Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3612 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ישה, אנקדוטה משעשעת בנוגע להצמדות.

אני מנהל את העסק שלי במרכז מיסחרי, הוא התחיל כמו כל מרכז, יזם שבנה והשכיר וכל המרכז היה בבעלותו (כמו כמעט כל קניון/ פאוור סנטר).

בשלב כל שהוא נמאס לו והציע הכל למכירה, את רוב הנכסים רכשו בעלי העסקים שהיו בנכס.

לאחר כמה שנים עלה רעיון לשים לוחות סולריים על הגג, הזמנו חברה מתמחה, היא דבר ראשון דרשה נסח טאבו לראות של מי הגג ו...הפתעה.

הקבלן שמר בבעלותו מחסנון קטנטן (חדר שרות של 1X1.5 מטר) וכ-ל הגג של המרכז המסחרי מוצמד לגג.

סוף מענין לסיפור, לפני שנתיים בערך בכל המרכז התחילו טיפטופים מהגג בחורף, כנראה שהאטימה בגג עשתה את שלה והרימה ידים.

אותו יזם "ממולח" שילם כמה עשרות אלפים כבדים לאיטום גג שהוא כלל לא משתמש בו או מרוויח ממנו גרוש.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 399
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לאחר כמה שנים עלה רעיון לשים לוחות סולריים על הגג, הזמנו חברה מתמחה, היא דבר ראשון דרשה נסח טאבו לראות של מי הגג ו...הפתעה.

הקבלן שמר בבעלותו מחסנון קטנטן (חדר שרות של 1X1.5 מטר) וכ-ל הגג של המרכז המסחרי מוצמד לגג.

סוף מענין לסיפור, לפני שנתיים בערך בכל המרכז התחילו טיפטופים מהגג בחורף, כנראה שהאטימה בגג עשתה את שלה והרימה ידים.

אותו יזם "ממולח" שילם כמה עשרות אלפים כבדים לאיטום גג שהוא כלל לא משתמש בו או מרוויח ממנו גרוש.

התכוונת למחסנון.

אל תדאג,

הוא או בניו יעשו כסף מהגג בבוא היום.

טריק /שטיק ידוע של חבלנים לא מעטים

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

כמובן, כל הגג מוצמד למחסנון.

תודה.

פורסם

סיפור יפה, אבל ככל הידוע לי תיקונים בגג של רכוש משותף [*של* רכוש משותף. לא שהגג עצמו הוא רכוש משותף] אמורים ליפול על כלל הדיירים, גם אם הגג מוצמד למישהו.

תקנו אותי אם אני טועה.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
כפי שכתבו, ואחדד:

אפ מדובר בקירה למגורים, לא אמור לעניין אותך באמת אם המחיר יעלה או ירד.

כי גם אם נניח שהמחיר ירד ב30% [וזה לא יקרה לעניות דעתי], זה תאורתי בלבד, כי אתה ממשיך לגור בבית ונהנה ממנו בדיוק אותו דבר, נכון?

ואם רצה למכור ולקנות משהו אחר במקום, אז זה גם לא משנה, כי המחיר של הדירות האחרות גם יירד, נכון?

אז השיקול היחיד שצריך להנחות אותך הוא האם הבית מתאים לצרכיך, והאם אתה יכול לעמוד בקלות בתשלומי המשכנתא.

וזהו.

סבבה, עדיין הפסדתי מעל 350 אש"ח, אפילו אם כל המחירים של כל הנכסים מסביב ירדו גם כן.

יש קבוצה בפייסבוק שנקראת "המחאה הגדולה" שם טוענים בתוקף שפיצוץ הבועה זה עניין של זמן.

מביאים הרבה כתבות ונתונים שמעידים על כך שבעוד לא יותר מדי זמן מחירים יצנחו ב25-30% ופועלים לחרם על קניית דירות.

נכון להיות יש להם בערך 15K עוקבים וזה עולה משמעותית מיום ליום. מצד אחד נשמע מבטיח מצד שני מזכיר את הדפים לקידום לגליזציה של קנאביס שכל שבועיים מעלים איזשהי ידיעה שהנה, אוטוטו זה נהיה חוקי ואז כרגיל שום דבר לא משתנה.

פורסם
סבבה, עדיין הפסדתי מעל 350 אש"ח, אפילו אם כל המחירים של כל הנכסים מסביב ירדו גם כן.

