Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב זול או דו גלגלי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3850 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עלויות מיגון בדו גלגלי כמו תלויות באיכות במידה ונוסעים 100 קמ"ש ולא 150 אין צורך בקסדה יקרה כל קסדה סגורה פשוטה בעלות של 300 שקל תעשה את העבודה,חלפ"ס(חליפת סערה עולה גג 100 שקל)מעיל עם מיגונים מתחיל מ500 שקל ביטוח ל250 סמק מגרד את ה4500 ש"ח.

קטנוע עם הזרקת דלק(לא קרבורטור)בנפח של 250 עושה 1:30 בממוצע(תלויי בדגם).

אני עושה לוד-תל אביב כבר 9 חודשים מרחק של 50 ק"מ בממוצע וגם הגעתי איתו לירושלים והצפון(קריות) חוץ מטיפולים כל 4 אלף שזה יוצא כל 3 חודש יש חסכון מאחזקת רכב.

כל עוד מדובר באדם שיכול לסבול קור(או תמיד להיות מצוייד בבגד חם בתא מטען) ולפתח עירנות בכביש יותר מאשר שנוהגים ברכב השמיים הם הגבול.

שתדעו לכם לפי הסטסטיקה של משרד התחבורה אחוז ההרוגים בתאנות בדו-גלגלי יותר נמוך מרכב.

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה מדבר על נסיעות ארוכות שלא מתאימות לנפח קטן.

נפח גדול יותר יותר יקר לאחזקה מרכב קטן.

רק תבדוק את הביטוח ותבין את הבעיה

קטנוע זה רכב עירוני בשביל לא לחפש חניה ולא יותר מזה

אייל

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שתדעו לכם לפי הסטסטיקה של משרד התחבורה אחוז ההרוגים בתאנות בדו-גלגלי יותר נמוך מרכב.

את זה צריך לפרש לפי היחס בין דו גלגלי לרכב על הכביש.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כן לפי היחס של כמות הכלים הרשומים על הכביש יש פחות הרוגים בדו-גלגלי מאשר הרוגים ברכב, זה שלא כל תאונה בדו-גלגלי מדווחת עקב שהרבה רוכבים(לפחות בנפחים הקטנים) נוהגים בביטוח מוזל אבל עוד הפעם רק צריך לבדוק להסתכל נתוני של משרד התחבורה.

פורסם

טוב חברים תודה לאור חיפוש ביד 2 וחשיבה לעומק החלטתי להשקיע במגאן הקיימת החלפתי מזרקים וטיימינג ועשיתי טיפול וחיישן שצמוד לקרנק שכנראה עשה את כל התקלות, קטנוע רציתי מאוד אבל החברה לא מסכימה, ולקחת הלוואה אני מעדיף שלא אני עובד בחברת השכרה אני יודע מה הולך בשוק המשומשות טוב מאוד כדאי לדעת שעדיף כרגע להשקיע ברכב הקיים שאני מכיר מאשר לחפש רכב אחר, ולקנות רכב בעשר או פחות אני מאוד רוצה מצד אחד בגלל שאפשר לטפל לבד ושלא אפשרי ברנו שלי, וגם הפשטות שלהם הייתה לי 106 (ראו בסימלון) אבל לאור המצב הכלכלי והשוק, החלטתי להשקיע במגאן שלי תודה לכולם אפשר לנעול.

הרכב שלי: שברולט ספארק 1.0 14'

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי עשית בשכל מאחר וקשה למצוא רכב בסכום כזה ללא תקלות בכלל וקטנוע בבין עירוני זה ירידה רצינית ברמה אחרי שרגילים לרכב.

פורסם
עלויות מיגון בדו גלגלי כמו תלויות באיכות במידה ונוסעים 100 קמ"ש ולא 150 אין צורך בקסדה יקרה כל קסדה סגורה פשוטה בעלות של 300 שקל תעשה את העבודה

אוי כמה שאתה טועה...

