Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3647 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי

לפני כמה שבועות החלטתי שאני רוצה לרכוש רכב ולאחר כמה התלבטויות החלטתי שהרכב שאני רוצה הוא טיוטה קורולה ראנקס. חיפשתי את הרכב ביד 2, אך לא התרשמתי מנתוני הרכבים שראיתי ולכן החלטתי לפנות לסוכנות רכב שם נאמר לי שבאחד הסניפים קיים רכב יד 2 שנת 2005 עם קילומטרז' נמוך.

הגעתי להתרשם מהרכב ועשיתי נסיעת מבחן. נאמר לי שהרכב תקין לחלוטין ונבדק ע"י מוסך שלהם, בנוסף הם אמרו שמתחייבים למנוע, גיר תקינים ושלדה נקייה מתאונות. מרוב תמימותי האמנתי להם ושילמתי מקדמה, כשהגעתי לאסוף את הרכב גיליתי שאין להם ספר טיפולים שלו ולא מסרו לי פרטים על הבעלים הקודמים של הרכב, אבל מכיוון שכבר שילמתי מקדמה, החלטתי לסמוך על המילה של החברה ולקחתי את הרכב. עשיתי כמה נסיעות בסופ"ש ושמתי לב שנדלקת מנורת הCHECK ENGINE. אין לי ניסיון בתפעול רכבים, והבנתי מחברים שזה לא סימן טוב אז החלטתי שאני אקח את הרכב למוסך ביום ראשון (מחר).

היום בבוקר לקחתי את הרכב לנסיעה נוספת עם כמה חברים, באמצע הנסיעה נדלקה לי נורת שמן ואחרי כמה דקות גם נורת המצבר והרכב נתקע בשולי הכביש. מלב [בלית] ברירה הזמנתי רכב חילוץ מהאחד המוסכים הקרובים לאזור, והמכונאי שהגיע אמר שצריך לקחת את הרכב למוסך, והזמין חילוץ.

שילמתי על החילוץ וברגע שהגענו למוסך המכונאי בדק את הרכב ואמר שהמנוע שלו הלך ושצריך להחליף את כולו בעלות של 5000 ש"ח, מה שממש ביאס לי את הצורה כי בחוזה של הסוכנות רשום שהם התחייבו למנוע תקין. אני אוכל את עצמי שיצאתי ממש מפגר שלא בדקתי את הרכב במוסך חיצוני. בטופס גילוי נאות שהחתימו אותי רשום שכן בדקתי את הרכב, מבלי ששמתי לב לזה, ובנוסף הם החתימו אותי על טופס שבמידה ויהיו לי טענות כלשהם כלפי החברה, לא אוכל לתבוע אותם.

בזבזתי את כל הכסף שלי על הרכב הזה וכל המצב רוח שלי נהרס, האם יש דרך כלשהי שהחברה יכולה לזכות אותי?, אני מפחד שהם יגידו שזה באחריותי, תודה מראש.

עריכה אחרונה על ידי Grishast
  • תגובות 88
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כן.. השאלה זה אם הם לא יכולים להגיד שאני הרסתי אותו, כשהם מכרו אותו הוא היה תקין (הרכב אצלי רק שלושה ימים)

פורסם

אם מדובר בחברה גדולה ומסודרת אמורה להיות אחריות מסויימת. בדרך כלל ברכבים בני מעל 4-5 מדובר ב-3 חודשים.

פנה למגרש שממנו רכשת ותודיע להם מה קרה ובקש לדעת איך הם מתכוונים לטפל בזה.

פורסם (נערך)

תתעודד, לפחות זכית בפרס הכותרת הכי מתאימה לתוכן הפוסט.

נניח שלא קראת על מה אתה חותם, ולא התייחסת לאף אחת מנורות האזהרה שהופיעו בדרך (וגם לנורות שהופיעו באוטו).

לא בדקת שום דבר כי אתה לא מבין (זו לא אשמתך) אבל גם לא הבאת איתך מישהו שמבין? אנשים יוצאים למחאות על 2 שקל במחיר הקוטג' אבל לא בודקים רכב מסוחר?

בטח המנוע מלא בוצה, בעיה ידועה ברכבים האלו, ובדיקה זריזה הייתה עולה על זה.

