Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3612 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 399
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בקיצור, כל עוד אתה בעל נכס וכל עוד אתה לא הולך לגור באוהל או יורד מהארץ אלא רק מחליף דירה אחת בדירה אחרת, אין שום משמעות לעליית או ירידת המחירים.

אם אתה לא בעל נכס ומעוניין לקנות נכס, קנה וסגור עניין כי כל הספקולציות שלך כלל לא רלוונטיות על נכס למגורים אלא רק על נכס להשקעה.

בקשר לחמותך ול"בחינם", אני לא אכנס לזה כי נתחיל לריב...אבל עניינית, לגור אצל חמותך כשיש מליון ש"ח בעו"ש זה או שאתה תימני אסלי או מזוכיסט ברמות בילתי נתפשות :wink:

לא באמת גר אצל חמותי , לא נשוי לפולנייה ולא תימני אסלי :). כרגע אני גר ביחידת דיור די מרווחת אצל ההורים ודווקא חמותי אחלה אישה, מסתבר שיש גם כאלה.

פורסם

גם לפני 4 שנים לא חשבת שדירה בקריות תעלה, והיא עלתה.

לא מהמרים על דירה.

ביתי הוא מבצרי

קנית שיהיה לך לבריאות

יעלה מחיר הרווחת,

ירד המחיר לא קרה כלום יעלה שנית.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• חברי המעגל הראשון
פורסם
ניסחת את המחשבות שלי באופן מדויק (כולל האפשרות לקנות בהפרש איזה רכב נחמד , אני אישית בכיוון של TT).

ועכשיו ברצינות, אין לי דירה עדיין אבל יש לי כסף לקנות דירה. בידיעה שדירה בסדר גודל שאני מעוניין בה נמכרה עד לפני 4 שנים ב400K +- פחות אני לא אסתכן אם אני אומר שעכשיו זה הפיק של המחיר . אם זה היה בתל אביב כל מה שאמרתם כאן קביל ואפילו הגיוני ( אלה שבעד לרכוש את הדירה בכל מקרה) אבל בגלל שמדובר בסמי פריפריה - ירידות מחיר בשנים הקרובות הן לא משהו הזוי - הרי יש הרבה קרקעות לבניה מסביב ואין מספיק אנשים שישימו 1.9M על 5 חדרים בקריות.

בסופו של דבר , למרות התהיות והמחשבות הרבות , לאור העובדה שמצאתי דירה שבאמת עונה על כל הצרכים שלי והיא הולכת לשמש כמגורים אני אסגור את העסקה הזו. נקווה שעוד כמה שנים זו לא תתברר כטעות. וגם אם כן,זה אומר שלפחות חצי מעם ישראל יוכל לקנות דירה במחירים נורמלים אז זו חצי נחמה.

זה מזכיר לי שכשאחי קנה את הדירה הנוכחית שלו לפני בערך 5 שנים, הוא היה בטוח שהמחירים הגיעו לשיא, אממה- הוא חיפש כל כך הרבה זמן דירה ועד שהוא מצא משהו שהוא אהב הוא לא נתן לשיקול הזה להפריע לו.

היום באותו איזור הדירות נמכרות בפועל בכ50% יותר מהמחיר שהוא שילם:roflmao:

פורסם
אני מפחד לחשוב על הקטסטרופה הכלכלית שתהיה פה אם יום אחד ה"בועה" (שלדעתי כלל לא קיימת) תתפוצץ ומחירי הנדל"ן יתרסקו ב 30%.

זה יהיה יום שחור לכלכלת ולמדינת ישראל.

יום שחור? למה?

פורסם

כמובן, יש גם לשים את הדברים בפרופורציה. לפי דברי חלק מהאנשים, אין משמעות בכלל למחיר הדירה אף פעם.

נניח ודירה ממוצעת לא עולה היום 1.4 מיליון אלא 3 מיליון. ריבית משכנתא 0.5 אחוז.

אז יקחו משכנתא של 2 מיליון ל-30 שנה, ולא משנה אם המחיר יעלה או ירד.

ואם המחיר יהיה 4 מיליון? או 5 מיליון? נניח אותה ריבית אפסית. אפילו יתנו 90% משכנתא.

בתאוריה זה אותו דבר בדיוק, אבל זה לא כך.

