Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3614 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהחלט. :lol:

לדעתי היא לא רחוקה, אבל מה יקרה כשהיא תגיע, אלוהים יודע.

אחרת אם המחירים ימשיכו לעלות בקצב הזה, אלה שלא יכולים להרשות לעצמם שכירות או רכישה יתחילו לצעוד עם קלשונים.

• תגובות 399
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא יזיק למדינה הזאת קצת צעדות עם קילשונים...

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

-Mjko

החיים פשוטים

רכשת דירה 4 חדרים ב 1000K לפני 4 שנים היום היא שווה 1500K

פששש

שורל'ה יקירתי הרווחתי 500K

אבל...שלמויל'ה

אנחנו רוצים לעבור לדירה של 5 חדרים,

היא עלתה 1200K לפני 4 שנים ועכשיו היא עולה 1800K,

אוף.. אז ההפרש היה 200K עכשיו הוא 300K כלומר לא הרווחתי אלא הפסדת 100K.

אתה אם הבנתי נכון, המתנת עם כספך 1000K מחוץ לשוק, אז אין לך את הרווח של ה 500K וכדי להגיע לדירה של 5 חדרים תצטרך לחפש 800K

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לפני מספר שנים ניסו לעשות חרם ולא לרכוש כלי רכב חדשים ....

מי שמסתכל מה קורה בעולם בכלל , ובאירופה בפרט, מבין שבכל רגע עלול לשטוף אותנו גל של עליה שיחפשו דיור בכל מחיר כמעט.

חלקם קנו כאן דירות, במהלך השנים בדיוק לתרחיש הזה, עומדות ריקות , משמשות אותם לחופשות כמו חגים ובקיץ.

לרשימה של אברג'ל בהודעה 280 נוסיף גם את הזוגות שמתגרשים, ואז יש צורך בעוד דירה.

בקיצור מכרה בלתי נדלה של ביקושים אמיתיים ויקח לא מעט זמן עד שההיצע יכסה על הפער הזה ואז נתחיל לראות ירידת מחירים.

אבל בכלכלה כמו בכלכלה, ברגע שאנשים יחשבו שיש ירידת מחיר בשטח, הם יעדיפו לשבת על הגדר , ויעמיקו את הירידה.

ושוב אחזור לעובדות

הייתה כבר ירידת מחירים של כ 40%-30 והשמים לא נפלו, בסוף שנות ה 90 תחילת שנות ה 2000.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני חושב שאתם מפספסים נקודה מאוד חשובה. היום אין לו דירה. אי לכך, אם הוא ישים את הכסף בצד והמחירים ירדו ב-10% (לצורך העניין) הוא יוכל לקנות דירה שהיום הוא לא יכול להרשות לעצמו. זאת הנקודה. לא שיפור מגורים, לא למכור לטובת קניה של דירה אחרת. עכשיו יש לו כסף והוא רוצה לקבל עליו את המקסימום תמורה.

במבט מצד שני, דירה שעולה היום 1000K ותעלה בעוד 4 שנים 800K, תשאיר למי שלא קונה אותה היום אלא יקנה אותה כשהמחירים ירדו יוכל לבזבז את ה-200K האלה על מיאטה.

"אבל בינתיים הוא משלם שכירות, אז מה זה משנה אם לשלם על שכירות או משכנתא". אם מחירי הדירות יתחילו לרדת, כך גם מחירי השכירות - כי רף היכולת לקניית דירה ירד ואנשים יעברו משכירות לקניה. ובואו לא נשכח שגם לבעלות על דירה יש הוצאות שאינן חלות על משכירים - כמו תיקונים של מכשירי חשמל רציניים, שיפוצים, ובחלק מהמקומות גם ארנונה וחלק מהחשבונות (או כולם).

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
ושוב אחזור לעובדות

הייתה כבר ירידת מחירים של כ 40%-30 והשמים לא נפלו, בסוף שנות ה 90 תחילת שנות ה 2000.

