Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3787 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. נסועה: נקנתה חדשה ב-1 ינואר 2012 ומאז ועד היום (פברואר 2016, 50 חודשים) צברה 52,000 ק"מ, מרביתם (אני מעריך כ- 90%) בדרכים עירוניות באיזור השרון.
  2. טיפולים: עברה 4 טיפולים במוסך מורשה ברשת היבואן בעלות הכוללת של 3,570 ש"ח.
  3. צמיגים: בתום השנה הרביעית קיבלה 4 צמיגים חדשים (מישלן). בנוסף, בכל שנה העברת גלגלים קדימה-אחורה + איזונים של כל הגלגלים. סה"כ עלות 2,100 ש"ח.
  4. מצברים: בתום השנה הרביעית הוחלף ביוזמתי המצבר "הקטן" (מצבר עופרת 12 וולט שמזין את מחשבי הרכב ואת הפנסים) וזאת לפני שהוא גומר את חייו ומשבית את הרכב. המצבר "הגדול" (מצבר המתח הגבוה שמניע את המנע החשמלי) תקין ללא שום בעיה.
  5. בלמים: הדיסקים והרפידות נראים כמו חדשים, וזאת בזכות הבלימה ההדרגתית והמתונה שסיגלתי לעצמי, שמפחיתה מאד את בלאי וגם טוענת את מצבר ההנעה (=חוסכת דלק).
  6. תקלות: אפס. (למען הדיוק, נורת בלם אחת נשרפה והוחלפה...). מישהו שאל על אמינות?
  7. צריכת דלק: 17.0 ק"מ לליטר ממוצע על פני 50 חודשים. הצריכה משתנה לפי עונות השנה; נמוכה בחורף ועולה משמעותית בקיץ (מזגן!) החיסכון הכספי בעיקבות צריכת הדלק הנמוכה מכסה את הפרש המחיר בין הדגם ההיברידי לרגיל בתוך פחות מ-3 שנים.
  8. נוחות: מושבים טובים, מאד מרווחת הן במושבים הקדמיים והן באחוריים.
  9. נהיגה: בעיר מאד רגועה ושקטה, ממש נעימה. בכבישים מהירים רמת רעש המנוע עולה. מחוץ לעיר המהירות האופטימלית (למינימום רעש ומינימום צריכת דלק) היא בסביבת 100 קמ"ש, לא מתאים לטייסי כביש! אין שום בעיה לשייט ב-130 או 140 אבל זה בא על חשבון צריכת הדלק.
  10. מסקנה אישית: ממליץ למי שנוסע בעיקר בעיר. בסוף השנה הזו האוטו הבא שלי יהיה אף הוא היברידי של טויוטה. לא החלטתי עדיין אם אוריס או פריוס.

פורסם

17 ק"מ לליטר בעיר זה מרשים מאוד!,כמה אתה מקבל בבין עירוני?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא יודע כי אני לא רושם איפה נסעתי. מדדתי פעם אחת בנסיעה רעננה-חיפה-רעננה ואם אני זוכר נכון זה היה משהו בסביבת 20 או 22 ק"מ לליטר.

17 ק"מ/ליטר זה הממוצע על פני כל התקופה (50 חודשים) וכל סוגי הנסיעה (עירוני ובין עירוני ביחד), ובסיכומו של דבר זה מה שמעניין כי זה מבטא כמה עולה לי הדלק. אגב, זו הצריכה האמיתית, מחושבת באמצעות גיליון אקסל מהנתונים שבקבלות התדלוק. זו הדרך הנכונה למדוד ולא באמצעות מחשב הדרך שנוטה להציג תוצאות אופטימיות.

פורסם
ולבנתיים אבא שלי , עם 400 אלף על השעון מוציא 1:20 בעיר ו 4:100 בין עירוני.

ל' סולר עולה 4.75 באשדוד עם הנחת כרטיס מועדון.

עם איזה רכב?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הSDI אכן סוס עבודה אמין מאוד,טרקטור אבל מנוע טוב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הSDI של VAG היה מוצלח מאוד וחסכוני, אבל 1/20 בעיר זה לא הגיוני, ברכב הזה מדובר על צריכה משולבת עם מעט מאוד עצירות ובמישור. בעיר על עליות 1/13 (באותם תנאים שרכב בנזין רגיל עושה 1/7).

היבריד בעיר חסכוני מאוד, יותר חסכוני מדיזלים. בהייבריד בפקקים ועיר אפשר לקבל צריכה יוצאת דופן. מחוץ לעיר אפשר אפשר גם לחסוך מאוד, אבל אז תיהיו הפרעה לתנועה עבור משאיות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
קורדובה 2002 , מנוע SDI. כל הרכבים האלו עם מנוע היברדי / חשמלי פשוט בדיחה בשבילי

והקשר בין הרכבים הוא... :roll:

ד"א, הייתה לי פולו קלאסיק SDI ואכן 1:20 זוהי צריכת הדלק הממוצעת.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

פריוס היברידית - נסועה עירונית ברובה המכריע עם צריכה דומה. בנסיעה בין עירונית אפילו יותר טוב מ-1 ל-20.