אמנם יעלה/ירד הם גרים בדירה, אבל במחירים ההזויים האלה הם לוקחים התחייבות ארוכת טווח מאוד. המחירים ימשיכו לעלות, וזוג בן 30+ שקונה דירה ימצא את עצמו עם התחייבות פיננסית חצי קבועה ומאוד משמעותית עד גיל הפנסיה כמעט. בקבוצת הגיל שלי, הרבה מחברי קיבלו עזרה משמעותית מהוריהם בעת מימון לימודים ומחייה, חתונה, קצת עזרה עם דירה ראשונה. בשלב מסויים הציפייה היא לסיים עם המשכנתא ולהפנות את הכסף לאפיקים אחרים, עזרה לילדים או קצת לשחרר את החגורה. בקצב הזה זה כמעט בלתי אפשרי.

אז נכון, אנשים גרים בדירה שהם רכשו, ומשלמים כל חודש את המשכנתא שהם יכולים לעמוד בה - אבל יש לזה מחיר כבד מאוד ברמת החיים מאוחר יותר, וביכולת של הדור הצעיר לרכוש דירה.

פורסם

אני התייחסתי לכיוון שאליו הובילו שאז תוכל לרכוש דירה שאתה לא יכול היום להרשות לעצמך.

לגבי החשבון שאתה מציג, לרכוש את אותה דירה בדיוק, פה כבר קריטי להכניס למשוואה את עלות השכירות בזמן ההמתנה + עליית ריבית צפויה [הרבה יותר צפויה מירידת מחירים] ואז שוב ההמתנה הופכת ללא כדאית

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

מכיוון שאין לי פייסבוק, נכנסתי לדף "המחאה הגדולה" עם החשבון של הבן שלי.

חוץ מהרבה מאוד רעש והמון גרפים מגניבים על פיצוץ בועה, והשלכה של "בועת" הנדל"ן לבועה בבורסה, לא ראיתי שום דבר מעניין.

שוב, אני ממליץ לכם, אל תמתינו.

אני פשוט מרחם על מי שלא קנה דירה עד 2009, ונדפק חזק.

אם היתה לנו ממשלה שפויה ובלי בירוקרטיה, סחבת ואטימות בוועדות התכנון, שכפי הנראה לא תשתנה בשנים הקרובות, המצב היה נראה אחרת.

אחרי כמה ועדות שהייתי בהן (עם כל התותחים הכבדים) ועזבתי כי שרפתי זמן, המסקנה היא אחת - דאגו לעצמכם לקורת גג, כי אתם לא מעניינים אף אחד.

פורסם (נערך)

אברג'ל, אני מודה, אני לא חזק במתמטיקה, אבל כשמישהו אומר לי ש"זה זה משנה אם דירה x או x.3" זה נשמע לי מוזר.

היום לי יש (אין לי, אבל נניח לצורך הדיון) מיליון שקל. אחלה? אחלה. אין לי דירה ואני רוצה לקנות אחת. איזו דירה אני יכול לקנות היום? בוא נניח שאני יכול לקנות היום 4 חדרים בעיר הדימיונית דימיונה. אם מחירי הדירות יפלו (ונלך לכיוון קיצוני כדי להמחיש את הנקודה) ב-30%, יהיו לי שתי אופציות.

האחת: לקנות באותו סכום דירת 5 חדרים בדימיונה שעלה לפני התרסקות המחירים 1.3 מיליון שקל.

השניה: לקנות את אותה הדירה שרציתי מלכתחילה (זאת שעלתה מיליון) ב-700 אלף ולהישאר עם 300 אלף שקלים אותם אני אבזבז על זונות וקוקאין משובח.

עזוב עכשיו לבחור במי מהאופציות. רק תענה לי על שאלה. איזה מצב יותר טוב בשבילי, האיש מחוסר הדיור בעל (עדיין לא באמת) הכסף לרכישת דירה? המצב בו המחירים גבוהים או זה בו הם נמוכים?

אני גר היום בשכירות. עם בת זוגי ושלושת חתולינו. חיפשתי דירות. בכפ"ס (בה אנחנו גרים ובת זוגי עובדת), במושבים באיזור, במושבים לא באיזור, במודיעין (בה אני עובד) ומושבים באיזור. חיפשתי דירות עד מחיר של 700 אלף שקל, רוצה לנחש כמה מצאתי? אפס. בשביל למצוא דירה, לא דירת חמישה חדרים בלב תל אביב או פנטהאוז על החוף בהרצליה, דירה כלשהי, איזשהי תוצאה ביד2, צריך להעלות את התקציב ל900 אלף שקל. כדי למצוא משהו ראוי למגורים, צריך להוסיף עוד 150-200 אלף, תלוי כמה אתה "מפונק" (= רוצה גג שלא נוזל, חלונות שנסגרים, צנרת שאשכרה עובדת וכאלה). הגענו ל-1.05-1.1 מיליון שקל. אנחנו לא רואים את עצמנו מצליחים לחסוך (כי אין עזרה מההורים לא שלי ולא שלה) את ההון הראשוני הדרוש עבור משכנתא כי אין לנו מאיפה להקריץ עכשיו 300 אלף שקל מבלי להרעיב את עצמנו במשך משהו כמו 8 וחצי שנים*. אז בוא אל תספר לי בבקשה כמה "זה לא משנה כמה עולה דירה כי יעלה לך אותו דבר לשדרג", סבבה?