אני מקווה מאוד שלא תצתרך ללמוד את הטעות על בשרך...

יום טוב גם לך

פורסם

פעם באיזה פרק של טופגיר אמרו שמהירות בטוחה במכונית זה משהו בסביבות 30 קמ"ש.

על דוג תאונה על 30 קמ"ש אין לך הרבה סיכוי לשרוד.

אבל יש קסדות לא רעות בכלל 500-600 ₪.

לא חייב להיות מהמותגים היקרים

אייל

פורסם

על דוג תאונה על 30 קמ"ש אין לך הרבה סיכוי לשרוד.

הנה עוד שטות..

עברתי תאונה על דו"ג ב30 קמ"ש, וגם במהירות כפולה מזה.

נכון שיש פה פקטור של הרבה מזל ומיגון טוב, אבל בשני המקרים אפילו לא הייתי זקוק לטיפול רפואי

קלרקסון ידוע בתור אחד שסולד מדו"ג. מספיק לראות את הספיישל שבו הוא נסע על קטנוע (בהודו?) בשביל להבין שלא הוא האדם לקבל ממנו עיצות על דו"ג.

יום טוב גם לך

פורסם

כן עם קסדת חצי וצמיגים גמורים על ווספה מתפרקת מה גם שהוא נפל באמצע התשדיר נעים זה לא...

הרכב שלי: שברולט ספארק 1.0 14'

פורסם

השאלה הייתה בהיבט הכלכלי של העניין ושם אין יתרון לקטנוע עם מיגון זול או יקר. קטנוע כדאי מאוד עם בדרכים שהרוכב נוסע בהן יש עומס תנועה גדול, עם יש בעיית חנייה ביעד וכ"ו. יתרונו הגדול של הקטנוע הוא היכולת "לדלג" מעל הפקקים.

כל רכב יהיה בטוח יותר מכל רוכב (טוב אולי ממש בשוליים יש דוגמאות הפוכות) אבל כלוב מתכת, חגורת בטיחות, כרית אוויר וABS שעדיין איננו רווח בקטנועים מהווים הגנה טובה לעין ארוך לעומת הקסדה גם עם זו טובה ויקרה מאוד.

פורסם

יש קטנועים עם abs אפילו ב125 סמ"ק.

וכלוב מתכת לפעמים הוא גם כלוב שממנו אי אפשר לצאת.

ברור במידה ומשווים רכב מודרני מול קטנוע מבחינת בטיחות אין על מה לדבר אבל כשמדובר בסוזוקי בלנו או פיג'ו 205 אני לא רואה הבדל גדול כזה בין קטנוע לרכב בלי abs או כרית.כל ההבדל הוא בנוחות.

פורסם

כל רכב יהיה בטוח יותר מכלי דו גלגלי, לא משנה כמה אמצעים טכנולוגיים יש לאותו דו גלגלי. מכה קטנה מרכב אחר, שבקושי תשאיר סימן על הפגוש האחורי, יכולה להיגמר בשברים והרבה יותר גרוע מזה בדו"ג. אני לא מצליח למצוא סוג תאונה שייגמר טוב יותר בכלי דו"ג ביחס לרכב, לא משנה כמה ישן ולא טכנולוגי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

תלוי בסיטואציה. וזה לא תלוי רק בכלי אלא בציוד שהרוכב לובש.

בתרחיש של איבוד אחיזה בכביש רטוב או שלולית שמן אפשר לעוף מהאופנוע, להחליק על הכביש ולצאת מזה בפציעות קלות. לעומת זאת ברכב ישן אתה מאבד שליטה, מתהפך, הרכב מתחיל לבעור ואתה כלוא בתוכו. אם לא יחלצו אותך בזמן אתה גמור לא עלינו.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

בנוסף, לדו גלגלי יש יתרונות מסוימים בתחום הבטיחות האקטיבית:

גודלו הקטן, לדוגמה, פירושו שהוא יכול לבצע בלימת חמיקה דרך נתיב מילוט צר יותר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...