שקלתי לקנות דיזל אבל היות ורוב הנסיעות שלי הם קצרות יחסית ובתוך העיר הבנתי שהממיר חלקיקים יעשה לי בעיות.

פורסם

סקירה יפה וממצה, יש לי פריוס עם 215,000 ק"מ ומודל 2008 ומסכים עם רוב הדברים שכתבת.

קורדובה 2002 , מנוע SDI. כל הרכבים האלו עם מנוע היברדי / חשמלי פשוט בדיחה בשבילי

כאחד שהיתה לו גם פולו SDI אסטרה TDI והיום נוסע בפריוס, קשה לי עם ההשוואה הזאת.

1. הקורדובה/פולו עם מנוע דיזל רועש ורועד בצורה נוראית, הפריוס שקטה באופן יוצא מהכלל.

2. הדיזלים האלו בעלי גיר ידני הפריוס אוטומט- אני לא בא להחליט מה יותר טוב אבל חשוב לציין את ההבדלים.

3. בדיזלים הנסועה בעיר ממש לא חסכונית, בסביבות 1:11 ולא 1:20 כפי שציינת, הפריוס 1:19 בעיר ומחוץ לעיר.

4. בדיזלים, חווית הנסיעה גרועה ולא נעימה, מביאה לך התקפות פרקינסון עד רבע שעה אחרי שסיימת נסיעה ארוכה.

מי שרוצה ליסוע בדיזל בבקשה, אבל לבטל בכזאת קלות רכב מפואר ומדהים כמו הפריוס זו טעות.

• אהבתי 1

נוסע בפריוס 2008

פורסם (נערך)

מפואר? :lol: קצת הגזמת. בחור, זאת כולה פריוס וזאת לא מרצדס S קלאס ולא סדרה 7.

יש דיזלים מודרניים שעושים 1:15-1:16 בעיר בלי בעיה, עושים 1:20-1:22 מחוץ לעיר, זה יוצא מאוד קרוב לפריוס שלך (בצריכה משולבת, ולמי שנוסע רוב הזמן מחוץ לעיר יש יתרון בדיזל), והן עולות 30-40 אלף ש"ח פחות מהפריוס (מגאן ופלואנס דיזל).

חווית הנסיעה גרועה ולא נעימה? וואלה. נהגתי על המגאן דיזל (דור נוכחי) ועל אודי A6 TDI (מודל 2014) מרחקים גדולים, לא התקפי פרקינסון ולא נעליים. תהיה מציאותי ותפסיק להגזים.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם (נערך)

הערות לפות"ש, הסקירה שלך יפה, הרכב שלי פריוס 2008, 215K ק"מ ראה הערותי:

1. צריכת דלק- אני משיג צריכה של 1:19 בדור 2 ואתה עם רכב דור 3 יותר חסכוני משיג רק 1:17 ?

2. עונות השנה- אצלך צריכה גבוהה בקיץ, אצלי הפוך הצריכה גבוהה בחורף כי לוקח לסוללה זמן להתחמם.

3. החלפת מצבר 12V- אצלי החזיק 8 שנים עד שהחזיר את נשמתו, לא מבין מדוע יזמת החלפה כשהמצבר תקין, כדי להימנע מהתנעה עם כבלים ? כל כך נורא להתניע עם כבלים פעם ב 8 שנים ? כמה שילמת על המצבר ?

4. בלמים- מסכים לגבי עמידות הבלמים, במהלך 215,000 ק"מ החלפתי רפידות קדמיות רק פעמיים.

5. תקלות- הוחלפה רצועת הינע בעלות 260 ש"ח.... ונורה קדמית בעלות 40 ש"ח.

6. השוואה בין פריוס לאוריס- לדעתי, הפריוס יותר מהנה לנהיגה, יותר מפוארת ויותר שקטה.

עריכה אחרונה על ידי spring

נוסע בפריוס 2008

פורסם

ל DORSHT מסכים עם רוב מה שכתבת, "מפואר" בפרופורציה לעומת קודובה וכל ה SDI, הרי הבחור טען שההברידיות מיותרות כי עדיף קורדובה.

נסעתי בפלאנס דיזל ואני מסכים איתך בגדול, הרכב איכותי והטרטור חלש יותר, אולם עדיין לדעתי חווית הנסיעה בפריוס נעימה יותר, במיוחד כשברכב מתחיל להזדקן.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

כן, אבל לא הוגן להשוות קורדובה שמבוססת על איביזה שיוצרה בתחילת שנות ה-2000 לרכב בן 4. הפלואנס פחות שקטה מהמגאן, ויותר הוגן להשוות את הפריוס למגאן. לדעתי המגאן נוחה יותר.

• תוכן חדש...