לא הפסדת כלום!!!

היה לך בית, נשאר לך בית!

רוצה להחליף? סבבה! גם הבית לייד ירד בדיוק באותה מידה.

השכלה פיננסית. זה מה שחסר במדינה הזאת.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

רק לחדד:

א. הנ"ל אמור בדירה יחידה למגורים. בדירה להשקעה הסיפור יכול להיות שונה [אם כי לא תמיד].

ב. יש מקרים בהם גם בדירה למגורים יכול להיות הפסד מירידה במחירי הדירות [- למשל עזיבה פתאומים לחו"ל וצורך במימוש מיידי של הנכס וכד'], אבל ככלל זה לא ככה

ברוב המקרים, אדרבא, אתה שרוצה לשדרג את הדירה שלו ירוויח מירידה כללית במחירי הדירות [כולל ירידה במחיר הדירה שלו] ויפסיד מעליית מחירי הדירות.

אני חוזר שוב על המשפט הזה, כדי שהנקודה תהיה ברורה:

אדם שיש לו דירה יחידה, והוא "מאושר בטירוף" מזה שמחירי הדירות עלו ב50%, ומרגיש מליונר - יגלה ביום שירצה להשתדרג מדירת ה3 חדרים שלו ל4 חדרים, שהפלא ופלא גם הדירה הזו עלתה. ומה? הוא צריך להוסיף היום הרבה יותר כסף כדי לרכוש את הדירה הזו מאשר לפני עליית המחירים.

אתן דוגמא על עצמי:

את הבית שלי רכשתי ב670,000 ש"ח לפני מס' שנים.

היום הוא שווה כ1,2000,000

הרווחתי? תלוי מה אני רוצה לעשות עם זה.

אם אני עובד לחו"ל [למשל] - הרווחתי.

אם אני רוצה למכור ולקנות דירת 4 חדרים, אני צריך להוסיף 200,000 ש"ח

כשבזמנו הפער היה 80,000 ש"ח.

אז הרווחתי או הפסדתי?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
סיפור יפה, אבל ככל הידוע לי תיקונים בגג של רכוש משותף [*של* רכוש משותף. לא שהגג עצמו הוא רכוש משותף] אמורים ליפול על כלל הדיירים, גם אם הגג מוצמד למישהו.

תקנו אותי אם אני טועה.

הוא לא רכוש משותף כמו שהמחסן שלך הוא רק שלך.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

יש קבוצה בפייסבוק שנקראת "המחאה הגדולה" שם טוענים בתוקף שפיצוץ הבועה זה עניין של זמן.

מביאים הרבה כתבות ונתונים שמעידים על כך שבעוד לא יותר מדי זמן מחירים יצנחו ב25-30% ופועלים לחרם על קניית דירות.

נכון להיות יש להם בערך 15K עוקבים וזה עולה משמעותית מיום ליום. מצד אחד נשמע מבטיח מצד שני מזכיר את הדפים לקידום לגליזציה של קנאביס שכל שבועיים מעלים איזשהי ידיעה שהנה, אוטוטו זה נהיה חוקי ואז כרגיל שום דבר לא משתנה.

קבוצה בפייסוש זה אחלה. הם מעלים את הכתבות לפני הסלפי בסושיה המקומית או אחרי?

נו באמת.

המחירים ירדו [בצורה כזו דרסטית] רק כשיהיה היצע גדול יותר. עד אז הכל קשקושים.

נניח שדירות ירדו ב10%. נניח. זה מכניס לשוק עוד עשרות אלפים שפתאום יכולים לרכוש דירה.

הביקוש גובר שוב, ואז, נחש מה? המחירים עולים [או לכל הפחות הירידה נעצרת].

רק אם באמת יעלו את ההיצע הירידה תהיה אמיתית, כי פתאום על כל קונה יהיו 2 דירות ולא על כל דירה יהיו 5 קונים.

תחשוב כמה זוגות צעירים [שכבר לא כ"כ צעירים] יצאו מהמחסנים ומהחורים שהם גרים בהם היום. יחידות דיור מאולתרות בחנינים תת קרקעייים, סגירות גבס משונות בסלון של ההורים, מחסנים וחללים שהפכו בצוק העיתים לדירה המאכלסת זוג +2.

