Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3714 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שמע, התמונה האחרונה שהעלת אומנם ניראית לא משהו בלשון המעטה .

אבל כמו שאני רואה אין דרך אחרת לחבר את הכבלים לצמה של הרכב .

יש "מהדקי חשמל" שאפשר להשתמש בהם אבל זה תופס נפח .

לא עברתי על כול הפוסטים .

רק על התמונה בעמוד הראשון ופה .

לפי מה שאני מבין מאותה צמה של התמונה האחרונה זה הולך למגבר וצד שני הולך לרמקולים ?

או לHU ?

דבר נוסף, ניראה שאתה בשוק מכול העסק הזה שמתנהל אצלך ברכב ..

הרכב הוא בסוף שלך תעמוד למתקין על הראש ותשאל אותו מה הוא עושה

אחרת ימכרו לך את קרח .

זה ממשיך לרמקולים.

לא נכנס ל HU

יש ל HU רק כניסות RCA של 4 רמקולים ולסאב.

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חברים שאלה קצת חשובה אשמח להמלצתתכם.

לפי התמונה , כל החיבורים הירוקים מתחברים לחוטים הרמקוריים ברכב ומשם לדלתות.

יש צורך להתעקש שהחוטים הירוקים ימשיכו לדלתות או שאין לזה חשיבות בסאונד ובאיכות ?

פורסם

בגדול, השאיפה בכל הנוגע לכבלי רמקולים היא להתנגדות הנמוכה ביותר.

לכאורה הכבלים המקוריים נראים דקים יותר ולכן בהתאם ההתנגדות שלהם אולי יותר גבוהה במעט והם מהווים צוואר בקבוק קטן (למרות שהם קצרים יחסית).

עד כמה זה שמיע או משפיע על התוצאה הסופית במקרה שלך? כנראה די זניח וזה בטח לא מה שגורם למגבר להיכנס למצב הגנה. ענין של פדנטיות.

יש כאן פירוט נרחב בנושא: http://www.roger-russell.com/wire/wire.htm

וגם כאן בצורה קצת יותר מתומצתת: http://www.audioholics.com/audio-video-cables/speaker-cable-gauge

האם כבר פעלת כבר לפי עצתו של אדי כאן (שתכל'ס תואמת גם למה שהמתקין אמר)?

פורסם

ביצעתי את עצתו של אדי , המגבר לא נדלק עם פרוטקט . וכשהוא נכנס לפרוטקט זה רק כיבוי והדלקה.

אתמול הפעלתי את המערכת בלי רמקול אחד בכל פעם , בכל מצב נכנס לפרוטקט.

פורסם

לא הבנתי.

חיווט רמקולים ו-RCA מנותקים לחלוטין, אתה מדליק את המגבר - הכל בסדר, אבל אחרי כמה זמן הוא נכנס למצב הגנה?

פורסם

את זה עוד לא ניסתי ,

נסיסתי את העצה של אדי ושל המתקין לנתק כל רמקול ולבדוק , ואכן נכנס לפרוטקט כל פעם.

מה שמאוד מוזר , למונובלוק יש מינוס משלו בבגאז , והוא עובד יפה גם שמגבר הראשי בפרוטקט.

יש סיכוי שכל זה קשור למינוס שמחובר לגוף הרכב מתחת למושב האחורי?

פורסם

אז תתחיל מזה (רק תמספר לך את הכבלים של הרמקולים, אחרת הכל יתבלגן עוד יותר ממה שהמצב כרגע).

זה למעשה יבדוק אם יש תקלה במגבר עצמו.

פורסם

בתחילת דרכנו כבר אמרתי ש-Boss זה לא בדיוק מוצר איכותי.

אין קשר ישיר בין ההספק שלו ביחס לרמקולים לבין הכניסה להגנה.

אלטרנטיבות הן תלויות תקציב (כולל אם תקבל זיכוי על הנוכחי ואילו אפשרויות יציעו בתמורה).

אי אפשר להתעלם מכך שגם עם המגבר הקודם (דגם וחברה אחרים) הייתה לך את אותה בעיה, ע"פ תיאורך. כך שהחלפה שוב היא לא בהכרח הפתרון.

הנה עוד עמוד עם הסברים בהקשרנו:

http://www.bcae1.com/repairbasicsforbcae1/troubleshootingbasicsampinprotect.htm

פורסם

אתה מתעלם מהפסקה השניה שלי.

השאלה תחילה היא האם המקום שבו בוצעה ההתקנה, למרות כל מה שראינו ושמענו עד כה, מסוגל לתת פתרון למצב הקיים שהוא אחראי לגביו במידה וכל הציוד נרכש ממנו והותקן אצלו ולא בוצעו שינויים בנפרד. המצב הנוכחי אינו תקין, לא בגלל המגבר בהכרח. ואם זה כן בגללו, אז צריכה להיות אחריות והוא דורש החלפה.

