Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3728 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההורים שלי הזמינו שבוע שעבר שני ''גננים'' לגזום

ולטפל את הגינה והמדשאה שלהם,

אז יופי,

אחד עבד על המפוח החשמלי והליצן השני עבד עם

המגזמה יידנית,

ההוא עם המגזמה הידנית החליט לגזום (בטעות כמובן) את

הכבל חשמל מאריך של חבר שלו שעבד איתו.

:lol::roll::shock:

טוב מזל שיש פחת שקפץ מייד.לליצן שלום אבל הכבל החשמלי

נפצע בינוני..(תוקן בהמשך)

עד כאן הכל טוב ויפה אבל ששמעתי את הסיפור נוצר ויכוח ביני לבין אבי

(איש שיודע הכל,אדם מבוגר ודעתן) לגבי חלילה אם היה נגרם נזק לאותו

עובד רשלן,על מי מוטלת האחריות.

הסברתי לו שלעניות דעתי

מכיון שהגנן עובד ללא קבלות ולאבי אין ביטוח לעובד צד ג'

במקרה כזה האחריות על בעל הדירה והוא לא השתכנע.

רציתי להבין ולחדד ולשמוע דעה יותר מקצועית,האם אני צודק?

ואז?

אנו לוקחים סיכון רב בהעסקת עובד לא מקצועי,

נידרש להחתים אותו על אחריות לעצמו אולי?

ואם הוא כן מקצועי ועם

קבלות,האם אני צריך לדרוש ממנו לראות ביטוח שלו,

האם יש לבעל בית איזה אחריות כלפי בעל מקצוע שמבצע

עבודה בביתו?

תודה על עזרתכם!

פורסם

לבעל בית יש אחריות בכל מה שקורה בביתו, גם אם נפצע אורח, נפל ושבר רגל, וכו' וכו'.

לכן יש אחריות צד ג, שיש לעניות דעתי בכל פוליסת ביטוח כסטנדרט.

גם לבניין עצמו יש אחריות אם האורח נפל בחדר המדרגות לדוגמא.

בהנחה שיש ביטוח לבית, אפשר לטעון שאותו ליצן היה אורח ולא בעל מקצוע שעשה עבודה.

זה בהנחה שהוא משתף פעולה כמובן.

בכל הנוגע לחבות מעבידים, אין לי ידע בנושא, נמתין לעוד דעות.

אני חושב שיש גם משמעות רבה להאם אותו ליצן הוא עובד עצמאי, שאז הוא נדרש לאחריות על עצמו במסגרת עבודתו

או שהוא עובד שכיר ואז הסטטוס שלך משתנה למעביד וכאן אתה כבר צריך ביטוח חבות מעבידים, שגם אמור להיות כסטנדרט בפוליסת ביטוח ביתית (לדוגמא עבור עוזרת בית).

לגבי הסטטוס של בלי קבלות, אני לא חושב שבכלל יש לזה משמעות, אבל אם חס וחלילה אם קורה משהו, האינטרס של שניכם להפוך את זה לעם קבלות, וגם, חשבונית קבלה מקבלים לאחר גמר העבודה ולכן כל עוד אותו ליצן לא קיבל ממך כסף, לעניות דעתי לא ניתן לטעון שמשהו לא חוקי היה כאן.

פורסם

נהיה מעשיים ולא חוקיים

חס וחלילה קורית תאונה , נפגע >נכות>מוות

תביעה תגיע כנגד בעל הבית ועד הבית ומי שלא תחשוב עליו.

כל מי שבונה בית פרטי ,וגם אם כל הבונים אצלו הם עצמאיים והראו לו ביטוח, עושה לו ביטוח למקרה שיקרה משהו למישהו במהלך הבניה, כדי לישון יותר בשקט.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

יש הבדל בין נותנים שרות באיו"ש, וזהו (כלומר בכל שעות היממה) או נותנים שרות בטווח שעות מסויים (בד"כ מחריגים את שעות הלילה)

פורסם (נערך)

קצת להרחיב את דברי ישה - ביטוח הדירה הסטנדרטי כולל רכיבים של ביטוח צד ג' וביטוח חבות מעבידים, אבל יש בהם מגבלות. למשל - יש כיסוי למקרה שנפצע מישהו שבא לתקן לך משהו - נניח שרברב או גנן - אבל לא שיפוץ נרחב. דומני שהגבול נקב לפי משך התיקון - שבוע או שבועיים (מצריך לימוד הפוליסה).

