Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3731 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

רכשתי דירה מקבלן ושמתי לב עכשיו שיש קיר משותף בין פיר המעלית לממ"ד.

זה משהו שיכול לגרום לי לבעיות כלשהן? רעש\קרינה?

נכון שמדובר בממ"ד שמן הסתם הקירות שלו הם מבטון ואני מעריך שגם פיר המעלית עשוי מבטון.

אבל עדיין, זה משהו שעלי לנסות להחליף דירה או משהו?

מצרף תרשים. ( הדירה ממורקרת)

תוכנית קומה.jpg

פורסם

אצלי אחד הקירות של הסלון משותף עם פיר המעלית, אין בעיה של רעש. כשממש שקט אפשר לשמוע את המעלית, אבל שומעים הרבה יותר חזק דרך דלת הכניסה לבית. דווקא בגלל שמדובר בממ"ד ייתכן שהקירות יותר עבים (על מנת לעמוד בתקנים לממ"ד) וכנראה שתשמע אפילו פחות. אחרים אולי יחלקו- אבל מנסיוני זאת לא בעיה.

לגבי קרינה- המנוע של המעלית נמצא מעל לפיר, זאת אומרת קומה מעל לקומה העליונה של הבניין. אלא אם כן אתה גר בקומה העליונה, אין חשש בכלל, וגם אם אתה כן בקומה העליונה הוא כנראה זניח לחלוטין היות ואתה מופרד מהמנוע על ידי התקרה של הפיר, שעשויה מבטון עבה, והקיר של הממ"ד.

"ai motoare capul doare"

פורסם

בנוסף, מנוע המעלית לעולם אינו יושב על רצפת קומת הגג, אלא מונח על במה בגובה של לפחות מטר מעל הרצפה שנמצאת בתוך חדר המכונה של המעלית.

בלי קשר, כיום ניתן למצוא מעליות MRL שכפי ששמן מרמז, אין להן חדר מכונה והמנוע נמצא בתוך הפיר.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• אחראי פורום
פורסם

היתה לי דירה עם קיר רגיל צמוד למעלית - במצבים של שקט מוחלט שמעתי בקושי רחש.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

לא רק זה, לפי השירטוט המעלית האמצעית היא היחידה שגובלת עם החדר ממד, לשתיים הנוספות יש מעין קיר כפול שנראה כמו פיר איוורור.

בנוסף לזה, נראה בשירטוט שיש קו נוסף מקביל בחלק הפנימי של החדר, דבר שלרוב מעיד על קיר נוסף שבונה הקבלן שמטרתו בידוד טרמי ואקוסטי באמצעות צמר סלעים + פלטת גבס לחיפוי.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
דווקא בגלל שמדובר בממ"ד ייתכן שהקירות יותר עבים (על מנת לעמוד בתקנים לממ"ד) וכנראה שתשמע אפילו פחות.

ההפך הוא הנכון.

קיר בטון (כמו בממ״ד) מבטון מלא מעביר הרבה יותר רעש וויברציות מאשר קיר בלוק עובי זהה (בקיר בלוק יש כיסי אויר המבודדים אקוסטית).

קיר ממד 20 סמ יעביר הרבה יותר רעש וויברציות מאשר שני קירות בלוק 10 עם תפר בינהם.

פתרון טוב יהיה להשאיר תפר 2 ס״מ בפוליאסטירן מצידו החיצוני של הממד, ומעברו השני (ליד המעלית האמצעית להוסיף קיר בלוק 10. גם טיח טרמי בצד הפונה למעלית ישפר משמעותית רעש.

תברר עם הקבלן איזה פתרון אקוסטי יש בין המעלית האמצעית לקיר הממ״ד.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם (נערך)

רוי חשמל ותקשורת יש גם בתוך קירות הדירה. לא צריכים להדאיג אותך. חו מזה, פיר החשמל אינו צמוד לידרה - הוא מבודד על ידי קיר ממ"ד שמכיל הרבה ברזל (ומשמש גם ככלוב פאראדיי), ובארון הקשורת קוי טלפון, טלויזיה ואולי סיבי תקשורת מחשבים, לא יוצרים שדות משמעותיים.