בוא, אני חוסך לך את השאלה. אנחנו לא טסים לחו"ל 3 פעמים בשנה, לא היינו בחו"ל אפילו פעם אחת בארבע שנים שאנחנו ביחד או בשנתיים שאנחנו גרים יחד. אנחנו לא אוכלים במסעדות, אולי משהו של 100 שקל פעם בחודש, סליחה באמת. מפונקים מגעילים באמת. לא קונים בגדים כל שבוע, למעשה, פעם אחרונה שמי מאיתנו קנה משהו, היה בחנות יד שניה (שווה רצח, אגב). לאף אחד מאיתנו אין אייפון 6s. לה יש טלפון שהזמנו מאמאזון ב100 דולר כדי לחסוך 200 שקל מהמחיר בארץ ולי יש טלפון שעלה 2500 שקל כי אני צריך מכשיר חזק. קניתי אותו, אגב, אחרי שהקודם פשוט שבק חיים, לא חודשיים אחרי שקניתי אותו כי "התחשק לי". והשוס? לאף אחד מאיתנו אין אוטו חדש. היא נוסעת על אופניים חשמליים ולי יש פיאט פונטו בת 5.

אז בוא, שוב, תספר לי כמה זה לא משנה מה המחיר של הדירה...

אגב2, שנינו מרוויחים יותר מהשכר החציוני במשק.

עריכה אחרונה על ידי Spire

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
אין לי דירה ואני רוצה לקנות אחת. איזו דירה אני יכול לקנות היום?

למה שלא תרכשו דירה זולה ותשכירו אותה?

משיטוט עבורך ביד 2 ראיתי דירה בדרך מצדה בבאר שבע ב-600,000 ש"ח.

דמי השכירות שתקבל נעים בערך בכ-3,000 ש"ח.

מה שאומר שיש לך תשואה של קרוב ל-6%, שזה לא רע.

הון ראשוני של 30% הוא בערך 180,000 ש"ח.

אם יש לכם את הסכום ההתחלתי, אפשר להתקדם משם.

פורסם

אני מניח שפספסת את ההערה שבסוגריים? אנחנו לא בעניין של לקנות דירה להשקעה כי אין לנו זמן להתעסק עם השכרה. לא כל אחד בנוי או יכול להיות משקיע נדל"ן. אבל תודה על ההצעה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

דירה במצדה ב- 600K היא דירת 3 חדרים במיקום לא הכי מוצלח. ועדיין אני מסיק מהמחיר שהיא דורשת שיפוץ לא זול. יש תמונות? תן קישור.

שכירות לדירה כזו היא לא יותר מ- 2,500 ש"ח וזה הרף העליון.

תשואה על דירה כזו היא בסדר גודל של 4% בלחץ. לא שאני מזלזל בתשואה כזו אבל זה לא 6%.

פורסם (נערך)
אברג'ל, אני מודה, אני לא חזק במתמטיקה, אבל כשמישהו אומר לי ש"זה זה משנה אם דירה x או x.3" זה נשמע לי מוזר.

היום לי יש (אין לי, אבל נניח לצורך הדיון) מיליון שקל. אחלה? אחלה. אין לי דירה ואני רוצה לקנות אחת. איזו דירה אני יכול לקנות היום? בוא נניח שאני יכול לקנות היום 4 חדרים בעיר הדימיונית דימיונה. אם מחירי הדירות יפלו (ונלך לכיוון קיצוני כדי להמחיש את הנקודה) ב-30%, יהיו לי שתי אופציות.

האחת: לקנות באותו סכום דירת 5 חדרים בדימיונה שעלה לפני התרסקות המחירים 1.3 מיליון שקל.

השניה: לקנות את אותה הדירה שרציתי מלכתחילה (זאת שעלתה מיליון) ב-700 אלף ולהישאר עם 300 אלף שקלים אותם אני אבזבז על זונות וקוקאין משובח.

עזוב עכשיו לבחור במי מהאופציות. רק תענה לי על שאלה. איזה מצב יותר טוב בשבילי, האיש מחוסר הדיור בעל (עדיין לא באמת) הכסף לרכישת דירה? המצב בו המחירים גבוהים או זה בו הם נמוכים?

