Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3685 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם יש לי היתלבטות לגבי 3 רכבים

ברלניגו 2008 נפח מנוע 1560 טורבו דיזל 92 כ"ס 200000 ק"מ הציעו לי ב15500 ש"ח

או ברלינגו 2006 נפח מנוע 1900 דיזל לא טורבו {72כ"ס} 270000 ק"מ הציעו לי ב 5000

או ברלינגו 2006 נפח מנוע 1900 דיזל לא טורבו (90 כ"ס) 270000 ק"מ הציעו לי ב 5000

שלושת המכוניות במצב סבבה לגמרי

חשוב לי לדעת מבחינת צריכת דלק כמה ההבדל?

והאם זה שווה את ההפרש במחיר בין המכוניות?

איזה מנוע נחשב ליותר חזק?

וגם הבנתי פה מהפורום שמנועי טורבו כשצריך לתקן אז זה יותר יקר אז אשמח גם לחוות דעת לגבי המנועים

וגם מה ההבדל בין ה72כ"ס ל 90 כ"ס בשני הברלינגו 2006 שהזכרתי למעלה

זה המכונית הראשונה שאני קונה בחיים ויש לציין שאין לי מושג ואפילו להחליף שמן אני יצטרך הסבר בתחנת דלק

תודה רבה לעוזרים

עריכה אחרונה על ידי kobigabitetayali
פורסם

שלום.

ברלינגו 2008 טורבו דיזל שווה את ההפרש במחיר.

גם נסע פחות וגם רכב יותר טוב בכל המובנים - כוח, צריכת סולר ( ב 20%) , בידוד רעשים.

ברלינגו 1900 ללא טורבו רכבים חלשים מאוד, עוד יותר חלשים אחרי שעברו 270 אלף קילומטרים.

אבל מה - ברכבי טורבו יש מערכות יותר יקרות לתיקון / שיפוץ. קודם כל הטורבו ומשאבת הזרקה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

קודם כל אתה מדבר על רכבים בטווחי מחיר שונים לחלוטין. הברלינגו 08 עולה פי 3 מהברלינגו 06. אך יחד עם זאת הוא צעיר יותר ועבר גם פחות, לכל דבר יש מחיר.

אני חושב שהטעו אותך, אין ברלינגו 1900 ללא טורבו עם 90 כ"ס. ב-2006 יש מנוע 2000 עם טורבו ו-90 כ"ס.

בכל מיקרה אין ספק שמנוע הטורבו דיזל הוא עדיף מבחינת ביצועים וצריכת דלק. אבל הוא יכול להכיל גם הפתעות רבות יותר בהשוואה למנוע 1.9 הבסיסי והמיושן.

מלבד רכיב הטורבו במנוע ה-HDI יש גם אלקטרוניקה רבה יותר ומשאבת סולר בלחץ גבוה שנחשבת ליקרה יותר לשיפוץ ממשאבה למשל שיש ב-1.9. בקיצור פוטנציאל הנזקים במנוע הזה הוא גבוה יותר.

פורסם

1900 קיים רק ברמת הספק אחת, 71 כ"ס. מנוע אמין מאוד שלא רגיש לאיכות השמן, אבל...עגלה נוראית. לא סוחב. אתה כל הזמן עם דוושת גז צמודה לרצפה.

רועש במיוחד במהירות גבוהה. יש לו גיר קצר יותר לעומת דגמים עם טורבו, 100 קמ"ש זה משהו כמו 2800-2900 סל"ד. זה גבוה מאוד למנוע שסל"ד מירבי שלו בקושי 4000.

אם אתה חובב כביש 6, מהירות מקסימלית של האוטו על השעון כשכל המערכות תקינות - 135-140 קמ"ש.

צריכת דלק 1 ל 11-12. כשנוסעים הרבה בכבישים מהירים צריכת דלק לא משתפרת בגלל עניין הסל"ד והמאמץ הגדול שנדרש מהאוטו. באופן מעט מוזר האוטו הזה בעיר צורך בערך כמו בבינעירוני.

1600 חזק ונעים משמעותית, סחוב מצויין, סל"ד ב 100 קמ"ש - 2300. משייט על 130 יחסית ללא מאמץ.

מחייב שמן מנוע בדיוק לפי התקן, יותר רגיש ויותר יקר לתיקון.

צריכת דלק ריאלית 1 ל 16.5. בשונה מדגם 1900, שני סנטימטרים ראשונים של מהלך דוושת הגז מספיקים עבור 90% ממצבי נהיגה.

בתור אוטו ראשון עם תקציב לחוץ, הייתי ממליץ על ה 1900. מקסימום להפסיד 5000 ש"ח יותר קל מלהפסיד 15.000.

תקנה, תלמד קצת, ותתקדם כשיתאפשר לך.

אה ועוד דבר...לא מחליפים שמן בתחנות דלק. אחרי שתקנה, עם כל שאלה בוא אלינו לפורום טכני. תתייעץ בכל דבר שאתה צריך.

• תוכן חדש...