Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מקום עבודה מעולה VS נאמנות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3791 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דבר מוביל לדבר, בקארז פורום יש תשובות ונסיון בהכל ומכאן אני שואל את הדבר הבא : איך כותבים קורות חיים בצורה נכונה?

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

באשפים למינהם השתמשתי. זה נראה מאוד חובבני ואוניברסלי. לא משהו שימשוך עין מראיין מנוסה. הייתי רוצה משהו קצת מעבר.

פורסם

ואדים, אתה לא ממש צודק בקביעה שלך לגבי עובדים בשוק העבודה הישראלי, נכון שלא כולם נכנסים למקום עבודה כדי לבנות קריירה אבל בהחלט יש נטייה מסויימת להתמיד (בעיקר גילאי 30+ שמחפשים יציבות כלכלית).

אחת הבעיות שאני כמעסיק נתקל בהן פה בהונג קונג זה קושי אמיתי למצוא עובדים שמגלים נאמנות למקום עבודה. שבוע שעבר קיבלתי קורות חיים של מועמדת שעל הנייר תפורה למה שאני מחפש למעט הנתון הבא:

במהלך 12 שנים בשוק העבודה היא החליפה מקומות עבודה (!!!).

"יציבות" בישראל זה חמש שנים במקום אחד, אנחנו כבר לא בדור של עשרים-שלושים שנה במפעל על אותה מחרטה. כך זה גם ברוב העולם המערבי, לפחות בתעשיות עתירות ידע ובתפקידים מעל רמת השכלה מסויימת.

הונג קונג וסין, מהידע והנסיון המוגבל שלי, הם שווקים מאד תחרותיים שלקחו את הערכים האינדיבידואליסטיים של המערב לקיצוניות, ומכאן התחלופה הגבוהה. בטייוואן הסמוכה הנטייה היא יותר לכיוון הקולקטיביזם - חברות בבעלות משפחתית שבנויות על הון עצמי, גדלות בהדרגה, והעובדים נשארים בהן למשך שנים ארוכות. יפן זה הקיצוניות השניה - שם לפעמים ישלמו לעובד ותיק במשך חודשים כדי שיבוא למשרד ויבהה בחלון עד שימצאו לו משהו לעשות. דרום קוריאה זה בכלל גן חיות, לא נדיר לראות שם בוסים שמשסים את העובדים אחד בשני במחשבה שהתחרות תביא לתוצאות עסקיות טובות יותר מאשר שיתוף פעולה. לפעמים זה עובד, אבל ברוב הזמן זה רק תורם לחוסר מוטיבציה שמובילה שוב לתחלופה גבוהה.

נגיד והייתי רוצה להתחיל לרחרח במקומות אחרים, איך עושים זאת מתחת לראדר של מקום העבודה הנוכחי? יכול להיות שאמסור קו"ח שיגיעו בטעות לאגף כוח אדם של החברה המעסיקה אותי כיום.

עושים זאת תחת שם בדוי. בימינו לא קשה ליצור לעצמך זהות וירטואלית ברשת למטרה כזאת.

הדרך הכי טובה להתקדם בארגון היא... לעזוב אותו ולהצטרף לאחד אחר. אם תעשה עבודה טובה בראיון ובקורות החיים, אין מניעה שתקבל קפיצה משמעותית.

או שפשוט תחזור לשם כעבור כמה שנים, עם כישורים חדשים ולתפקיד בכיר יותר. אני מכיר לא מעט מקרים כאלה, במיוחד אצל אנשים שעזבו ברוח טובה וביצועי הארגון לא נסקו בהעדרם.

דבר מוביל לדבר, בקארז פורום יש תשובות ונסיון בהכל ומכאן אני שואל את הדבר הבא : איך כותבים קורות חיים בצורה נכונה?

קודם כל מנסים להבין את מצב השוק ולאיזה תפקיד יש לכוון. אח"כ כותבים מסמך פשוט ומעלים אותו לפורום בעילום שם. החברים נותנים את הטיפים שלהם, אולי כמה מהם מציעים לך עיצוב או ניסוח שונה, ואז אתה לוקח את כל מה שנאמר ועושה מזה מסמך מעודכן שלתחושתך מעביר את המסר בצורה אופטימלית. אחרי זה אפשר לשלוח אותו לפרנקוס ולבקש שיתרגם לאנגלית.

פורסם
לאקדמיה אני לא מתאים מתוך ידיעה. השלמתי בגרויות בשיניים. בלימודי המקצוע הבנתי שאין לי תחת לשבת וללמוד, בטח לא לימודים אקדמיים.