ברור שהם לא נפלו. הרי למה שהם יפלו? בנאדם קונה היום דירה בשווי שלה היום ויוצא מתוך נקודת הנחה שהוא יעמוד בתשלומים. מה זה משנה עכשיו אם פתאום הדירה הזאת שווה 50% מהערך שהוא שילם עליה? הוא ממשיך להיות מסוגל לעמוד בתשלומים כי הוא לא אידיוט והוא תכנן לכך שהוא יהיה מסוגל לעמוד בתשלומים. יתרה מזו, הוא יהיה מסוגל לשדרג לדירה טובה יותר בעתיד בסכום קטן יותר ממה שהוא היה צריך להוסיף "היום".

הריבית לא תקפוץ, היא תזחל מעלה. ומי שיהיה מספיק חכם יוכל למחזר את המשכנתא שלו לכזו בתנאים שמתאימים יותר למציאות עם ריבית לא אפסית. וגם אם לא, עליה של 1% ריבית שנתי יוצא תוספת של פלוס מינוס 500 שקל בחודש תוספת למשכנתא (של 600K). גם מי שלוקח משכנתא ויחסית חונק את עצמו, יוכל לעמוד בזה. אם לא, הוא לא היה צריך לקחת משכנתא מלכתחילה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

השאלה כמה הוא מבזבז על שחיקת ההון+שכירות עד שהמחירים ירדו ב10% (לצורך הענין). ומה אם המחירים יעלו ב2% במקום לרדת ב10%? מה אם מישהו יקנה את הדירה שהוא מצא וכשהמחירים ירדו ב10% לא תהיה דירה לטעמו/בשכונה/קומה/כיוונים שהוא רוצה? לחכות עוד? שוב שחיקת הון ועוד שכירות. אה, וגם הריבית על המשכנתא עולה*. מה שקונים היום ב1.5+משכנתא=2.2. כשהמחיר ירד ב10% זה יהיה 1.3+משכנתא=2.3.

*במקרה של ידידנו זה לא רלוונטי, כי הוא יכול לקנות כמעט במזומן, אבל לשאר השוק וה'קראוון כפתרון למצוקת הדיור' זה כן.

משכנתא זה קל

פורסם (נערך)
אני חושב שאתם מפספסים נקודה מאוד חשובה. היום אין לו דירה. אי לכך, אם הוא ישים את הכסף בצד והמחירים ירדו ב-10% (לצורך העניין) הוא יוכל לקנות דירה שהיום הוא לא יכול להרשות לעצמו. זאת הנקודה. לא שיפור מגורים, לא למכור לטובת קניה של דירה אחרת. עכשיו יש לו כסף והוא רוצה לקבל עליו את המקסימום תמורה.

במבט מצד שני, דירה שעולה היום 1000K ותעלה בעוד 4 שנים 800K, תשאיר למי שלא קונה אותה היום אלא יקנה אותה כשהמחירים ירדו יוכל לבזבז את ה-200K האלה על מיאטה.

.

ניסחת את המחשבות שלי באופן מדויק (כולל האפשרות לקנות בהפרש איזה רכב נחמד , אני אישית בכיוון של TT).

ועכשיו ברצינות, אין לי דירה עדיין אבל יש לי כסף לקנות דירה. בידיעה שדירה בסדר גודל שאני מעוניין בה נמכרה עד לפני 4 שנים ב400K +- פחות אני לא אסתכן אם אני אומר שעכשיו זה הפיק של המחיר . אם זה היה בתל אביב כל מה שאמרתם כאן קביל ואפילו הגיוני ( אלה שבעד לרכוש את הדירה בכל מקרה) אבל בגלל שמדובר בסמי פריפריה - ירידות מחיר בשנים הקרובות הן לא משהו הזוי - הרי יש הרבה קרקעות לבניה מסביב ואין מספיק אנשים שישימו 1.9M על 5 חדרים בקריות.

