Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3756 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכי הרבה לומדים? בשלב הנסיון.

קודם משפשפים טוב טוב את הידיים, אחר כך את המברג מחליף עט, ורק אחר כך מתחילים להנות מהפירות.

בוא נראה אותך הולך למכונאי שיגיד לך "רגע אני נכנס ליוטיוב"אתה תברח.

וכשמישהו בא ועושה לך טיפול חינם... זה מגניב שהוא משתמש ביוטיוב.

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני עד היום לומד מיוטיוב ואין בזה כל בושה, נהפוך הוא...זה בית ספר מצוין שמסביר גם את ההיגיון שנעשה בתיקון כלשהו ואיך דברים עובדים לעומת לא מעט מוסכים שבחלקם גם יצא לי לעבוד מעט שפשוט אתה עובד כמו רובוט בלי להבין תמיד למה מיתבצע אותו תיקון. בעל הבית אמר ואתה רק מבצע!

אני מאחל פה לכל חובב diy שיגיע לרמות התיקונים המיתבצעים ביוטיוב...יש שם לא מעט מקצוענים שלא רואים מוסכים ממטר דוגמת eric.

מסכים איתך,

יוטיוב זה בית ספר נהדר!

חבל מאוד שהיצרני רכב בעולם לא עובדות כמו יצרני המטוסים,

לדוגמא לבואינג יש אתר שנותן שירות לכל חברות התעופה בעולם -

בו קיים כל מידע,שרטוט הסבר לגבי כל מערכת של כל מטוס שיצא מהאנגר שלהם, שמסביר איך מרכיבים, מפרקים ומתפעלים כל דבר הכי קטן במטוס, מספור של כל כלי וחלק עד לרמת הבורג.

ויותר מזה, הם מחייבים שימוש באותה ניירת בזמן עבודה.

לדעתי דבר דומה בעולם הרכב, ייתן תוצאות הרבה יותר טובות ומקצועיות במוסכים.

Seat Ibiza FR

פורסם

הפורמט של סרטונים לשם הדרכה בעולם הרכב קיים עוד הרבה לפני הסרט הראשון של מכונאי חובב שפורסם ביוטיוב.

(גם הפורמט של תחזוקת הרכב דרך אתר אינטרנט שמפרט כל פעולת תחזוקה, תיקון ואבחון קיימת בעולם הרכב מזה שני עשורים).

הסרטים של יוטיוב אכן מגניבים אבל זהו, זה מה שהם, יש בהם טעויות, אין בהם עומק כמו שאתם חושבים ואין בהם עבודה מעשית כמשלים לכל זה.

בתחום האבחון אין בהם שום דבר מלמד כי כלי האבחון הראשי נמצא בין האוזנים של הצופה ובין עשר אצבעותיו ולא חשוב כמה סרטים יראה זה לא יקדם אותו לשום מקום.

לתחום המקצועי ---- אז כמו שאמרתי קודם , מומלץ לא לציין כי זה הבה"ס שלך בראיון עבודה למוסך, אלא אם כן בא לך להראות מגוחך או להריץ גחקה תוך כדי הראיון.

לתחום החובבני ---- בכיף, שיהיה.

פורסם

לחברות בישראל ויצרני הרכב בעולם יש אתרים ותמיכה טכנית - הם לא משתפים זאת עם כל מוסך

(כעין סוד מקצועי - ובעצם רצון לביצוע הטיפולים והאחזקה במוסכי הרשת שלהם)

יש אתרים לתמיכה בתשלום - צריך אנגלית טובה.

אצל החברים שלי במוסכים יש שיתוף דומה..

אבל - הם למדו כולם בקורסים ולהסמכת דיאגנוסטיקה (איבחון) וניהול מוסכים .

בשעות הערב אחרי העבודה - כאשר הם עובדים בשעות היום.

וכך הכירו בקורסים חברים ומכונאים מכל רחבי הארץ.

danniel .. הפעם צודק -

בתחום האבחון אין בהם שום דבר מלמד כי כלי האבחון הראשי נמצא בין האוזנים של הצופה.

