Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עבודה בחברת סטארט-אפ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3728 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ערב טוב, בהמשך לאשכול הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?591661-%D7%9E%D7%A7%D7%95%D7%9D-%D7%A2%D7%91%D7%95%D7%93%D7%94-%D7%9E%D7%A2%D7%95%D7%9C%D7%94-VS-%D7%A0%D7%90%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%AA&highlight=%D7%A1%D7%92%D7%9F

הקשבתי לעצתכם, ומאז התחלתי לרחרח דרך קולגות בעיקר לגבי תפקידים חדשים.

היום ההצעה הראשונה הגיעה והיא מחברת סטארט אפ שמתחילה בייצור סידרתי ומחפשת מנהל מוצר.

מחקירה ראשונית שלי - יש לחברה מוצר טוב עם סיכוי רב להצלחה, אישית אפשר לאמר שאני דיי מאמין בעתיד המוצר בשוק הגלובאלי.

התפקיד נשמע דיי מתאים, התחום לא זר ונראה כאילו עקומת הלמידה אם בכלל תהיה דיי קצרה.

מבחינת שכר - גבוה מהיום. כמובן אופציות וכו'.

העניין: אם קראתם את האשכול הראשון, מאז הצבא לא ההייתי באף חברה אחרת, כלום.

מה זה אומר חברת סטארט אפ? נניח והמוצר מצליח, איך ממשיכים?

ומה אם אחרי שנה מחליטים שהמוצר כושל? שולחים את כולם הביתה?

אם אכנס, כאמור ללא השכלה, איך ממשיכים משם במקרה והחברה קורסת?

ולמה לעזאזל שופכים שם כל כך הרבה כסף?!

נעזרתי בכם בעבר, מאוד מכבד את הידע והנסיון שיש לקהילה הזו להציע. ואסתמך על דעתכם גם בעתיד.

אשמח לכל פיסת מידע בנושא.

תודה,

עריכה אחרונה על ידי Muzic4Ever

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם (נערך)

עבדתי בחברה (שנחשבה כ"סטארט-אפ" למעלה מעשור) עד שנמכרה לאחת מהחברות הגדולות במשק, לחברה כמעט לא היו רווחים משל עצמה והייתה תלויה בהשקעות של אחרים עד שברגע האחרון לפני הסגירה נרכשה.

אם החברה מצליחה (בעקבות המוצר שנמכר היטב) ישנן כמה אופציות למיטב ידיעתי:

1. החברה יוצאת להנפקה בבורסה לפי שווי מסוים לציבור. במידה והתקבלת כעובד חברה וניתנו לך אופציות למימוש, אתה זכאי לממש אותן בכפוף למס רווחי הון או כל מס אחר שהמדינה זורקת עליך.

2. החברה עדיין תלויה במשקיעים וממשיכה בגיוס הון בכל תקופה מסויימת ממשקיעים חדשים, ובמקביל ממשיכה למכור את המוצר.

3. החברה נרכשת על ידי חברה שמתעניינת בה, המשקיעים מקבלים את חלקם+רווח נאה ועובדי החברה נקלטים בחברה הרוכשת.

4. החברה נרכשת על ידי חברה שמתעניינת בה בשביל הפטנט בלבד, והעובדים (או חלקם) שעבדו בה מפוטרים (מה שהיה במקרה שלי).

5. החברה נרכשת על ידי חברה אחרת וממשיכה לתפקד כחטיבה עצמאית בתוך החברה עצמה, יכולים להיות פיטורים של חלק מהעובדים ויכול להיות שלא.

6. במידה והחברה כושלת או לא מצליחה לגייס משקיעים חדשים-כל העובדים הולכים הביתה מהמחסנאי ועד המנכ"ל.

עניין ההשכלה לא רלוונטי לדיון כרגע. אם אתה עובד חברה אתה יכול להיות מפוטר כמו כולם ואתה יכול להרוויח אם החברה תירכש או תצא להנפקה בבורסה בהצלחה ויש לך אופציות למימוש.

החסרון הגדול בעבודה בחברת סטארט-אפ? אין לך חיים. מכיוון שזהו סטארט-אפ והמוצר עדיין בפיתוח, דורשים בד"כ שעות מטורפות. לדעתי פחות מתאים לבעלי משפחות.

היתרון הגדול בחברת סטארט-אפ? הכסף.

עריכה אחרונה על ידי matanfr
פורסם

לא מסכים.

יש הרבה סטארטאפים עם Work life balance סביר ביותר וזה מאוד תלוי בבן אדם ובתפקיד.

זה מסוג הדברים שקשה לצפות מראש אבל שווה לברר מראש.

מה שכן - יש פיקים שפחות קיימים בחברות גדולות.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מאז ומעולם אני מתנגד למילה "סטארט-אפ". מבחינתי זה עסק לכל דבר ועניין והנסיון לבדל אותו כ"סטארט-אפ" הוא מיתוגי נטו ובעיקר מצביע על חוסר הבנה עסקי. גם הפיצה השכונתית של אבי רוצה "לגדול" (הוא לא משתמש במילה SCALE) וגם הוא רוצה לפתוח רשת בינלאומית עם אלפי עובדים, זה פשוט לא קורה ברוב המקרים, כנ"ל בסטראט-אפים. גם אבי מפתח מוצר יחודי: הטעם, ההגשה, השיווק והמיתוג של הפיצרייה שלו. גם אבי לפעמים לוקח השקעה. גם אבי, לכשיגדל, יוכל להנפיק. גם אבי יוכל למכור את רשת הפיצה שלו לחברה גדולה יותר. ההבדל הוא שאבי לא מתכנת אלא מכין פיצות, אז זה משנה את הגדרה העסק מ"סטארט-אפ" ל"עסק"?