אני גר היום בשכירות. עם בת זוגי ושלושת חתולינו. חיפשתי דירות. בכפ"ס (בה אנחנו גרים ובת זוגי עובדת), במושבים באיזור, במושבים לא באיזור, במודיעין (בה אני עובד) ומושבים באיזור. חיפשתי דירות עד מחיר של 700 אלף שקל, רוצה לנחש כמה מצאתי? אפס. בשביל למצוא דירה, לא דירת חמישה חדרים בלב תל אביב או פנטהאוז על החוף בהרצליה, דירה כלשהי, איזשהי תוצאה ביד2, צריך להעלות את התקציב ל900 אלף שקל. כדי למצוא משהו ראוי למגורים, צריך להוסיף עוד 150-200 אלף, תלוי כמה אתה "מפונק" (= רוצה גג שלא נוזל, חלונות שנסגרים, צנרת שאשכרה עובדת וכאלה). הגענו ל-1.05-1.1 מיליון שקל. אנחנו לא רואים את עצמנו מצליחים לחסוך (כי אין עזרה מההורים לא שלי ולא שלה) את ההון הראשוני הדרוש עבור משכנתא כי אין לנו מאיפה להקריץ עכשיו 300 אלף שקל מבלי להרעיב את עצמנו במשך משהו כמו 8 וחצי שנים*. אז בוא אל תספר לי בבקשה כמה "זה לא משנה כמה עולה דירה כי יעלה לך אותו דבר לשדרג", סבבה?

בוא, אני חוסך לך את השאלה. אנחנו לא טסים לחו"ל 3 פעמים בשנה, לא היינו בחו"ל אפילו פעם אחת בארבע שנים שאנחנו ביחד או בשנתיים שאנחנו גרים יחד. אנחנו לא אוכלים במסעדות, אולי משהו של 100 שקל פעם בחודש, סליחה באמת. מפונקים מגעילים באמת. לא קונים בגדים כל שבוע, למעשה, פעם אחרונה שמי מאיתנו קנה משהו, היה בחנות יד שניה (שווה רצח, אגב). לאף אחד מאיתנו אין אייפון 6s. לה יש טלפון שהזמנו מאמאזון ב100 דולר כדי לחסוך 200 שקל מהמחיר בארץ ולי יש טלפון שעלה 2500 שקל כי אני צריך מכשיר חזק. קניתי אותו, אגב, אחרי שהקודם פשוט שבק חיים, לא חודשיים אחרי שקניתי אותו כי "התחשק לי". והשוס? לאף אחד מאיתנו אין אוטו חדש. היא נוסעת על אופניים חשמליים ולי יש פיאט פונטו בת 5.

אז בוא, שוב, תספר לי כמה זה לא משנה מה המחיר של הדירה...

אגב2, שנינו מרוויחים יותר מהשכר החציוני במשק.

סלח לי אבל אתה מערבב פה 3 נושאים שונים

א. האם הדירות ירדו / יעלו, ב. טרוניה על מחירי הדירות הגבוהים. ג. רמת החיים שלכם

לכל זה אין קשר לדיון, כי אני דיברתי על מקרה שבו יש לאדם את הכסף לרכוש את הדירה המתאימה לצרכיו כבר היום

מתאימה לצרכיו = מיקום, גודל, מצב הדירה

אתה מדבר על משהו אחר לחלוטין, כי כיום אתה פשוט לא במשחק [אין לך את הכסף לרכוש את הדירה המתאימה לצרכיך], ולכן אתה צודק וברור שמצב בו מחירי הדירות ירדו רק ייטיב לך

כל הדיון [בהתייחסות שלי] היה למי שיש לו כבר היום את האפשרות לרכוש דירה ראויה, והוא ממתין על הגדר כי אולי יום אחד המחירים ירדו.

סה טו.

עריכה אחרונה על ידי avargel
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

חשבתם על בית שאן? יש אחלה דירות ואחלה מחירים. הקרבה לחיפה תיעשה זמינה ומהירה יותר בחודשים הקרובים עם סיום העבודות על הרכבת. ולדעתי המחירים יקפצו פה כי הם גם ככה זולים ורחוקים מלהגיע למיצוי! מי שלא בא לו קריוקי בשעות הלילה המאוחרות יכול לחפש באזורים מסביב שטחים במחירים נוחים- שדה נחום וכו’.

פורסם

אני קניתי מיד אחרי השחרור דירה ב380,000 שכירות כרגע כ2,000

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

• תוכן חדש...