Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3605 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב,

אז יש לי איזו יוזמה חברתית קטנה, לא מסחרית וללא מטרות רווח, אבל בגלל כל מיני שיט שקשור בלוגיסטיקה מסתמן שאני צריך לבחור בין לחסל פעילות לבין פתיחת 'עוסק פטור' בשביל שאוכל להתמודד עם האתגר הלוגיסטי בהצלחה.

לונג-סטורי-שורט: אני מנחה מפגשים בהם אני מסביר על מושגים בסיסיים בעולם הדיור/משכנתאות בזמני הפנוי, יש מספיק מידע בעמוד הייעודי לכך ("150 משכורות", בפייסבוק) ויש אי שם בארכיון קארס שרשור שעסק בזה, אז אין טעם להרחיב כאן.

נכון להיום קשה לי מאוד להשקיע משאבים במציאת מקום שיארח את המפגשים האלו בחינם, ולהיערך לכל הדבר הזה מבחינה לוגיסטית. 'קשה מאוד' זה קצת אנדרסטייטמנט בתכלס אין שום דרך בה אני ממשיך לעשות את זה בפורמט בו אני מרים הכל לבד מהסיבה שזה עולה לי יותר זמן וכסף ממה שאני יכול להשקיע. כאמור עד כה הכל הולך מכיסי הפרטי.

מפה לשם מצאתי כל מיני פתרונות שיעשו את כל הסיפור עבורי עבור איזשהו תשלום סמלי ממי שמגיע למפגשים (באירוע הקרוב ייגבו 30 ש"ח בלבד), לכן אני מנסה לבדוק את האופציה של אירוע בפורמט 'כיסוי עלויות'. אמהמה כשמתעסקים עם כסף מתחיל כל העניין הזה של מיסוי וכו' ובתור שכיר הבנתי שלשם הנ"ל אני צריך לדווח לרשויות כעצמאי בתור 'עוסק' כלשהו.

בגלל שהיוזמה היא ללא מטרות רווח, וכאמור התשלום שמגיע בעקבות אירועים כאלו הוא זניח לחלוטין לאחר עמלות הפקה ומס (וגם הוא מושקע חזרה ביוזמה) אין לי בעיה לפתוח 'עוסק פטור', אני כנראה לא אגרד את התקרה בלאו הכי.

כך שהשאלה העיקרית היא כמה התעסקות זה, וכמה כסף אני אצטרך להשקיע גם בנושא הזה.. כרגע אני משקיע סכום לא זניח בעליל על דלק ופרסום בשביל יוזמה התנדבותית, כך שאם אני נדרש להוסיף עוד סכום גדול לענייני ראיית חשבון ייתכן שפשוט אחזל"ש את העניין וזהו.

בכל מקרה, אם יש בקהל רוא"ח מאזור הצפון (עמק יזרעאל / יקנעם / חיפה), או המלצה לאחד הגון כזה, אשמח לשמוע.

(*) כן, אני יודע שעוסק פטור זה לא מדע טילים ושאני כנראה יכול לטפל בהכל בעצמי, אבל החלטתי שאני תוחם את כמות הזמן הפרטי שאני משקיע ביוזמה להעברת המפגשים ותחזוק התכנים בלבד.

תודה,

--

אור

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

איך שאני רואה את זה יש בגדול 2 מסלולים (שאפשר לשלב ביניהם).

1. אתה מוצא אנשים שיצטרפו ליזמה שלך בהתנדבות גם הם וככה יש פחות עלויות מכיסך.

עדיין תידרש להרבה השקעה של זמן ואנרגיה ברמת ההפקה/ארגון/לוגיסטיקה.

2. אתה מעמיס את עלויות התפעול/הפקה על משתתפי ההרצאה כולל השכר של רואה החשבון.

פורסם

עמותה/מלכ"ר/מסגרת דומה לא יהיו מתאימים יותר? אתה לא מתכוון להכניס רווחים.

Sent from my Le Max using Tapatalk

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

אוף איתך

עוסק פטור עד מחזור עסקאות של 99K

רישום במע"מ , אחכ רישום במס הכנסה ובביטוח לאומי

במעמ תצטרך לדווח פעם בשנה כדי לוודא את מחזור העיסקאות

מס הכנסה כנראה דיווח דו חודשי ותשלום אחוז מסויים מתוך ההכנסה תוך התחשבות שאתה גם שכיר

ביטוח לאומי כנ"ל

בסוף השנה דיווח למס הכנסה על כל הכנסותיך כשכיר והרווח מעסקי ההרצאות שלך , שימוסו על פי המס השולי שלך.

