Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3756 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עבדתי שנתיים במוסכי אופנועים בלונדון. השכר ההתחלתי היה מינימום. בעיקר בגלל שלא היו לי תעודות. המצב שם שונה לחלוטין מהארץ, שם בהרבה מקומות צריך להביא את כלי העבודה שלך, וזו הוצאה כלכלית לא קטנה.

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אירופה מקום גדול. יש ויש

בעיר לידס באנגליה למשל סוכנות ב.מ.וו המקומית (מסתרעת על שטח פי 5 מהסוכנות בתא) כל הזמן מנסה לגייס עובדים. משלמים שכר נמוך למדי 18K ברוטו. ומציקים. כך מפי אחד העובדים. במידה ותרצה להכניס את הסדרה שלוש שלך לטיפול זמן ההמתנה 5 שבועות (כן כן) בגלל התור הגדול שמצטבר כשאין מספיק עובדים מוכשרים בשטח. בעיירה הרוגייט שממוקמת עשרה מייל מצפון ללידס הסוכנות יותר קטנה (בערך בגודל של תא) וזמן ההמתנה רק שבועיים.

כל סוכנות היא בידיים של חברות שונות, כל אחת מהן זכיינית לשיווק של ב.מ.וו וכל אחת עושה מה שהיא רוצה ומבינה כדי לשרוד.

מה קורה בלונדון אין לי מושג.

שכירים במקצוע הרכב הסאנדרטי באנגליה יתקדמו אם הם אנשים טובים. להיות איש טוב זה לא רק העבודה. זה איך אתה מתנהג, מתנהל, מדבר, מפתח את הסביבה שלך. זה האם אתה בא מוקדם והולך קצת יותר מאוחר. זה איפה אתה נמצא על ציר ה''מגיע לי''. יש עוד.

מקצועות הרכב כאן מגוונים מאוד. רוצה לעבוד רק על מזדה MX5? יש סדנאות מתמחות 25K ברוטו. רוצה לעבוד בצוות שמפעיל מכוניות מזראטי בסדראת GT4? אתה יכול להפעיל צוות שנותן פתרון של TURN KEY לבעל הבית על המסלול? יש עבודה והשכר גבוה, אך השעות לא נוחות והלחץ עצום לקראת עונת המרוצים ובזמן העונה אתה יכול לשכוח מהבית והמשפחה, אבל יש תגמול כלכלי 50K ברוטו.

רוצה לבנות רק מנועים של פורשה מקוררי אוויר מהשנים 65-93? אתה יכול לבנות מנוע שכזה בלי שינזל ויראה תוצאה טובה בדיינו ולא ייתפס אחרי 2000קמ? אתה תמצא עבדוה בקלות ובשכר 30-35K ברוטו.

רוצה להרכיב קלאסיות בג'יי די קלאסיקס? יש שם שישים עובדים וניתן לעבוד שעות נוספות בכמות כזו שתכפיל את הברוטו למי שרוצה. שכר באזור ה-23K לעובד בעל כישורים וידע.

התחום שלי הוא קלאסיות. גם זה תחום מאוד רחב, ואני עשיתי מאמץ גדול להתמקם בו נכון מבחינת המכוניות שעליהן אני עובד.

אני יודע שזה כך מפני שהייתי שכיר והיום יש לי מקום משלי. אני מרוויח יותר מאשר כשהייתי שכיר, אבל אני פחות סופר את שעות העבודה, והן לא ממש נגמרות. הראש כל הזמן עובד, והאחריות כבדה מאוד. הרבה פעמים נשרפים ימי עבודה על קשרים עם לקוחות או מפגשים עם לקוחות פוטנציאליים מלווים בהרבה מאוד אימיילים שלא ממש ניתן לכמת (מלשון כמות)את השעות

יש לי עובד אחד ואני משלם לו את המקסימום שאני יכול. הוא ילד בן 22 עם ראש על הכתפיים. ומה שהרשים אותי ביום העבודה הראשון שלו זה לא יכולת העבודה שלו אלא העובדה שכל פעם שהוא סיים את כוס הקפה (או במקרה שלו תה - אנגלי מה לעשות) הוא שטף את הספל ושם בארון. הוא עובד עם דף ועת ומצלמה דיגיטלית מתעד ורושם, מפרק ומרכיב בלי לשאול אותי שאלות בגלל שצילם ויש לו את כל האינפורמציה. בא לי בבוקר עם סכמות מודפסות כי חקר באינטרנט בבית. זה מה שצריך קצת פרו-אקטיביות, ואני מתגמל אותו בהתאם.

