Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3610 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יכול להיות שזה קשור גם באינטנסיביות הגשת הדוחות.

אשתי אוספת את כל החומר ופעם בשנה מביאה לה והיא עורכת את הדוח השנתי ובזה תמה עבודתה.

לא יודע בדיוק על אופן העבודה מולך.

מקווה שלא תוותר על המיזם בגלל בירוקרטיה מיותרת.

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה הבנת את זה ספייר?

הבאת ציטוט אבל התעלמת מתקנה 6א:evil:

אור

FOC שריר וקיים

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני חייב להגיד שגם אחרי שקראתי את תקנה 6א בערך 72 פעמים, אני עדיין לא מבין מה היא אומרת. האם רשימת המקצועות המפורטת שם דורשת פתיקת תיק עוסק מורשה, או שהאם עוסק (פטור) שמקבל שירותים מהאנשים האלה חייב לשלם מס (איזה מס בכלל?)...? בקיצור, ממש לא מובן.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)

13. רישום כעוסק מורשה [תיקון: תשל"ו, תשל"ו(2), תשל"ז, תשל"ט, תשל"ט(2), תשמ"א(2), תשמ"ד, תשמ"ה(2), תשנ"ח]

עוסק הנמנה על אחת מהקבוצות המנויות להלן ירשום אותו המנהל כעוסק מורשה גם אם על פי סכום מחזור עסקותיו או מספר המועסקים בעסק הוא היה נחשב כעוסק זעיר.

(1) ... וכן עוסקים שעיסוקם מתן שירותים מהסוגים המפורטים בתקנה 6א לתקנות מס ערך מוסף, תשל"ו-1976, ולגבי אותם שירותים בלבד.

(

אם אתה צריך משהו, דבר איתי. FOC :lol:

אז זהו, שגם אני ראיתי את ההגדרה הזו ואמרתי לעצמי "או נהדר אני יכול להיות עוסק פטור זה לא בעיה",

ואז הלכתי למעמ, וזרקו אותי מהמדרגות.

עוד קצת חפירות ונבירות, ו :

[ATTACH=CONFIG]469301[/ATTACH]

בתקנה 6א מנויים מספר סוגים של עיסוקים שאם אתה נמנה על אחד מהם אתה יכול להירשם רק כעוסק מורש(ע)ה כפי שמראה המואדם שאתה הבאת במו ידיך.

ןכדי שתבין את התקנה הספציפית

מי שהוא כמו אור שכיר חייב להירשם כעוסק מורשה , אבל התקנה 6א מאפשרת לעוסק נגיד מכללה, לשלם לו כסף כולל מע"מ מבלי שהיא מקבלת ממנו חשבונית ולהוציא חשבונית עצמית ולהזדכות על המע"מ תשומות, וכמובן להעביר את המע"מ לרשויות כאילו אור הוציא חשבונית ומדווח אותה ומשלם עליה.

מה מסובך כאן:evil:

עריכה אחרונה על ידי ישה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
התקנה 6א מאפשרת לעוסק נגיד מכללה, לשלם לו כסף כולל מע"מ מבלי שהיא מקבלת ממנו חשבונית ולהוציא חשבונית עצמית ולהזדכות על המע"מ תשומות, וכמובן להעביר את המע"מ לרשויות כאילו אור הוציא חשבונית ומדווח אותה ומשלם עליה.

אה, עכשיו הכל ברור. למה לא אמרת קודם?

:puzzled:

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אם אני מבין נכון, אתה אדם פרטי עם יוזמה חברתית שמעוניין להעביר את התוכן ללא תמורה, ובלי יותר מדי התעסקות עם המסביב.

האם פנית למיזם WIZE?

האם פנית לעמותת פעמונים?

פורסם
בתקנה 6א מנויים מספר סוגים של עיסוקים שאם אתה נמנה על אחד מהם אתה יכול להירשם רק כעוסק מורש(ע)ה כפי שמראה המואדם שאתה הבאת במו ידיך.

ןכדי שתבין את התקנה הספציפית

מי שהוא כמו אור שכיר חייב להירשם כעוסק מורשה , אבל התקנה 6א מאפשרת לעוסק נגיד מכללה, לשלם לו כסף כולל מע"מ מבלי שהיא מקבלת ממנו חשבונית ולהוציא חשבונית עצמית ולהזדכות על המע"מ תשומות, וכמובן להעביר את המע"מ לרשויות כאילו אור הוציא חשבונית ומדווח אותה ומשלם עליה.