ספר קבלות אותם אתה מוציא בעת קבלת כספים מהבאים להרצאה וספר תקבולים ותשלומים זה מה שנחוץ לך למלא במהלך השנה.

השקעת זמן חודשית שעה- שעתיים.

למילוי הדו"ח השנתי למס הכנסה עוד מספר שעות

אני כאן לעזרתך FOC

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
איך שאני רואה את זה יש בגדול 2 מסלולים (שאפשר לשלב ביניהם).

אם זה לא ברור, עשיתי חושבים והבנתי ש2 זה מה שאפשרי מבחינתי, עכשיו אני מתמקד באיך לקדם אותו.

עמותה/מלכ"ר/מסגרת דומה לא יהיו מתאימים יותר? אתה לא מתכוון להכניס רווחים.

חבר מהתחום אמר לי שפתיחת עמותה וכו' זה הליך הרבה יותר מסודר, לעומת עוסק זעיר(/פטור) שזה משהו די סטנדרטי. כאמור, אני רוצה מינימום התעסקות, לכן כנראה שפטור זה המסלול. בכ"א בין אם פטור או לא צריך רוא"ח לצורך כל העניין

ישה,

מה זה FOC? בגוגל זה רשם קיצור שלא נראה לי קשור.

בכל אופן, רשמת שם כ"כ הרבה דברים עד שעוד יותר ברור לי שאני חייב רוא"ח... אין לי רצון להכנס לתחום הזה, מספיק זמן השקעתי בתכנים עצמם (כפי שאתה יודע יותר טוב מכולם).

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

[TABLE=class: table tdata]

[TR]

[TD=class: tal tm]FOC[/TD]

[TD=class: tal dx]Free Of Charge

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

אתה מפחד מזה כמו אחד שמפחד לקחת משכנתא

שניהם לא מדע טילים

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

טוב ישה, אתה יודע בדיוק על אילו נקודות באגו ללחוץ... נבדוק את העניין.

נהגוס, ביררתי על זה קצת, לא מצאתי משהו מתאים. בד"כ הם באים עם כל מיני דרישות משלהם וכו' ואני לא מעוניין להכתיב את הלו"ז שלי לגורם צד ג'. החופש האישי שלי מקבל משקל גדול יותר מאשר הרצון לעזור. זו גם אחת הסיבות לכך שאני לא מעלה וידאו של כל העניין.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

עדכון:

לאחר הרבה בירורים, הבנתי שאין מנוס מפתיחת תיק עוסק מורשה.

למרות שהמחזור שלי אפסי, ברגע שאני עומד מול קהל זה מבטל את האפשרות של עוסק פטור.

ברמה האישית זה מאוד מתסכל, מוסיף תקורה מטורפת לכל העניין, ולא מעט עלויות. עצוב לראות עד כמה קשה להרים יוזמה עם גוון חברתי חיובי.

אם יש למישהו המלצה לרוא"ח מאזור עמק יזרעאל / יקנעם / חיפה, אשמח לקבל.

פורסם

רואת החשבון שמטפלת לנו בעסק הפטור של אשתי היא מבת שלמה.

יש לה משרד קטן שכולל בעיקר אותה בבת שלמה ואנחנו מרוצים ממנה.

שלומית לוי - 052-6448281

פורסם

חכה רגע, אל תרוץ ואל תתייאש.

לי יש תיק עוסק פטור, ובניגוד למה שישה אמר (לפחות נכון ללפני שנתיים וחצי, פעם אחרונה שהתעסקתי עם זה), ההתעסקות מסתכמת בלא יותר משעתיים בשנה - פעם אחת לדווח לביטוח לאומי את סך הרווחים מהעסק בשנה האחרונה. ופעם אחת למס הכנסה, קצת יותר מפורט, אבל גם לא ביג דיל.

היות ואתה גם שכיר, הייתי מציע רק לשאול רו"ח האם בכלל יש צורך בתיאום מס אם אתה מתכנן שהרווחים מהעסק יהיו 0. ואז גם זה נחסך ממך.

