Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3609 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ממע"מ ?

עוסק עם הכנסות של עד 99K יכול להיות מוגדר כעוסק פטור, מעבר לכך מוכרח להיות מורשה.

בנוסף, יש כל מיני הגבלים על מי יכול להיות פטור, ובאיזשהו חוזר (צורף כאן) נראה שאני נמצא שם - כי אני עומד מול קהל.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ומה הקשר לשיערוך מחזור ? מה הקשר למעמ ? השיערוך היחידי שאתה עושה זה כמה מקדמות ביטוח לאומי לשלם כל חודש, רווח שמוערך באפס זה 0 מקדמות.

בחייאת אור,

או שתשב עם ישה או שגם אני מוכן להסביר לך טלפונית איך כל הדבר הזה עובד.

פורסם (נערך)
*כן* יודעים (משערכים) מה יהיה המחזור, אתה מצהיר על כך ומוגדרים גבולות גזרה, ואם אתה ה next best thing מבצעים התאמה.

ההתייחסות שלך אינה לתנאים, אלא להתנהלות. זה לא קשור אחד לשני. דה פקטו, אדם כמוני לא יכול להיות מוגדר עוסק פטור בלי "לערבב" את המערכת. לי זה נראה עקום, לא כי אני אור ובא לי שיהיה קל לאור, אלא כי ההגדרה הזו תמוהה בעיני ולא באמת משרתת את האינטרס. לא צריך להתווכח בכוח חלילה. זו לא הכוונה.,אתה מוזמן להסביר למה אתה חושב שמה שאני עושה לא צריך להיות מוגדר כעוסק פטור - מי יודע, אולי גם תשכנע אותי.

ראשית, צריך לציין שאתה כן יכול להיות מוגדר עוסק פטור, במידה ולא תהיה שכיר במקביל.

אתה שואל לסיבה שבגינה הותקנה התקנה. האמת היא שאני לא יודע אבל אני יכול לנחש.

התקנות מתייחסות למקצועות מסויימים ולשירותים מסויימים.

זה נראה שהתקנות מניחות שאם אתה *שכיר*, ואתה עוסק מהצד באחד מהמקצועות החופשיים המנויים בתקנה, אז אתה כנראה גם שכיר באותו המקצוע ולכן הכנסתך ממשכורת + הכנסתך מהצד, עוברת התקרה של עוסק פטור.

למה מניחים זאת אתה שואל? כי אם אתה שכיר, ואתה מבקש לפתוח עסק צדדי למתן שירותי אדריכלות, אז סביר להניח שאתה לא שכיר בתור שף במסעדה אלא אתה כנראה עובד כשכיר במשרד אדריכלים. זו הסיבה שאם לא תהיה שכיר, כן יתנו לך להיות עוסק פטור במקצועות אלה.

עכשיו השאלה היא מה ההסבר לגבי השירותים בתקנה שמחייבים להיות עוסק מורשה. אני אנסה לבדוק אבל יש לי הרגשה שזה הסבר מאותו סוג של ההסבר לעיל.

כאמור, זה ניחוש שלי למהות התקנה. אפשר לבדוק את זה. סביר להניח שיש סיבה והיא לא שרירותית.

עריכה אחרונה על ידי A.E.M
פורסם

לגבי עוסק פטור/מורשה. לפי הרשימה (למטה), נראה שאם תגדיר את תחום העיסוק שלך כ"הרצאות" תוכל להירשם כעוסק פטור:

13. רישום כעוסק מורשה [תיקון: תשל"ו, תשל"ו(2), תשל"ז, תשל"ט, תשל"ט(2), תשמ"א(2), תשמ"ד, תשמ"ה(2), תשנ"ח]

עוסק הנמנה על אחת מהקבוצות המנויות להלן ירשום אותו המנהל כעוסק מורשה גם אם על פי סכום מחזור עסקותיו או מספר המועסקים בעסק הוא היה נחשב כעוסק זעיר.

(1) בעל מקצוע חפשי שהוא: אגרונום, אדריכל, הנדסאי, חוקר פרטי, טוען רבני, טכנאי, טכנאי שיניים, יועץ לארגון, יועץ לניהול, יועץ מדעי, יועץ מס, כלכלן, מהנדס, מודד, מנהל חשבונות, מתורגמן, סוכן ביטוח, עורך דין, רואה חשבון או שמאי, בעל מעבדה כימית או רפואית וכן עוסקים שעיסוקם מתן שירותים מהסוגים המפורטים בתקנה 6א לתקנות מס ערך מוסף, תשל"ו-1976, ולגבי אותם שירותים בלבד.

