Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ג'יפ / קרוסאובר עד 220K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3613 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב ותודה לכולם על התגובות

עידכון מיום שישי: היינו בסוכנות טויוטה, אבא שלי ממש לא אהב את הRAV4 ובמיוחד שהרכב נמכר בסביבות ה200 אלף באיבזור נורא מינימלי ופשוט ולכן הוא ירד מהפרק.

עברנו לסוכנות מאזדה לאחר מכן, הרושם היה די חיובי מה CX-5 חוץ מהמושב האחורי שמעט צפוף. המחיר הוא 218K על הכביש לא היו מוכנים לרדת אפילו שקל בהוראת המנכ"ל על פי דבריהם. נקבעה נסיעת מבחן להמשך השבוע.

לצערי לא הספקנו לסוכנות BMW שכבר נסגרה, אנסה לקבוע נסיעת מבחן בטלפון לX1 באותו יום של הנסיעת מבחן על המאזדה.

בנוסף נשאר ללכת לראות את הספורטאז' למרות שאבי עם הסטיגמות של הדור המיושן לא כ"כ מתחבר לרכב קוריאני.

אני חושב שכרגע ההתלבטות העיקרית היא בין הCX-5 לX1 (נורא מפתה לקחת BMW מאשר מאזדה בכמעט אותו סכום) שהספורטאז נושפת בעורף אני רק לצריך לשכנע אותו שהקוריאני של היום זה לא בדיוק מה שהיה פעם.

אחזור עם עידכונים.

Toyota Yaris TS

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
יש רכב אחד ששכחת שהייתי מכניס לרשימת והוא מיצובישי אאוטלנדר PHEV - גם מאובזר יפה, וגם מ-א-ד חסכוני.

אני חושב שאין דגם 2016 בארץ, תקן אותי אם אני טועה.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם (נערך)
Random על איזה מנוע רועש אתה מדבר ב X1?

רעידות? בX1?

לא נסענו באותו הרכב!

ובהמשך להלך לי מנוע ב 30 אלף ואני מכיר איזה חבר שהלך לו גם בטויוטה.

הזויים אתם ...מזל שיש אחריות? די נו.

מה עכשיו תתחיל מלחמת עולם ושיכנועים עצמיים שזה לא נורא והכי כיף

לקנות מצמפיון,רק בגלל השירות? ולהצדיק רכישה שהיתה? והקלאצים

הנהדרים שלה?

וואלה קניתי רכב בליסינג,אז מה איכפת לי? וואו גדול.

נהגתי על X1 עם מנוע 1.5 בסניף נשר עם כ- 2500 ק"מ בצבע אפור כהה. המלווה דווקא אמר שהרעידות זה לא תקלה והמליץ ללכת על מנוע עם 184 כ"ס. לדבריו זה שווה עוד 50 אלף ש"ח.

אני לא מבין את הגישה שלך. כתבתי שיש לי רכב מליסינג (לא קניתי אותו), היום בן שנתיים, ולמרות שהוחלף המנוע אני מאוד מרוצה ממנו. לא שמעתי על זה, זה פשוט קרה לי. יותר מאוחר הסתבר שאני השלישי שזה קרה לו בציי שלנו ומייד לאחר מכן יצא Recall ולכל הרכבים מהמשלוח הזה החליפו איזה משהו במנוע שמתחבר לשרשרת טיימינג. נכון, זה לא נעים להיות שבועיים עם רכב חליפי. נכון, במקרה וזה קורה כשהרכב פרטי, עוד יותר לא נעים.

אבל חברים, בואו נכנס לפרופורציות! כל אחד והשיקולים שלו. יש כאלה שמעדיפים לקחת סיכון מחושב ולנסוע ברכב טוב! מי שטוען שאוקטביה לא שווה, שיבחן את עצמו שוב לגבי אמת מידה ברכבים משפחתיים בסביבות 130K ש"ח. אני לא טוען שזה הרכב הכי טוב בגלקסיה, אבל בהחלט מדובר באחת המשפתיות הטובות שיש היום בשוק אם לא הכי טובה. אני לא יודע האם זה מייצג, אבל בציי הרכבים שלנו כ- 50% לוקחים אוקטביה (רגילה או סטיישן) וכל השאר מתפלג אחיד בין קורולה, מאזדה 3 וכל שאר המשפחתיות.

נכון שהשיקולים כשקונים רכב פרטי שונים מאלו כשלוקחים רכב בליסינג. זו הסיבה שבליסינג לקחתי סקודה ופרטי לאישתי קניתי טויוטה.

עוד דבר אחד לגבי X1 - ההרגשה שקיבלתי בסוכנות הייתה לא משהו שאפשר לסמוך עליו. אף אחד לא יכול להגיד כמה עולים טיפולים סטנדרטיים, אף אחד לא יכול להגיד מתי צריך לעשות את הטיפולים (כשנדלקת המנורה שמחליטה בעצמה מתי להדלק ללא כל חוקיות לטענתם) וכו'.

