Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עובי הפח זה ממש לא מה שמגן עליך בתאונות (לפחות לא במכוניות חדשות). שמתכננים רכב מתכננים איזורי קריסה (סופגי אנרגיה), שבמקרה של תאונה אלו ואחרים (כריות אוויר, מותחנים לחגורות, בלימה אוטונומית, ABS, ESP והיד עוד נטויה) יגנו עלייך, וקצת פחות אם הפח של הרכב שלך בעובי 14 ממ או 17 ממ.

פורסם
עובי הפח זה לא בהכרח מה שמגן עליך בתאונות, סתם ככה לידע כללי.

ומתוך סקרנות, איפה אתה גר שהברד עושה נזקים כאלה? מקום גבוה כלשהו? עד היום שום רכב שהיה אצלנו הפח לא נפגע מברד (והיו גם מס' יפניות כולל מאזדות).

גר בקריות...לא גבוה בכלל..

פורסם

בסופת הברד שהייתה לפני שנה אם אני לא טועה הרבה רכבים נפגעו. את הפגיעות אצלך ראית יותר כי זה הרבה שלך ואתה שם לב לכל דבר קטן. גם קיות נפגעו קשה ( ואפילו יש פה שרשור על מישהו עם פיקנטו שנזקי הברד היו רציניים ). בנוסף מדובר במקרה חריג.

נראה שזה לא באמת משנה כי מזדה לא תקנו. חפשו טוסון או ספורטאג' ושלום על ישראל.

פורסם

מניסיון של מספר חודשים, יכול להמליץ בפה מלא על הפורסטר. יש לך את דגם Z במחיר טוב ויש גם עסקאות 0 ק"מ. הרכב גבוה יותר מכל האופציות האחרות, תנוחת הנהיגה ממש מוצלחת והחלונות הענקיים נותנים תחושה של רכב פנאי מעבר למה שניתן לקבל בקרוסאוברים סטנדרטיים. כבונוס יש לך 4*4 ויכולות שטח מסוימות (מה שלא קיים באחרים).

ובקשר לבקשה הספציפית שלך - מעט כפתורים ותפעול פשוט ביותר.

בהצלחה

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

הנזקי ברד די ביאסו אותי..בו נגיד שנשווה לרגע את כל המכוניות שהיו בחנייה שלי באותה סופת ברד, אז המאזדה היתה עם הנזק הכי גדול בפער אדיר מהשאר..השאר זה הקיה הקטנה טויוטה, פולקווגן,ומרצדס ולקסוס.. כמובן שהיו גם מכוניות ישנות, אבל שם הפח הוא פח רציני יותר אז אני לא משווה... ברכבים שציינתי היו כמות שקעים שניתן לספור ב 2 כפות ידיים, במאזדה היו באזור 120 פגיעות שנספרו על ידי השמאי...זה נורא מבאס לדעת שאם חס וחלילה אני נקלע לתאונה שזה יכול להיות משהו רציני יותר מסתם כדורי ברד, אני אהיה תלוי בפח שניתן להשוות אותו לנייר..

צר לי (no offence) אבל אתה כותב שטויות.

הב.מ.וו שלי ספגה פגיעות נוראיות בסופת ברד שהיתה באוקטובר האחרון, כאשר הרכב של אשתי (קליאו) ספגה בערך חצי מהנזקים

שחטפה הבימרית. במוסך PDA שם תיקנתי את הרכבים עבדו על לפחות מרצדס אחת (CLS) ולקסוס GS באותו זמן כאשר הנזקים במרצדס היו נוראיים.

פורסם
צר לי (no offence) אבל אתה כותב שטויות.

הב.מ.וו שלי ספגה פגיעות נוראיות בסופת ברד שהיתה באוקטובר האחרון, כאשר הרכב של אשתי (קליאו) ספגה בערך חצי מהנזקים

שחטפה הבימרית. במוסך PDA שם תיקנתי את הרכבים עבדו על לפחות מרצדס אחת (CLS) ולקסוס GS באותו זמן כאשר הנזקים במרצדס היו נוראיים.

שמע הכל תלוי במיקומים...אני השוואתי עם הרכבים שעומדים לצד הרכב שלי בחניה..עובדתית הרכב שלי ספג יותר נזק מכל השאר..יש שיגידו חוסר מזל, ויש שיגידו איכויות פח.. זה הכל

פורסם
ידידי, התגובה לא במקום.