צריך המון דירות כדי לצננן את השוק הזה.

תראה מה עשו למשקיעים. התנאים היום קשים הרבה יותר משהיו לפני מס' שנים, ועדיין זה לא פתר את הבעיה.

גם לכשהריבית תעלה וזה יבריח משקיעים, המחירים עדיין לא יכולים לרדת ב30% בבת אחת, כי כאמור החסר עצום.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

avargel- יכול להיות שההשכלה הפיננסית שלי לוקה בחסר, אבל אם אני קונה היום דירה ב1.8 ועוד שנתים אותה דירה תעלה 1.6 אז נכון אני יכול למכור ולעבור לדירה באותה רמה באותו כסף אבל עדיין הפסדתי 200K . זה חשבון די פשוט או שאני עדיין מפספס משהו?

פורסם

אני מפחד לחשוב על הקטסטרופה הכלכלית שתהיה פה אם יום אחד ה"בועה" (שלדעתי כלל לא קיימת) תתפוצץ ומחירי הנדל"ן יתרסקו ב 30%.

זה יהיה יום שחור לכלכלת ולמדינת ישראל.

MJKO,

מפספס, בהחלט מפספס.

פורסם

תגיד, אתה אמיתי?

אתה חושב שדף בפייסבוק עם כמה עוקבים יפיל את שוק הנדל"ן?

קשקוש. כל שנה שאתה מחכה, אתה רק מפסיד כסף.

יש לך כסף לדירה? רוץ ותקנה.

אל תאמין לכל בליל השטויות האלו של ירידות מחירים.

האוצר ברוב חוצפתו טוען לאחרונה שיש בלימה במחירי הדירות.

אתה יודע למה?

כי הוא ביצע ממוצע של דירות יוקרה מתל אביב עם דירות מהפריפריה!

הייתי מקשיב לשמאי מקרקעין כמו NirLevi הרבה לפני כל מיני חולמים באספמיה.

תודה :-)

פורסם
avargel- יכול להיות שההשכלה הפיננסית שלי לוקה בחסר, אבל אם אני קונה היום דירה ב1.8 ועוד שנתים אותה דירה תעלה 1.6 אז נכון אני יכול למכור ולעבור לדירה באותה רמה באותו כסף אבל עדיין הפסדתי 200K . זה חשבון די פשוט או שאני עדיין מפספס משהו?

אוקיי, נניח וזה קרה.

ונניח וחיכית עוד שנתיים והמחיר ירד ב- 200,000 ש"ח. מה תעשה אז, תקנה? אבל לפני 7 שנים המחיר היה 1.1 מיליון, אם תקנה עוד שנתיים, ואחר כך ירד בעוד 200,000 - גם כך הפסדת 200,000. מה תעשה, איך תמצא את הנקודה הכי נכונה לקנות בה דירה? אתה בעצם מנסה למצוא את התחתית, דבר קשה מאוד. בנוסף, אתה מסתכן בהמשך עליית מחירים.

אגב, זה ההסבר למדוע ירידה של 10% יכולה בקלי קלות להפוך לקריסה של 30%. השוק בהרבה מקרים עלול להתנהג כמו עדר. אדם פתאום רואה ירידה במחיר, עלייה ריבית, עיתונים מפוצצים בכתבות שבעצם המלך היה עירום ושום מחסור ושום נעליים. להשקעה זה כבר לא משתלם כי ריביות האג"ח עלו, ואנשים כבר לא ירצו לקנות, כי לפני 7 שנים המחירים היו חצי, והשוק חרא, ועבדו על כולם. אז לא קונים.

אין לראות בדברים כמובן המלצה לכאן או לכאן, סתם נקודת מבט.

אם אתה חושב שהמחירים ירדו ב-30% תוך 3-4 שנים, עדיף ככל הנראה לחכות.

אם לא, אולי עדיף לך לרכוש, כל עוד אתה לא נכנס לבריכה בעומק הצוואר.

כדור הבדולח שלי מקולקל. כנראה שמי שיש לו כדור בדולח תקין, עסוק בלעסות כסף ולא לחלק את התחזיות שלו :)

פורסם
אתה בעצם מנסה למצוא את התחתית, דבר קשה מאוד...

במיוחד בתקופה שבה כולם מתפלאים איפה נעלמה התיקרה...

• תוכן חדש...