתנה שנורות החיווי יכבו והתנעה.

בדימום - מומלץ לתת למנוע לעבוד בסרק, כשהטורבו לא גודש. יש מי שיאמר דקה עד הדימום, יש מי שיאמר חצי דקה, ויש מכוניות עם משאבת שמן חשמלית שדואגת שהטורבו יקבל שימון. המנהג הגברי לתת שתי מכות גז, כדי לשמוע שהמנוע עובד, ולהזרים קצת דם לוואבוס, ולהרגיש 'גבר גבר' הוא דבילי ברכבי בזנין רגילים, ואסון לרכבי טורבו. לא לעשות את זה. אתה צריך לתת למנוע לעבוד בסרק.

תדלוק סולר - מזה הרבה זמן אין פיקוח על מחירי הסולר. כל תחנה יכולה לקבוע את המחיר שבא לה. המחיר הרגיל בהרבה תחנות הוא כ 14 - 15 שקל לליטר, אבל אז מתחילות ההנחות. אתה צריך למצוא את התחנות הזולות בקרבתך. לגבי איכות הסולר - לך אחרי נהגי מוניות. הם יודעים איפה זול ואיפה טוב. במרכז אני מתדלק בשתי תחנות -'דלק שרונה' בצומת כפר סבא (בדיוק מול תחנה של TEN) ותחנת 'דור' ברח' שונצינו בת"א. סביבות 5.60 -5.55 לליטר. תחנות דלק במקומות מבודדים ומרוחקים - שוחטות ומנצלות את המיקום. (כביש הערבה למשל). לא פעם קרה לי שתדלקתי 10 ליטר שיספיק לי להגיע למרכז בלי לחץ.

לא לתדלק בתחנות פיראטיות. מכניסים לך לסולר 'חולר' (נפט, שמן, ועוד תזקיקים זולים). זה יעבוד אבל יגרום לנזק מצטבר.

אוריאה - אם יש לך ברכב, אתה לא מוסיף לבד - בד"כ מיכל האוריאה מספיק בין טיפול לטיפול.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

תמצא תחנת דלק בה הסולר טוב ובחיר טוב ותשתדל לתדלק באותה התחנה.

גם השמן חשוב, תקפיד על שמן מנוע איכותי.

פורסם

אין לי הרבה מה להוסיף:

לפתוח סויטש, לחכות שהנורה של הסליל תיכבה ולהניע. בקיץ לא צריך לחכות בכלל, בבוקר מושלג בחורף אולי 2-3 שניות.

אין מה לחמם ולקרר את הרכב. דקות ראשונות לא לקרוע את הרכב, וגם לא בדקה האחרונה. אם אתה חונה אחרי עליה קשה, דומם את הרכב אחרי כמה עשרות שניות.

סולר- לא לתדלק זבל. תמצא תחנה בעלת מחירים נוחים לידך ותדלק שם. לא צריך להיתקע בתחנות שכוחות אל שדופקות מחירים. הפלואנס שלי גומאת בין תדלוקים כ900 קמ בנסיעה מעורבת.

פורסם

לעניין הסליל גם בקיץ יש חימום אבל הוא קצר, להניע רק אחרי שהנורה כבית (אני מניע לאחר שכל הנורות כבות, אין באמת הסבר רציונלי מאחורי זה).

לעניין מחירי הסולר מחזק מאוד את תגובתו של יואב. נכון לחודש זה המחיר הזול ביותר שראיתי בתחנה מסודרת, כלומר לא בשטחים ולא תחנה פיראטית, הוא 5.50. רוב התחנות מוכרות סולר סביב ה 6 שקלים, וכשאתה מתדלק עשרות ליטרים זה מצטבר לפער של עשרות שקלים בכל תדלוק.

ממליץ לאמץ תחנה או תחנות קבועות שהיה לך איתן נסיון חיובי, הן בצריכת הדלק והן בביצועי המנוע.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אצלי אני מניע לאחר כחצי דקה ובכל מצב רק אחרי שבצג נרשם לי ok (מגאן סטיישן דיזל). לא לוחץ בתחילת נסיעה וממתין שיגיע לחום עבודה.

בהחלט במזג אויר קר ניכר השוני בהתנעה ממזג אויר חם.

סוף נסיעה ממתין כמה שניות לפני כיבוי המנוע.

מחירי סולר בהחלט שונים ומשונים לרמה של הפרש של שקל ויותר בין התחנות דלק. מצאתי תחנה בפ''ת שהמחיר הרגיל שלה כמדומני כ 5.50 או כמה אג' פחות ויש לי הנחה של האשראי עוד 12 אג' אז יוצא ממש מעולה.

שיהיה בהצלחה ובהנאה :-)

Sent from my MX5 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

לגבי דלק סולר:

מסקר שוק שעשיתי, מצאתי המחיר הזול שמצאתי והגיוני הוא בתוך העיר.

מחוץ לעיר או ביישובים הסמוכים, מחירי הסולר מזנקים כלפי מעלה.

איכות הסולר מפוקח ע"י משרד הכלכלה וחברות פרטיות. קנה סולר במקומות מסודרים, ולא במקומות מפוקפקים.

פורסם
'דלק שרונה' בצומת כפר סבא (בדיוק מול תחנה של TEN)

זו התחלה מצויינת (אני מהוד השרון).

עוד מישהו מכיר תחנות זולות וטובות באזור?

פורסם

אם אתה נוסע צפונה בכביש 4, יש לך לפני צומת דרור תחנת "סדש".

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אחת התחנות הזולות במרכז - תחנת חן , צומת סגולה פתח תקווה - רחוב נחשון 32 - כניסה ישירה מכביש 40 מצפון.

למזומן מחירים מעולים - 5.42 לבנזין 95, 5.24 - סולר.

התחנה מודרנית ואסתטית.

ScreenShot_20160728224529.jpg

פורסם
עכשיו שווה לעשות סקר של כל הדיזליזטים- איזה רכב יש לכם וכמה הרכב שלכם צורך?

מגאן III של ההורים (DCI סטיישן), בסביבות ה1:20 מחוץ לעיר, בעיר 1:14-1:16, תלוי נהג.

אם רכבים מושכרים נחשבים:

דאסטר דיזל ידנית ברומניה - 1:20-1:21 בנהיגה בשטח הררי, עירוני, רכב מלא (4 מבוגרים ומטען), כבישים משובשים יחסית ומהירות ממוצעת של 48 קמ"ש.

קשקאי 1.5DCI בגרמניה - תדלוק הכי גרוע 1:15 (מזגן, 200 קמ"ש ופקק של 4 שעות שזחל ק"מ), כל השאר 1:20+- במהירויות של 150-160 קמ"ש בערך, נסועה עירונית והכול עם מזגן, 2 מבוגרים ומטען.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...