Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3835 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ברשותי סיוויק ידני 2009,

כשאני מתקרב לעצירה והרכב על הילוך גבוה האם עדיף להוריד הילוכים עד לעצירה מוחלטת, וכך למעט את שחיקת הברקסים, או שעדיף להעביר לניוטראל ולהאט עם הברקס בלבד ובכך למעט את שחיקת המצמד והרכב גם יצרוך (באותו זמן) פחות דלק?

פורסם

עד להילוך שני אני מציע לבלום עם בלימת מנוע והבלמים וכשאתה ממש לקראת עצירה להוריד ליונטרל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בולמים עם בלמים, לשם כך הם נועדו. לא עם המנוע. כן מומלץ לשלב הילוך מתאים למהירות. זה גם יותר חסכוני מלהתגלגל בניטראל

יום טוב גם לך

פורסם

ההבדל בין לבלום עם ההילוכים לבין "לשלב הילוך מתאים למהירות" הוא שאת הראשון מבצעים בסל"ד גבוה ואת השני - בסל"ד נמוך.

בעצירה מבחינה מכנית עדיף לשלב לסרק, אך כפי שהוכח בשרשור מקביל בפורום הכללי, ישנם שיקולים בטיחותיים כבדי משקל בעד הישארות בהילוך ראשון עד שהמכונית הבאה מאחור והמכונית הבאה אחרי זו - ייעצרו גם הן.

אם אתה מתנהל בצורה חכמה, תוכל להגיע למצב שתגיע לעצירה ומיד אחריך כבר ייעצרו שתי המכוניות הנ"ל, או שלפחות תוכל לקצר את משך העמידה שבה אתה נאלץ להמתין בהילוך משולב.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

זה עניין של חוכמה והבנת מצב הכביש.

אם אתה יודע שאתה הולך לקראת עצירה בטוחה, אז זה לא משנה להישאר בהילוך גבוה ולבלום או להיכנס לניוטרל ולבלום לאט ממרחק.

אם אתה נמצא במצב של חוסר וודאות שאולי תצטרך לבלום ולהאיץ לסירוגין או להאיץ לפני עצירה מוחלטת, אז כמובן שעדיף לבלום ואז להוריד הילוכים כשהסל"ד יורד מעבר ליכולת של המנוע בהילוך נתון.

בכל אופן תמיד כדאי לבלום עם הבלמים (שנועדו להישחק), אך בצורה חכמה, איטית ומתונה, מאשר להתחיל להקפיץ REVים בהורדת הילוכים לא מבוקרת. אף פעם בלימות המנוע הללו לא הרגישו בריאות מדי...

פורסם

לא צריך לבלום עם בלימת מנוע,אבל לפני צומת כאשר הרמזור בצבע אדום,אפשר להתחיל לגלוש ולהוריד את ההילוכים לפי המהירות כך שהסלד לא יהיה גבוה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
בולמים עם בלמים, לשם כך הם נועדו. לא עם המנוע. כן מומלץ לשלב הילוך מתאים למהירות. זה גם יותר חסכוני מלהתגלגל בניטראל

צודק.

ובנוסף כך מעבר להאצה מידי וחלק יותר.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
אם אתה יודע שאתה הולך לקראת עצירה בטוחה, אז זה לא משנה להישאר בהילוך גבוה ולבלום או להיכנס לניוטרל ולבלום לאט ממרחק. [...]בכל אופן תמיד כדאי לבלום עם הבלמים (שנועדו להישחק), אך בצורה חכמה, איטית ומתונה.

זה עדיין משנה, בעיקר למוכנות שלך למצבים לא צפויים (ולא רק מלפנים אלא מאחור!) ולצריכת הדלק: בהעברה לסרק או בהישארות באותו הילוך - צורכים יותר דלק.

לגבי השימוש בבלמים: לעתים דווקא בלימה מעט יותר מאוחרת וחזקה היא הטובה יותר. נוצר יותר לחץ כנגד הרגל ולכן דוושה קשה יותר שלרוב הנהגים יותר קל לשלוט איתה במינון הבלימה.

פורסם

רוב המכוניות, נכנסות במצב של האטה למצב (הקרוי Overrun) שבו המנוע דוחס אוויר במקום לשרוף דלק, ולכן צריכת הדלק אמורה להיות אפס עגול. העברת לסרק, ביטלת את ה-Overrun ונדרשת הזרקת דלק למנוע כדי להשאירו פועל.

מצד שני, אם נשארים בהילוך אחד הסל"ד באיזשהו שלב צונח לתחום שבו שוב נדרשת הזרקת דלק כדי למנוע כיבוי. בנוסף, במידה ותצטרך להאיץ במצב כזה לא יהיה לך כוח זמין. זו הסיבה שכן מורידים הילוכים, אך בסל"ד נמוך ולא בסל"ד גבוה עם בלימת מנוע חזקה.

פורסם
זה עדיין משנה, בעיקר למוכנות שלך למצבים לא צפויים (ולא רק מלפנים אלא מאחור!) ולצריכת הדלק: בהעברה לסרק או בהישארות באותו הילוך - צורכים יותר דלק.

לגבי השימוש בבלמים: לעתים דווקא בלימה מעט יותר מאוחרת וחזקה היא הטובה יותר. נוצר יותר לחץ כנגד הרגל ולכן דוושה קשה יותר שלרוב הנהגים יותר קל לשלוט איתה במינון הבלימה.

כמו שאמרתי, אם אתה בטוח שאתה לקראת עצירה בטוחה. אם לא, שישאר בהילוך. לעיתים אני פשוט שולט במהירות הבלימה בהתאם למי שנוהג מאחוריי. אם מישהו פתאום יחליט להאיץ לאוטו שלפניו (אני לא מדבר על אחד שבא במהירות מרחוק וניתן לצפיה), אני בספק שיש אחד שיוכל להגיב מהר מספיק. לגבי הצריכת דלק - צודק במאה אחוז אבל לדעתי זה שולי.

בנוגע לבלימה - אני לא מסכים. זה כמו להגיד שלא לאותת מכריח את הנהג להסתמך יותר על המראות ואז הוא מודע לסביבה. מי שמראש בולם ממרחק גדול יותר ובמתינות, יהיה לו את זמן התגובה הנדרש להפתעות, מה גם שהוא יהיה במהירות נמוכה יותר, ואלו שמאחוריו יוכלים גם כן להיות פחות מופתעים מתגובה מאוחרת.

פורסם

אני מאז ומעולם ברכב ידני בהאטות הייתי יורד בהילוכים בהתאם למהירות עד ההילוך השלישי וממנו לקראת עצירה מוריד כבר לניוטרל. הבלמים והמנוע נשמרו לאורך שנים!

• תוכן חדש...