אני מעריך מאוד את מה שאורן כתב ואני חושב שזו הדרך היחידה להבטיח את ההתנהלות הטובה של המוסך, וממה שאני קורא אורן שירותי רכב הוא מוסך מצוין, וזאת אחת הסיבות לכך.

אפשר לבוא לעבוד אצלך?

פורסם

57mm הוצאת לכולם את העיניים!

בכלל, רמת הידע המקצועי באנגליה מדהים אותי, יכול להיות שזה ככה בעוד מדינות (נחשפתי למה שקורה שם)

Miata ND2

פורסם

התפזרנו.

לטעמי, תחום תחזוקת הרכב (טיפולים/תיקונים בלבד) עובר דיכוטומיה ב 10 שנים האחרונות. כיום ישנה הפרדה בין מכונאי חפ"ש (בין אם מנוסה ובין אם לא מנוסה) לבין איש דיאגנוסטיקה. כדי לבצע תחזוקה או לתקן תקלות ברורות (המזוהות ע"י המחשב) אין צורך בידע רב או כישרון, התמיכה המובנית במערכת מאפשרת גם למכונאים פשוטים (המתומחרים בהתאם) לבצע עבודות לא פשוטות.

לדוגמה, במרצדס ישנו סורק יעודי ("סטאר") ותוכנת תמיכה (Mercedes EPC/WIS) לזיהוי/הדרכה/רכש של חלקים. בפעם האחרונה שטיפלתי בתקלה (ממסר תפוס) הרכב חובר לסורק, הורצה הסריקה והתוצאות הועברו ל EPC שהציג מק"ט, תמונות ותרשימים של מה שהיה צריך להחליף וכיצד. בנוסף, ה EPC העביר לסורק את הליך הבדיקה לביצוע כדי לאשר את התיקון. בלי להעליב, לא ממש צריך הרבה שכל ו/או ידע ו/או כישרון כדי לבצע עבודה שכזו.

דבר נוסף הוא שמחירי הרכבים ירדו מאוד בעשור האחרון כך שכלכלית כבר לא כדאי לתקן רכבים פשוטים וישנים (יחסית, בחו"ל משפחטומטית בת 7 לא נפוצה על הכביש ונחשבת לענתיקה) וכתוצאה מכך הדרישה למכונאים טובים (דיאגנוסטיקה+ניסיון) ירדה.

אני לא חושב שפות"ש ריאלי בדרישות שלו, כדי לקבל משכורת מכובדת (15+?) צריך להוציא תואר, ראשון או הנדסאי או משהו, בתחום בעל צפי שרידה ל 30 שנה הקרובות. רכב זה כבר לא, זה עומד להיות תחום מת.

פורסם
אני עובד בממוצע 207 שעות בחודש ובתלוש רשום 186 כל מה שמעבר לא רשום.

דמי הבראה משלמים מהמשכורת מאותם 6 אלף .

אם יש לך ידיים טובות, ממליץ לך לנסות אצלנו באל-על, יש מיונים ראיונות ומבחנים, אבל לא בעיה להיכנס.

תמיד דרושים מכונאים, עבודה מסודרת ונקייה יותר,

עם וועד עובדים מעלייך, תלוש מסודר ואופציה לשעות נוספות.

וכמובן, בואינג 777, קצת יותר מעניין לדעתי מאיזה יונדאי.

אני סוגר בחודש הרבה מעל 6, ויש הרבה אופציות לקידום.

Seat Ibiza FR

פורסם
אם יש לך ידיים טובות, ממליץ לך לנסות אצלנו באל-על, יש מיונים ראיונות ומבחנים, אבל לא בעיה להיכנס.

תמיד דרושים מכונאים, עבודה מסודרת ונקייה יותר,

עם וועד עובדים מעלייך, תלוש מסודר ואופציה לשעות נוספות.

וכמובן, בואינג 777, קצת יותר מעניין לדעתי מאיזה יונדאי.

אני סוגר בחודש הרבה מעל 6, ויש הרבה אופציות לקידום.

הגשתי כמה פעמים קורות חיים ולא קיבלו אותי ,אפילו לא התקשרו.

