Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3612 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ובשביל זה נתתי את המצב ההיפוטתי בתחילת ההודעה. ג'יז, זה כאילו אתה בכלל לא מקשיב לי...

יש שם שאלה איפשהו בסוף החלק הראשון, אשמח אם תענה עליה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תגובות 399
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ספייר

מי שמנבא שהמחירים ירדו שישב על הגדר ומצבו ישתפר

מי שמנבא שהמחירים יעלו שירוץ לקנות.

כיוון שעל דירה לא מהמרים רוכשים אחת כזו שהיא ביכולת שלך, משכירים אותה ושוכרים במקום אחר שמתאים לצרכים שלכם.

ככה לפחות גידרת את הסיכון שלך בשוק הנדל"ן, עולה, אתה עולה עימו , יורד, אתה יורד עימו.

זו בעצם הרעיון של ניר.

ולא מדובר במשקיע נדל"ן.

ולשאלתך הגדולה

ברור שיש הבדל בין שהמחיר הוא 1000K לבין שהוא 3000K

והמחירים כיום גבוהים.

האם הם הגיעו לשיא?

אני לא משוכנע.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

ישה, אני כותב מהטלפון, אז קשה לי לצטט. אני מתייחס לחלק של גידור הסיכון.

אתה צודק (כרגיל), עסקת רכישה-השכרה-שכירה באמת מסדרת את הסיכון, אבל גם "מגדרת" את הרווח הפוטנציאלי במקרה של ירידת מחירים. הרי שמבחינתי, על כל שקל שמחירי הדירות יורדים, כל שקל שלי יכול לקנות יותר "דירה". אם אני שם את כל כספי הנוכחי (הון ראשוני) והעתידי (משכנתא, הרי גוף ההחזר לא ירד אם המחירים ירדו) על דירה, הרי שאני לא אוכל למנף אותו בעתיד כדי לרכוש דירה טובה יותר או ב"זול יותר" (=פדיון חובות מהיר יותר).

אגב, כמו שציינת, כל זה מגיע ממקום של מחשבה (או תקווה או אנא עארף איך לקרוא לזה כבר) שהמחירים אכן ירדו, בעיקר בגלל שבשלב מסוים הריבית תעלה ותוציא משקיעים רבים משוק הנדל"ן כי הם יחזרו לאגחים שיניבו יותר. והיא תעלה, היא חייבת לעלות בסופו של דבר.

עריכה אחרונה על ידי Spire

פורסם
אברג'ל, אני מודה, אני לא חזק במתמטיקה, אבל כשמישהו אומר לי ש"זה זה משנה אם דירה x או x.3" זה נשמע לי מוזר.

היום לי יש (אין לי, אבל נניח לצורך הדיון) מיליון שקל. אחלה? אחלה. אין לי דירה ואני רוצה לקנות אחת. איזו דירה אני יכול לקנות היום? בוא נניח שאני יכול לקנות היום 4 חדרים בעיר הדימיונית דימיונה. אם מחירי הדירות יפלו (ונלך לכיוון קיצוני כדי להמחיש את הנקודה) ב-30%, יהיו לי שתי אופציות.

האחת: לקנות באותו סכום דירת 5 חדרים בדימיונה שעלה לפני התרסקות המחירים 1.3 מיליון שקל.

השניה: לקנות את אותה הדירה שרציתי מלכתחילה (זאת שעלתה מיליון) ב-700 אלף ולהישאר עם 300 אלף שקלים אותם אני אבזבז על זונות וקוקאין משובח.

עזוב עכשיו לבחור במי מהאופציות. רק תענה לי על שאלה. איזה מצב יותר טוב בשבילי, האיש מחוסר הדיור בעל (עדיין לא באמת) הכסף לרכישת דירה? המצב בו המחירים גבוהים או זה בו הם נמוכים?

עניתי לך על השאלה כבר בתשובה הקודמת שלי

בהינתן מצב זה, אתה צודק ש"עדיף" שמחירי הדיור ירדו.

למרות ש"עדיף" זו לא השאלה הנכונה, כי אם אין אפשרות לרכוש היום דירה, אז מה השאלה בכלל?

זה לא "עדיף", זו הדרך היחידה.

באדום

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
ובשביל זה נתתי את המצב ההיפוטתי בתחילת ההודעה. ג'יז, זה כאילו אתה בכלל לא מקשיב לי...

יש שם שאלה איפשהו בסוף החלק הראשון, אשמח אם תענה עליה.

ג'יז, זה כאילו אתה בכלל לא מקשיב לי...