ובין עשר אצבעותיו ולא חשוב כמה סרטים יראה זה לא יקדם אותו לשום מקום.

ראה את האבחון של מוסך רון - אשר מזהה בעיות במותחן של רצועת התיזמון במנוע.

לפני שנגרם נזק רב והשבתת מנוע.

יותר מזה - מוסכי היבואנים לפעמים שולחים אליהם רכבים חדשים עם בעיות ..

את האיבחונים הללו הם לא מתלהבים לעשות, מאחר ואלה בעיות חדשות.

אשר לגביהן אין ניסיון נצבר, ולפעמים הן לוקחות לבדיקה ופתרון הרבה זמן.

ובדיקות ושוב בדיקות לצריכת הדלק, למדדי פעולת המנוע ולאמינות לאורך זמן.

והתשלום לא מכסה את ההשקעה.

ובכל זאת הם לפעמים לוקחים בעיות כאלו, מהאתגר הסקרנות והחברות עם המכונאים שלמדו איתם.

ובנוסף להסמכות והידע - הם רשומים באתרי תמיכה בחו"ל, משתפים בבעיות ובפתרונות.

כאשר הזמנתי את האלפא - דפי המפרט הטכני היו מוכנים בתיקיה במחשב , מראש אצלהם..

מבנה הדש למערכת, הפגושים לחיישני החנייה, מעברי השמן לטורבו נתוני הקירור , פתיחת מאווררים וכו'

אני סומך על היבואן - אבל רוצה לדעת הכל מראש, וגם זה מעניין ללמוד..

כשם שבכל מקצוע צריך להתמקצע כך גם במכונאות, ובמיוחד היום כאשר הרכבים מטוכנלגים מאוד.

להגיד אני יודע זה נהדר.

ומי יתן את האחריות על העבודה, ובמידה ויגרם נזק מי ישלם.

הרכב נוסע בכביש יש מחשבי כריות אויר וחיישנים, הגה חשמלי מערכות בלימה מבוקרות מחשב וחיישנים.

זה חיים של אנשים.

הדרך הנכונה היא גם וגם , קורסי לימוד הסמכה לטיפול ואחריות, ניסיון שיתוף וגם סרטי הדרכה.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
לחברות בישראל ויצרני הרכב בעולם יש אתרים ותמיכה טכנית - הם לא משתפים זאת עם כל מוסך

(כעין סוד מקצועי - ובעצם רצון לביצוע הטיפולים והאחזקה במוסכי הרשת שלהם)

אין שום סוד מקצועי, כל אחד או כל מוסך יכול לקבל גישה לאתרי היצרן וגישה כמעט לכל דבר כמו מוסך מורשה של יבואן, רק תשלם וזה פתוח לך.

אגב, גם מוסכים מורשים של יבואני הרכב משלמים על השירות הזה וזה לא עניין זול בכלל.

פורסם

מקס, הפעם אני מסכים עם ידידי אייל (ליי מן).

אתה לא יכול לעבוד על רכב להוציא קודי תקלה, ולא לדעת מה תפקיד החלק, ומה יכול לגרום לתקלה הזאת.

לפעמים צריך גם להגדיל ראש, וזה משיגים בעזרת ידע ולימודים תאורטים, לכן אני מסכים עם אייל שצריך לשלב

לימודים מעשיים עם קורסים, יוטיוב וכו'.

בנוסף, לא אברח משום מכונאי שישתמש ביוטיוב כי גם אני השתמשתי ביוטיוב שעבדתי במוסך.

לדוגמא, שנדרשתי להחליף פילטר מזגן ולא הייתי בטוח מה צריך לפרק ואיפה הוא יושב נעזרתי ביוטיוב.

אייל, מסקרנות נטו, יצא לך לעבוד פעם במוסך? (אפילו תקופה קצרה ביותר)

רועי

פורסם
קראתי כמה שטויות שלמדת ביוטיוב.

