Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3794 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

לאחרונה רכשתי רכב BMW Z4 שהגיע מייבוא (אני יד 3),

רציתי לשתף ולהתייעץ אתכם לגבי כמה דברים שנתקלתי במהלך הנסיונות שלי לבטח את הרכב.

מתנצל מראש אם זה ארוך.

הבחור ממנו רכשתי את הרכב המליץ לי לבטח את הרכב אצל אותו הסוכנות ביטוח שלו ומול אותו חברת ביטוח בגלל שקיימת אצלהם הערכת שמאי של הרכב שבזמנו העביר להם בעל הרכב הראשון כאשר הוא ייבא את הרכב ארצה, על הערכה זו מתבצעים התאמות בכל שנה, חוץ מזה הוא בקש מהסוכנת שתוצאי לו את הערכה ונאמר לה שלא ניתן וגם בנסיון שלי דרך סוכן אחר נאמר אותו הדבר.

הסוכנות שלו הציע לי מחיר גבוהה מאשר היא הציעה לו (אם אני לא טועה זה היה אמור להיות פחות מאחר ושוי הרכב יורד), מה גם שהפרופיל שלי כמבוטח יותר טוב משלו (ללא עבר של שלילות, תאונות או תביעות, וותק של 12 שנה, חניה בבית פרטי מקורה). אבל מה שיותר מוזר פה הוא שההצעה שהיא המליצה לי לא הייתה מחברת ביטוח הנוכחית אלא חברה אחרת לגמרי שזה די סותר את הטענה למה לבטח דרכה רק בחרה הנוכחית.

לאחר שחקרתי קצת באינטרנט הבנתי שכאשר מגיע רכב מייבוא שלא קיים בארץ בפעם הראשונה יש לבצע הערכת שמאי (אצל יצחק לוי כי עליו מסתמכים חברות הביטוח) ולאחר מכן מנפיקים קוד דגם לרכב וזה מתעדכן במשרד תחבורה ובמחירון לוי יצחק, ובכל שנה תבצעים תיקוני הערכה באופן אוטומטי כמו כל רכב אחר.

פניתי לשני סוכני ביטוח ושאר אומרים שחברות הביטוח עדיין מבקשים מהם להעביר הערכת שמאי של רכב למרות שבמחירון של לוי יצחק הרכב קיים.

קצת מספרים:

הסוכנת של הבעלים הקודמים הציע לי

מקיף + שמשות וגרירה - 9350 ש"ח.

חובה - 1350 ש"ח.

לבעלים הקודמים

מקיף + שמשות וגרירה -8200 ש"ח.

חובה - 1340 ש"ח.

אשמח אם מישהו נתקל במצב דומה או שמכיר את הנושא יוכל לעזור,

האם יש צורך בהערכת שמאי לרכב (יש לציין שפניתי ליצחק לוי לקבל את הערכה והם טוענים שהיא לא קיימת)?

כמה להערכתם צריך לעלות ביטוח מקיף לרכב כזה (המחירון שלו 167 לא כולל תוספות)?

בנוסף אשמח להמלצה על סוכן ביטוח טוב שעוסק ברכבי ייבוא.

תודה מראש.

• תוכן חדש...