אז האפשרויות כפי שאני רואה אותן -

- לתת אפשרות אחרונה לבית העסק לסדר את המצב בהתאם לפסקה לעיל.

- לבצע בעצמך, לפי השלבים שמנינו לאורך השרשור, בדיקה מה מקור התקלה ולפעול לאחר מכן בהתאם.

- למצוא בעל עסק מומלץ אחר שיתקין מחדש את הציוד. עם/בלי לנסות לאתר מקור התקלה מלכתחילה. ומבלי לקחת אחריות על תקינות הציוד.

- כהרחבה לסעיף הקודם, היה וימצא כי המגבר אינו תקין, לנסות להזדכות עליו ולרכוש מגבר אחר מומלץ (בהתאם להודעתי הקודמת והצעות מצד בעל המקצוע החדש).

פורסם (נערך)

כל הציוד נרכש והותקן על ידיו בלבד.

לאחר שיחה ארוכה עם בעל העסק , אני אגש אליו שיפרק כל חתיכה קטנה שהרכיב ברכב ויתחיל מחדש.

גם אם זה להעביר חוטים חדשים.וגם אם זה יצריך ממנו להתקין רכיבים אחרים בהתאם לאחריות.

מתקין אחר לא מעוניין לגעת במוצרים עקב "העברת אחריות " אל ידו.

ביצעתי כל שלב ושלב אך אחרי הכל גם ידיי מוגבלות בסופו של יום.

לכן שאלתי אותך ואת חבריי הצוות , אם ישנה המלצה על מה להקפיד / לשים דגש , כשאני ניגש אליו.

בין אם זה חיבורים / חוטים / אפילו אם זה מגבר אחר או קומפוננטים אחרים שמומלצים באותו סדר גודל. שים את התקציב כרגע בצד.

עריכה אחרונה על ידי נירן מועלם
פורסם

להניח את ענין ההתקנה עצמה והתוצאה הסופית בצד, אני חושב שכן ראוי לציין לטובה את העובדה שיש בכל זאת עם מי לדבר שם ושהוא לא זורק אותך מכל המדרגות.

כפי שהוזכר זה מכבר, אני חושב שצריך לבדוק קודם כל שאכן כל הציוד תקין בפני עצמו.

מבחינת התקנה, את הדגשים העיקריים תוכל למצוא למשל כאן - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?209428

Off the top of my head, הנה עוד כמה תוספות שלי -

- תוספת כבל RCA. לשים לב שכולם מחוברים נכון ל-HU (יש הגדרה ברורה מה קדימה-אחורה-סאב) ובהתאם במגברים.

- לכל נקודות הקצה של החיווט באשר הוא רצוי שיהיו סופיות מתאימות ולא להשאיר את הגידים חשופים.

- אם אין דרך להעביר את חיווט הרמקולים מהמגבר עד לרמקולים ישירות, אז הייתי מביא אותם כמה שיותר קרוב לקונקטורים בין גוף הרכב לדלת עצמה וגם בתוך הדלת מהקונקטור לקרוס (במידה ומשאירים אותו שם).

- להקפיד שאין חיווט שנלחץ בכוח כנגד חלק אחר.

- כל מגבר מקבל כבל פלוס נפרד ומינוס נפרד (ואיכותי) או שיש כבל פלוס משותף שמתפצל בבלוק פיצול ובהתאם גם מינוס. עובי וערכי פיוז צריכים להתאים להספק ולאורך הכבל (יש טבלאות ברשת).

- כמובן שבסוף כל זה רצוי לעשות סשן כיוון מחדש ובאופן נכון, מה-HU ועד המגברים.

תיקונים, הערות, הארות ותוספות מצד החברים הנוספים כאן יתקבלו בברכה!

פורסם

כבל RCA עבור כל אלמנט - בוצע. מוגדר תקין בכל החיבורים של ה HU.

לכל סיומת של חוט נחושת ישנה נעל כבל בקצה.

בנוגע לחיבור חוטי הרמקולים לחוטים המקוריים של הרכב- החוטים התקצרו והגיעו בדיוק עד לחיבור ISO שראית בתמונה

כך שיש צורך או להעריך ( לא כדאי?) או להעביר חדשים. (הבנתי שזה משפיע על האיכות והעוצמה..) יש חשיבות לבקש להעביר עד הקרוסים ?

2 המגברים מקבלים את אותו פלוס מהמצבר.

ולכל אחד מהם יש מינוס משלו שמחובר לגוף הרכב. אחד בבאגז אחד מתחת למושב האחורי.

יש עוד משהו שפיספתי ?

• תוכן חדש...