לכאן נכניס את מה שנכתב בתקנה 6א

ואלה השירותים:

[TABLE]

[TR]

[TD][/TD]

[/TR]

[/TABLE]

(1) מופע אמנותי, לרבות הנחיה במופע; בניית תפאורה או הכנתה; הכנת מבחנים, בדיקתם וכן ניהול מבחנים או פיקוח עליהם; הרצאה, הוראה, הדרכה, תרגול או השתתפות במופע שאינו מופע אמנותי; כתבנות או קצרנות; תרגום בכתב או בעל פה; כתיבה או עריכה; פישור, כהגדרתו בסעיף 79 לחוק בתי משפט [נוסח משולב], תשמ"ד-1984, או חברות בועדות שהוקמו על פי דין;

. FOC :lol:

לכן קונצרן orio לא יקבל עוסק פטור אלא יירשם כעוסק מורשה

ראשית, צריך לציין שאתה כן יכול להיות מוגדר עוסק פטור, במידה ולא תהיה שכיר במקביל.

אתה שואל לסיבה שבגינה הותקנה התקנה. האמת היא שאני לא יודע אבל אני יכול לנחש.

.

אתה שוגה.

בכל מקרה יירשמו אותו כעוסק מורשה. בין אם אתה עצמאי מלא וגם אם יש לך הכנסות כשכיר וחלק הכנסות כעצמאי.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אתה שוגה.

בכל מקרה יירשמו אותך כעוסק מורשה. בין אם אתה עצמאי מלא וגם אם יש לך הכנסות כשכיר וחלק הכנסות כעצמאי.

התקנה אומרת "מי שעיקר הכנסתו ממשכורת...". הווה אומר, מי שלא עיקר הכנסתו ממשכורת, לא בתחולת התקנה. זו הפרשנות. למיטב ידיעתי יש הוראת ביצוע של מע"מ משנת 2004 בנידון והיא מתייחסת לכך.

בכל מקרה, עוד לא פגשתי את האדריכל/רואה חשבון/רופא שיניים וכו' שזה עיסקו העיקרי והוא לא צופה לעבור את התקרה של עוסק פטור. :wink:

פורסם

אתה לא מבין

תקנה 6א קובעת מנגנון בו מקבל השירות יכול לשלם את המע"מ עבור נותן השירות ואז עיקר הכנסתו...מעניינת.

לבין מי יהיה עוסק מורשה גם אם מחזור עסקאותיו נמוכים הם מפורטים בתקנות מעמ רישום בסעיף 13.

מפורטים שם סוגים שונים ובין השאר גם אלה שמפורטים בתקנה 6א לתקנות מע"מ

כלומר

במקום לחזור על מה שנכתב בסעיף 6א גם בסעיף 13 , מפנים לסעיף 6א ובעצם לסעיף קטן (א) (1).

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם (נערך)

AEM,

תגיד, אתה מטריל?

מה זה מעניין בכלל "היית יכול להיות פטור אם לא היית שכיר", אתה שמת לב על מה מדובר בשרשור? קראת את ההודעה של פותח השרשור? למה ול-מה זה רלוונטי בכלל?

בנקודה זו זה נהיה ויכוח /דיון חסר תכלית, כי כנראה לא אפרוש בשנים הקרובות מהקריירה שלי בהנדסת תכנה לטובת העברת הרצאות במחיר עלות תפעול, אז אפסיק להתייחס לזה ברצינות.

Php,

סלח לי שאיני יודע להתנסח נכון ברמה החשבונית, וכבר אמרתי שאשב על זה עם ישה לפני התגובה שלך.

עוסק פטור זה פחות התעסקות (דו"ח שנתי, לא דו חודשי), עוסק פטור אפשר לקבל עבור מחזור מסוים, גם איתך אני כבר לא מבין על מה בדיוק הדיון אבל אני מאמין שהכוונה טובה, גם אם הניסוח פחות לטעמי. אבדוק מהן ההשלכות האמיתיות מבחינת התעסקות שלי כמורשה במקום פטור, הלוואי שאגלה שהן פעוטות. ממה שבדקתי עד כה מול גורמי מקצוע אחרים זו ממש לא התמונה שקיבלתי, אשמח להתבדות.

עריכה אחרונה על ידי oryo

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
AEM,

תגיד, אתה מטריל?