בסופו של דבר , למרות התהיות והמחשבות הרבות , לאור העובדה שמצאתי דירה שבאמת עונה על כל הצרכים שלי והיא הולכת לשמש כמגורים אני אסגור את העסקה הזו. נקווה שעוד כמה שנים זו לא תתברר כטעות. וגם אם כן,זה אומר שלפחות חצי מעם ישראל יוכל לקנות דירה במחירים נורמלים אז זו חצי נחמה.

עריכה אחרונה על ידי Mjko
פורסם

אגב, למה לא קנית לפני 4 שנים?

עוד אגב, הכסף מושקע איפשהו ומניב משהו? אולי בכל זאת שווה לקחת משכנתא זולה עם ריבית זולה מהתשואה על ההון.

משכנתא זה קל

פורסם
אני חושב שאתם מפספסים נקודה מאוד חשובה. היום אין לו דירה. אי לכך, אם הוא ישים את הכסף בצד והמחירים ירדו ב-10% (לצורך העניין) הוא יוכל לקנות דירה שהיום הוא לא יכול להרשות לעצמו.

ממש לא מפספסים

בדיוק לזה התייחסתי

ואסביר שוב:

היום אין לו דירה, אבל יש לו אפשרות לקנות דירה שמתאימה לצרכיו.

בעוד שנתיים [נניח] המחירים ירדו.

אוי ואבוי!

מחיר הדירה שלו ירד!

אבל הי, רגע, גם המחיר של הדירה האחרת שעליה אתה מדבר ירד, אז הוא יוכל להרשות לעצמו [או לא להרשות לעצמו] בדיוק באותה מידה.

יש מבין?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
ניסחת את המחשבות שלי באופן מדויק (כולל האפשרות לקנות בהפרש איזה רכב נחמד , אני אישית בכיוון של TT).

ועכשיו ברצינות, אין לי דירה עדיין אבל יש לי כסף לקנות דירה. בידיעה שדירה בסדר גודל שאני מעוניין בה נמכרה עד לפני 4 שנים ב400K +- פחות אני לא אסתכן אם אני אומר שעכשיו זה הפיק של המחיר . אם זה היה בתל אביב כל מה שאמרתם כאן קביל ואפילו הגיוני ( אלה שבעד לרכוש את הדירה בכל מקרה) אבל בגלל שמדובר בסמי פריפריה - ירידות מחיר בשנים הקרובות הן לא משהו הזוי - הרי יש הרבה קרקעות לבניה מסביב ואין מספיק אנשים שישימו 1.9M על 5 חדרים בקריות.

בסופו של דבר , למרות התהיות והמחשבות הרבות , לאור העובדה שמצאתי דירה שבאמת עונה על כל הצרכים שלי והיא הולכת לשמש כמגורים אני אסגור את העסקה הזו. נקווה שעוד כמה שנים זו לא תתברר כטעות. וגם אם כן,זה אומר שלפחות חצי מעם ישראל יוכל לקנות דירה במחירים נורמלים אז זו חצי נחמה.

בוא ננתח שוב.

המחירים ירדו בעוד 5 שנים ב30% [לא יקרה אבל נגיד]

אתה תדפוק את הראש בקיר שקנית היום? לא!

למה? כי אתה ממשיך לגור באותו בית, אז מה אכפת לך כמה הוא שווה?

אה! הבנתי! אתה רוצה להשתדרג, ו"הפסדת" על הבית שלך 500,000 ש"ח!

אז בגלל זה תדפוק את הראש בקיר?

גם לא!

כי גם הבית המשודרג יירד!

מה זה משנה לך תיאורתית כמה הבית שלך שווה?

