Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב זול או דו גלגלי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3850 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עד כמה שהבנתי, לא.

כל אדם שעבר ביוזמתו אימון רכיבה מתקדמת (והתחום הזה מצומצם יותר מתחום הנהיגה המתקדמת ברכבים) יכול לקבל רטרואקטיבית הנחה בביטוח, כך שזה לא כמו נהיגה מונעת וגם לא נועד להעשיר מרכז הדרכה ממלכתי כלשהו.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם מדובר בהדרכה מעשית אז זה טוב.

כי לשבת פעמיים בכיתה ולעשות מבחן למפגרים (בתשלום) לא מועיל בכלום לנהג.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

גם זה תלוי. גם הדרכה מעשית יכולה להתברר כלא מועילה אם היא קצרה מדי, בנויה לא נכון או לא מתאימה לרמת הלקוח.

ומצד שני, לטובת נהיגה או רכיבה בכביש (להבדיל, נגיד, מהשתלטות על איזו החלקה פראית במסלול) אפשר ללמד לא מעט דברים בתיאוריה ולסמוך על הנהג שיידע ליישם.

גם בהדרכות מעשיות יש לא מעט תאוריה, ובתי הספר שמבצעים הדרכות כאלו מבצעים גם לא מעט הרצאות והדרכות שכולן בכיתה.

זה עניין של מה מלמדים וכיצד.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

תאוריה בלי תרגול לא שווה הרבה, מהסיבה שאתה לא זוכר מה שלמדת בבית הספר חוץ ממה שמעסיק ומשמש אותך ביום יום.

ההנחה היא כמובן שההדרכות טובות ולא מלמדים שם שטויות, כמו שבבית הספר לא לימדו אותך ש1+1=11

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

פעם כשהייתי קטן הייתי מתאבד על הטיעון שדו"ג עדיף על רכב.

פקקים, כיף, בטיחות אקטיבית, רוכב מיומן, עלויות אחזקה - כולן היו מילים מרכזיות בנסיון שלי להוכיח את טענותי בעד דו"ג, ורצוי מסוג אופנוע, ורצוי מסוג כזה שנוסע מהר וחזק.

מאז התבגרתי.

את הדו"ג לא עזבתי - להיפך יש לי כמה - אחד לשטח, אחד ליומיום אחד לתצוגה, אחד לשיפוץ ואחד שהיה הראשון כשהייתי בן 15.

אבל בסופו של דבר בבוקר, לעבודה אני נכנס נוסע במכונית.

למה?

כי זה נח, כי זה בטוח יותר (או אם תרצה מסוכן פחות) כי אפשר לקחת בזה ארגז עם תפוזים או יותר משקית אחת מהסופר.

אה... ועם מחירי הביטוח החלפים והמוסכים משוללי ההגיון של אופנועים בארץ גם יותר זול. ואני אחד שנוסע ברכב עם אחזקה יקרה.

אין צורך בקסדה יקרה כל קסדה סגורה פשוטה בעלות של 300 שקל תעשה את העבודה

כשאתה אומר "תעשה את העבודה" אתה מתכוון ל: "תשמור-את-החלקים-של-המוח-באריזה-אחת-כדי-שזק"א-לא-יתאמצו-לאסוף-אותם-משטח-גדול"? כי זה הדבר היחיד שקסדת 300 שקל תעשה טוב.

אבל יש קסדות לא רעות בכלל 500-600 ₪

ראה הנ"ל

אם כבר נכנסנו לזה: מי שמעריך שהראש שלו שווה ערך ל 300 -600 ש"ח מוזמן שיתכבד בקסדה שכזו, ושיהיה לו בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי orenuchx
פורסם

גלשו פה יותר מדי לענין הבטיחותי... אני מניח השאלה היא יותר כלכלית.

אני לא אכנס עמוק מדי לעניני בטיחות על דו גלגלי.

כל חיי אני רוכב, אני יש משפחה +3 והיו תקופות שעברתי לרכב.

המלצה שלי, תמיד, לכולם היא חד משמעית. לא עוברים לדו גלגלי מטעמי חיסכון! אם אתה אוהב את זה וזה בוער בך, הגישה שלך לרכיבה היא יותר נכונה. אם תרכב עם פחד וחששות זה לא נכון ומסוכן.

חצי שקל שלי בנושא.

לגבי כלכליות - אתמחר לפי חוק המספרים הגדולים. אל תתפסו ל100ש"ח לכאן או לכאן.

היה לי רכב בן 10,הונדה אקורד.

ביטוח חובה, טסט, ביטוח צד ג' הם שווים לקטנוע 250 סמ"ק

צריכת הדלק של רכב היתה 1/10. בקטנוע זה 1/30. בחישוב גס,50 ק"מ כל יום, קיים חיסכון של 700 ש"ח כל חודש לטובת הקטנוע! זה 8400 ש"ח בשנה.

הרכב היה מאוד שמור אך דרש אחזקה מהיותו ישן. מסרק הגה,ציריה, וונטה, צינור מיים, מנגנון חלון,ידית דלת וכו... כל זה משנתיים שימוש.

לסיכום: קטנוע הרבה יותר חסכוני. אם זאת, לעלות על דו גלגלי רק בגלל שיקול כלכלי - זאת טעות!

פורסם

קסדה של שואי שעולה 4 אלף שקל ויותר מול קסדה של שארק עולה 1800 שניהם סגורות שניהם קיבלו 5 כוכבים/

קסדה סגורה שעולתה עד 600 שקל שקיבלה 5 כוכבים(באותו תקן שקיבלה שארק ושואי) שווה ערך חוץ מאיכות הבנייה שלה שיכול להיות לא תחזיק 5 שנים ורק שנתיים ובידוד של רעשים לא הכי מוצלח כן שוות ערך ערך מבחיניתי כרוכב שלא עובר את ה150 קמ"ש.

מעיל עם מיגונים של גב ומרפקים שעולה 500-1000 שעומד באותו התקן של מעיל אלפינסטאר ההבדל בינהם הוא כמה זמן הוא יחזיק במקום 3 שנים ומעלה הוא יחזיק עד שנתיים.

מכנס רכיבה של RST עולה בממצוע 1500 מכנס רכיבה של אחרת יעלה נגיד עד 1000 ש"ח יכלול את אותם התקנים חוץ מאיכות העבודה.

המטרה היא להתאים את הציוד לתקציב של הרוכב בלי לפגוע ברמת המיגון.

פורסם

זה מקרה פרטי של מוצרים בהפרש מחירים גדול אך עם דירוג בטיחות זהה. ברוב המקרים של הפרש מחירים כל כך גדול נקל לשער שאין את ההבדלים הללו, ולכן הקביעה שלך לא תקפה.

ההמלצה של Bersi היא לטעמי נכונה: לרכוב על דו גלגלי רק אם את/ה רוצה את זה. ברגע שהדו גלגלי נבחר רק מכורח חסכון או עקיפת פקקים, הרכיבה הופכת לתחושתי לאילוץ והרוכב לא יהיה מעוניין כל כך בשמירה על רמת רכיבה גבוהה.

פורסם

רק אני לא מבין סביב מה החפירה על הדו גלגלי כשהבחור כתב פה שהוא ירד מהנושא והחליט לתקן את הרכב שלו?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...