Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מקום עבודה מעולה VS נאמנות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3791 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא ניסיתי להסתיר את זה שבסך הכל הכללי אני מרוצה ממקום העבודה הנוכחי.

ההתלבטות מבוססת על ההזדמנות שהיתה, חלפה, ועכשיו צריכים לעשות את החשבון: האם לחכות למחלף הטוב הבא, או לרדת במחלף הקרוב ולמצוא דרך אחרת.

לפעמים קשה לעשות את החשבון לבד. וצריכים דעות של אנשים שחוו סיטואציות דומות\בעלי נסיון דומה\נסיון חיים וכל דבר בעצם שיכול לתת לך פרספקטיבה אחרת שקשה לראות מהמקום שלך.

דבר נוסף, אני מעדיף כרגע לא להציף זאת מול הממונים משום שבמקרה וכן קיימת הזדמנות שאני לא יודע עלייה כרגע, הרי שהיא תיגנז. כי הרי למה להם לתת אותה למי שלא מרוצה מהחברה\מקומו בארגון ובעל מחשבות לעזוב?

ואם עכשיו אני אתרצה, מה יחזיק אותי בפעם הבאה? (כך זה נראה מנקודת המבט של הצד השני לדעתי).

הנה עוד פרספקטיבה בשבילך

חבר שעבד בצורה דומה לשלך תקופה ארוכה במקום עבודה והיה לו טוב, החליט לעזוב כדי להתקדם. עבר לחברה אחרת, שם הדברים עבדו קצת אחרת, בהתחלה תמיד קשה, החברה הייתה פחות סלחנית לקשיים , גם מבחינה חברתית היה פחות טוב, וגם המנהלים שלו היו מחומר אחר, ותוך תקופה של פחות משנה קיבל בעיטה ומצא עצמו בחוץ מובטל.

עכשיו פתאום גילה שקשה למצא עבודה בתפקיד שהוא רצה כשהוא מחפש עבודה כמובטל, חיפש חיפש ואחרי כשנה של חיפוש הוריד את הדרישות שלו לאפס ומצא עבודה בתפקיד הרבה פחות טוב ממה שהיה לו, ובמקום עבודה שהוא לא ממש אוהב, אבל בגלל כל המחויבויות הכספיות שהיו לו ושנוצרו לו בנוסף בתקופת האבטלה אין לו ברירה אלא לאכול קש.

תחשוב איך כל זה הולך להשפיע על עתיד הקריירה שלו.

תחשוב 10 פעמים אם באמת כדאי לך לעזוב מקום יציב יחסית שטוב לך בו. אנחנו נמצאים בשוק עבודה דינאמי מאד, 0 יציבות ברוב החברות, אנשים עפים כל הזמן ולא בגלל שהם עובדים גרועים, הרבה פעמים בגלל פוליטיקה משרדית, צימצומים, וכו.

לסיכום אני אביא את הסיפור על הציפור הקטנה שלא עפה עם חבריה לארצות החום, הגיע הקור הגדול והציפור כמעט קפאה, למזלה הגיעה פרה עמדה מעליה וחירבנה בדיוק על הציפור הקטנה. החום של החרא חימם את הציפור והיא התחילה להרגיש טוב, וחזר לה מצב הרוח והיא התחילה לצייץ ולשיר, שמע את הציוצים חתול שעבר בסביבה רץ מהר אליה וטרף אותה.

מוסר השכל :

אם אתה כבר בחרא ואפילו טוב לך, לפעמים עדיף לשבת בשקט ולשתוק. :-)

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סקר שביעות רצון מתבצע כל שנה, בסוף השנה.

את הרצון שלי להתקדם בתפקיד, באחריות, ובשכר העלתי בשיחה האחרונה של 2014. הכנו את הקרקע, מצאנו והתחלנו להעביר ידע לאדם שאמור להחליף אותי בתפקיד אמנם לא הכל מוכן עדיין. אבל היה ברור שהשנה אמורים להמשיך לתפקיד חדש.