:lol:

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

שאלתי את השאלה לא בהקשר של המצב שלי, אלא כדי ללבן את שאלתו של mjko. אני שמח שהגענו להסכמה, ששונה לחלוטין ממה שאמרת קודם. רקאומר.

פורסם
דירה במצדה ב- 600K היא דירת 3 חדרים במיקום לא הכי מוצלח. ועדיין אני מסיק מהמחיר שהיא דורשת שיפוץ לא זול. יש תמונות? תן קישור.

שכירות לדירה כזו היא לא יותר מ- 2,500 ש"ח וזה הרף העליון.

תשואה על דירה כזו היא בסדר גודל של 4% בלחץ. לא שאני מזלזל בתשואה כזו אבל זה לא 6%.

הצדק איתך ידידי.

זה מה שקורה כשמקלידים בזמן שמאכילים את הילד - התבלבלתי עם דמי שכירות לדירה גדולה יותר.

אגב, תשואה של 4% היא לא רעה בכלל.

פורסם

ספייר

כאשר תשב ליד מחשב ולא עם טלפון מזויין תקרא לאט לאט את מה שנכתב כאן עד עכשיו.

ואני אכתוב בנוסף בקצרה או בקצרע

אני מעדיף לקנות יקר ולא לחכות לרווח מהירידה, מאשר לראות מצב בו המחיר ממשיך לעלות ואני עובר לאוהל סיירים כי גם שכירות תהיה יקרה לי.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
ספייר

כאשר תשב ליד מחשב ולא עם טלפון מזויין תקרא לאט לאט את מה שנכתב כאן עד עכשיו.

ואני אכתוב בנוסף בקצרה או בקצרע

אני מעדיף לקנות יקר ולא לחכות לרווח מהירידה, מאשר לראות מצב בו המחיר ממשיך לעלות ואני עובר לאוהל סיירים כי גם שכירות תהיה יקרה לי.

מדויק לחלוטין.

פורסם

ובגלל החלטות כאלה רושמים מגילות כמו שכתבת בעמוד הקודם. הסיבה היא שקשה לך לראות את התמונה הגדולה.

גם אם הריבית תעלה והמשקיעים יברחו, עלות המשכנתא שלך תעלה ואת הכסף שחסכת בגלל ירידת מחירי הדיור תתרום לבנק תחת סעיף ריבית למשכנתא.

בנוסף, כרגע מצבך המשפחתי מאפשר לך לחסוך על עצמך כפי שתיארת.

בעתיד כשיהיו לך יורשים תגלה שהרבה יותר כואב לעשות מהלכים כאלה, מ-2 סיבות:

1. יש יותר נפשות שעלולות להיפגע מכל החלטה כזו.

2, על עצמך יותר קל לחסוך מאשר על הילדים שלך. אף הורה לא יצליח לחיות עם המחשבה שבגלל מצבו הכלכלי הוא חוסך מילדיו צרכים בסיסיים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
הצדק איתך ידידי.

זה מה שקורה כשמקלידים בזמן שמאכילים את הילד - התבלבלתי עם דמי שכירות לדירה גדולה יותר.

אגב, תשואה של 4% היא לא רעה בכלל.

אחלה תשואה. היא גם נטו ממס וגם יש אפשרות לעליית ערך.

יחד עם זאת, אני נמנה על אלה שחושבים שנדל"ן זה לא "ביזנס". בשוק ההון אפשר לעשות 4% בשנה בקלות יחסית והכסף נזיל בבנק. זה אמנם טומן בחובו סיכון מסויים אבל גם נדל"ן כיום. בשוק ההון אין דיירים, תיקונים וכאבי ראש. לא לשכוח גם שכשדירה עומדת ריקה, היא *עולה* כסף כל חודש. ארנונה, חשבונות, וועד בית...

לגבי מחירי הדירות, לדעתי האישית ירידה משמעותית היא בלתי נמנעת. שאלת השאלות היא לגבי מתי זה יקרה. לקנות עכשיו או לחכות? שאלה קשה. אין תשובה גנרית אחת לכולם לדעתי.

פורסם

זה המצע של מפלגת " הצעירים הם העתיד"

כל אזרח מדינת ישראל שמגיע לגיל 18 / סיום ביה"ס התיכון מגוייס למשך 3 שנים.

אין דחיה ללימודים חוץ מעתודה האקדמאית על פי צרכי הצבא

יהודים, ערבים, , גברים ונשים כאחד.

