Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3803 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי מאור, 2 דברים-

1.לא אמרתי שלי ספציפית חסר נוזל קירור דרך קבע, לאורך 3 שנות בעלות הוספתי אולי פעמיים מעט נוזל קירור, זה קרה בתקופות בהן הייתי פעיל יותר בנהיגות בוקר.

אין שום נזילה, אין זליגה למערכת השמן, הנוזל מוחלף אחת לשנה פונקט.

2.מאחר וציינתי שבספר הרכב הדבר מצויין כנורמלי ואתה עדיין בשלך כל שנותר לי לאחל לך שתתחיל לעבוד במרצדס כי מסתבר שהם לא יודעים על מה הם מדברים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם (נערך)

אין צורך בדיבור המתנשא הזה, מאור סהכ מנסה לעזור והוא צודק, כמובן שאיבוד של כמה מילימטרים ב3 שנים הוא לא סוף העולם, אבל איבוד נוזל כדרך קבע היא בעיה, שכן זו מערכת סגורה שהנוזל בה לא אמור להיגמר או ללכת לאיבוד.

עריכה אחרונה על ידי MZN
פורסם
אין צורך בדיבור המתנשא הזה.

איפה ראית שהתנשאתי מעל מאור או כל אחד אחר?

כתבתי דבר פשוט מאוד- בספר הרכב מצויין x, מאור טוען y ובכך למעשה טוען שהיצרן טועה.

אני לא שחצן ולא מתיימר להבין אבל קצת יומרני לבוא ולפסול בכזה בטחון את הוראות התחזוקה שיצרן מכובד כתב, לא?

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מערכת הקירור לא אמורה לאבד נוזל קירור כלל, אם כי יש רכבים בהם יכול להיות שיהיה איבוד קל מאוד ומינורי ברמת החצי כוס אולי בשנה שנתיים.

מה שמתאר פות"ש זה נזילה ואין טעם לשם נוזל קירור חדש עד שמוצאים את מקור הנזילה ומתקנים.

פורסם (נערך)
אין דבר כזה. יש נזילה בוודאות! בצע בדיקת לחץ כמו שצריך ואם לא תאותר הנזילה הייתי מחליף את מיכסה המיכל.

למה סתם להחליף את מכסה המיכל ללא בדיקה ?

בדרך כלל אם הפקק לא תקין ניתן לראות שאריות של נוזל קירור אשר התייבש בצינור העודפים של המיכל.

אם זה לא מספיק תמיד ניתן לבצע בדיקת לחץ לפקק בדומה לבדיקת מערכת הקירור תחת לחץ.

פקק חדש מקורי עולה בסביבות 120-150 שקלים. בכול מקרה אם הדליפה מאיזור הפקק אפשר להחליף רק את האטם תמורת 8-12 שקלים.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם
שלום לכולם,

לפני כחודש החלפתי את כל השמן והנוזל קירור ברכב.

והיום נדלקה לי נורה של הנוזל וראיתי שהמיכל ריק, האם זה הגיוני שתוך חודש נגמר כל הנוזל?הוא היה במקסימום.

אין לי שום נזילות, כלום.

ועוד שאלה, שמו לי נוזל ורוד, וכרגע יש ברשותי נוזל בצבע אדום, זה משנה? אני יכול למלא אותו על זה?\

תודה רבה לכולם

ייתכן שלא בוצע מילוי וניקוז נכון של נוזל הקירור לכן מפלס נוזל הקירור ירד.

מה רשום על האריזה של נוזל הקירור שיש ברשותך ואיזה נוזל קירור מילאו לך במוסך (לא רק צבע).

בעקרון נוזל קירור G12+,G13 וגם G12++ הם בצע וורוד/סגול וניתן לערבב עם נוזל קירור אדום G12.

פורסם

לגבי הערבוב עם נוזל G12, בספר הרכב של גולף דור VII כתוב

שמותר לערבב G13 עם ++G12 כדי לשמור על הגנה מיטבית מפני קורוזיה, אך אסור להוסיף G13 לנוזל +G12 או G12 או G11, דבר שפוגע בהגנה באופן משמעותי.

מרק, כתבתי על כך בשרשור הזה, ולא הגבת שם, אשמח אם תוכל להגיב כאן או שם.

פורסם (נערך)

אני הגיב באשכול הזה.

בדרך כלל אבל לא תמיד דור חדש של נוזלי קירור תוצרת קונצרן VAG הינם בעלי תכונות משופרות בהגנה בפני קורוזיה ושאר פרמטרים הנדרשים מנוזל קירור מודרני.

בשנים האחרונות הייצרן VAG שם דגש על ייצור נוזל קירור 'ידידותי' לסביבה כאשר גם תהליך הייצור של הנוזל מזהם פחות את הסביבה והייצרן מקפיד מהספקים של הנוזל קירור לעמוד בדרישות התקינה שלו.

נוזל קירור G13 הינו נוזל יותר 'ידידותי' לסביבה מאשר דור קודם של נוזלי קירור וגם ניתן לערבב אותו עם נוזלי קירור מדור קודם. אם במקור רכבך הגיע עם נוזל קירור G13 ואתה מערבב אותו עם נוזל קירור מדור קודם כגון G12+ או G12 אתה פוגע במידה מסויימת בתכונות הנוזל המודרני אבל צריך להכניס בפרופורציות נכונות את המשמעות מה יקרה כתוצאה מהערבוב.

אם ברכבך במקור היה נוזל קירור G12+ או G12++ ואתה מערבב עם G13 לא יקרה שום נזק למערכת הקירור אלא לא 'תהנה' מהתכונות המשופרות של הנוזל הקירור G13.

קצת היסטוריה

נוזל קירור G11 הופיע בשוק בשנת 1994 כאשר הייתה ברשותי גולף דור 3 ונוזל קירור G12 הופיע בסביבות שנת 1996 ולאחר מכן בשנת 2000 הופיע נוזל קירור G12+ כאשר הייתה ברשותיי גולף דור 4.

אני מאמין שלא תמצא רכב שנוסע עם נוזל קירור מקורי של הייצרן G11 או G12 ואפילו G12+ מכיוון שהייצור שלהם הופסק ממזמן אלא אם תחפש איזה גולף יישנה בפירוקיה ככה שעניין הערבוב בין G13 לנוזלים היישנים G12/G12+ נשאיר להיסטוריה.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

• תוכן חדש...