פורסם
עבדתי שנתיים במוסכי אופנועים בלונדון. השכר ההתחלתי היה מינימום. בעיקר בגלל שלא היו לי תעודות. המצב שם שונה לחלוטין מהארץ, שם בהרבה מקומות צריך להביא את כלי העבודה שלך, וזו הוצאה כלכלית לא קטנה.

כשאני הוצאתי את התעודת אוטוטורניקה (מקבילה לסוג 1 ) שום מוסך שקיבל אותי בכלל לא דיבר על תעודה למרות שאני הזכרתי, לא היה צריך להביא ולהראות כלום. זה מראה את מי הם מעסיקים , אלו שלומדים "דרך הידיים והחיים".

פורסם
הגשתי כמה פעמים קורות חיים ולא קיבלו אותי ,אפילו לא התקשרו.

האם עמדת בכל התנאים לקבלה?

אני לא רואה סיבה שלא יזמנו אותך לראיון ומבחן ראשוני, אם עמדת בכל התנאי קבלה:

- בוגרי/ות 12 שנות לימוד (יתרון לבוגרי/ות בי"ס מקצועי תעופתי)

- יוצאי/ות חייל האוויר - רצוי

- רישיון נהיגה - חובה!

- עדיפות לבעלי/ות תואר טכנאי/הנדסאי מכונות/מכונאות תעופה, מכשור ובקרה

- אנגלית חובה

- לחברה מערך היסעים בתחום שבין נתניה לאשדוד​

Seat Ibiza FR

פורסם
האם עמדת בכל התנאים לקבלה?

אני לא רואה סיבה שלא יזמנו אותך לראיון ומבחן ראשוני, אם עמדת בכל התנאי קבלה:

- בוגרי/ות 12 שנות לימוד (יתרון לבוגרי/ות בי"ס מקצועי תעופתי)

- יוצאי/ות חייל האוויר - רצוי

- רישיון נהיגה - חובה!

- עדיפות לבעלי/ות תואר טכנאי/הנדסאי מכונות/מכונאות תעופה, מכשור ובקרה

- אנגלית חובה

- לחברה מערך היסעים בתחום שבין נתניה לאשדוד​

הנדסאי ללא שרות צבאי.

פורסם

ערב טוב לכולם,

ראשית, גדי, תודה על השיתוף, ללא ספק אתה עושה לי חשק להתחתן עם אנגליה ולעבור לאנגליה.

הדבר שלשמו אני מגיב, אני מסכים עם אורן מאה אחוז. ומוקיר לו תודה רבה.

גילוי נאות - עבדתי אצלו חודשיים בחופש הגודל, כמובן כמכונאי מתחיל בלי יותר מדי ניסיון לפני.

מה שלמדתי אצלו בפרק זמן של חודשיים לא למדתי שנה וחצי בבית ספר.

אני מודה שעשיתי לא מעט פאשלות, אבל אני שמח שזה קרה אצלו (כמובן זה היה בטעות ולא בכוונה)

כי למדתי ממנו ומהעובדים התותחים שלו איך לעבוד נכון, לתקן טעויות וכו'.

בנוסף, מכונאי מתחיל שמקבל משכורת מינימום זה בסוף ישתלם לו בעתיד מכמה בחינות.

פותח שרשור, ממליץ בחום (מנסיון מר) אל תבוא בגישה של ''אני יודע הכל, למדתי ביוטיוב יש לי ידיים זהב'',

תאמין לי שברגע שתעשה קורסים, השתלמויות, תעבוד על רכבים\נושאים יותר ספציפים תראה כמה שטעית.

(יכול להיות שאתה באמת תותח, אין לי ספק, אבל מנסיון שלי עם עצמי.)

רועי

פורסם

מנסיון שלך ושל עצמך זה לא מדד רועי היקר.

קרטר לקאוואליר נניח זה עבודה די פשוטה למי שאין מוגבלות פיזית .

לומדים רק מנסיון, הבחור פה סך הכל היה כנה.

הרבה מחברי הכנופיה אני מאמין למדו גם כן מיוטיוב וכן הלאה.

יש דברים שבאים עם נסיון, לא רק לימוד.

אני בטוח שגם אורן הבוס שלך, למד ואכל הרבה חצץ בדרך.

אפשר לעבוד בשכר מינימום, ולהרוויח מבעל בית לפחות את האישור לצאת וללמוד קצת יותר מוקדם.

הכל עניין יחסי בחיים.

הכפלתי את השכר שלי תוך 3 שנים,משכר מינימום... ועוד הפסדתי 1000 שקל בחודש על דלק.