צריך להבין שהתקדמות למשרות ניהוליות, דורשת יותר התמודדות עם בירוקרטיה וניהול, ולזה צריך... תחת ולשבת ללמוד (נושאים מקצועיים וניהוליים), יכולת לתקשר ארוכות בכתב, להכין שעורי בית (תוכניות עבודה) ועוד.

כלומר, ככל שאתה מתקדם המשרה שלך משלבת יותר עבודת תחת ופחות עבודת שטח (בארגונים גדולים. עצמאיים אני מכיר בלי תחת בכלל, שיש להם עובדים שעושים להם את העבודה "השחורה").

אם לימודים אקדמאיים במשהו כמו מנהל עסקים לא מתאים לך, אולי תחשוב על הכשרות ממוקדות בניהול, כמו קורס לניהול פרוייקטים, לדוגמא. ההשכלה הזו היא לא פורמלית בלבד, אלו כלים שתצטרך במדרגה הבאה, שמעל ניהול ישיר של אנשי מקצוע.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הייתם מתייעצים בנושא עם קולגות לעבודה? (כמובן לא מאותה חברה, אבל כן מאותה ה"ברנג'ה"), או שלדעתכם זה יכול להתגלגל למקומות לא רצויים?

פורסם
נגיד והייתי רוצה להתחיל לרחרח במקומות אחרים, איך עושים זאת מתחת לראדר של מקום העבודה הנוכחי? יכול להיות שאמסור קו"ח שיגיעו בטעות לאגף כוח אדם של החברה המעסיקה אותי כיום.

לא הבנתי.

למה זה צריך להיות מתחת לרדאר?

למה לא לבוא ולהגיד לבוס הגדול, ולא להגיד לו בשיחה אישית, שמיצית כאן, ואתה מתחיל לחפש עבודה בחוץ? אולי הם ימצאו דרך לשמר אותך.

מצד שני, אני חושב שהדילמה שלך גם מגיעה ממקום של כל מה שראית זה צבא, והעבודה הנוכחית, ואני יכול להבין למה. אתה צריך לשבור את הקיבעון הזה, ולהבין שיש עולם גדול בחוץ. אתה גם לא ממש הולך להתחיל מאפס, יש לך מקצוע וניסיון, מה שכבר נותן לך עדיפות על כל מיני בוגרי הנדסת ריצוי הורים במכללת שקר כלשהו. היום בהרבה מקומות מחפשים יותר ניסיון מאשר ניירת.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

דבר חשוב שאף אחד לא כתב לך פותח השרשור וקשור למשפט שאתה כתבת- אף אחד לא מבטיח לך כלום.

זה נכון לחברה שבה אתה עובד כרגע ויהיה נכון שבעתיים לחברה חדשה בה תתחיל לעבוד ששם לא "תהנה" מוותק.

לא מעט מעסיקים יבטיחו לך בראיון העבודה הרים וגבעות, קח את הכל בערבון מוגבל.

משפט חכם שלמדתי פעם מאחד המעסיקים שלי- אם החלטת לעזוב מקום עבודה, תוודה שאתה מחליף חמור בסוס ולא חמור בחמור.

עופר כתב לך שכדי להגיע למשרות ניהוליות תצטרך כלים שאותם לרוב מקבלים בלימודים אקדמאיים- זה משפט נכון אם כי יש לו סייג אחד- את אותם כלים אפשר לקבל תוך כדי עבודה עם הניסיון.

יחד עם זאת, ישנם לא מעט מקומות עבודה שיתעקשו על אותו נייר שאומר שסיימת לימודים אקדמיים רלוונטים.

עצתי- שב עם המנהל שלך ושתף אותו בתחושותייך ואל תחשוש לגרום לו להבין שאם לא תגיעו למתווה שיותיר אותך מרוצה אתה תתחיל לבדוק אופציות בחוץ.

תעשה את הכל בצורה מכובדת שגם תשאיר לך דלת פתוחה בעתיד.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני אשתף אותך מנסיוני הפרטי.

עזבתי אחרי 15 שנה מקום עבודה נפלא, שמאוד אהבתי את העבודה בו גם מבחינת המקום גם מבחינת האנשים.

אבל במקום הישן הגעתי לנקודה שלא הצלחתי להתקדם כפי שרציתי.

אז עם כל הצער והכאב ובאמת היה הרבה צער עזבתי למקום אחר שמספק את הרצונות הנוכחים שלי.

במבט לאחור טוב עשיתי, לפעמים צריך לזגזג כדי להתקדם.

חשוב להיפרד בצורה מסודרת, אחראית והוגנת כלפי האנשים שהטיבו איתך בעבר!