יש מגוון עצום של חברות היי טק, ביניהן "סטארט-אפים" ו"SMB" או אנטרפרייז שנפתחים ונסגרים מידי יום. בישראל כמעט 3 סטארט-אפים חדשים נפתחים מידי יום לפני סטטיסטיקה מ2014 (והיום יש מצב שכבר מדובר במספרים גדולים יותר). חלק מהעסקים החדשים הללו מגייסים כספים וכך התעשייה גדלה, יחד עם האינפלציה הקיצונית במהנדסי תוכנה גרועים - נוצר מחסור אף גדול יותר באנשים סבירים.

יש היום מחסור קיצוני במתכנתים טובים ולכן הרבה חברות מנסות דרכים חדשות, אני שומע על דרכי גיוס הזויים ושקריים שממש פוגעים באינטגריטי של התעשייה ושל מחלקות הגיוס, נניח 2 שיטות מפורסמות:

1. לקרוא למחלקה שלך "סטארט-אפ צעיר ודינמי". מסתבר שכבר אין חברת היי טק בישראל היום שהיא לא צעירה ודינמית ומסתבר שגם HP, אינטל, Microsoft ובערך כל החברות הגדולות שמגלגלות מיליארדי דולרים יחד עם גיבוי פיננסי בגודל של מדינה קטנה הן "ממש כמו סטארט-אפ, אצלנו במחלקה אנחנו סטארט-אפ בתוך אינטל". הסיבה היא כי משום מה הHRיות בטוחות שכל המהנדסים הטובים רוצים לעבוד ב"סטארט-אפ", כי וואלה, זה מגניב, זה מגיע עם כורסאות בצבע של הלוגו, קירות בצבע של הלוגו וכמובן מדבקה על המק.

2. לגייס מתכנתים טובים בעזרת הטייטל "ארכיטקט עם קצת Hands On" כשבפועל הטייטל אמור להיות "מתכנת עם 5 דקות של ארכטיקטורה בשנה". מפעילים את טריגר האגו אצל מתכנתים מסוימים שרוצים לקפוץ לטייטל "ארכיטקט" או לחילופין ממש משקרים לארכיטקטים כדי למשוך אותם פנימה בלי להבין שהם לא יהיו מרוצים מההורדה בדרגה ויצאו אחרי חצי שנה לכל היותר.

האמת היא שתדירות החלפת העבודה היום בהיי טק היא סביבות שנה וחצי והיא רק יורדת עם הזמן. לכן, זה באמת לא כל כך משנה אם תלך לעבוד ב"סטארט-אפ" או ב"סטארט-אפ בתוך Intel" - אתה בכל מקרה צפוי להחליף עבודה (בגלל התדירות) או למצוא עבודה ממש בקלות (בגלל המחסור) לפני שהמימון של הסטארט-אפ יגמר ולפני שהסטארט-אפ יכשל (מה שקורה ברוב המוחלט של הסטארט-אפים).

אתה לא באמת יכול לחזות אם הוא יצליח או לא. מוצר סקסי זה בערך 5% מעסק מצליח. הנה, יש לי סטארט-אפ: "להמציא תרופה לסרטן" - מדהים לא? פתרון מטורף! סטארט-אפ! אם הייתה לך יכולת נבואה והבנה מספקת בתחום - כזו שתספיק לך כדי לחזות את הצלחת המוצר, כנראה היית כבר בעלים של עסק מצליח כזה או אחר.

כל עוד לא מדובר בעסק שלך או במיזם שלך (אופציות זו פיקציה או תירוץ להוריד לך קצת את השכר עד "שנצליח", בטח ב2016), אני לא רואה סיבה להתרגש מהצלחת המוצר, להתרגש מהיכולות השיווקיות, להתרגש ממשהו בכלל בעבודה. זו עבודה, אתה אולי יכול להרגיש משפחתי ונחמד עם שיחות קפה וצחוקים על משכנתה היום, אבל מחר רוב הסיכויים שאותם אנשים שצחקת איתם במסדרון לא יתקשרו, לא יסתכלו ולא ידברו איתך מילה אחת כי פשוט פיטרו אותך או התפטרת מסיבה כלשהי. זה לא קורה "במשפחה" אמיתית... אני מציע לך להתייחס לעבודה כעבודה, כזו שמביאה לך שכר לתוך הבנק ולא כחיים מקבילים.

פורסם

ורק כדי לאזן את דבריו הנוקבים והנכונים של שבלול, התרחיש הנפוץ של חיסול הסטארט-אפ

הוא לא סוף הסיפור, אם אתה טוב והספקת ליצור קשרים בחברה, המעבר למקום חדש

דרך המלצות ו/או היכרויות ו/או שיתוף פעולה עסקי יכול להיות קל ומיידי ללא תהליכי גיוס מייגעים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...