Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3714 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כתבתי כבר, כפתור הבחירה לגיין חייב להיות על 2V-8V לעבודה נכונה. יציאות ה-HU מדורגות ב-5V מקסימום.

בשום מצב שהוא הגיין לא אמור להיות על מקס'. יש כאן "הגיון הפוך" בכל הנוגע לגיין (Input Level) - כאשר 8V ייוצג ע"י הכיתוב min ו-2V ע"י max. ברמה התאורטית של הדברים הגיין ימצא את עצמו פחות או יותר באמצע.

במונובלוק שלך יש טווח יחיד של 0.2V-6V, אבל אותו הגיון קיים מבחינת הסימונים וההשפעה.

במקרה זה הגיין, ברמה התאורטית, ימצא את עצמו בערך ברבע הראשון לסיבוב מכיוון המינימום.

כיוון הגיין הבסיסי ביותר מתחיל כשהוא על מינימום, העלאת ווליום ב-HU ל-75% בזמן שמוזיקה ממקור איכותי מתנגנת, והעלאה איטית של הגיין במגבר עד לשמיעת עיוות, סגירה קלה שלו חזרה לכיוון מינ'. יש דרכים מתקדמות יותר לבצע זאת, בצע חיפוש כפי שכבר ביקשתי.

מאיזה אזור אתה בארץ?

פורסם (נערך)

לא יודע להגיד אם זו הסיבה או הסיבה הבלעדית (בעיקר כשאתה טוען שהבעיה הייתה קיימת גם עם מגבר קודם).

למען האמת אני לא מצליח להבין איך המערכת נשמעת בכלל טוב במצב הקיים.

ולא ממש ירדתי לסוף דעת מי שהתקין אותה לגבי צורת החיבורים החשמליים ובכלל.

דרושה בדיקה של בעל מקצוע טוב לצורת ההתקנה בדגש על חיווט המתח, טיב הכיוונים (כולל מה-HU) ואיתור תקלות נוספות/אחרות אם קיימות.

כפי שציינתי, הייתי מוסיף גם כבל RCA נפרד עבור הערוצים האחוריים (להניח בצד, שמבחינתי רמקולים אחוריים מיותרים ביסודם) כדי לאפשר שליטה טובה יותר דרך ה-HU על הפונקציות הרלוונטיות השונות.

אם אתה מעונין לגשת לבעל מקצוע אחר מזה שהתקין במקור את המערכת, במרכז אני מכיר אישית רק את יוסי אלפין באור יהודה, ויש גם את ישראל ג'וניור שמסתובב ברחבי הארץ. שניהם מתקינים מעולים וחיפוש לגביהם יעלה פרטים נוספים.

נדמה לי שלאחרונה הוזכר לטובה גם רדיו רפי בבת-ים. אני לא מכיר יותר מדי מתקינים אחרים (ועוד כאלו שמומלצים), למרות שאני בטוח שיש. נסה לחפש עוד בנושא או להמתין להמלצות נוספות.

כמו כן, שבוע הבא יש סיכוי (לפי תאריכי עבר) שיהיה מפגש פורום מרכז, ושם תוכל למצוא אנשים שיעזרו לך ויכווינו מה יש לבצע בפועל.

תתעדכן בשרשורים דביקים.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

כיוונתי כרגע גם מה HU את הוולים בהתאם לגיין במגבר שיושב על רבע מהמינימום או טיפ טיפה יותר

ולגבי המגבר הראשי שטיפה מעל החצי, כרגע כדי להגיע לעוצמה מספיקה לאוזן אני צריך להגיע ל כ 25 במספר.

עד שכיום הייתי מגיע גג ל 15.

בנוסף לכך לאחר ההדרכה המקצועית שלך , אני כבר לא שומע יותר רעש של "ווליום גבוה" מהרמקולים ללא סאונד.

ללא ספק אגש אליו ואוסיף כבלי RCA ואבקש בדיקה מקיפה במיוחד לכל המערכת.

פורסם

הקנווד אמור להיות נקי עד ווליום 31 מתוך 35.

ז״א שהכיוון גיינים צריך להתבצע כשאתה על ווליום 30/31. בד״כ מומלץ להשתמש באוסיליסקופ או במכשיר ייעודי כמו הSMD DD1. אני מאוד מסתייג משיטת האוזן או מולטימטר שכן הם לא מספיק מדוייקים בזיהוי קליפינג ועלולים להוביל לפגיעה ברמקולים.

