Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עיקול רכב מביטוח לאומי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3705 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וחג שמח לכולם.

בתחילת החודש התברר לי שנצבר לי חוב בביטוח לאומי. הם המתינו 5 שנים עד שהודיעו לי ולי נודע על ידי עיקול של הסכום לתשלום מחשבון הבנק שלי (הכסף נסגר) , שלחו עיקול למעסיק לעקל משכורת ועיקול למשרד הרישוי. לא עברו יומיים והסדרתי את הנושא, 6500 ש״ח בתשלומים לשנתיים. לאחר יום או יומיים הוסר העיקול מחשבון הבנק, מהמשכורת וקיבלתי מכתב שהעיקולים הוסרו. עכשיו מגיע החלק שאני לא מבין. כיבכול העיקול היחיד שלא הוסר הוא ממשרד הרישוי וכשפניתי לביטוח לאומי נאמר לי שמכיוון שאני משלם בתשלומים, עיקול רכב יוסר רק כאשר אני אסיים לשלם עד התשלום האחרון קרי עוד שנתיים. עד אז הוא נישאר. מישהו שמע על כזה דבר? הפקידה בביטוח לאומי דאגה להבהיר לי שאין לי מה לדאוג מכיוון שההגבלה היחידה שבעצם תחול עליי היא מכירת הרכב וזה הכל. מלבד זאת הכל כרגיל, טסט, נהיגה וכו. פניתי למשרד הרישוי וגם שם נאמר לי אותו הדבר, ההגבלה היחידה היא על העברת בעלות. את הרכב קניתי לפני 5 חודש וכך או כך המטרה שלי הייתה להיות איתו מינימום 3 שנים כך שזה לא מפריע לי אבל אני שוב שואל מתוך סקרנות/ עצבים על חוקים הזויים. מישהו שמע על זה? זה קרה לו. אני מדגיש שברוך השם לא מדובר בהוצלפ ולכן כנראה ההגבלה המינורית הזו. נאמר לי בביטוח לאומי שמלבד אי היכולת למכור עד לסיום התשלומים הכל תקין היות והחוב הוסדר. אין בגוגל שום פרטים על הנושא הזה, התוצאות היחידות שאני מקבל הן על עיקולים של הוצאה לפועל. תודה מראש על כל תגובה .

פורסם

עשית עסקת תשלומים באשראי?

אם כן, אז זה קצת מוזר. למיטב ידיעתי, בעסקת תשלומים באשראי, בית העסק מקבל את מלוא התשלום, וחברת האשראי היא זו שמקבלת את הכסף פעם בחודש.

לא כך הדבר?

אם אני צודק, אז זה בהחלט הזוי שהם קיבלו את התשלום אבל הרכב נשאר מעוקל.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

איפה ראית עסקת אשראי?

אני קורא פריסת תשלומים לשנתיים.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

עשיתי הוראת קבע דרך הכרטיס אשראי. רציתי לשלם באשראי אבל נאמר לי שעדיף בהוק כי זה לא תופס מסגרת ולשנייה לא נאמר לי הסייג הזה. לפי התגובות שלכם נראה שאתם יודעים ומכירים את הנושא כי לי לא היה מושג למה מסירים הכל מלבד זה. מה אתם מציעים לי לעשות? להעביר את התשלום לאשראי או שהיות שמלבד מכירה זה לא משפיע על כלום ואני לא מתכוון למכור אז להשאיר את זה ככה? יש עוד סייגים שאני לא מודע להם ?

תודה רבה על המענה המהיר חברים

פורסם

לא מכיר סייגים נוספים, אבל האם ישנה אפשרות שתיקח את הכסף כהלוואה מהבנק, תשלם את החוב שלך ותחזיר את התשלומים לבנק ולא לביטוח לאומי?

פורסם

כן אני יכול. לחילופין אני יכול גם לשלם באשראי. העניין הוא שההוראת קבע כבר על החשבון והעניין כיביכול נסגר. השאלה היא אם יש טעם לקחת הלוואה/ להעביר את העסקה לאשראי אם אכן כמן שאמרו לי במשרד הרישוי/ ביטוח לאומי/ אתם, אין לזה שום השפעה מלבד מכירה שכאמור אני לא מוכר עוד הרבה מעבר לזמן שאסיים לשלם?

