Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3854 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנעתי את האוטו היום, וכאשר ניסיתי לסובב את ההגה כאשר האוטו בעמידה, הוא בקושי הסתובב והיה רעש מוזר מהמנוע.

כאשר פתחתי את המנוע ראיתי שהרצועה הזו כמעט נקרעה .

הרצועה הוחלפה במוסך היום.

כאשר הנעתי את האוטו פעם נוספת בבית, הרצועה מחליקה ויוצרת צווחה כזאת בהנעה הראשונית.

כמו כן, כל סיבוב קיצוני של האוטו יוצר צווחה כזו וגם היחלשות של האורות הקדמיים.

כאשר התקשרתי למוסכניק הוא טוען שיכול להיות שמשאבת ההגה הלכה.

לדעתי יש צורך למתוח את הרצועה מכיוון שהיא מחליקה בשעת עומס.

מישהו נתקל?

פורסם

הרצועה לא מתוחה לגמרי...גם המוסכניק אמר לי שלא מתח אותה לגמרי ( לא ברור לי מדוע).

כאשר אני מדליק את המזגן יש חריקה חזקה מאוד וגם במהלך הנסיעה ללא קשר לסיבוב ההגה.

פורסם
הנעתי את האוטו היום, וכאשר ניסיתי לסובב את ההגה כאשר האוטו בעמידה, הוא בקושי הסתובב והיה רעש מוזר מהמנוע.

כאשר פתחתי את המנוע ראיתי שהרצועה הזו כמעט נקרעה .

הרצועה הוחלפה במוסך היום.

כאשר הנעתי את האוטו פעם נוספת בבית, הרצועה מחליקה ויוצרת צווחה כזאת בהנעה הראשונית.

כמו כן, כל סיבוב קיצוני של האוטו יוצר צווחה כזו וגם היחלשות של האורות הקדמיים.

כאשר התקשרתי למוסכניק הוא טוען שיכול להיות שמשאבת ההגה הלכה.

לדעתי יש צורך למתוח את הרצועה מכיוון שהיא מחליקה בשעת עומס.

מישהו נתקל?

בעבר מתיחה פתרה לי את הבעיה.

כיום הרצועות אביזרים שוב שורקת מעט וכנראה צריך להחליף\מתיחה.

אחד התסמינים של רצועה רפויה או משהו זה חריקה חזקה בהנעה. איך הבחור טוען שהלכה לך משאבת הגה אני לא מבין...

כמובן שקח את זה בערבון מוגבל אבל התסמינים שלך נשמעים תסמין קלאסי לבעיית רצועה.

פורסם
הרצועה לא מתוחה לגמרי...גם המוסכניק אמר לי שלא מתח אותה לגמרי ( לא ברור לי מדוע).

כאשר אני מדליק את המזגן יש חריקה חזקה מאוד וגם במהלך הנסיעה ללא קשר לסיבוב ההגה.

גם לי לא ברור מדוע לא מתח כמו שצריך ולא רוצה לחשוב גם מה עבר לו בראש כדי לקבוע שמשאבת ההגה תקולה. באיזה רכב מדובר ומהיכן אתה בארץ?

פורסם
גם לדעתי זו רק מתיחה.

מה שקצת מחשיד זה שסיבובי ההגה גורמים לרעשים האלו, ופה נכנס החשד של המשאבה.

גם אני חשבתי את זה בעבר.

בסך הכל הרצועה הייתה צריכה מתיחה (הרצועות האלו הוחלפו ביחד עם טיימינג בזמנו). מוסך מורשה לא מצא כלום... בסופו של דבר בעזרת מכונאים ממוסך שעבדתי בו ובעזרת אבחנה גם של חברי הכנופייה זה פתר את הבעיה. (גם אני הייתי בדרך להספיד את המשאבה אז ).

פורסם

הייתי מפטר את המוסכניק הזה שאמר לך שמשאבת ההגה הלכה שכן מעניין אותי מה היה קורה אם היית תמים מדי ומוציא אלפי שקלים על דבר כזה. הבעיה שלפעמים זה נובע מחוסר מקצועיות יותר מאשר אמינות שזה לא פחות גרוע. בכל מקרה שמח בשבילך!

פורסם

אני גם מנתניה, אם אפשרי לבוא ולראות וזה בסדר מבחינתך.. אני אשמח :)

אצלי גם הייתה את התופעה הזו אחרי שקניתי והחלפתי בעצמי את הרצועה שנקרעה (ראה את השרשור על הפרוייקט בלנו)

גם אצלי היה חשד שהמשאבת הגה הלכה או שחסר שמן הגה.. אבל הכל היה תקין, מה שהיה צריך לעשות זה למתוח את הרצועה עם המותחן והכל חזר על מקומו בשלום..

כמובן צריך להיזהר שלא למתוח יותר מידי את הרצועה..

אם אתה עדיין חושד שיש משהו, נסה לסובב את ההגה ימינה/שמאלה עד הסוף ותבדוק אם יש רעשים.. אם אין.. סע לשלום המפתחות בפנים :)

תת היגוי - כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב.
היגוי יתר - כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב.
כוחות סוס - באיזו מהירות פגעת בקיר.
מומנט - לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

בינתיים הכל נשמע ומרגיש בסדר.

בכל הזזה של ההגה יש רעש קל, לדעתי זה בגדר הנורמלי כי זה משאבה.

אין בעיה שתראה..

פורסם
הייתי מפטר את המוסכניק הזה שאמר לך שמשאבת ההגה הלכה שכן מעניין אותי מה היה קורה אם היית תמים מדי ומוציא אלפי שקלים על דבר כזה. הבעיה שלפעמים זה נובע מחוסר מקצועיות יותר מאשר אמינות שזה לא פחות גרוע. בכל מקרה שמח בשבילך!

לא הייתי שולל את האפשרות שהדבר נעשה במכוון כדי להשחיל משאבת מים או שנעשים כאלה דברים לא אחת במוסכים מפוקפקים. מתקנים בעיה אחת, יוצרים בעיה אחרת ולקוח תמים יכול בקלות ליפול לפח כזה.

• תוכן חדש...