חברי הפורום באים מרקעים שונים ,לא פעם משתמשים במונחים כאלה ואחרים .

לענייננו, באנצ'מרק=נק' ייחוס .

לגבי התיבה טעיתי , תיבה רובוטית כפולת מצמדים ו-6 הילוכים הוכיחה את עצמה כאמינה יותר מאשר זו עם 7 .

הציניות באה כתגובה בריאה ועניינית כאשר כתבת על פח גרמני ברכב צ'כי, כאשר גם אם ברכב יש יותר או פחות טכנולוגיה-זו לא אינדיקציה לאמינות או לחוזק פח. היו לי סקודות ויש לי מאזדה כרגע ואני לא מוצא שום קורלציה בין הדברים או הדגמים ובקיצור עשית סאמטוחה שלמה מכל הפלאגים.

פורסם
מה שאני יכול לומר לטובה על המאזדה זה שהמנוע והתיבת הילוכים שלה מתנהגים בדיוק כמו ביום שהיא יצאה מהחנות (יש רכבים שדיי מהר בכדי להאיץ למשל צריכים להגיע לטורים גבוהים..במאזדה לא...) גם כשהרכב מלא אין כל שינוי בהתנהגות הרכב.. מרגיש קליל ומהיר.. מה שכן האיכות של החלקים לא משהו... שכחתי גם לציין שהמדפים של המזגן בשורה האחרונה ובמרכזית מקדמימה נתקעו וגם הוחלפו מתוקף האחריות...

הנזקי ברד די ביאסו אותי..בו נגיד שנשווה לרגע את כל המכוניות שהיו בחנייה שלי באותה סופת ברד, אז המאזדה היתה עם הנזק הכי גדול בפער אדיר מהשאר..השאר זה הקיה הקטנה טויוטה, פולקווגן,ומרצדס ולקסוס.. כמובן שהיו גם מכוניות ישנות, אבל שם הפח הוא פח רציני יותר אז אני לא משווה... ברכבים שציינתי היו כמות שקעים שניתן לספור ב 2 כפות ידיים, במאזדה היו באזור 120 פגיעות שנספרו על ידי השמאי...זה נורא מבאס לדעת שאם חס וחלילה אני נקלע לתאונה שזה יכול להיות משהו רציני יותר מסתם כדורי ברד, אני אהיה תלוי בפח שניתן להשוות אותו לנייר..

הטענות על הברד זה טענות שמבחינתי הם סרק. אני לא בא לבדוק טיב של רכב בדברים שלא אמורים לקרות (כוח עליון וכו'), ובדברים שקשה לדעת האם הנזק באמת גדול יותר במאזדה מול רכבים אחרים.

לגבי איכות תא הנוסעים דווקא אני מתרשם מאוד מהאיכות במאזדה, הרבה בודקים/סקירות ביוטיוב מאוד משבחים אותה בנושא איכות החומרים והבניה ואני גם רואה את האיכות הנהדרת במאזדה 3 שיש לנו בבית. מדפים של מזגן זה באמת מענין אם כי לא ברמה של שיקול בקניית רכב, זה יכול לקרות בכל רכב ובכל חברה.

ענין אותי הקטע שלך עם מאזדה כי אני שם עין על ה6 החדשה ולא יודע מה להחליט בא נגיד שכבר כמה פעמים כמעט הלכתי לקנות אותה (מתקשה לקנות רכב שנמצא בסוף שנותיו ואמור להתחלף מתישהוא בשנתיים הקרובות, כולל שמועות על יציאת מאזדה 6 קופה) דווקא אחד החששות שלי ב6 זה המנוע ואתה טוען שהוא זריז וקליל בזמן שלי הוא נראה קצת מסורבל בטח בהשוואה לסופרב 1.8 המתחרה.

פורסם
הטענות על הברד זה טענות שמבחינתי הם סרק. אני לא בא לבדוק טיב של רכב בדברים שלא אמורים לקרות (כוח עליון וכו'), ובדברים שקשה לדעת האם הנזק באמת גדול יותר במאזדה מול רכבים אחרים.

