Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3776 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סטיישן זאת תצורה אירופאית קלאסית.

מי שביקר במערב אירופה יודע שרוב המכוניות שם הן הצ'באק וסטיישן.

תמיד אמרתי שאנחנו דומים במוטוריקה למדינות עולם שלישי. הרבה נהגים גרועים, מכוניות גרועות ומשעממות, אין תרבות נהיגה, אין תרבות מוטורית.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

רואים יותר מדי מכוניות בתצורה הזאת בכבישים, וחבל. יש גם מכוניות מיני בתצורה הזאת לצערנו הרב.

atrage-gls.png

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בוקי - הרשה לי לחלוק עליך.

התמונות שהבאת הוכות הרבה שנים לאחור. אתה יכול לציין את הפולקסואגן ייטה או הרנו 9 משנות ה-80, את ה(יורו)סויטט סדאן או את הרנו קליו\סימבול ואפילו את רכב הליסינג אביאו-ביג ועוד אי אילו "זוועות מוטוריות". דווקא הפאביה סדאן לא היתה כל כך סדאנ'ית, הישבן היה באורך סנטימטרים בודדים. לדעתי דווקא ההיסטוריה הארוכה מלמדת שלדגמים כאלה יש ביקוש, ולא רק בישראל.

אני מסכים שעיצוב רוב הדגמים קצת חסר פרופורציה, אבל מבחינת שימושיות תוספת של עוד 100-150 ליטר לבגאג' משמעותית מאד להרבה אנשים, גם אם תא הנוסעים הוא בגודל של סופרמיני רגיל. וכיון שלהרבה אנשים העיצוב לא ממש חשוב אלא הפונקציונאליות היא הקובעת, דגמים דומים ימשיכו להמכר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא מזמן יצא לי לנהוג מספר ימים בטויוטה קורולה סדאן דגם נוכחי, תא מטען שלה כנראה גדול יותר משל רוב הסופרמיני סדאן שצוייני פה.

אבל...לא שימושי בעליל. אין מקום. 450 או אפילו 500 ליטרים האלו לא באים לידי ביטוי כשיש פתח צר, מבנה עמוק ושטוח וגובה פנימי של כמה עשרות ס"מ בלבד.

מה שאפשר להעביר בסוזוקי אלטו (למשל טלוויזה CRT של פעם או תנור אפייה בנוי וכו') כשמקלפים מושבים אחוריים, אי אפשר בשום דרך להעביר באף אחת ממכוניות סדאן, כולל בקטגוריית מנהלים וסאלון.

גם 30 ס"מ תוספת אורך מקשים על מציאת מקום חניה.

על עיצוב פחות מוצלח עד לא מוצלח בעליל בחלק מהמקרים של גירסת הסדאן אני בכלל לא מדבר.

אם רוצים לקנות אוטו משפחתי, אז סטיישן. או משהו בתצורת מיניוואן 5 מקומות, עדיף משמעותית. אם רוצים אוטו קומפקטי או קטן אז הצ'בק.

תצורת סדאן היא הבזבזנית ביותר מבחינת ניצול מקום פנימי ובגדול, די מיותרת לדעתי.

פורסם

גם לדעתי סטיישן הרבה יותר פרקטי.

מאז שההורים שלי רכשו סטיישן פעם אחת (i30CW) הם לא מוכנים לוותר על זה. תא מטען סופר פרקטי בקניות, בנסיעות ובטיולים. (למרות שמזמן כבר הם עברו את הגיל שצריך לאחסן חצי בית בבגאז')

סבא שלי ז"ל גם אהב רכבי סטיישן ואמר שהם פרקטיים מאוד. לא זוכר שהיה מתישהו אצלו רכב סדאן.

אני גם לא חובב גדול של מכוניות סדאן (מפתיע?), מעדיף הצ'באקים (היסטוריית המכוניות שלי תעיד על זה) או סטיישנים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
רואים יותר מדי מכוניות בתצורה הזאת בכבישים, וחבל. יש גם מכוניות מיני בתצורה הזאת לצערנו הרב.

atrage-gls.png

אשכרה קיים מועדון האטראז' התאילנדי?!.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

בוקי - נהדר להעביר טלויזיה CRT באלטו.

דגמי הסופרמיני-סדאן קיימים עבור אוכלוסיה שהאלטו לא מתאים לה: בעלי משפחות שזקוקים לספסל האחורי + תא מטען, ואשר אינים רוצים או יכולים לרכוש משפחתית. הם נשארים עם שלוש אופציות:

סופרמני עם תא מטען נפרד - עליהן אנחנו דנים. יש מבחר יחסית מכובד.