יוטיוב עשוי להיות כלי משלים אבל לקרוא למישהו מכונאי לאחר שלמד רק דרך היוטיוב זה מצחיק כמו שלא תלך לרופא שיניים שעבר הסמכה דרך יוטיוב.

ברגע שיש לך את הידע הבסיסי והטכני בתחום אז כן! ניתן לקרוא למי שלומד דרך היוטיוב מכונאי כי מבחן התוצאה הוא זה שמדבר וכניראה השטויות שלמדתי ביוטיוב נתנו את הפיתרון והצד המטופל יצא מרוצה! גם למוסכים היום מגיעים רכבים ותקלות שמעולם הם לא ניתקלו והם יינברו ויחפרו בין היתר גם ביוטיוב שיכול לתת להם את הפיתרון והעשייה המדוייקים לאותה בעייה. אז על מוסכניק כזה אתה תגיד שהוא לא מכונאי למרות שפתר לך את הבעיה?

פורסם

לתקלות חדשות ולא מוכרות יש ספרות יצרן, מתודיקת אבחון, הכרות עם הרכב , חבר טלפוני, קבוצת וואטצאפ וכולי.

אישית אני מכיר המון מכונאים ואך לא אחד מהם מבזבז את זמנו מול היוטיוב, אלא אם כן הוא צופה בקטעים מצחיקים או מוזיקה בהפסקה.

למשהו כמוך שעוסק בזה כתחביב זה אולי אחלה ועוזר, לתחום המקצועי אין בזה שום ערך.

האמת שקצת נסחפו מהדיון המקורי של "כמה מרווחים" לדיון על יוטיוב.

פורסם
לתקלות חדשות ולא מוכרות יש ספרות יצרן, מתודיקת אבחון, הכרות עם הרכב , חבר טלפוני, קבוצת וואטצאפ וכולי.

אישית אני מכיר המון מכונאים ואך לא אחד מהם מבזבז את זמנו מול היוטיוב, אלא אם כן הוא צופה בקטעים מצחיקים או מוזיקה בהפסקה.

אני בספק אם יקום מכונאי ויגיד לך "פתרתי לך את הבעיה בזכות היוטיוב" אבל תהיה בטוח שיש כאלה ואין בכך שום בושה.

פורסם

אף איש מקצוע, שלמד ועם תעודות והסמכה, לא הולך ליוטוב לפתור תקלו תהקשורות למקצוע שלך, אתה רציני מאור?

אתה מתעסק בזה בתור תחביב, תשים בצד את ההגנה שלך על התחביב שלך, אתה נגרר לזה להגן על כך אישית ולכן התגובות שלך לא ממוקדות.

כמו שרופא שיניים לא בודק ביוטוב, כמו שאינסטלטור לא בודק ביוטוב כמו שמהנדס כזה או אחר לא בודק ביוטוב, כך גם איש מקצוע רציני שיש לו הסמכות , הכשרות, קורסים וידע וכו' לא בודק ביוטוב.

לא ראיתי איש מקצוע רציני מלומד, משכיל ועם תעודות וקורסים, שים לב, בתחום שלו, שבודק ביוטוב, טוב שהפקידה בבנק לא בודקת ביוטוב איך לעזור לי...

לשם מה הוא צריך לבדוק ביוטוב אם הוא למד, עבר השתלמויות, קורסים וכו' על הרכבים בכדי לצפות באיזה אחד אחר שראה אצל מישהו אחר ביוטוב ופשוט עשה מזה סרטון? בחייך.

*** שוב , כל תחביב כזה או אחר = צריך יוטוב מכיוון שביוטוב, משתפים תחביבים ופתרונות לתחביבים.

לא מדבור על מקצוע רציני, עם תעודות, השכלה, הסמכה וקורסים שאנשים צריכים לעבור. יוטוב זה לא הפתרון תרצה או לא.

LYNDA.COM זה כן, יוטוב לא.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3756 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...