אני ממליץ לך למצוא מתקין בעל שם ונסיון ולא לחזור אל בעל העסק שהתקין לך (באופן זוועתי בעיניי) את הרכיבים.

פורסם

כרגע אני מגיע ל 25 אני מקבל סאונד נקי וטוב לטעמי.

עד לפני עזרתו של תום הייתי מגיע איתו ל 15 גג גג 20.

ובנוסף לכך , בזמן ניתוק הסוויצ' היה רעש "בום" מהסאב ועוד לטענתם זה תקין.

יש סיכוי שמכל זה המגבר נכנכס לפרוטקט?

פורסם

ענין רף הווליום שציין ReZ0 נוגע לכיוון הגיין.

כשמבצעים כיוון כזה, אתה רוצה שה-HU יהיה על המקסימום שלו מבלי לעוות או לגרום לקליפינג באות היוצא.

אין שום בעיה עם זה שאתה צריך להגביר את ה-HU יותר כעת כדי לשמוע באותה עוצמה כמו קודם.

רק שהפעם זה נקי יותר.

לגבי הקיק מהסאב, האם זה אומר שעכשיו הבעיה לא מופיעה?

וכן, זו בעיה ולא משהו תקין. :roll:

בצע חיפוש שנושא רעש בכיבוי מערכת (או בגוגל באנגלית), יש שרשורים בנידון מלפני יותר מ-10 שנים.

ReZ0 היה ישיר ואני הייתי עדין - גש למתקין אחר לאבחון הבעיות והטיפול בהן.

פורסם

הקיק מהסאב כרגע נעלם , כששינתי את הסנסטיביטי.

למרות כל הכיווים והכל המגבר עדיין נכנס לפרוטקט. גם בלי לנגן כלום או אפליו ללא ווליום.

הייתי אצל המתקין היום , אין לו פתרון.

לטענתו זה כנראה רמקולים , לנתק כל פעם רמקול אחר להמתין כמה ימים וכו'.

מה דעתכם ? האם זה קשור לרמקולים ?

פורסם

כן, זה יכול להיות מהרמקולים/חיווט שלהם.

אבל טענת שכבר ביצעת בדיקה כזו ולא משנה איזה רמקול אתה מנתק המגבר מתנהג נורמלי ולא נכנס להגנה.

בכל מקרה צריך להסדיר את ענין חיווט המתח למגברים.

פורסם (נערך)

בזמן שהמגבר היה בפרוטקט , ניתקתי כל רמקול בנפרד , הוא לא השתחרר.

בנוגע לחיווט שהם , עד למספר ימים , כל הרמקולים היו עם פאזה הפוכה.

מעבר לזה עברו על ההתקנה שלהם + חיווט שלהם לכל אורך הרכב לא נראה משהו לא שיגרתי.

יש סיכוי שרמקול מקצר?

יקרה מצב שלפני זמן מה לדעתי הטוויטר עשה לי רעשים כמו של + - שמתבחרים לסוללה .

יש מצב שהטוויטר לא מחובר נכון לקרוס?

יש לי תמונה של החיבורים אם תרצה אוכל להראות לך איך חובר החויווט לרמקול.

הירוק לבן + הירוק מלא - במגבר.

ממש תודה על העזרה

IMG_0941.jpg

עריכה אחרונה על ידי נירן מועלם
פורסם

כשיש כל כך הרבה שאלות כדאי פשוט לעשות אלימינציה יסודית.

תחבר את המגבר בלי אף כבל מחובר אליו למעט חיווט מתח - GND, BAT וREMOTE - האם לאחר כיבוי והדלקה שלו הוא נדלק בפרוטקט?

תבדוק בשלב זה את הפיוזים שלו ותוודא שהם תקינים - האמת אולי פשוט כדאי להחליף אותם למען הסר ספק.

לאחר מכן תתחיל לחבר רמקול אחד וכל פעם תכבה תדליק ותראה שאין פרוטקט ותבדוק גם בווליום גבוה יחסית וכך תוסיף רמקול אחר רמקול עד שהמגבר יכנס לפרוטקט.

אם באחד מהרמקולים המגבר נכנס לפרוטקט - בכדי לדעת אם זה הרמקול או המגבר

תבדוק את הרמקול לקצר עם רב מודד - אם לא מראה קצר קבוע יתכן ויש קצר בפעילות ולכן מציע לחבר את הרמקול הזה בערוץ אחר למגבר ואז אתה כבר תדע אם זה רמקול ספציפי או ערוץ ספציפי באופן וודאי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...