Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3786 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסכים איתך, לא אני ביצעתי את ההשוואה, אני הגבתי, תקרא שוב את התגובה שלי מספר 11.

למעשה ברכישה הייתה לי התלבטות בין פריוס לבין פלואנס דיזל, אני ממש לא מזלזל. הפריוס זכתה אצלי בנקודות ולא בנוקאאוט.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

ל-SPRING:

1. איך אתה מודד צריכת דלק? מה אצלך היחס עירוני/בין עירוני?

אני מחשב בכל תדלוק, החל מהיום הראשון, את סה"כ הקילומטרים שהאוטו נסע מחולק בסה"כ הליטרים שנצרכו. אצלי יוצא 17 ק"מ לליטר במיתאר נסיעה של כ-90% ערוני. אני לא מסתכל על מה שמחשב הדרך מראה (הוא תמיד מראה תוצאה יותר טובה).

2. אם אני זוכר, המצבר עלה בסביבת 600 ש"ח, שזה 150 ש"ח לשנה. החלפה בתום 4 שנים במקום 8 משמעה "בזבוז" של 75 ש"ח לשנה, שעליהם אני מסתכל כעל פרימיית ביטוח "ראש שקט". מה, בגלל 75 ש"ח אני צריך להסתבך עם אישתי אם היא תתקע בלי מצבר?

3. מסכים אתך לגבי הפריוס ואני סקרן לראות את הדגם החדש שצפוי להגיע בקרוב.

פורסם

תגובה מאוחרת שלי, רק עכשיו ראיתי את השאלה.

1. אצלי הנסועה 50% עירוני ו 50% בינעירוני קשה, נסיעה לירושלים ברכב מלא.

אני מחשב צריכת דלק בדיוק כמוך, תיעוד מהיום הראשון באקסל מרחק מחולק בכמות הליטרים. (חשבתי שאני השרוט היחיד).

גם אצלי מחשב הדרך מראה צריכה טובה יותר, אני לא מתייחס אליו, אגב יש לי תאוריה לגבי האופטימיות של המחשב דרך, אסביר אם יהיה לזה עניין.

2. לגבי המצבר נראה לי מיותר להחליף אם הוא תקין, אבל למדתי שאנשים מוכנים לשלם הרבה בשביל שקט נפשי, אז אני לא שופט. אגב, לי המצבר עלה 980 ש"ח, כך שנראה שלפחות הצלחת להשיג מחיר זול. אשמח לשמוע איפה מצאת מחיר כזה, אני החלפתי במוסך מורשה של טויוטה.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

מי היצרן של המצבר שרכשת?

המצבר שלי: בטיפול האחרון (במוסך של סוכנות טויוטה) ביקשתי שיבדקו אותו. יש להם מכשיר שמודד את יתרת הקיבול של המצבר ועל פיה מציג המלצה. המכשיר הראה יתרת קיבול של כ-50% והמליץ REPLACE. רציתי שישימו לי מצבר של ורטה אבל הם מחזיקים רק תוצרת הארץ, וולטה או שנאפ. שמתי שנאפ (561 ש"ח כולל מע"מ) למרות שאני בטוח שזו לא אותה איכות כמו ורטה.

בתור שרוט אמיתי, יש לי עוד כמה ניתוחים של הנתונים שאספתי במשך 4 שנים. אוכל לשלוח לך אם תהיה מעוניין.

פורסם

הערה לסעיף 8. האוריס היא המשפחתית הכי צפופה מאחור בסגמנט, אולי קצת פחות צפופה מה-308 האצ'בק. בשום מקרה לא הייתי מגדיר אותה מרווחת אלא אם כל הנוסעים מגרדים את ה-1.70 מטר מלמטה.

פורסם

הערה לגבי טבלאות אקסל של צריכת דלק - עדיף לבצע ממוצע של 5-10 תדלוקים אחרונים. מצד אחד זה "מחליק" שינויים הנובעים משינויים בטווח הקצר שבין תדלוק לתדלוק, מצד שני מספיק רגיש לאיתור מוקדם עליה לא צפויה בצריכת הדלק.

מכל מקום, אישית הפסקתי להחזיק טבלאות כאלה, הן לא הביאו אותי לשום שינוי בהתנהגות או בטיפול ברכב, וכיום, כאשר יש במשפחה 4 נהגים יש קושי בשליטה בדיווחי התדלוק וגם סגנון הנהיגה השונה של כל נהג מעוות את התוצאות זה לא נהג אחד ע סגנון הקגה יציב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הערה לסעיף 8. האוריס היא המשפחתית הכי צפופה מאחור בסגמנט, אולי קצת פחות צפופה מה-308 האצ'בק. בשום מקרה לא הייתי מגדיר אותה מרווחת אלא אם כל הנוסעים מגרדים את ה-1.70 מטר מלמטה.

שלנו הוא אוטו סבא-סבתא ומאחור יושבים נכדים (שבינתיים) כולם מתחת ל-1.70 מטר :)

פורסם
למה כל שנה אתה מחליף אתה הצמיגים האחורים עם הקידמיים ? והאם כל שנה יש לעשות איזון לצמיגים ?

העברה: על מנת לגרום לכך שארבעת הצמיגים יתבלו באופן אחיד.

איזון: אי אפשר לשנות מיקום צמיגים מבלי לאזן אותם. חוסר איזון גורם לשחיקה מוגברת במנגנון ההגה, לבלאי בולמים, לשחיקה נקודתית חזקה של סוליית הצמיג הרועד, ולתחושה לא נעימה של רעידה בהגה. זה לא יקר ולא שווה לחסוך.

• תוכן חדש...