אם תעשה זאת נכון לא ינטרו לך טינה.

השאלה היא האם תצליח למצוא מקום אחר שיספק את רצונותיך.

אגב, מחיר המעבר הוא שאתה חייב להוכיח את עצמך מחדש והתקופה הראשונית היא מאוד מאתגרת ודורשנית.

בהצלחה

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

ממה שאני קורא בין השורות אתה מרוצה מהתנאים, יש לך יציבות ובסך הכל טוב לך אבל אתה מאוכזב שדילגו עליך ומנקרת בך המחשבה שאולי הדשא של השכן ירוק יותר.

מה שאני מציע זה פשוט ללכת לבוס שלך ולשתף אותו באיך שאתה מרגיש. הוא מכיר אותך 9 שנים, השקיע בך לימודים (ולא משקיעים במי שלא רוצים אותו ולא רוצים שישאר) ואני בטוח שהוא מעריך אותך. יכול להיות שהוא יגעד לך שהוא לא מרוצה ממך ואז תלך בלב שלם לחפש מקום אחר, יכול להיות שהוא יגיד לך שזה מה שאתה שווה לו ומכאן אתה תחליט, יכול להיות שישפר לך תנאים על אותו התפקיד, יכול להיות שישלח אותך ללמוד ולהרחיב את הידע כדי לקדם אותך בעתיד ויכול להיות שימצא לך תפקיד אחר בארגון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

לא ניסיתי להסתיר את זה שבסך הכל הכללי אני מרוצה ממקום העבודה הנוכחי.

ההתלבטות מבוססת על ההזדמנות שהיתה, חלפה, ועכשיו צריכים לעשות את החשבון: האם לחכות למחלף הטוב הבא, או לרדת במחלף הקרוב ולמצוא דרך אחרת.

לפעמים קשה לעשות את החשבון לבד. וצריכים דעות של אנשים שחוו סיטואציות דומות\בעלי נסיון דומה\נסיון חיים וכל דבר בעצם שיכול לתת לך פרספקטיבה אחרת שקשה לראות מהמקום שלך.

דבר נוסף, אני מעדיף כרגע לא להציף זאת מול הממונים משום שבמקרה וכן קיימת הזדמנות שאני לא יודע עלייה כרגע, הרי שהיא תיגנז. כי הרי למה להם לתת אותה למי שלא מרוצה מהחברה\מקומו בארגון ובעל מחשבות לעזוב?

ואם עכשיו אני אתרצה, מה יחזיק אותי בפעם הבאה? (כך זה נראה מנקודת המבט של הצד השני לדעתי).

עריכה אחרונה על ידי Muzic4Ever

פורסם

למה שהזדמנות הקידום (אם קיימת ) תגנז בעקבות שיחה פתוחה עם הבוס?

אין סיבה שהוא יקבל רושם שאתה לא מרוצה שכן אתה כן מרוצה אבל מאוכזב עקב זה שלא קודמת.

אולי בשיחה איתו תגלה שכן מייעדים אותך לאיזשהו תפקיד אחר?

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני אסביר איך זה נראה מנקודת מבטי, לשבת ולשטח את הדברים מול הבוס יכול להביא אותו למסקנה, שאם לא אצא מרוצה אצטרך לחפש מקום אחר. במקרה כזה, למה שימשיכו להשקיע אם העובד גם ככה חושב על עזיבה?

במקרה שלא אמצא משהו אחר, יודעים שניסיתי לצאת, לא הצלחתי, והנה נשארתי מחוסר ברירה. ואז שוב, למה להשקיע? "הרי זה לא שיש לו אופציות טובות יותר"

מבין למה אני מתכוון?

פורסם

~

הנה עוד שאלה שאיש לא שאל עד כה: מתי בפעם האחרונה בוצע אצלכם סקר שביעות רצון בין העובדים, או לפחות שיחת הערכה 1:1 עם המנהל? במילים אחרות, מתי המנהל שלך חיפש באופן יזום להבין איך אתה מרגיש בתפקיד ובחברה, ולא רק השאיר את הדלת פתוחה למקרה של בעיות.

ככל שאתה מטפטף פרטים נוספים על מקום העבודה, אני מתרשם שיש שם הרבה אנשים עם כוונות טובות ושיטות ניהול מיושנות, שאולי אופייניות לתעשייה אבל כבר לא "סוחבות" ב-2016.

פורסם

אני נתתי את נקודת המבט דווקא של הצד השני. כמעסיק אני שמח שעובד שלי רוצה להתקדם ולהתפתח אצלי ועובד כזהגורם לי לשבור את הראש לראות איך אני מקדם אותו ושומר עליו אצלי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...