רצה הגורל ומנהל האגף קיבל תפקיד מנכ"ל בחברת בת מהרגע להרגע כי הקודם עזב בפתאמיות.

אז מסתבר שהתכנית שלי נדרסה, והתפקיד החדש שלי הוא פשוט להכניס את מנהל האגף החדש לעניינים. אני כן יוצא מהתפקיד הנוכחי, ואשב עם המנהל באותו משרד. אך בעצם "סגן" אני עדיין נשאר. הדבר היחיד שבטח הולך להשתנות זה טווח האחריות המקצועית שלי. כי המנהל החדש מגיע מתחום אחר לגמריי וכנראה הולך לשמש בתור חותמת גומי לתקציבים וכוח אדם. טז למה בכ"ז הוא? כנראה גיל בלבד. לא ישימו ילד בן 30 על אגף כל כך גדול לבד. יכול להיות שבשנים הבאות יהיה ניתן להגיע לתפקיד הזה. ויכול להיות שלא. בכל זאת, התפקיד אכן השתנה. אך לא בהרבה, ועם זאת כנראה חתקופה ארוכה נוספת שאין לדעת מה בסופה.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

זה צד אחד, מצד שני הוא יכול להתקדם במקום אחר כי נראה שהוא הגיע לתקרת זכוכית מהבחינה הזאת במקום העבודה הנוכחי.

פות"ש- לדעתי תפעל בשני מישורים, תיזום שיחה עם המנהל, בצורה חברית. עושה רושם שהוא מעריך אותך ורוצה בטובתך. תנסה להבין ממנו לאן פניך מועדות בחברה, האם הם רואים אותך מתקדם שם בעתיד הנראה לעין? תגיד לו שקצת התאכזבת שלא קודמת ואתה מנסה להבין מה קורה הלאה. אם הוא באמת מעריך אותך הוא לא יבעט אותך כמו שאתה חושב. תסביר לו שאתה שוקל לחפש מקום חדש ותבקש את עזרתו במצב שלך. במקביל, תעשה כמו שהציעו לך, תחפש מקומות עבודה ותתחיל לברר עם קולגות מהתחום.

פורסם

מבין למה אני מתכוון?

אני מבין למה אתה מתכוון אבל מתוך פרספקטיבה של מעסיק אני יכול להסכים עם דברי נהג לילה, אני הייתי יושב וחושב איך\מה אני יכול לעשות כדי לשמור עובד שתורם לעסק שלי ושואף להתקדם ולתרום אף יותר.

כמעסיק אני אשמח לדעת שיש לי עובדים ששואפים להתקדם בעסק שלי.

בחברה הקודמת בה עבדתי היתה לי אשת מכירות שהיתה מאוד טובה וכמעסיק שלה היה חשוב לי לדעת שהיא מאושרת בתפקידה וכשהיו לה תקופות לא טובות שברתי את הראש כדי לראות איך אני מרים אותה וזה בהחלט השתלם לי.

במקרה נפגשתי עם אותה עובדת לפני שבוע וצרם לי לשמוע שהבחור שהחליף אותי לא דואג לה והוציא לה את הרוח מהמפרשים, או במילותיה "היום כבר לא אכפת לי מהחברה, לא מעניין אותי אם אני מוכרת פחות מהיעד שלי ואם הגעתי ליעד שלי ב-5 לחודש אני פשוט מפסיקה ליזום עוד מכירות כי אין סיבה שאתאמץ עבור חברה שלא מתאמצת בשבילי".

התנהלות מטומטמת של בעלי התפקידים בהתחשב בכך שהיא כיום אשת המכירות היחידה שלהם ועזיבה שלה עלולה להוביל לסגירת המשרד (היא מייצרת את מסת המכירות העיקרית לאחר עזיבתי ).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...