Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3756 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפותח השירשור, שוק העבודה נקרא ״שוק״ לא סתם. גם הוא כמו כל שוק מתנדנד על פי היחס בין להיצע.

אם הכישורים שלך יחודיים ומעטים האנשים שיכולים לבצע את אותה עבודה כמוך, תהיה מבוקש והשכר ירקיע שחקים. אם אתה עושה מה שכל ילד עם דפדפן תומך פלש יכול ללמוד בבית בזמנו החופשי, אל תצפה שישלמו לך יותר מידי.

יום טוב גם לך

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

סליחה,אבל אדם (לא משנה כמה הוא תותח בתחום שלו) שלא מוכן ללמוד וכל היום עובד אם הידיים יש רק שניי ברירות או לפתוח עסק או לסבול בשקט.

אף מקום עבודה נורמלי לא יקדם עובד רק על בסיס נאמנות למערכת,כל מקום עבודה שואף לקחת את המקצוענים שלו ולהפוך אותם ליותר מקצוענים ואז לתת להם משכורת גובהה יותר.

פורסם

חבר'ה קצת פרופורציה..

תקשיב חבר..

אני אומנם לא בתחום הרכב אך יש לי אהבה גדולה לתחום.

כמוך כמוני, האינטרנט זה הספר הכי גדול שאפשר לפתוח היום אבל לצערי זה לא נסיון.

כמו בכל עבודה/תחום צריך להתחיל מאיפה שהוא אני חושב שכדאי לך קודם כל להתחיל לעבוד כדי "להשתפשף" ובהמשך כמו שהמליצו כאן לשלב קורסים/הנדסאי רכב כדי להתקדם..

בקשר לשכר ? זה מה יש.

שלומי

פורסם

אני מאוד מחזק את דבריו של דניאל.

תחום הרכב הולך ומתפתח ודורש כישורים שונים מאלה שבעבר.

הגישה שלפיה שלחו תלמידי תיכון שהתקשו בלימודים עיוניים ללימודי מכונאות, השתנתה וכיום צריכים אנשים סופר מוכשרים ואינטילגנטים לעבוד עם מערכות מורכבות.

לטעמי, ככל שהציבור פחות יחשוש מעבודות צווארון כחול ומסטיגמות, יזלגו לתחום אנשים מעולים שבהתאם גם רמת השירות תשתנה.

אשר לפותח השרשור, אמנם מדובר בזוית אישית, אבל מי שאוהב משהו באמת לא יחשוש להתפשר בהתחלה בשביל לעסוק במה שהוא אוהב, ולכן אם מבחינתך בתחילת הדרך השכר הוא פקטור שובר עסקה, חשוב פעמיים בטרם תצלול לתחום.

כך או אחרת ,שיהיה בהצלחה.

פורסם
לגבי ללמוד בקורסים אין צורך כי למדתי הכל ביוטיוב ובאינטרנט זה פשוט גאוני כבר יש הכל באינטרנט וגם אם אני יסתבך תמיד באיזה בעיה תמיד אוכל לגשת לאינטרנט ושם אוכל ללמוד עוד.

לך תסביר את זה למנהל מוסך בן 60, שהאינטרנט בשבילו זה מקום לראות תמונות של נכדים ופורנו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אני מאוד מחזק את דבריו של דניאל.

תחום הרכב הולך ומתפתח ודורש כישורים שונים מאלה שבעבר.

הגישה שלפיה שלחו תלמידי תיכון שהתקשו בלימודים עיוניים ללימודי מכונאות, השתנתה וכיום צריכים אנשים סופר מוכשרים ואינטילגנטים לעבוד עם מערכות מורכבות.

אתה צודק במליון אחוז. הבעייה שכל הזמן שהתחום הזה ימשיך להתנהל כמו שוק, עם חובבניות, בינוניות ושכר רעב - אף אדם עם שכל בקודקודו לא יגיע אליו. אני יכול להעיד על עצמי שאלו בדיוק הסיבות שאני לא נמצא בתחום הרכב.

דיברו כאן על שכר של 8 נטו - מה זה 8 נטו? זו פסגת ההצלחה? בנאדם שבנה קריירה שלמה יגיע בגיל 60 ל 8 נטו? איזה חיים אפשר לקיים במשכורת נמוכה מזו?

בהצלחה :roll:

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• ספונסר פורום
פורסם
מישהו מכיר באמת מכונאים שכירים שמרוויחים 8 אלף שח בחודש? ואם מדובר בותיקים אז אחרי כמה זמן ותק הם הגיעו לזה?