כשכולם צחקו עליי שבשכר מינימום נוסע 1600 ק"מ בחודש לעבודה.

מי שמכוון מטרה+ קצת אנושיות+ קצת אמינות ונאמנות למעסיק... בסוף זה מסתדר.

אני למשל הייתי בראיון עבודה למוסך פה מהפורום, התרשמתי לטובה לגמרי מהאיש, מהמקום, ומהעובדים.

גם השכר ההתחלתי היה לא רע, ברמיזה חזקה מצידו על כל שתוספת שכר היא לא דבר כל כך רחוק למי שמראה רצון ותוצאות.

בסוף קיבלתי מלגה לקצב"ת והרבה דברים השתנו.

בכל אופן רועי, תמשיך בדרך שלך גם אתה וגם הבחור שמחפש עבודה.

צריך לפעמים להרוויח קצת פחות אבל עקב לצד אגודל להגיע לשכר בריא.

בהצלחה.

פורסם

אני עד היום לומד מיוטיוב ואין בזה כל בושה, נהפוך הוא...זה בית ספר מצוין שמסביר גם את ההיגיון שנעשה בתיקון כלשהו ואיך דברים עובדים לעומת לא מעט מוסכים שבחלקם גם יצא לי לעבוד מעט שפשוט אתה עובד כמו רובוט בלי להבין תמיד למה מיתבצע אותו תיקון. בעל הבית אמר ואתה רק מבצע!

אני מאחל פה לכל חובב diy שיגיע לרמות התיקונים המיתבצעים ביוטיוב...יש שם לא מעט מקצוענים שלא רואים מוסכים ממטר דוגמת eric.

פורסם

קראתי כמה שטויות שלמדת ביוטיוב.

יוטיוב עשוי להיות כלי משלים אבל לקרוא למישהו מכונאי לאחר שלמד רק דרך היוטיוב זה מצחיק כמו שלא תלך לרופא שיניים שעבר הסמכה דרך יוטיוב.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)
מנסיון שלך ושל עצמך זה לא מדד רועי היקר.

קרטר לקאוואליר נניח זה עבודה די פשוטה למי שאין מוגבלות פיזית .

לומדים רק מנסיון, הבחור פה סך הכל היה כנה.

הרבה מחברי הכנופיה אני מאמין למדו גם כן מיוטיוב וכן הלאה.

יש דברים שבאים עם נסיון, לא רק לימוד.

אני בטוח שגם אורן הבוס שלך, למד ואכל הרבה חצץ בדרך.

אפשר לעבוד בשכר מינימום, ולהרוויח מבעל בית לפחות את האישור לצאת וללמוד קצת יותר מוקדם.

הכל עניין יחסי בחיים.

הכפלתי את השכר שלי תוך 3 שנים,משכר מינימום... ועוד הפסדתי 1000 שקל בחודש על דלק.

כשכולם צחקו עליי שבשכר מינימום נוסע 1600 ק"מ בחודש לעבודה.

מי שמכוון מטרה+ קצת אנושיות+ קצת אמינות ונאמנות למעסיק... בסוף זה מסתדר.

אני למשל הייתי בראיון עבודה למוסך פה מהפורום, התרשמתי לטובה לגמרי מהאיש, מהמקום, ומהעובדים.

גם השכר ההתחלתי היה לא רע, ברמיזה חזקה מצידו על כל שתוספת שכר היא לא דבר כל כך רחוק למי שמראה רצון ותוצאות.

בסוף קיבלתי מלגה לקצב"ת והרבה דברים השתנו.

בכל אופן רועי, תמשיך בדרך שלך גם אתה וגם הבחור שמחפש עבודה.

צריך לפעמים להרוויח קצת פחות אבל עקב לצד אגודל להגיע לשכר בריא.

בהצלחה.

תודה על התגובה, פירוט אבל האיחול להמשך הדרך.

אני יודע שזה לא מדד, לכן רשמתי שזה מנסיון שלי עם עצמי.

בנוסף רשמתי שבהתחלה אין שום בעיה (לפחות לדעתי) לקבל שכר מינימום וזה ישתלם בעתיד באיזשהי צורה.

בנוגע ליוטיוב, אין לי ספק שאפשר ללמוד משם הרבה, אבל עדין בלימודי הסמכה בשילוב עם עבודה מעשית

לומדים הרבה יותר.

עריכה אחרונה על ידי רועי עוזרי

רועי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3756 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...