Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3745 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם.

הקדמה:

לפני כמה ימים הזמנתי את ה208 החדשה עם מנוע 1.2 puretech.

לפני שהזמנתי אותה כמעט קניתי איביזה קופרה 2011 שנסיעת מבחן בה פשוט הקסימה אותי. לא הזמנתי רק בגלל אמינות מנוע+גיר מפוקפקת.

אך הרצון ליותר ליותר כ"ס/מומנט לא נעלם. הייתי רוצה לשפר את ה208 בכל מה שאפר (עד גבול הטעם בטוב).

השאלה:

מה אפשר לשפר ואיפא לחפש?

ראיתי צ'יפים בחו"ל שנותנים 25% שיפור לפרמטרים, האם זה חוקי לייבא את הצ'יפ?

אם לא, האם יש מישהו בארץ שמתעסק בשיפור של פיג'ו?

תודה מראש :)

עריכה אחרונה על ידי Pitt
פורסם

יש פיורטק אטמוספרי (82 כ"ס) - שכח משיפורים.

ויש פיורטק טורבו (110 כ"ס) - אולי יש מקום למצוא תוכנה נורמלית שתשווה את הכוחות לגרסה חזקה יותר של אותו מנוע עם 130 כ"ס (שאני מניח מבודל רק בתוכנה).

בכל מקרה, קבל קודם כל את הרכב, תעבור איתו כמה אלפי ק"מ ותלמד את ההתנהגות של הרכב לפני שאתה רץ לשפר.

כל ענייני החוקיות, אחריות, אמינות וכיוצב' נידונו עשרות פעמים בפורום ונוגעים אליך גם אם מתייחסים לרכבים אחרים.

פורסם

אם פסלת את האיביזה בגלל בעיית אמינות זה רומז לי שנושא האמינות חשוב לך. אם זה אכן המצב, שיפורי רכב הם לא בשבילך.

שום דבר לא משתווה לאמינות של יצרן הרכב המקורי. כל הנושא הזה של הכנסת גורמים זרים לרכב לא עושה לו טוב.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

מדובר במנוע 1.2 110כ"ס.

אין לי כוונה להפוך את הפיג'ו לקופרה אלא רק לשפר אותה קלות. אם אני מבין נכון זה אותו מנוע כמו ב308 ששם מפיק 130כ"ס ואין בעית אמינות מיוחדת.

זה בערך מה שאני מחפש, להוסיף איזה 20-30 כ"ס בלי לפגוע באמינות.

כמובן שקודם אנהג ברכב כמה אלפי קילומטר לפי שאחליט לשפר. כרגע אני פשוט רוצה ללמוד את הנושא.

פורסם

20-30 כ"ס לא יהיו השפעה משמעותית. לדעתי רק מהעניין. כשמשפרים את המנוע, צריך גם לטפל בתיבהת ההילוכים, במצנן, בבלמים וכו'...

זה רכב מספיק מהנה וזריז גם בלי כל השיפורים האלו. אתה רוצה שיפור אמיתי? תקנה GTI...

פורסם

שים תוכנה מחברה מוכרת או מכל טיונר פה בארץ. יתן לך עוד טיפה אויר לנשימה במנוע ולא יותר וסאונד מגניב.

אני הייתי גם עושה את זה. עוד 30 כ"ס לא הורס שום דבר באוטו ומוסיף הרבה להרגשה..

תחדש על האוטו!!

פורסם (נערך)

k.elirans תודה על התגובה. זה גם קו המחשבה שלי.

השאלה היא, מי מתמצא בתוכנות לפיג'ו בארץ, עדיף באיזור דרום?

עריכה אחרונה על ידי Pitt
פורסם
20-30 כ"ס לא יהיו השפעה משמעותית. לדעתי רק מהעניין. כשמשפרים את המנוע, צריך גם לטפל בתיבהת ההילוכים, במצנן, בבלמים וכו'...

זה רכב מספיק מהנה וזריז גם בלי כל השיפורים האלו. אתה רוצה שיפור אמיתי? תקנה GTI...

אתה צודק בהחלט לגבי הGTi, אך כרגע זה חורג המון מהתקציב. בוודאות זה יהיה הרכב הבא שלי בעוד 3-4 שנים :)

פורסם
k.elirans תודה על התגובה. זה גם קו המחשבה שלי.

השאלה היא, מי מתמצא בתוכנות לפיג'ו בארץ, עדיף באיזור דרום?

כרגע אין עדכוני תוכנה למנוע הזה שנמצא ברכבים שיוצרו אחרי יוני 2015.

AUTOTECH

Automotive Multi-Level Diagnostics and Tuning

פורסם

הערכה שלי היא, יולי אוגוסט השנה, לא הייתי ממליץ על "קופסאות טיונינג" במיוחד כשמדובר בדור חדש של מנועים.

במקרה שלך אני חושב שהסבלנות תשתלם.

AUTOTECH

Automotive Multi-Level Diagnostics and Tuning

פורסם

עוד לא קיבלת את הרכב, וכבר אתה מחפש שיפורים?

תנהג, סיים הרצה תבין מה הכי מפריע לך ואז תשקול שיפורים.

פורסם

מה בדיוק לא מסתדר לך, זה שמישהו רוצה ללמוד יותר על הרכב שהוא קנה ואל אפשרויות שיפור עתידיות?

אני לא ילד בן 18 שמחפש "פוזה" או משהו בסגנון. אני פשוט רוצה לדעת עד כמה אפשר לשפר את הרכב.

וכן את המשחב הביתי לאחר קניה אני גם משדרג, קורה המון מאמרים בנושא ומשדרג. כך גם כל מוצר שאפשר לשדרג, פלאפון, קופסאת אנדרויד לטלוויזה וכו'. אין לזה סוף.

סך הכל ביקשתי יועץ לגבי שיפורים, השאלה האם צריך או לו לא ממש לא במקום.

פורסם

פיט שלום,

נמנעתי מלהגיב כאן עד שיתפרסם המבחן שעשיתי ל 208 הואטומטית. דעתי כדעתך. אם תקרא אותו תראה שהמחשבה הראשונה שעברה לי בראש היא איך מעדכנים תוכנה לזו של ה 308, זה צריך להיות בן-ZוNה של דבר. גם אמרתי את זה לאנשי פיג'ו.

הייתי נוסע עם האוטו כמו שהוא חצי שנה (פלוס / מינוס) לומד אותו, ואז מנסה לשדרג את התוכנה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...