חלק יגוייס לצה"ל חלק יועסק בבתי חולים, במעונות יום , בבניית דירות , במשטרה, וכו' ( מוזמנים למצוא תעסוקות נוספות על אלה שמניתי )

כל מי שיסיים את ה 3 שנים האלה יהיה זכאי לחבילת סיוע לרכישת דירה של 3 חדרים 70-80 מ"ר חדשה בבניה רוויה או ל 500 מ"ר קרקע בהרחבה של ישובים קיימים ( לא בין חדרה לגדרה ) או בישובים חדשים שיוקמו.

הסיוע הגבוה ביותר יינתן לאלה שיוגדרו כלוחמים , לאחריהם תומכי לחימה ולאחריהם היתר. לוחם בשנה הראשונה כל חודש שרות יזכה אותו ב100 נקודות , בשנה השניה 200 נקודות לחודש, ובשנה השלישית 300 נקודות לחודש. מקסימום 7200 נקודות.

תומך לחימה יזוכה בחצי מכמות הנקודות של הלוחם , והאחרים ברבע מכמות הנקודות של הלוחם.

את הקרקע למי שקיבל 14400 נקודות יקבל הזוג הלוחם בחינם, ישלם רק את הוצאות הפיתוח ולא יותר מ 250K ש"ח. עובדי בניין יסופקו לבונה בחינם לבניית 70-80 מטר וכך גם ביטול מיסים ואגרות על אותו מטרג'.

דירה ישלם הזוג הלוחם 250K השאר , ייתחלק בין אי תשלום על חלק מהקרקע , הספקת עובדי בניין בחינם לקבלן, וביטול המיסים והאגרות על אותם דירות.

לתומכי לחימה ולאחרים ההטבות הכספיות תהיינה נמוכות יותר אבל שוב לגודל דירה זהה או לשטח קרקע זהה.

ההטבה תינתן פעם אחת בלבד.

תינתנה משכנתאות בריבית מסובסדת ובערבות המדינה.

תיבננה שכונות חדשות בהם יהיו סוגי הדירות הללו

בכל בניין יוקצו X% לדירות 3 החדרים לזוגות הצעירים במחיר מפוקח , Y% לדיור להשכרה במחיר מפוקח , דירות של 4 חדרים, 5 חדרים,2 דירות פנטהאוז ו 2-4 דירות גן.

רמת הגימור תהיה ברמה גבוהה בכל הדירות , אם אפשרות לשדרוג למי שידו משגת.

כך יוכל זוג צעיר להתחיל בדירת 3 חדרים לעבור לדירת 4 חדרים וגדולה ממנה בתוך אותו בניין / שכונה, ואילו דיירים מבוססים יותר יירכשו את הדירות הגדולות יותר וככל שיתעופפו הילדים מהקן יוכלו לרדת לדירות קטנות יותר שוב בתוך אותו בניין / שכונה.

כך לא ייוצרו לנו סלאמס, אלא שכונה מרובת גילים תוססת וחיה.

התוכנית תחול על כל מי שכיום מתחת לגיל 30, ואין לו דירה בבעלותו.

כמו בימי שלטון מפא"י :evil: תחוזק הפריפריה במקורות תעסוקה בעזרת חוק לעידוד השקעות הון והחוק לעידוד התעשיה, וכן ביצירת תשתית תחבורתית לאלה שיגורו בפריפריה וימשיכו לעבוד במרכז.

מה הסיכוי של אותו מצע להתגשם?

תלוי בכם הצעירים.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

מאיזה פמפלט קומוניסטי שלפו את ההצעה המשעשעת הזאת?

הכול ״מפוקח״ ואף אחד לא יודע מהיכן יגיע הכסף. קלאסי.

בנוגע למחירי השכירות - הם לא עלו באותו קצב ובאותו יחס כמו מחירי הדירות,

וגם אילו (אילו!) כן היו, עליה של 10% מ-5000 ל-5500 היא בסך הכול 500 שקל,

לעומת 500000 שהופכים ל-550000 -> יענו 50,000.

החיים זה לא רק אחוזים ויחסים, אלא גם כסף בפועל, בשטרות ובמטבעות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
זה המצע של מפלגת " הצעירים הם העתיד"

כל אזרח מדינת ישראל שמגיע לגיל 18 / סיום ביה"ס התיכון מגוייס למשך 3 שנים.

אין דחיה ללימודים חוץ מעתודה האקדמאית על פי צרכי הצבא

יהודים, ערבים, , גברים ונשים כאחד.