כל זה, מבלי להכנס לספקולציות כמו:

א. המחירים לא ירדו [= אתה מפסיד כסף על שכירות, כ200,000 ש"ח ב5 שנים + ההון שלך נשחק]

ב. המחירים ימשיכו לעלות [= התרחיש הסביר לדעתי, ואז הפסדת פעמיים]

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)
ממש לא מפספסים

בדיוק לזה התייחסתי

ואסביר שוב:

היום אין לו דירה, אבל יש לו אפשרות לקנות דירה שמתאימה לצרכיו.

בעוד שנתיים [נניח] המחירים ירדו.

אוי ואבוי!

מחיר הדירה שלו ירד!

אבל הי, רגע, גם המחיר של הדירה האחרת שעליה אתה מדבר ירד, אז הוא יוכל להרשות לעצמו [או לא להרשות לעצמו] בדיוק באותה מידה.

יש מבין?

אין מבין.

יש לי מליון שקל לקנות בית אז קניתי בית במליון שקל. עוד שנתיים הבית שווה 800 אלף. יכולתי לחכות שנתיים ולקנות רק ב800 אלף את אותו בית שקניתי לפני שנתיים במליון ושישארו לי 200 אלף בצד.

נכון, אני אוכל לקנות בית באותה רמה באותו סכום אבל ירידת המחיר מבטאת הפסד ריאלי של 200 אלף ש"ח עבורי איך שלא תסובב את זה. תנסה לעצור רגע ולהבין.

עריכה: הספקולציות שלך מההודעה מעל נכונות ( או יכולות להתברר כנכונות). אבל במידה והספקולציות שלי יתבררו כנכונות אתה פשוט טועה .

עריכה אחרונה על ידי Mjko
פורסם (נערך)

לדעתי, השאלה היא (ויסלח לי דוד) - מה עשית וכמה בזבזת בשנתיים האלה?

אם השקעת את המליון בבורסה וגרת אצל חמותך בחינם, קנית מניות של נינטנדו ועשית עוד 20% על ההון. סחטין.

אם אתה משכיר דירה ב50K בשנה. והמליון שלך בפקדון שעושה 0.0000000001%. אז הפסדת לפחות 100K וצמצמת את הרווח/ההפסד.

כמו כן, הסיכוי לרווח/הפסד הוא גם סיכון. אני התחלתי לחפש דירה עבור אמי ב2008 וקניתי רק ב2013, ב250% יותר ממה שתכננתי מלכתחילה וב35% יותר ממה שיכולתי לקנות ב2008. היום הבית 'שווה' עוד 35% מעבר למה שהיה ב2013.

עריכה אחרונה על ידי Fitch

משכנתא זה קל

פורסם

גרתי אצל חמותי בחינם והמליון עשה בטן גב בפיקדון :)

אני לא איש של בורסה ואני גם ממש רוצה כבר דירה משלי, טעות שחיכיתי עד עכשיו ולא קניתי לפני שנתיים ( מי האמין שהמחירים עוד יעלו בצורה כזו אז?) אבל עדיף מאוחר מאשר אף פעם.

כמובן שישנו הפחד שלא רק שהמחירים לא ירדו, אלא בעוד שנתיים אפילו 5 חדרים במחיר הזה אני לא אוכל לקנות. שיהיה בשעה טובה בכל מקרה ותודה רבה על העצות והדיון הער.

פורסם

בקיצור, כל עוד אתה בעל נכס וכל עוד אתה לא הולך לגור באוהל או יורד מהארץ אלא רק מחליף דירה אחת בדירה אחרת, אין שום משמעות לעליית או ירידת המחירים.

אם אתה לא בעל נכס ומעוניין לקנות נכס, קנה וסגור עניין כי כל הספקולציות שלך כלל לא רלוונטיות על נכס למגורים אלא רק על נכס להשקעה.

בקשר לחמותך ול"בחינם", אני לא אכנס לזה כי נתחיל לריב...אבל עניינית, לגור אצל חמותך כשיש מליון ש"ח בעו"ש זה או שאתה תימני אסלי או מזוכיסט ברמות בילתי נתפשות :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...