כאשר שיפצתי דירה לפני כ-3 שנים רכשתי ביטוח קבלנים, עלה לי בסדר גודל של 1800 ש"ח לחצי שנה (השיפוץ ארך פחות מחודשיים אבל הכיסוי היה עד 31 בדצמבר). הקבלן הראה לי את הביטוח שלו, וברור לי שלא היה שווה את הנייר עליו היה מודפס.

וזו אחת הסיבות החשובות שבגללן אני ממליץ על רכישת ביטוח דירה וכן ביטוח של ועד הבית, למרות שבביטוח הדירה יש כיסוי מסוים (לא זוככ פרטים) גם לרכוש המשותף.

במקרה של פות"ש יש גם שאלה של אחריות פלילית, בואו נמתין לעורכי הדין שבפורום.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גויה

העברתי את ההודעה שלך לשרשור המתאים:shock:

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
גויה

העברתי את ההודעה שלך לשרשור המתאים:shock:

תודה, ראיתי את ההודעה שהעברת (ולא הבנתי מה בדיוק קורה שם).

אני לא זוכר ש-2 הפוסטים האלו היו פתוחים אצלי במקביל, כך שאינני מבין איך התגובה הגיעה לכאן.... מוזר.

פורסם

הכל בידי עמוס אבל אולי גם השעה בה נכתבה ההודעה 04.49

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אולי שמישהו יסביר לי מה זה הביטוח הזה שאתם מדברים עליו?

יש לי דירה שחלקה ממושכנת, ורכשתי בגללה 2 ביטוחים:

1. ביטוח חיים בגובה המשכנתא המשועבד לבנק

2. ביטוח רכוש, גם כן בגובה המשכנתא

אני מבין מכם שעלי לרכוש ביטוח נוסף בלי קשר למשכנתא בכלל, כדי לבטח כל מי שנכנס אלי הביתה? [כולל אני / אשתי / הילדים / אורחים / שנוררים / שרברבים / חשמלאים / זגגים / ווטאבר]

בחיים שלי לא שמעתי על זה.

מי שרוצה מוזמן בשמחה אלי הביתה, אבל שאני אהיה חשוף לתביעות שלו אם חלילה תיפול לו התקרה על הראש או האהבל יכניס את האצבע לשקע יחף?!

כמו כן, מדובר בבנין משותף [4 דירות]

דירה אחת ריקה, אחת שלי, ועוד 2 בשכירות.

אין וועד בית [כל חודשיים גובים 20 שקל לתשלום חשבון החשמל וזהו]

גם אם ארצה, אין לי סיכוי לחייב את הדיירים האחרים לרכוש איזשהו ביטוח כללי לבנין אם מישהו חלילה יפול במרגות.

מה עושים?

ושאלה אחרונה: איך זה שזה לא כמו ביטוח חובה ברכב?

או לכל הפחות איך זה שזה לא מפורסם ונפוץ כמו ביטוח צד ג' ברכב?

תודה לעונים

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

ביטוח המשכנתא הוא ביטוח מוגבל ביותר - מבטח את המבנה, ועד גבה המשכנתא. כל שאר הסיכון עליך.

מה שעליך לעשות הוא לרכוש ביטוח דירה כללי שכולל את מבנה הדירה (לפי ערכו המלא), התכולה וכל הנספחים, שהם רבים מאד - החל בביטוח האורחים והעוזרת ועד ביטוח אופניים ואפילו תיקונים למכשירי חשמל, כמובן תלוי תמורת איזה סעיפים אתה משלם. ערך הרכוש נקבע על ידי שמאי המגיע אליך (בד"כ מתעדכן אחת למספר שנים). ביטוח כזה משעבדים לבנק עד גובה המשכנתא, ואז מבטלים את ביטוח המשכנתא הייעודי.