פורסם

לדעתי לא כדאי לקחת הלוואה/ לשלם בעסקת אשראי - ככה אתה סתם מוסיף לעצמך עמלות וריביות.

אם אין לך שום כוונה למכור את הרכב בקרוב - אז אין עם הנושא שום בעיה.

ביטוח לאומי הסיר את העיקולים מהמשכורת/ חשבון בנק כדי לא לפגוע בך בהתנהלות היום-יומית.

לגבי הרכב - זאת מעין בטוחה עבורם שתשלם את החוב.

אתה סתם נכנס לסרטים. אין לזה שום השפעה עתידית.

פורסם

חג היום אז נחשוב חיובי

קיבלת הלוואה מהביטוח הלאומי לתשלום חובך, ולשם כך "התבקשת" להמציא נכס להבטחת אותה הלוואה.

אם אין לך כוונה למכור את הרכב בתוך תקופת ההלוואה , רישום העיקול ממש לא צריך לעניין אותך, כל עוד אתה משלם את תשלומיך

רק דאג להסרת העיקול בסיום "ההלוואה".

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
לדעתי לא כדאי לקחת הלוואה/ לשלם בעסקת אשראי - ככה אתה סתם מוסיף לעצמך עמלות וריביות

אנא ספר לנו אילו עמלות יש על הלוואה 'לכל מטרה' בסך 6500 ש"ח בבנק.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
אנא ספר לנו אילו עמלות יש על הלוואה 'לכל מטרה' בסך 6500 ש"ח בבנק.

מינימום ריבית פריים +0.5% לרוב האנשים.

בכל מקרה, בשביל סכום כזה קטן אני הייתי נפטר מהעיקול (גג כמה מאות). אני הייתי מרגיש יותר שקט.

פורסם (נערך)

הריבית בכרטיס אשראי עלולה להיות גבוהה מאד, סדר גודל של פריים + 11 ואפילו יותר. כל אחד יכול לבדוק זאת בטבלה שבסוף הדו"ח החודשי. עם זאת, יתכן שאפשר לקבל עסקת תשלומים ללא ריבית (כאשר, בדומה למי שמוכר לך מקרר, הביטוח הלאומי סופג את ההפסד הזעיר של העדר ריבית). במצב כזה הבעיה העקרית היא חסימת מסגרת האשראי של הכרטיס. מצד שני, חברות האשראי נוטות לאשר הגדלת מסגרת בקלות רבה, מניסיוני ב-2-3 מקרים התהליך ארך 2-3 דקות, רובו על ה-IVR.

השאלה היא איזה תנאים אפשר לקבל בהלואה בנקאית, ובמיוחד איזה בטוחות נדרשות בה ואם לפות"ש יש או אין כאלה (או, לחליפין, איזה רבית תגבה על הלואה ללא בטוחות).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לביטוח לאומי אפשר לשלם באשראי עד 18 תשלומים. שאלתי אם אפשר יותר ואספוג את הריבית ונאמר לי שזה ברזל ולא ניתן. לתפוס מסגרת אין לי בעיה כי גם ככה יש לי כרטיס שאני לא משתמש בו. הייתי שם את העסקה עליו ונגמר. עם זאת אני יודע שאין לזה שום השפעה עליי. אני יודע שאם ארצה למכור עוד שנה מה שאני בספק שיקרה אני יוכל בו ברגע לשלם את היתרה באשראי ולהסיר אותו מיד. פשוט משום מה מציק לי ששמים לי סייגים וסעיף מעל האוטו שלי. מצד שני בפועל זה שקוף ולא נוגע בי בשום צורה ולכן ההתייעצות וההתלבטות. יש דעות לכאן ולכאן. זה על פניו נטו סמנטיקה. המון תודה לכל המגיבים, עזרתם לי מאוד להתלבט עוד יותר ;)

עם זאת לפחות אני רואה שאני לא היחיד שהיה מתלבט בסיטואציה הזו. המון תודות

פורסם

אין התלבטות בכלל.

העיקול הזה לא אוכל ולא שותה.

מבדיקה מעמיקה הוברר גם שהוא לא מפחית במאומה את הכ"ס העומדים לרשותך.

תעמוד בתשלומים והכל יהיה בסדר.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...