לגבי איכות תא הנוסעים דווקא אני מתרשם מאוד מהאיכות במאזדה, הרבה בודקים/סקירות ביוטיוב מאוד משבחים אותה בנושא איכות החומרים והבניה ואני גם רואה את האיכות הנהדרת במאזדה 3 שיש לנו בבית. מדפים של מזגן זה באמת מענין אם כי לא ברמה של שיקול בקניית רכב, זה יכול לקרות בכל רכב ובכל חברה.

ענין אותי הקטע שלך עם מאזדה כי אני שם עין על ה6 החדשה ולא יודע מה להחליט בא נגיד שכבר כמה פעמים כמעט הלכתי לקנות אותה (מתקשה לקנות רכב שנמצא בסוף שנותיו ואמור להתחלף מתישהוא בשנתיים הקרובות, כולל שמועות על יציאת מאזדה 6 קופה) דווקא אחד החששות שלי ב6 זה המנוע ואתה טוען שהוא זריז וקליל בזמן שלי הוא נראה קצת מסורבל בטח בהשוואה לסופרב 1.8 המתחרה.

תראה, אני אמרתי שהמנוע והתיבת הילוכים מרגישים לי בדיוק כפי שיצאו ביום מהחנות כשקיבלתי את הרכב, אסביר את עצמי..

לפני המאזדה הוריי החזיקו בטויוטה קורולה כ 5 שנים. כל פעם שהייתי מאיץ מרמזור אדום, תאוצה רגילה, הייתי צריך להביא את האוטו ל 4 טורים וגם אז הוא לא היה מספק את הסחורה, כמו כן כשהייתי עולה את העלייה של דורי בחיפה, אם אתה מכיר, הייתי חייב לכבות את המזגן כדי לעלות אותה כמו שצריך ושהאוטו לא יתחיל להאט לי בתחילת העלייה...הדברים הללו לא קוראים במאזדה..במאזדה אני מאיץ על 2 וקצת טורים גג.ואת העלייה של דורי אני עולה עם מזגן בכיף ואפילו יצא לי לעלות אותה באוטו מלא...יכול להיות שזה בסה״כ העברת הילוכים מהירה, אני לא יודע, אבל אני מאמין שגם הסופרב תעשה עבודה לא פחות טוב מהמאזדה...

פורסם
היו כמה שרשורים על המשולש ספורטאז' - טוסון - אאוטלנדר. כאשר לקיה יתרון של אבזור בטיחותי.

יד 2 - מזדה CX-5.

מסכים איתך, לספורטאז יש יתרון של המערכת בטיחות, זה רכב מצויין ויעמוד בתקציב שלך וגם מתאים למה שביקשת.

בכל מקרה לפני שתקנה את הרכב, ממליץ לך לעשות נסיעת מבחן, לראות שהרכב הזה באמת מתאים ונוח,

מצרף לך את ההשואה שעשו בין שלושת הרכבים שתוכל לקרוא יותר.

http://cars.walla.co.il/item/2939271

פורסם
...יכול להיות שזה בסה״כ העברת הילוכים מהירה, אני לא יודע, אבל אני מאמין שגם הסופרב תעשה עבודה לא פחות טוב מהמאזדה...

משמעותית, אבל משמעותית טוב יותר.

פורסם
דווקא אחד החששות שלי ב6 זה המנוע ואתה טוען שהוא זריז וקליל בזמן שלי הוא נראה קצת מסורבל בטח בהשוואה לסופרב 1.8 המתחרה.

אם אתה משווה ל-1.8 סופרב אז תשווה ל-6 עם המנוע 2.5, מחירן ההתחלתי והביצועים זהים לחלוטין.

• ספונסר פורום
פורסם

שלום,

נשמח לתאם להוריך נסיעת מבחן בסיטרואן C4 פיקאסו עם חמישה מקומות או בפיג'ו 2008 החדשה.

שתי המכוניות מציעות תנוחת נהיגה גבוהה, שדה ראיה פתוח, ומצטיינות בנוחות.

הסיטרואן כמובן גדולה יותר, אולם שתיהן נראות כמתאימות לדרישות.

כמובן שגם יישאר עודף משמעותי מהתקציב שהגדרת.

אם זה מעניין אותך, שלח לנו ה.פ. עם פרטי יצירת קשר.

בברכה,

צוות לובינסקי

פורסם

תבדוק טוסון מאוד נוחה ובמידות שטובות לחניה גם מאובזר יפה הישיבה גבוה אמינה שווה בדיקה בדוק ביד 2 או כאן בפורום .

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

• תוכן חדש...