מתוך ניסיוני בעבר - הדבר שהכי צריך להדאיג אותך הוא נושא המים (איטום, צנרת, שיפועים, ניקוז וכו'). אלה גורמי הצרות הכי גדולים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ערכתי - אכן הפיר מחוץ לדירה ואני מניח שמדובר בפיר עם דלתות ונגישות לצנרת, ומניח שגם צנרת הגז עוברת בתוכו. השאלה היא איזה צנרת עוברת בדירה והיכן, ובמיוחד צנרת משותפת. כבר סיפרתי בפורום כמה פעמים את ניסיוני המר עם צינור ביוב משותף של 11 קומות מעלי שהתבקע בדירה שלי, בתוך קיר כפול שכל לא ידעתי על קיומו (חשבתי שמדובר במחיצת בלוקים סטנדרטית), ואשר דלף 3 חודשים עד שהתקלה אותרה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ההפך הוא הנכון.

קיר בטון (כמו בממ״ד) מבטון מלא מעביר הרבה יותר רעש וויברציות מאשר קיר בלוק עובי זהה (בקיר בלוק יש כיסי אויר המבודדים אקוסטית).

קיר ממד 20 סמ יעביר הרבה יותר רעש וויברציות מאשר שני קירות בלוק 10 עם תפר בינהם.

פתרון טוב יהיה להשאיר תפר 2 ס״מ בפוליאסטירן מצידו החיצוני של הממד, ומעברו השני (ליד המעלית האמצעית להוסיף קיר בלוק 10. גם טיח טרמי בצד הפונה למעלית ישפר משמעותית רעש.

תברר עם הקבלן איזה פתרון אקוסטי יש בין המעלית האמצעית לקיר הממ״ד.

אתה צודק, אבל למיטב ידיעתי קיר של פיר מעלית תמיד יהיה עשוי מבטון. ובטון בעובי 20 ס"מ יבודד טוב יותר מבטון בעובי 10 ס"מ.

"ai motoare capul doare"

פורסם

איפה יש בבנין קיר בטון בעובי 10 ס״מ?

עובי מינמלי לקיר בטון תקני הוא 20 ס״מ. בלי קשר לממ״ד. (בממד יהיה אפילו עבה יותר בקיר חיצוני או בקיר עם חלון כיס לפי תקן ממ״ד).

על קיר בטון בעובי 10 ס״מ בבניה חדשה, חוקית, לא שמעתי.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

מניסיוני, הכי חשוב למנוע מגע ישיר בין מנוע/גיר המעלית ובין הבטון של הבמה עליה הם מותקנים. יש לא מעט חומרים סופגים כמו קלקר מתאים או שכבת לבד וכדומה.

כנ"ל גם לגבי מצע אלסטי כלשהו בין מסילות הפלדה בתוך פיר המעלית ובין קירות הפיר.

חיוץ כזה מונע בגדול רעשים אקוסטיים.

כל הפרדה כזו תשתלם כשהמעלית תתישן ובלאי במיסבי המערכת יפיק רעשים ורעידות.

בידוד מהסוג עליו דיבר ראמזל יעיל בעיקר כשהרעשים נישאים באוויר ולא בגלל רעידות המועברות במגע ישיר.

אם אתה חושש תמיד אתה יכול להזמין בדיקת רעש בדירתך כדי לאושש או לשלול קיום רעשים מטרידים.

יוסי

פורסם

אוקיי אבדוק מחר עם הקבלן איזה פעולות אקוסטיות נעשות. אבל כעקרון ממה שהבנתי , גם בגלל שהקיר המשותף הוא ממד וגם בגלל שרק חלק קטן מהקיר יהיה משותף ושאר הקיר יש פיר נוסף שיבודד. ולגבי קרינה ממעלית זה לא משהו שצריך לדאוג ממנו כי זה לא משהו שיכול להגיע לדירה .אין מניעה לרכוש את הדירה, נכון? גם ארון התקשורת והחשמל זה משהו שלא יוצא דופן ולא אמור לפגוע. אני צודק?

• תוכן חדש...