Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כיצד עובד שעון/מחוג הדלק ברכבים חדשים?

Ameer.86
שימו לב! השרשור הזה בן 3056 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום,

מעניין אותי לדעת כיצד עובד שעון הדלק ברכבים החדשים, לצורך העניין ברכבי ואג החדשים יש מחוג אבל להערכתי לא מדובר במשהו אנאלוגי אלא משהו דיגטלי חשמלי מאחורי זה.

כיצד העניין מחושב ונמדד? האם יש מדידה פיזית/פרימטיבית כגון מצוף וכיו"ב או שמא ישנה שיטה יותר חדישה ו"דיגטלית" לעניין? איך זה קורה מאחורי הקלעים

תודה

עריכה אחרונה על ידי Ameer.86
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בצרפתיות, כבר די הרבה שנים זה עובד ככה:

יש מצוף במיכל, אך מחשב לוח שעונים קורא את המצב שלו רק בתנעת מנוע.

אם יש הפרש גדול בין מצב המחוג לפני הכיבוי לבין קריאה בהתנעה, המחשב "מבין" שבוצע תדלוק ומעדכן את מצב המחוג על פי המצוף.

משם תוך כדי נסיעה לא נלקחים נתונים מהמצוף, אלא ממחשב הזרקה. מחוג מתעדכן לפי זמן פתיחת מזרקים וסל"ד, כלומר לפי כמות דלק שבפועל נצרכה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בוקי, אז אם אני עם רכב צרפתי עם מיכל לקראת סופו ואני מתדלק מיכל מלא כשאני עם רכב מונע, מד הדלק בלוח השעונים ימשיך להראות לי שאני עם מיכל ריק עד שאכבה ואניע את הרכב מחדש?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא ניסית את זה כי אצלי מפתח התנעה פותח את מכסה מילוי הדלק, אבל הסתובבו בפורום כמה שירשרים שדיברו על שיבוש בקריאת מחוג דלק לאחר תדלוק עם מנוע פועל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

להפיך, זה יותר מדוייק ממצוף.

מצוף מושפע מעליות/ירידות, תנועת הדלק במיכל עקב האצות או בלימות או פניות ושיפועי צד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בוקי, אז אם אני עם רכב צרפתי עם מיכל לקראת סופו ואני מתדלק מיכל מלא כשאני עם רכב מונע, מד הדלק בלוח השעונים ימשיך להראות לי שאני עם מיכל ריק עד שאכבה ואניע את הרכב מחדש?

היה לי כמה רנו MEGANE , אז חייב לדמם מנוע בזמן התדלוק אחרת קבל זיוף בקריאת כמות הדלק ורק בתדלוק הבאה הוא יטפס או צריך לשרוף הרבה דלק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן,

ככה בסיטרואן C5 דיזל דור ראשון הקודמת שלי שבה מכל הדלק היה מחובר לנעילה מרכזית. פעם אחת תדלקתי בלי לדומם מנוע וכך היה. גם בנוכחית ניסיתי את זה פעם עם שני מפתחות.

בוקי, אם חל שיבוש בקריאה הראשונית?

אני מניח שהתראת מכל ריק פועלת בכל מקרה, עם איזשהו מנגנון כפול.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יכול לאמת שבצרפתיות אכן תדלוק עם מנוע מונע משבש את הקריאה..

בסיטרואן C5 תדלקתי פעם אחת ופתחתי סוויצ באמצע התדלוק, המחוג נתקע לי במשך 150 קילומטר סביבות החצי מחוג עד שזה התעדכן שנית.. זה הרבה יותר מדוייק שהעדכון השוטף מתבצע על פי השימוש בדלק בפועל מאשר עדכון ישיר מהמצוף שכל טלטול או עמידה בזווית אחרת משפיעה על הקריאה

אתן דוגמא מהקוואליר הקודמת שלי, שם העדכון היה שוטף ובשלב מסויים משהו במצוף השתבש ובמהלך נסיעה טייל לי על הסקאלה ללא הפסקה (רק בעמידה יכולתי לדעת את מצב הדלק) אם העדכון היה על בסיס צריכה בפועל, זה לא היה משפיע כנראה.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

השבוע תדלקתי את המגאן שלי מבלי לדומם מנוע (מזגן וכאלה)

המחוג הראה קו אחד מתחת למקסימום עד לכיבוי מנוע והנעה מחדש

יום טוב גם לך

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 3056 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...