חלק יגוייס לצה"ל חלק יועסק בבתי חולים, במעונות יום , בבניית דירות , במשטרה, וכו' ( מוזמנים למצוא תעסוקות נוספות על אלה שמניתי )

כל מי שיסיים את ה 3 שנים האלה יהיה זכאי לחבילת סיוע לרכישת דירה של 3 חדרים 70-80 מ"ר חדשה בבניה רוויה או ל 500 מ"ר קרקע בהרחבה של ישובים קיימים ( לא בין חדרה לגדרה ) או בישובים חדשים שיוקמו.

הסיוע הגבוה ביותר יינתן לאלה שיוגדרו כלוחמים , לאחריהם תומכי לחימה ולאחריהם היתר. לוחם בשנה הראשונה כל חודש שרות יזכה אותו ב100 נקודות , בשנה השניה 200 נקודות לחודש, ובשנה השלישית 300 נקודות לחודש. מקסימום 7200 נקודות.

תומך לחימה יזוכה בחצי מכמות הנקודות של הלוחם , והאחרים ברבע מכמות הנקודות של הלוחם.

את הקרקע למי שקיבל 14400 נקודות יקבל הזוג הלוחם בחינם, ישלם רק את הוצאות הפיתוח ולא יותר מ 250K ש"ח. עובדי בניין יסופקו לבונה בחינם לבניית 70-80 מטר וכך גם ביטול מיסים ואגרות על אותו מטרג'.

דירה ישלם הזוג הלוחם 250K השאר , ייתחלק בין אי תשלום על חלק מהקרקע , הספקת עובדי בניין בחינם לקבלן, וביטול המיסים והאגרות על אותם דירות.

לתומכי לחימה ולאחרים ההטבות הכספיות תהיינה נמוכות יותר אבל שוב לגודל דירה זהה או לשטח קרקע זהה.

ההטבה תינתן פעם אחת בלבד.

תינתנה משכנתאות בריבית מסובסדת ובערבות המדינה.

תיבננה שכונות חדשות בהם יהיו סוגי הדירות הללו

בכל בניין יוקצו X% לדירות 3 החדרים לזוגות הצעירים במחיר מפוקח , Y% לדיור להשכרה במחיר מפוקח , דירות של 4 חדרים, 5 חדרים,2 דירות פנטהאוז ו 2-4 דירות גן.

רמת הגימור תהיה ברמה גבוהה בכל הדירות , אם אפשרות לשדרוג למי שידו משגת.

כך יוכל זוג צעיר להתחיל בדירת 3 חדרים לעבור לדירת 4 חדרים וגדולה ממנה בתוך אותו בניין / שכונה, ואילו דיירים מבוססים יותר יירכשו את הדירות הגדולות יותר וככל שיתעופפו הילדים מהקן יוכלו לרדת לדירות קטנות יותר שוב בתוך אותו בניין / שכונה.

כך לא ייוצרו לנו סלאמס, אלא שכונה מרובת גילים תוססת וחיה.

התוכנית תחול על כל מי שכיום מתחת לגיל 30, ואין לו דירה בבעלותו.

כמו בימי שלטון מפא"י :evil: תחוזק הפריפריה במקורות תעסוקה בעזרת חוק לעידוד השקעות הון והחוק לעידוד התעשיה, וכן ביצירת תשתית תחבורתית לאלה שיגורו בפריפריה וימשיכו לעבוד במרכז.

מה הסיכוי של אותו מצע להתגשם?

תלוי בכם הצעירים.

לא יודע מאיפה לגשת לזה. צריך לגבש דעה.

אבל כמה נקודות:

* לא יותר זול כבר להקים צבא שכירים, עם כ"כ הרבה הטבות?

* למה שלוחם יקבל כ"כ הרבה כסף, כשעמיתו עם הפרופיל הנמוך מסיבות בריאותיות יסבול?

* מה זה יגרום לנתוני האבטלה אם יהיו כ"כ הרבה עובדים חינמיים בכל ענפי המשק? [בניה? משטרה?]

* מתי יהיה מותר למכור את הדירות?

ושאלת השאלות: למה מה קרה?

ועכשיו כבר יותר ברצינות:

מה זה הדבר הזה?

כ"כ הרבה התערבות בשוק החופשי. מה אנחנו בריה"מ?

רוצים צעירים למען העתיד?

סבבה.

תקימו אג'נדה לתוכנית מקיפה להגדלת היצע באמצעות הסרת חסמים + שיפור הליכי תכנון + הפסקת ספסרות בקרקעות המדינה.

הא ותו לא.

עריכה אחרונה על ידי avargel
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...