אני מכיר,יותר ממכונאי אחד כזה, אתה מוזמן להגיע לבקר אצלנו ולשאול את המכונאים שלי.

חשוב לי לעשות סדר, תתפלאו, אני, כבעל מוסך, שואף לשלם את המקסימום שניתן לכל עובד ועובדת שלי.

למה? כי עובד שמשתכר בשכר הוגן הוא עובד רגוע, פרודקטיבי,משקיע, יעיל ומתמיד.

אין דבר שמבזבז יותר אנרגיות ומשאבים מגיוס והכשרת עובדים מתמיד.

אך לא ניתן לנתק את הקשר בין התפוקה של העובד לשכרו, לדרוש שכר גבוה זה לגיטימי וראוי, אך במידה ומדובר בעובד מתחיל, שכפועל יוצא מזה מייצר פחות כסף עבור המוסך, לוקח לו זמן ארוך לבצוע כל פעולה, הוא משתמש בזמנם של עובדים אחרים כדי שילמדו אותו, אינו יודע לבצע בעצמו חלק גדול מהעבודות, לעיתים הוא עושה נזקים, שכדי לתקנם צריך להשקיע זמן וכסף, ולכן, בתקופת הלימוד שלו (שתלויה אך ורק בו) שכרו יהיה נמוך יותר.

ברגע שיפרוש כנפיים, יהפוך להיות עצמאי ללא הצורך בפיקוח וליווי של עובדים אחרים, שכרו יהיה גבוה יותר, ככה זה בכל ענף תעסוקתי וכל תחום בחיים, אתה מקבל מה שאתה נותן.

אני מציע לכל מכונאי חדש את האופציה לקבל שכר לפי תפוקה, ככל שאתה מקצועי ויעיל יותר, תרוויח יותר כסף.

יש אצלי מכונאי מתחיל, שבשנת העבודה הראשונה שלו קיבל תוספת של כ-3500 לשכר הנטו, למה? כי הוא מצדיק את שכרו, הוא יעיל, חרוץ,ופדנט.

עכשיו משהו שלא קשור למוסך, אלא לחיים, החיים מתגמלים אותנו על הערך שאנו מביאים, מדוע ביל גייטס מרוויח יותר כסף מהפקיד בסופר? בגלל שהוא למד? בגלל שהוא נותן יותר שעות עבודה? בגלל שיש לו ניסיון?

לא, בגלל שהערך שהוא מספק למיליארדי אנשים בכל יום הוא גבוה נסו לדמיין חיים בלי ווינדוס.

ככה זה בכל משרה, ככל שהתרומה שלך כחבר צוות לעסק\לארגון גבוהה יותר, כך קשה יותר להחליף אותך, ושכרך גבוה יותר.

פורסם

אם כבר דיברנו על שכר , אז אפשר לדבר גם על התנהגות של פועלים ומכונאים שהם ממש לא נחמדים.

אני אולי לא מכונאי גדול והידיים שלי פחות טובות מכל מיני אנשים שאני מכיר, אבל ניסיתי כמה שאני יכול , כיבדתי את כולם ותמיד חיפשו להציק, לשים רגליים.

מצטער אם זה נשמע גזעני או לא , אבל בתור אחד שעבר שלושה-ארבעה מוסכים, תמיד הבני מיעוטים הציקו ליהודים ובמקרה הזה לי ולא רק שלא נתנו זמן אוויר לעבוד כמו שצריך גם גרמו לי לאלימות ומשם הסוף ידוע.

ברגע שאתם לוקחים מכונאים פחי אשפה, סליחה על המילה , ולא מוכנים להשקיע בילד מחולון\בת ים\חדרה\ראשון ולא מהשטחים , מי יתקרב לשם?

אין לי בעיה לעבוד אפילו במוסך תמורת 3000 שקל כל עוד בעל המוסך יכבד , ילמד כמו שצריך את העובד , אפילו אם דברים נהים קצת קשים , אז לנקות, לסדר , ולכבד.

היום כששואלים אותי למה אתה לא במוסך , במקום שאני אגיד עבודה קשה , אני אגיד "זבל של אנשים".

פורסם

אושריקו אתה צודק, פשוט יש לך חוויה רעה מרוב המוסכים בארץ שמעסיקים עובדים שסובלים ובטח לא ישמחו לקבל עוד עובדים לשורתם.

במוסכים כמו אורן וגבע שכתבו פה תראה עובדים שונים מאוד מרוב המוסכים בארץ, גם המוסך יהיה שונה לגמריי.

Miata ND2

פורסם

ברור שאני לא מכליל, אבל זה מה שאני אזכור כל החיים.