מה מסובך כאן:evil:

אני מודה שחלק ממני חושב שפשוט גיבבת כאן איזה משהו בצחוק רק בשביל שכולנו נגרד את הראש בנסיון להבין W T F

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)
אני חייב להגיד שגם אחרי שקראתי את תקנה 6א בערך 72 פעמים, אני עדיין לא מבין מה היא אומרת. האם רשימת המקצועות המפורטת שם דורשת פתיקת תיק עוסק מורשה, או שהאם עוסק (פטור) שמקבל שירותים מהאנשים האלה חייב לשלם מס (איזה מס בכלל?)...? בקיצור, ממש לא מובן.

זה לא מסובך כמו שזה נשמע.

התקנה אומרת שאם אתה (מקבל השירות) עוסק*, וקיבלת שירות מאלה המפורטים בתקנה (נותן השירות. oryo לצורך העניין) ועיקר הכנסתו (של נותן השירות, oryo לצורך העניין) היא ממשכורת**, אז יש שתי אפשרויות:

1. שנותן השירות יוצא לך חשבונית מס. כלומר, הוא אינו יכול להיות עוסק פטור אלא עוסק מורשה בלבד ועליו לגבות מע"מ.

2. שאתה, מקבל השירות, תוציא "חשבונית עצמית" ובה אתה תשלם את אותו המע"מ במקום נותן השירות (כמו באפשרות 1)

אנחנו עוסקים כאן בתקנות מע"מ לכן ה"מס" המדובר הוא למעשה מע"מ עסקאות.

* או מלכ"ר או מוסד כספי

** או מגימלה או מקצבה

עריכה אחרונה על ידי A.E.M
פורסם

לא, הרי זה לא ממש נכון, ואני לא רוצה להכנס לפינות מול הרגולטור ואח"כ לאכול איזה זבבנג

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אתה לא תאכל שום זבנג כי אף אחד לא ישלח בלש לעקוב אחריך. אני בשנים הראשונות הגדרתי את עצמי "טכנאי מחשבים" בגלל תקנה 13 שאוסרת עלי לפתוח עוסק פטור.

אם אתה מספיק מסודר בשביל לעשות לעצמך הנהלת חשבונות ודיווחי מע"מ עוסק מורשה לא יכביד עליך.

פורסם

^

מעניין, בשרשור אחר לפני מספר חודשים שהמלצתי על זה אמרת שזה לא רעיון טוב ושחייבים רואה חשבון ...

אור - אתה יכול לנהל הכל לבד, אתה טיפה לומד כמה דברים קטנים וזה שטויות. אם תרצה אעזור לך.

אני עושה הכל לבד משך כמה שנים, סוף שנה מעביר בצורה מסודרת את כל החומר לרואה חשבון שלוקח לי 500 שקל על דוח שנתי.

אם יש משהו שאני לא יודע אני מתייעץ איתו.

פורסם

אני לא זוכר... עברתי על היסטורית הודעות ולא ראיתי שכתבתי משהו כזה... אולי בלבלת אותי עם מישהו אחר.

בכל אופן, כל מקרה לגופו. בעסק פשוט אפשר ללמוד לעשות הנהלת חשבונות לבד. בעסק מורכב עדיף למסור את העבודה לאיש מקצוע.

פורסם

תראו, ה'מחזור' שלי אם אפשר לקרוא לזה כך הוא אפסי, אני עושה הרצאה אחת או שתיים בחודש גג.

את ההוצאות שלי אני מבין שאני צריך להתחיל לתעד (חשבונות, דלק וכו') ואכן התחלתי לעשות זאת.

that being said,

אין לי מושג איך מגישים דוח למס הכנסה/מעמ, איך מקזזים מיסים וכו' וכו'. אני כבר עכשיו מקדיש המון זמן פנוי בשביל היוזמה (תכנים, שיווק, קידום, אתר אינטרנט [הייתי צריך ללמוד קצת HTML וזה פאקינג דוחה], מציאת מקומות ועוד) - אני צריך להוריד התעסקות ולא להגביר אותה, לכן אני לא כ"כ רואה את עצמי יושב ולומד חשבונאות/ניהול-חשבונות... מה גם שבמקרה הפרטי שלי יש כל מיני דברים שיקשו על זה עוד יותר.

לכן מעוניין ברוא"ח.

יש לי המלצה על מישהי מאזור חדרה, קיוויתי לקבל כאן המלצה על רוא"ח מהעמק בשביל לחסוך לי עוד התעסקות לוגיסטית מיותרת.

• תוכן חדש...