עוד יותר הופעתי כשקיבלתי הצעות מחיר לביטוח מקיף:

Q3 שעולה 225K ש"ח - 3400 ש"ח

X1 שעולה 230K ש"ח - 8700 ש"ח (כולל בדיקה נוספת ב- WOBI)

עריכה אחרונה על ידי Random
פורסם

רנדום,אן לי פה מקום להצטדק או להוכיח משהו,באמת שלא,אבל רכב בליסינג

גם אם הוא מעולה והשיקול שלך הוא שלך(בסדר גמור,זכותך),עדיין מתקלקל ונשבר

סידרתי לא אמרתי שהוא לא טוב,אבל בליסינג מה אכפת לי שישבר? לא

אכפת לי גם שישאר במוסך חודש,הוא לא שלי ואקבל רכב חלופי אם וכאשר הגיר

יחזיר נשמתו למוסך וכאלה.

8224 אלף שח הX1 2012 בפיניקס (WOBY) כשבפועל אני משלם 4500 שח,הצעות ברשת

גם אני יודע לקבל. אני קיבלתי על ההאודי Q5 לקשורי 15000 אלף שח ועל הQ3 1400

5600 שח. בפועל כולם משלמים פחות.

השיקול שלי ופרופורציות על רכב שאני משלם עליו 200 אלף פלוס היא שלא יהיו ריקולים והפרעות

אחרות ושלא צריך להסביר לקונה הבא שלי,למה הוחלף מנוע או קלאצים (מצמדים) לגיר או המוח

של הגיר,לא שונא VAG דווקא אוהב ובעד מכוניות טובות דווקא.

אני אישית,לא תמצא אותי מרוצה מרכב שצריך אני לתת הסברים לקונה הבא וירידת ערך תהיה גדולה

בנוסף,כשאת הX1 2012 מכרתי בעל פה ובלי משא ומתן מייגע או המתנה לקונה ביד 2 וכאלה.

אולי בליסינג עדיף?

זה כמו שיגידו לי שאני משכיר דירה כבר 20 שנה וברור שהיא לא שלי,אבל הסכום שמשולם כל חודש

יכול אני לשלם משכנתא עליה.

נכון הטיפולים ואחזקה של רכב כזה מאוד יקרים,נכון ידוע.

אבל מאוד ברור לאלה שקונים רכב שכזה.

קיצר חפרתי וכל אחד והשיקולים שלו וזהו בעיקר ובגלל זה קיים הפורום לפתוח עניים לשואלים .

פורסם

בין הרכבים קיה ספורטז ויונדאי טוסון. הייתי ממליץ לפותח השרשור לשקול את הטוסון עם מנוע דיזל. רכב חזק מהיר וחסכוני בדלק (ביחס לדגמי הבנזין)

Sent from my GT-N8010 using Tapatalk

פורסם
כיום אפילו קאיה פיקנטו מצליחה לעלות.

התחלנו בלהעליב? :-)

אני עשיתי 30,000 ק״מ בפיקנטו בפחות משנה וזה אומר שאני חורש לאורך לרוחב ולגובה של ארצינו הקטנטונת. תאמין לי שהפיקנטו לא מתביישת ומתקשה בכלום

פורסם

שמע הדגמים שציינת ממש טובים אז הבחירה לא פשוטה. אני אסיר תודה על זה שבחרתי לפני כמה שנים כבר את הספורטאג'. עד שאתה לא נוהג בה אתה לא מבין איזה תענוג. 8)

תעשה נסיעת מבחן פשוט. אף אחד לא יגיד לך לא בסוכנויות וככה תחליט. בספורטאג' הנוחות היא מעל הכל במיוחד אם יש לך משפחה. גם הנהיגה עצמה חלקה וכיפית. אתה מרגיש גבוה בג'יפ אבל מצד שני מרגיש את הכביש כאילו אתה ממש נוגע בכביש עם הרגל.

פורסם
כאילו אתה נוגע בכביש עם הרגל?? [emoji15]

מדווש עם פדאליים... :)

כל אחד ועולם הדימויים שלו. אושרו וטוב לו שמצא את הרכב המתאים לו.

פורסם

עדכון 2:

התקציב מעט נמתח עד 260K, היינו בסוכנות מרצדס וב.מ.ו

ההתלבטות כרגע היא בין הX1 מנוע 2.0T או המרצדס GLA מנוע 1.6T

הGLA בגירסאת בסיס חסרה איבזור, מעט נמוכה, ביצועים יחסית טובים (8.1 למאה לפי נתוני יצרן), מערכת בטיחות של בלימה עד 60% והנעה קידמית.

הX1 מבחינת ביצועים טובה יותר, יותר גבוהה, ללא מושבי עור, הנעה קידמית, אך המאכזב ביותר ללא שום מערכת בטיחות מתקדמת וברכבים בסכומים כאלה זה חיסרון גדול מאוד.

זמן האספקה הוא בספטמבר ככה שיש עוד קצת זמן להתלבט ולהחליט.

Toyota Yaris TS

פורסם

הGLA נראית טוב מבפנים ובזה זה מסתיים.

גם הביקורות די קוטלות אותה בניגוד לב.מ.וו, אבל אני מניח שתעשה מבחן בשניהן?

פורסם

מחזק.

התמורה שנותנת הב.מ.וו בוודאי שבגרסת השני ליטר טובה משמעותית מה-GLA.

שים לב שלב.מ.וו שלוש שנות אחריות ולמרצדס שתיים.

בכל מקרה תבצעו נסיעות מבחן כמה שיותר ארוכות ברכבים עם עדיפות למנוע ולמפרט הרלוונטיים.

• תוכן חדש...