השלד של ביטוח הדירה הוא אחיד, אבל יש סעיפים וולונטריים, ולכן בעת ריכת הביטוח כדאי לך לשבת עם סוכן הביטוח ולעבור עליהם, להחליט מה חשוב לך ומה לא. למשל - יש סעיף שאינו סטנדרטי אבל כדאי לשקול אם אתה גר בבית דירות: ביטוח ערך קרקע. הביטוח הסטנדרטי מכסה את שווי המבנה של דירתך, אבל אם הבניין נהרס לחלוטין (למשל רעידת אדמה או שריפה) וחלק מבעלי הדירות אינם מסוגלים לממן את התיקון (למשל - אינם מבוחים) אתה נשאר עם שווי הקרקע. סעיף,ביטוח ערך קרקע" קובע כי חברת הביטוח רוכשת את חלקך במגרש, ולמעשה אתה מקבל את שווי הדירה ויוצא לחפש חדשה.

אאל"ט ביטוח הדירה שלך מכסה גם את חלקך ברכוש המשותף, אבל צריך לבדוק מול סוכן הביטוח.

כדי לשכנע את ועד הבית לרכוש ביטוח צג את המקרה שלי - דליפה בצינור ביוב משותף שתיקונה + נזקי צד שלישי שגרמה עלתה קרוב ל-500,000 ש"ח. אילו הועד לא היה רוכש ביטוח מתאים (שהוא יחסית לא יקר) כל דייר היה צריך לשלם מכיסו קרוב ל-15,000 ש"ח. בזכות הביטוח מרבית השכנים כלל לא ידעו על הבעיה עד שהתבקשו לא להשתמש בשירותים משך שעתיים, בעת החלפת קטע הצנור שנסדק.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הבנתי.

כפי שציינתי, אין כאן [ולא יהיה כאן בעתיד הקרוב] וועד בית.

מה גם שמדובר בבנין חדש לחלוטין שעדיים תחת אחריות הקבלן, מה שאומר שבינתיים הוא מטפל בבעיות שצצות.

כפי שהזכרתי בהודעתי הראשונה, הדירות כאן מושכרות, וענייני ביטוחים לא מעניינים את המשכירים או השוכרים.

יאלה, עוברים דירה.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

ספיריאל תודה על ההסברים.

רציתי לציין נקודה חשובה שזה רעידת אדמה שלא נדע.

ברב הביטוחים של המשכנתא והפרטיים המבנה מבוטח אבל,

הרכוש,או תכולת הבית לא!!

חשוב מאד לבטח גם תכולה מדובר בהמון כסף,

אותו כנ''ל לרכב שגם ביטוח מקיף לא מכסה נזק לרכב כתוצאה מר''א.

רוב המבוטחים חושבים שביטוח מקיף כולל גם נזק אבל הם טועים,

לי זה עולה ב150-200 ש''ח מוספת לפוליסת מקיף.

אגב,הסטטיסטיקה אומרת שהאיזור סופג פעם ב 100 שנה ר''א,

והפעם האחרונה היתה לפני כ 100 שנה חחח

אז.....

עריכה אחרונה על ידי yossy

פורסם
אני מבין מכם שעלי לרכוש ביטוח נוסף בלי קשר למשכנתא בכלל, כדי לבטח כל מי שנכנס אלי הביתה? [כולל אני / אשתי / הילדים / אורחים / שנוררים / שרברבים / חשמלאים / זגגים / ווטאבר]

בחיים שלי לא שמעתי על זה.

מי שרוצה מוזמן בשמחה אלי הביתה, אבל שאני אהיה חשוף לתביעות שלו אם חלילה תיפול לו התקרה על הראש או האהבל יכניס את האצבע לשקע יחף?!

אכן - מדובר בסוג הסיטואציות/סוגיות שמעטים מקדישים להן מחשבה ו/או נערכים להן מראש, עד שחו"ח קורה משהו.