מה זה מעניין בכלל "היית יכול להיות פטור אם לא היית שכיר", אתה שמת לב על מה מדובר בשרשור? קראת את ההודעה של פותח השרשור? למה ול-מה זה רלוונטי בכלל?

בנקודה זו זה נהיה ויכוח /דיון חסר תכלית, כי כנראה לא אפרוש בשנים הקרובות מהקריירה שלי בהנדסת תכנה לטובת העברת הרצאות במחיר עלות תפעול, אז אפסיק להתייחס לזה ברצינות.

אוריו, למה ככה לוחמנות? אתה ביקשת שאסביר לך ואשכנע אותך מדוע שלא תהיה מוגדר כעוסק פטור. הנה כאן:

דה פקטו, אדם כמוני לא יכול להיות מוגדר עוסק פטור בלי "לערבב" את המערכת. לי זה נראה עקום, לא כי אני אור ובא לי שיהיה קל לאור, אלא כי ההגדרה הזו תמוהה בעיני ולא באמת משרתת את האינטרס. לא צריך להתווכח בכוח, אתה מוזמן להסביר למה אתה חושב שמה שאני עושה לא צריך להיות מוגדר כעוסק פטור - מי יודע, אולי גם תשכנע אותי.

ניסיתי להסביר לך את ההגיון (לדעתי) בתקנה שאתה מרגיש שעושה לך עוול כי לא מאפשרת לך להיות עוסק פטור. לא הייתה שום כוונה להטריל או משהו בסגנון. להיפך. בכל מקרה, בהצלחה.

פורסם

זה לא בקטע לוחמני, אני באמת ובתמים לא מבין את ההסבר שלך בקונטקסט של השאלה... הרי זה שאם הייתי לא שכיר היה משנה מצב, לא קשור לסיטואציה - לא ככה?

קראתי שוב את ההודעה שלך, אני שכיר במקצוע מסוים ומעמ/הכנסה מודעים לזה כי אני מדווח על כך. אז אין כאן שאלה של האם אני "משלים הכנסה".

השאלה הזו כן רלוונטית, וכן מתקשרת ישירות להודעה שלך, במקצועות החופשיים סטייל אדריכלות / רוא"ח וכו'. אני לא מזהה את הקשר הזה בהגדרה "אדם העומד מול קהל".

השאלה המרכזית היתה ועודנה, מבחינתי, האם ההגדרות האלו משרתות את התפקיד והאינטרס של הרשויות? כמות האנשים שהציעו לי להתנהל בשחור (או לחזלש) כששמעו על הסיטואציה - ואני מדבר על אנשים משכילים ונורמטיביים - גדולה. מאוד.

לי זה מרגיש כמו מקלות בגלגלים.

פורסם (נערך)
אתה לא מבין

תקנה 6א קובעת מנגנון בו מקבל השירות יכול לשלם את המע"מ עבור נותן השירות ואז עיקר הכנסתו...מעניינת. ישה, היא קובעת את המנגנון הזה כאשר היא מקבלת שירות ממי, ורק ממי שעיקר הכנסתו ממשכורת/קצבה/גמלה. זו לשון הסעיף.

"עוסק, מלכ"ר או מוסד כספי שקיבלו שירות מן המפורטים להלן ממי שעיקר הכנסתו ממשכורת, גימלה או קיצבה יהיו חייבים בתשלום המס..."

אם יקבלו שירות כאמור ממי שעיקר הכנסתו היא לא ממשכורת, לכאורה לא יהיו חייבים בתשלום המס.

לבין מי יהיה עוסק מורשה גם אם מחזור עסקאותיו נמוכים הם מפורטים בתקנות מעמ רישום בסעיף 13.

מפורטים שם סוגים שונים ובין השאר גם אלה שמפורטים בתקנה 6א לתקנות מע"מ

כלומר

במקום לחזור על מה שנכתב בסעיף 6א גם בסעיף 13 , מפנים לסעיף 6א ובעצם לסעיף קטן (א) (1).

לגבי בעלי המקצועות החופשיים אין שאלה. הם לא יוכלו להיות עוסקים פטורים לעולם. ייתכן והשתמע מדברי שגם הם יכולים להיות עוסקים פטורים. אז לא.

לגבי נותני השירותים המנויים בתקנה 6א, ידוע לי כי הדבר הוא כן אפשרי בתנאים שציינתי וכי זו פרשנות המקובלת על מע"מ.

