Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המעסיק התחיל לשלם עלי ביטוח אובדן כושר עבודה

קיבלתי כמה עשרות דפים עם הפוליסה ולא ממש הבנתי מה הסיכוי שלי לקבל מהם כמה לירות ביום צרה.

האם יש חפיפה בין הביטוח הזה לביטוח הפנסיוני

מה צריך להיות מצבי כדי לתבוע אותם? האם כל עוד אני מסוגל למצמץ מבחינתם אני יכול לעבוד בתור אלחוטן מורס?

פורסם

אתה צריך לקרוא את החוזה.

צריך גם להבין מה הכיסוי הביטוחי שלך במסגרת הפנסיה.

לפני כמה שבועות ניסו לעניין את אשתי בביטוח אבדן כושר עבודה. שאלתי כמה שאלות והגעתי למסקנה שמדובר בעסקה שאינה מתאימה לצרכי - תמורת סביב 200 ש"ח לחודש מבטיחים פיצוי של 5000 ש"ח לחודש החל מהיום ה-29 לאבדן כושר העבודה ולמשך שנה אחת. למעשה היו כמה וריאציות עם כיסויים מעט שונים במחיר שהשתנה בכמה עשרות ש"ח לחודש, אבל זה הקו הכללי של ההצעה שניתנה לי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מצ"ב קישור לכתבה ב-YNET.

יש שם תשובות לשאלות שהעלית.

(אמ;לק -> 1. בעקרון, יש חפיפה עם ביטוח פנסיוני. 2. כל עוד אני מסוגל למצמץ מבחינתם אני יכול לעבוד בתור אלחוטן מורס..)

http://bit.ly/1XSq4sZ

פורסם

אני דווקא לא מוותר על פעם על ביטוח העדר כושר עבודה.

מצמצם בהרבה דברים, לא בביטוח הנ"ל.

כל פעם אני חושב אולי זה מיותר? ואז מבין שחלילה במקרה שאזדקק לפרנסה

ומסיבה כל שהיא לא אהיה בכושר עבודה תקין? לפחות יהיה לי כיסוי שלא אצטרך לחיות על הקצה...

פורסם

יוגב - אין ספק שביטוח אבדן כושר עבודה הוא ביטוח חשוב.

עם זאת - צריך לבדוק את המוצר ואת צרכיך.

נתחיל בכך (בתקווה) שיש לרשותך ימי מחלה וביטוח אבדן כושר עבודה במסגרת הפנסיה. הרי שליש מדמי הפנסיה שאתה משלם נועדו לביטוח, רק שני שליש לצבירה לגמלאות.

שני - צריך לבדוק את המוצר. מה שהוצע לאשתי לא רלוונטי כיון שסכום הביטוח נמוך ובעיקר תקופת הפיצוי קצרה. וכמובן חשובה הנקודה שהועלתה כאן בצורה סרקסטית - הקושי לממש את הביטוח כאשר אתה נזקק לו.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נראה לי שאתה נדרש לשלם סכומים גבוהים מדי עבור הביטוח, או שלא הבנת בדיוק את תנאיו.

עבור סכום כזה יש לצפות לקבל ביטוח אובדן כושר עבודה עד הפנסיה.

(דרך אגב הפרמיה הולכת ועולה עד כמה שנים לפני הפנסיה ואז צונחת)

פורסם

שאלתי את השאלות במכוון, ואלה התשובות שקיבלתי. אני ציפיתי לפיצוי שבין שנתיים ל-5 שנים, וגם אז אני לא בטוח שהביטוח מוצדק. בגלל הגיל קרוב לודאי שמדובר בפרמיה מכסימלית אחו כמעט מכסימלית, ומילא אשתי מתכוונת לצאת לפנסיה מוקדמת בעוד שנה וחצי, אלא אם כן יתברר לה שמדובר בהפסד כספי שמצדיק המשך עבודה, אבל לפי ייעוץ שקיבלנו לפני מספר שנים לא זה המצב.

פורסם

האמת ששווה לבדוק ״אובדן כושר עבודה מקצועי״, זה בדיוק בא לפתור את מה שחברי הפורום רשמו, זה בא להגן עליך במקרה ואתה לא יכול לעבוד במקצוע שלך (למשל אם כבודו מאלף אריות סיביריים לבקנים..) אאל״ט זה קצת יותר יקר, ובטח שלא כל אחד יכול להיות מבוטח. מצד שני אין סיכוי שישלחו אותך לרופא תעסוקתי שיגיד שאמנם אתה לא יכול להיות מדריך טאיקוונדו אבל בהחלט יכול להיות מוקדנית בבזק (ההקצנות במכוון..)

פורסם
יוגב - אין ספק שביטוח אבדן כושר עבודה הוא ביטוח חשוב.

עם זאת - צריך לבדוק את המוצר ואת צרכיך.

נתחיל בכך (בתקווה) שיש לרשותך ימי מחלה וביטוח אבדן כושר עבודה במסגרת הפנסיה. הרי שליש מדמי הפנסיה שאתה משלם נועדו לביטוח, רק שני שליש לצבירה לגמלאות.

ו.

לצערי אבדתי את המבטחים הישן בגלל שהייה בחו"ל, וחוסר ידיעה/תשומת לב שאפשר ורצוי לשמור

על וותק בסכום חודשי קטן. שם היה כיסוי עדיף במקרה אובדן כושר עבודה. במבטחים החדש הכיסוי

מצומצם יותר ומכסה רק מחלות - לפי מה שאני זוכר.

מעבר לזה יש לי ביטוח העדר כושר עבודה מקצועי. (הקפדתי על הסעיף הנ"ל)

• תוכן חדש...