עבודה קשה, ירידה במשקל, כאבי גב, לכלוך. לכל זה התרגלתי, אבל כשעובדים (בני מיעוטים) שמים לך רגליים זה מעיק, אין מה לעשות.

אני חס וחלילה לא גזען, אם זה היו יהודים שהיו נטפלים אליי ככה גם הייתי מציין את זה.

היום בעלי מוסכים מעסיקים אותם כי הרבה מהם יודעים לעבוד ואין אינטרס להכניס "ילדון" יהודי ולהשקיע בו.

אחלה תחום מכוניות , הכי מרתק שיש לדעתי , אבל המוסכים הורסים אותו.

מצדיע לכל בעל מוסך שמוכן להעסיק מתלמדים, להשקיע בהם וכמובן להיות מקצועניים ואמינים.

פורסם (נערך)

כן זה נשמע גזעני,במידה ובעל המוסך לא מעסיק שב"חים במה אתה שונה מפלסטיני או מערביי ישראל?

מדובר פה במוסך לרכב לא חברת תעופה שרוב הסיכויים אף פעם לא יקבלו ערבי או פלסטיני לעבוד על מטוס?

בכל עבודה כשמפחדים מישהו מתחילים לשים לו רגליים בלי קשר אם הוא "בן מיעוט" או לא, זה להפך אמור לחזק אותך לא לגרום לך להחליף מקום עבודה ,כנראה שאתה לא בנויי לעבודה פיזית ואתה מחפש דרכים להצדיק את זה.

שמתי לב שהרבה אנשים משתמשים במילה "בני מיעוטים" כדאי לא להישמע גזענים.

עריכה אחרונה על ידי mark_Avn
פורסם

עזוב, זה לא יהפוך לדיון של פוליטיקה

אני בא להגיד שהמקצוע הזה גם לא מתוגמל כמו שצריך וגם יש עובדים כאלו מגעילים.

אני ישבתי לא מעט עם מוסכניקים, תמיד אמרו לי תתרחק , מי נכנס לזה היום , בלי קשר לאם אתה איש טכני או לא.

מה שכן, שמתי לב שיש להם הערצה לחשמלאות רכב.:lol:

בהתחשב שהמרצה שלי באוטוטורוניקה הרוויח אז למעלה מ13 אלף נטו , כנראה שזה מובן.

פורסם

אני לא מבין אתכם אתה עושים מ8000 אלף שקל משכרות של 28 אלף זה פחות מהממוצע במשק שזה 9500 בערך לפי מה שזכור לי אני לא מבין מה הבעיה לשלם סכום כזה זה לא נראה לי הרבה בכלל אני מצטער אבל מפחות מ8 אי אפשר לפרנס משפחה ואי אפשר להתקדם לשום מקום כי בסופו של דבר אני לא רוצה להישאר פועל כל החיים אני רוצה לפתוח מוסך משלי וממינימום אני לא יפתח בחיים מוסך אז תעשו לי טובה(גם ככה הבעל בית מרוויח על הגב שלי)!!!!!!!! אלעק קשוחים איתי מה אני נראה לכם ילד קטן אני יכול לפתור תקלות שמוסכנקים מפחדים להתעסק איתם למשל אמריקאיות.

ואני לא צריך שום קורסים ושום הנדסאי יש לי ידיים מדהימות ואני עובד אם ההיגיון אני יודע לחבר את הפאזל נכון ולהגיע לפתרון כולל הרכבת מנועים למדתי כמעט הכל ויש עוד הרבה מה ללמוד ביוטיוב ובאינטרנט שזה דבר מדהים ואין חלק שלא אצליח לפרק להרכיב לתקן ואם לא, נדבר איתו בסינית!! דיי נמעס לי מכל זה לא חבל לאבד בחור שעובד איכותי ונקי זה לא אמור לקדם את העסק/המוסך? אני תמיד משתדל לעשות את העבודה באיזון בין עבודה מהירה לבין עבודה איכותית.

פורסם

לידיעתך, השכר הממוצע במשק לא משקף שום דבר, השכר האמיתי שאמור לעניין אותך הוא השכר החציוני (גם על זה כתוב באינטרנט).

בלי שום קשר, הגישה שלך מעט מוזרה וקצת מגלומנית. השמש לא זורחת לך מהתחת ואם אתה חושב שאתה לא צריך ללמוד ויודע הכל, זה יכשיל אותך בחיים.

מקווה בשבילך שתמצא בעל מוסך שמחפש מוסכניקים שלמדו ביוטיוב. אני בכל מקרה לא אכניס את הרכב לטיפול במוסך כזה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3756 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...