אני מסכים שלכאורה גם הם לא יכולים להיות עוסקים פטורים כי הרי במה שונים בעלי המקצועות מתקנה 13 לתקנות הרישום, מנותני השירותים בתקנה 6א? גם הם מצויינים בתקנה 13 בצורה של הפנייה.

מצד שני, מדוע תקנה 6א מציינת כי מדובר בשירות שהתקבל מכאלה שעיקר הכנסתם ממשכורת? הרי זה מיותר לציין זאת. בגלל הבלבול הזה, יצאה הוראת ביצוע המבהירה את הנושא.

אפשר לחפש אותה אבל לא נראה לי שזה מעניין מישהו, או שמישהו חוץ ממני וממך עוד עוקב אחרי החפירה הזו...

אדום....

עריכה אחרונה על ידי A.E.M
פורסם
זה לא בקטע לוחמני, אני באמת ובתמים לא מבין את ההסבר שלך בקונטקסט של השאלה... הרי זה שאם הייתי לא שכיר היה משנה מצב, לא קשור לסיטואציה - לא ככה?

קראתי שוב את ההודעה שלך, אני שכיר במקצוע מסוים ומעמ/הכנסה מודעים לזה כי אני מדווח על כך. אז אין כאן שאלה של האם אני "משלים הכנסה".

השאלה הזו כן רלוונטית, וכן מתקשרת ישירות להודעה שלך, במקצועות החופשיים סטייל אדריכלות / רוא"ח וכו'. אני לא מזהה את הקשר הזה בהגדרה "אדם העומד מול קהל".

השאלה המרכזית היתה ועודנה, מבחינתי, האם ההגדרות האלו משרתות את התפקיד והאינטרס של הרשויות? כמות האנשים שהציעו לי להתנהל בשחור (או לחזלש) כששמעו על הסיטואציה - ואני מדבר על אנשים משכילים ונורמטיביים - גדולה. מאוד.

לי זה מרגיש כמו מקלות בגלגלים.

נראה לי מיותר לדון על האינטרס של הרשויות בדבר. זה המצב הנתון ועם זה צריך להוציא את המירב.

בכל מקרה, ברכה והצלחה. יוזמה ברוכה.

פורסם
AEM,

Php,

סלח לי שאיני יודע להתנסח נכון ברמה החשבונית, וכבר אמרתי שאשב על זה עם ישה לפני התגובה שלך.

עוסק פטור זה פחות התעסקות (דו"ח שנתי, לא דו חודשי), עוסק פטור אפשר לקבל עבור מחזור מסוים, גם איתך אני כבר לא מבין על מה בדיוק הדיון אבל אני מאמין שהכוונה טובה, גם אם הניסוח פחות לטעמי. אבדוק מהן ההשלכות האמיתיות מבחינת התעסקות שלי כמורשה במקום פטור, הלוואי שאגלה שהן פעוטות. ממה שבדקתי עד כה מול גורמי מקצוע אחרים זו ממש לא התמונה שקיבלתי, אשמח להתבדות.

כל סיפור המחזור בטל ומבוטל כאשר הוכרז שאינך יכול להיות מוכר כעוסק פטור, אז אין לי מושג מה רלוונטי המחזור האמיתי/מוערך/מומצא, זה לא פקטור ובשלב זה הדיון של כולם בנושא הוא עקר - זאת המציאות ואיתה צריך לחיות.

בכל מקרה - צודק, אני גם לא מבין על מה הדיון אז רק נשאר לי לאחל לך בהצלחה בהמשך הדרך.

פורסם

קיצר,

מתנצל אם התגובות שלי נראו תוקפניות - זה קצר בתקשורת ואינה "כוונת המשורר" (:

אברר עוד פרטים ואעדכן כאן, למען אנשים שהמידע עלול להיות רלוונטי עבורם.

פורסם

A.E.M

תראה כמה החיים קלים

[TABLE]

[TR]

[TD][TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD]חיוב מקבל שירות בתשלום המס

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

6א. (א) עוסק, מלכ"ר או מוסד כספי שקיבלו שירות מן המפורטים להלן ממי שעיקר הכנסתו ממשכורת, גימלה או קיצבה, יהיו חייבים בתשלום המס בשל השירות, זולת אם קיבלו חשבונית מס מנותן השירות.

כלומר שתי אופציות כאשר מהאחרונה המואדמת ברור שנותן השירות הוא עוסק מורשה.

להתקיימות המוכחלת יש מספר תנאים.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...