פורסם (נערך)

יוסי - אם ערך הדירה שלך 1,500,000 ש"ח, ערך המבנה של ביתך הוא 500,000 ש"ח וערך המשכנתה 300,000 ש"ח - ביטוח המשכנתא יכסה 300,000 ש"ח.

ביטוח דירה רגיל יכסה 500,000 ש"ח. ומתוכם 300,000 ישועבדו לבנק והשאר "שלך".

ביטוח ערך קרקע יכסה 1,000,000 ש"ח נוספים - למקרה שהבניין נהרס ושאר בעלי הדירות לא מסוגלים לממן את שיקומו.

אברג'ל - ביטוח המבנה צריך לעניין מאד את בעלי הדירות, הרי אם יהיה נזק לדירה הם יאבדו את רכושם, ואם יהיה נזק צד ג' (למשל - דליפה מצינור בדירה ששייכת להם שתזיק לדירה שמתחתיה) - הם אלה שייתבעו לתקן את הנזק. אם השכן מלמטה גם הוא משקיע המשכיר את הדירה, ובגלל הנזק לא יוכל להשכירה - הם ייתבעו גם על שכר הדירה האבוד. ואלה רק דוגמאות, חברי הפורום מזמנים להציע מצבי הפעלת ביטוח צד ג' כמיטב הדמיון. ואם המנקה בחדר המדרגות יחליק ישבור את הרגל ממש לא יהיה אכפת לו אם הם גרים בדירה או בקצה השני של המדינה - הוא יתבע אותם, והתביעה תגיע בקלות לעשרות ומאות אלפי ש"ח. לכן הם צריכים להיות בעלי עניין בביטוח.

לגבי "ועד בית" (ובלשון החוק "נציגות הבית המשותף") - קיומו הוא אינטרס של כולם, והרשויות יכולות לכפות זאת, כולל כפיית תשלום דמי הועד. אם אתה גר בבניין בלי ועד מוטב שתתחיל לחפש קונה לדירתך, אחרת בתוך שנה תגור בדיר חזירים. עדיף ליזום אסיפת דיירים, לבחור ועד, לנהל קופה ולהתחיל לתחזק את הבניין. כידוע לך עדיפה תחזוקה מונעת על פני תחזוקת שבר. עוד תפקיד של הועד יהיה להתנהל מול הקבלן כדי לתקן פגמים ברכוש המשותף. כקוריוז אני חייב לציין כי ניתן לנהל בבנק חשבון ייעודי בתנאים מיוחדים, וכמובן צריך להתנהל נכון מבחינת בקרה על החשבון (כולל דו"ח שנתי), זכות חתימה על פעולות וכו'.

פורסם

להוציא מהשכנים שלי כסף על ביטוח צריך קוסם,

מדובר במבנה מדורג סה''כ 4 שכנים אין מנקה ואין תאורה

משותפת.

שהיתה בעיה בצינור המשותף התחלקנו כולנו בתיקון,

מכיון שפשוט לא היה מים!!!

מה שכן ישנו גג משותף שעולים דרכי פשוט אין גישה אחרת,

החלטתי שרק בעל מקצוע מוסמך יעלה על הגג אחרי שיתחייב בכתב

שהסיכון שיפגע חלילה הוא על אחריותו בלבד וכנ''ל נזק שנגרם לדירתי

או לגג הכללי.

נראה לך שיש לי זמן וכוחות נפשיים להתחיל לרדוף אחריהם? זה אבסורד.

מאידך יש לי ביטוח דירה+מבנה+תכולה כולל ר''א וצד ג' וכולל אחריות צד ג'לעובד

משק בית ועוד והעלות פחות מ 1000 ש''ח לשנה בביטוחים הישירים,

ה''ע של 450 ש''ח,

הוא מכיל גם סעיף לנזקי סופה ואני מחכה לראות כמה יאשרו לי על הנזק שנגרם לי

בסופה של חודש ינואר האחרון..(הגשנו תביעה על נזק לחדר שינה)

האם אפשר לבטח רכוש משותף רק על החלק שלי בלבד?

אגב אין לי משכנתא ממזמן אני מבוטח בביטוח פרטי כאמור.

• תוכן חדש...