לגבי עוסק פטור/מורשה. לפי הרשימה (למטה), נראה שאם תגדיר את תחום העיסוק שלך כ"הרצאות" תוכל להירשם כעוסק פטור:

13. רישום כעוסק מורשה [תיקון: תשל"ו, תשל"ו(2), תשל"ז, תשל"ט, תשל"ט(2), תשמ"א(2), תשמ"ד, תשמ"ה(2), תשנ"ח]

עוסק הנמנה על אחת מהקבוצות המנויות להלן ירשום אותו המנהל כעוסק מורשה גם אם על פי סכום מחזור עסקותיו או מספר המועסקים בעסק הוא היה נחשב כעוסק זעיר.

(1) בעל מקצוע חפשי שהוא: אגרונום, אדריכל, הנדסאי, חוקר פרטי, טוען רבני, טכנאי, טכנאי שיניים, יועץ לארגון, יועץ לניהול, יועץ מדעי, יועץ מס, כלכלן, מהנדס, מודד, מנהל חשבונות, מתורגמן, סוכן ביטוח, עורך דין, רואה חשבון או שמאי, בעל מעבדה כימית או רפואית וכן עוסקים שעיסוקם מתן שירותים מהסוגים המפורטים בתקנה 6א לתקנות מס ערך מוסף, תשל"ו-1976, ולגבי אותם שירותים בלבד.

(2) רופא, לרבות פסיכולוג, פיזיותרפיסט, רופא וטרינר, רופא שיניים או מרפא שיניים;

(3) בעל בית ספר לנהיגה על פי רשיון שניתן לפי סעיף 15 לפקודת התעבורה 4;

(4) בעל בית ספר לרבות גן ילדים, שבו לומדים או מתחנכים תלמידים באופן שיטתי ושאיננו מלכ"ר וכן בית ספר שבו ניתנת הדרכה מקצועית, עיונית או מעשית, לרבות הדרכה לאמנויות ולספורט, לקבוצות שבכל אחת מהן לא פחות מחמישה תלמידים, להוציא הדרכה מקרית של לא יותר משלושים ימי הדרכה בכל קבוצות התלמידים אשר הופעלו באותה שנת מס;

(5) סוחר מקרקעין או מתווך מקרקעין; בפיסקה זו -

"סוחר מקרקעין" - עוסק שעסקו אן חלק מעסקו מכירת זכויות במקרקעין;

"מתווך מקרקעין" - עוסק שעסקו או חלק מעסקו תיווך בזכויות במקרקעין.

(6) סוחר רכב ומתווך רכב; בפיסקה זו -

"סוחר רכב" - עוסק שעסקו או חלק מעסקו מסחר ברכב;

"מתווך רכב" - עוסק שעסקו או חלק מעסקו תיווך בקניית רכב, במכירתו או החלפתו;

"מסחר ברכב" - לרבות חליפין או השכרת רכב בשיטת מקח-אגב-שכירות;

"רכב" - רכב מנועי כמשמעותו בסעיף 1 לפקודת התעבורה;

(7) חברה הרשומה כדין לפי פקודת החברות 5;

(8 ) אגודה שיתופית הרשומה כדין לפי פקודת האגודות השיתופיות 6.

אם אתה צריך משהו, דבר איתי. FOC :lol:

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אז זהו, שגם אני ראיתי את ההגדרה הזו ואמרתי לעצמי "או נהדר אני יכול להיות עוסק פטור זה לא בעיה",

ואז הלכתי למעמ, וזרקו אותי מהמדרגות.

עוד קצת חפירות ונבירות, ו :

WhatsApp Image 2016-08-17 at 07.50.24.jpeg

פורסם
רואת החשבון שמטפלת לנו בעסק הפטור של אשתי היא מבת שלמה.

יש לה משרד קטן שכולל בעיקר אותה בבת שלמה ואנחנו מרוצים ממנה.

שלומית לוי - 052-6448281

קיבלתי את הטלפון שלה מאדם אחר, עוד כשחשבתי שאוכל להיות עוסק פטור. היא ביקשה ממני עלות טיפול בתור עוסק פטור, הזהה להצעה שקיבלתי מרוא"ח אחרת עבור עוסק מורשה... : \

פורסם

אז זה לא מה שנאמר לי, די רחוק מכך למען האמת. לא משנה, אין טעם לדבר על צד ג' - אולי אצור איתה קשר בשנית. תודה בכל מקרה!

• תוכן חדש...