סופרמיני סטיישן - נדמה לי שיש שני דגמים: קליו ופאביה, כך שמי שלא רוצה אירופית מטורבתת יוצא מהקטגוריה.

מיקרו-ואנים - גם כאן המבחר די דל, בעקר ג'אז וספייס ורסו.

כיון שמדובר באוכלוסיה לא קטנה, למשל בעלי משפחות צעירות, טוב שהדגמים קיימים בשוק ומאפשרים בחירה, גם אם בסגנון שאינו אירופי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אשכרה קיים מועדון האטראז' התאילנדי?!.

גם בארץ יש. להשיג בבסיסי צה"ל הסמוכים לביתך. :wink:

פורסם

טוב שיש מבחר, אין ספק.

רק כמו שאמרתי בהודעות הקודמות, לדעתי בחירה בסופר מיני סדאן נעשית בעיקר משיקולים חיצוניים ולא פרקטיים - רוצים לרכוש ולהיראות ב"אוטו אמיתי" גדול. או בגופים מוסדיים כדי ליצור מדרג - למשל עובד בדרג מסויים יקבל ספייס סטאר, עובד בדרג גבוה יותר יקבל אטראז' כי זה "אוטו יותר גדול".

יתרון השימשיות לדעתי לא קיים אלא להפיך.

ואם כבר, אז הוא קיים עבור סוג מסויים (ואחוז לא גבוה) של משימות.

לעומת זאת, חיסרון של יותר מטרים בחניה ומראה מגושם קיים כל הזמן.

פורסם

כמו כבל עניין - לכל דגם יתרונות וחסרונות, כך גם לגבי תצורה, וכל אחד צריך לבחור בפשרה המתאימה לו.

אני רוצה להרחיב טיפה את נושא ה"אירופיות". יש בפורום הזה איזה כלל שמה שקורה באירופה זה טוב, ומה שקורה בישראל לא טוב. 'צטערת, אני לא מקבל זאת. אירופה אינה שוק אחיד, אבל בכל זאת יש ממאפיינים דומים, לפחות במערבה. בישראל התנאים שונים לחלוטין, וזה מתחיל במרחקים הקצרים יותר, ממשיך במחירי הרכב ומושפע גם מכך שהמשפחות יותר גדולות ומנהגי הביקור בסופרמרקט שונים. לכן לא בהכרח מה שמתאים לאירופה מתאים גם לישראל. מהשרשורים הרבים בנושא בפורום זה אני מסיק שמי שמחפש את הסופרמיני המאורכים הם בעיקר בעלי משפחות צעירות שמחפשים את הפשרה בין מקום להובלת העגלות והתיקים לבין מחירו של סופרמיני מול מחירה של משפחתית סטנדרטית.

פורסם

מסכים לחלוטין שהקביעה הגורפת "אירפה זה טוב, ישראל זה לא טוב" מוטעית לחלוטין ואני בכלל לא מתיחס לזה.

זה פשוט עניין של הרגלי צריכה.

כמה BMW סדרה 3 סטיישן או סקודה סופרב סטיישן או מרצדס סטיישן (שלא מונית) ראית כאן?

אין כמעט בכלל, כי "זה לא נראה יוקרתי".

אז מה אם זה יותר נוח פי 100?

אנשים (לא כולם, אבל רבים) מכניסים שיקולים לא רציונאליים לרכישת רכב, לדעתי חלק גדול מסופר מיני סדאן נרכשות בגלל הסיבה הזו בלבד ולא בגלל נפח עדיף למטען שאני באמת לא מבין במה הוא עדיף ואיך אפשר לנצל אותו ביעילות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

סדאן זו התצורה הכי פחות פרקטית, אבל היא משדרת יוקרה (למרות שאיזה יוקרה כבר יש בפולו קלאסיק?). האמת שבסדאן יותר נח להעביר הרבה דברים קטנים כמו קניות מהסופר בלי לקפל מושב אחורי, אבל להעביר דברים גדולים כמו אקווריום או תנור אי אפשר.

פורסם

הנקודה היא שאת השקיות מהסופר בעת הצורך אתה יכול לפזר בין המושבים ועל המושבים בהצ'בק, אבל בשביל אקוויריום בסדאן תצטרך להזמין הובלה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נכון, אבל את כמות הפעמים שתאלץ להוביל אקווריום אפשר לספור באצבעות הידיים לעומת קניות עם נוסעים במושב האחורי.

פורסם

אני חושב שגם בהצ'בק אין בעיה לשים את הקניות בבגז', יש הצ'בקים עם תא מטען עמוק ונוח להעמסה גם.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...