בקיצור, קנית חתול בשק. השאלה ממי קנית. אם תגלה שלמוכר אין בכלל תעודת עסק, וכביכול "רכשת מפרטי" אז למי אתה בא בטענות?.

אם זה כן עסק, אתה יכול לנסות לתבוע, אבל הצדק לא איתך ב-100%. הם אולי מתחייבים בע"פ, בכתב לא התחייבו כנראה על כלום.

טיפ - רוב הסיכויים שהקילומטרז' לא אמיתי, אז לך למוסך מורשה טויוטה עם הרשיון ותוציא תדפיס. נניח שזה המצב לפחות תוכל לתפוס אותם על משהו, ויהיה לך יותר קל בהמשך.

כמה עלה לך שכר הלימוד, ולאיזו "מכללה" שילמת אותו?

וכמובן, בהצלחה. אני מתכוון לזה, וחלילה אין שום שמחה לאיד. עצוב לי שנכוות, אבל באמת שחיפוש זריז בגוגל היה מפנה אותך למספיק מקורות שכתוב בהם איך קונים אוטו.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

מדובר בחברה גדולה, וכן יש התחייבות שהם רשמו בכתב.

וכשהגעתי לשם הייתי עם חבר שכן מבין וגם התייעצתי תוך כדי בטלפון עם אנשים שאמרו לי שהרכב בסדר ואפשר לקנות.

פורסם

או, עכשיו זה כבר סיפור אחר. מחכה לעדכונים.

אבל!

שים לב שזה שנסעת עם הרכב כשהמנורה דולקת ולא הזמנת גרר מיד - זו לחלוטין פעולה שלך שגרמה להחרפת הנזק עד לרמה של הרס המנוע, והם ייתלו בזה כל עוד הם יכולים.

תתחיל ממוסך מורשה להוצאת תדפיס טיפולים, ואז נראה.

פורסם

אישית, כמו בכל המקרים מהסוג הזה, אני חושב שהכי טוב ונכון זה פשוט להתייעץ עם עו"ד מחר על הבוקר, ולראות מה אפשר לעשות מבחינה חוקית.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

עצה ידודותית - תפנה מחר בבוקר לעו״ד שמתעסק בתחום של חוזים בכלל וחוזים אחידים בפרט... תספר לו בדיוק מה היה, מתי כל דבר והוא ידע לענות לך.

לא חושב שכאן זה המקום שיוכלו לעזור לך...

פורסם
כן.. השאלה זה אם הם לא יכולים להגיד שאני הרסתי אותו, כשהם מכרו אותו הוא היה תקין (הרכב אצלי רק שלושה ימים)

כמו שאמרו לך כאן, אל תבנה תסריטים בראש, קודם כל תפנה אליהם. תחזור אלינו עם התשובה שלהם, ונמשיך משם (לפני שרצים לעורכי דין וכו').

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
תגיד... אולי זה מזכיר לך את זה http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=5136238

?

האם במקרה זו החברה הכתומה?

לא הגיוני, הם לא מוכרים רכבים בני 10+.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אל תכנס לסרטים.תפנה למגרש ותדרוש אחריות שמגיע לך.חוץ מזה מי אמר שמנוע דופק וצריך להחליף מנוע.. אולי מוסכניק רוצה לגזור קופון?

פורסם
אל תכנס לסרטים.תפנה למגרש ותדרוש אחריות שמגיע לך.חוץ מזה מי אמר שמנוע דופק וצריך להחליף מנוע.. אולי מוסכניק רוצה לגזור קופון?

איך אוכל לדעת?, הזמנתי חילוץ מהמוסך הכי קרוב לאזור וזה מה שהוא אמר לי

שווה לבקש לגרור את הרכב למוסך אחר?

פורסם (נערך)

שווה לגרור עוד פעם למוסך שאתה סומך עליו אפילו במחיר ₪500 כי ביננו : זה הסכום הפעוט בכל הסיפור ואתה צריך חוו"ד שניה.

מומלץ אפילו להעזר בשמאי מטעמך להעריך את הנזק וממה הוא נגרם.

עריכה אחרונה על ידי save

• תוכן חדש...