Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3687 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

לפני כמה שנים החלפנו חמי ואני רכבים. לי היה רכב קטן, ולו היה רכב משפחתי, ובגלל התרחבות המשפחה החלטנו להחליף את הרכבים.

הרכב שהיה על שמי, עבר בסופו של דבר לבעלות חמי, אך הרכב המשפחתי על חמי נשאר על שמו, כדי לא לאבד יד.

סוכן הביטוח ביטח את הרכב על שמו של חמי, עם אופציה של כל נהג (המחיר יצא יותר זול, בגלל תאונה שעשיתי לפני כמה שנים), וכך עד היום, נשאר הרכב עם שמו של חמי, וכך גם פוליסת הביטוח.

המשפחה עומדת להתרחב שוב, ואני עומד לקנות רכב, ולמכור את הישן אך הפעם הרכב החדש ירשם של שמי.

מכיוון שנותרו כ-4 חודשים לסיום הפוליסה הנוכחית, אז אני מתכוון להעביר אותה לרכב החדש.

האם אמורה להיות בעיה ביטוחית או בעיה כלשהי בגלגול הביטוח בגלל שהרכב הישן הוא על שם חמי והחדש על שמי, בעוד הפוליסה היא על שם חמי?

אני יודע שאפשר שרכב יהיה רשום של שם מישהו אחד, והנהג העיקרי יהיה מישהו אחר, אך אין לי מושג אם יכולה להיות בעיה בהעברת הביטוח (שכן הביטוח יכול להגיד שהוא מצפה שהרכב החדש גם יהיה רשום על שם חמי).

תודה על התשובות.

פורסם

האם ניתן בכלל להעביר ביטוח חובה מרכב ישן לחדש, או ניתן להעביר רק ביטוח מקיף?

ראיתי בשרשור אחר שהמליצו לבטל את החובה ולעשות חדש, ולהעביר את המקיף.

בחידוש הביטוח, אני עומד לעבור לחברה אחרת (היות שבחברה הנוכחית אני מבוטח ע"י סוכן, רמאי שקרן ועצלן שהבטיח לי מחיר אחד ובחיוב קיבלתי מחיר גבוה משמעותית. אין לי רצון להמשיך איתו, ובכלל נכוותי מסוכני ביטוח. כנראה ששוקה זה לא רק מיתוס).

אם אני אבטל את שניהם במועד מכירת הרכב, אז הסוכן / חברת הביטוח הישנה יציעו לי להקפיא את הביטוח (כדי לשמור על עבר ביטוחי, וכו).

האם בכלל אמורה להיות בעיה להעביר את הביטוח החובה והמקיף מהרכב הישן לחדש, לאור הנסיבות שהוסברו לעיל?

אם אכן מומלץ לבטל את החובה, ולעשות אחד חדש, אז האם ניתן לעשות ביטוח חובה ל-4 חודשים בלבד? (כי אם לא, אז ביטוח החובה והביטוח המקיף יתחילו במועדים שונים, ואז זה מציק. לחילופין, אני מניח שחברת הביטוח יכולה לעשות ביטוח מקיף ל-8 חודשים במקום שנה, כדי לסנכרן בין שני מועדי הביטוחים בסופו של דבר).

פורסם

מהסוף,

פוליסה ל 8 חודשים - אין חיה כזו אצל החברות. הפוליסות הן ל 12 חודשים ואפשר לבטל אותן בכל רגע נתון ולקבל החזר יחסי.

אין דבר כזה להעביר את הביטוח, אפשר להקים או לבטל פוליסה.

תבטל את שני הביטוחים במועד מכירת הרכב ותעשה חדשים.

אל תשכח להוציא מהאוטו את תעודת הביטוח החובה.

תתחדש!

• תוכן חדש...