Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שבוע טוב חברים,

לאחרונה החלטתי לקנות רכב והחלטתי בהתאם לקנות סיאט איביזה (אוטומטית, הדגם הסטנדרטי, לא הספורט), אך ההתלבטות שלי היא כזו:

לקנות איביזה יד שנייה עד 55k מחברה גדולה/אדם פרטי, לפי יד 2 והנתונים ברשת אצליח לקנות שנתון 2012-2013 בתקציב שלי עם קילומטרז' סביר,

או

לקנות איביזה חדשה מהחברה ולקחת מימון/הלוואה מהבנק בסביבות ה30k.

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא מה עדיף לי גם מבחינת הנתונים הטכניים של הרכבים, וכמו כן על ההבדל במחירי הביטוח בין הרכבים (אם מישהו יודע) ולקחת בחשבון את העובדה שאני נהג צעיר בהגדרה (בן 22 וחצי).

תודה רבה לכל העוזרים!

עריכה אחרונה על ידי RonShamir
פורסם

קודם כל איביזה חדשה מתחילה מ₪75K (לפני מבצעים) ככה שזה כבר פער של 20 אלף ולא 30.

היתרון ברכב חדש זה כמובן אחריות, "שקט נפשי" כי קנית חדש ואתה יודע שלא קרה לו שום דבר, שום תקלה נסתרת וכו'. יש בזה יתרונות.

החיסרון המשמעותי הוא ירידת הערך שאתה תחטוף וכמובן החובה לטפל במוסכי היבואן. (למען הדיוק וכי אני יודע שיבוא עכשיו מישהו שיצטט אותי ויגיד שאין חובה לטפל אצל היבואן, ולפי החוק היבש אפשר לטפל בכל מוסך מורשה משרד התחבורה בלי שהאחריות תתבטל - ואני אומר שעדיף לטפל אצל היבואן כדי שלא יחפשו איפה להתנער ממך)

היתרון במשומש הוא שהרכב כבר אחרי ירידת ערך די משמעותית והאופציה לטפל במוסכים מומחים כמו "מוסך רון" במחיר יותר נמוך ממוסכי היבואן, יש הטוענים (ואני ביניהם) שהשירות שלו אפילו עדיף.

החיסרון הוא שצריך לחפש, צריך לבדוק וגם אתה אף פעם לא יכול להיות בטוח ב100% שהבדיקה באמת משקפת ואין שום דבר מתחת לפני השטח.

ביטוח ככה או ככה יעלה לך המון כסף, איביזה זה הרכב הכי גניב ונהג צעיר זה קבוצת הסיכון הכי גבוהה (ואם אתה גם נהג חדש אז בכלל חבל עליך), אז תכין את הכיס.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

קח בחשבון את עבר האמינות של ה-DSG, ואת מחירי הביטוחים הגבוהים של האיביזה. בדקת חלופות אחרות?

הייתי קונה חדשה- אמינות שאמורה להיות טובה יותר, מרגישה טוב יותר בנהיגה ולטעמי שווה את ההשקעה.

פורסם

שלום רון,

מצד אחד יש לך רכב חדש עם אחריות, מצד שני יש לך רכב משומש בהרבה פחות כסף.

אין תשובה מוחלטת שמתאימה לכלל האנשים מה הכי נכון.

כלל אצבע אומר שאם אתה מתכוון להשאיר אצלך את הרכב למשך הרבה שנים, 5-7 שנים אז תרכוש רכב חדש, תהיה הבעלים שלו מהיום הראשון, טפל בו בהתאם ותהנה לראש שקט. ההוצאה הגדולה ביותר על רכב חדש היא ירידת הערך, אבל לאורך השנים שתחזיק את הרכב, ובשקלול ה'שקט הנפשי' שרכב חדש נותן - יהיה נכון לרכוש רכב חדש.

אם אתה מתכוון למכור אותו תוך שנה / שנתיים אז תרכוש לעצמך את הרכב הזול יותר, בלי התחייבויות, בלי לספוג את ירידת הערך הראשונית וכד'.

שלומי

פורסם

במקרה לי יש את שני הרכבים אז אני יכול להוסיף לך עוד קצת נתונים. האיביזה הפשוטה בשנים האחרונות (עד 2016) נקראה רמת איבזור AM5 ונמכרה ב80,000 ש"ח, כרגע האיביזה החדשה נמכרת ברמת איבזור STYLE ועולה 83,000 (לפני אגרת רישוי).

ההבדלים ביניהן מלבד השנתון הם מנוע חדש לגמרי (1.0 ליטר עם 110 כ"ס במקום 1.2 עם 105) שאני נהנה ממנו הרבה יותר אבל אמינותו עוד לא ברורה והמון איבזור שכולל חיישני גשם, חיישני אורות, מראה מתכהה נגד סינוור, מראות מתקפלות חשמלית קרוז קונטרול מערכת מולטימדיה מקורית עם שליטה מההגה ועוד כל מיני דברים שאני בטח לא זוכר ובכללי רמת חומרים גבוהה יותר .

בקיצור לפני שאתה מחליט כדאי שתנסה לראות פיזית את שני הרכבים או לפחות לקרוא את כתבות הרכב בדבר מתיחת הפנים לרכב ולראות כמה זה משנה לך, בנוגע לאחריות, אני יודע שלפחות בנושא הגיר שידוע כעקב אכילס של הקונצרן בעבר, הרחיבו את האחריות ל-5 שנים ולכן קניית רכב 2012-2013 קצת פחות מפחידה.

• תוכן חדש...