Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב זול או דו גלגלי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3850 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

"אפשר" זה נחמד, אבל בתכל'ס מה היית מעדיף- להחליק באחד מכבישי ארצנו כשאתה בפיאט אונו 90' או על אופנוע עם מיגון מלא?

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

שוב, תלוי בסיטואציה. גם בפיאט אונו וגם באופנוע, יש לך סיכויים לא רעים לצאת נכה/מת.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

החלקה על כתם שמן? אני אעדיף את הרכב כי אין לי מושג מעשי בשיט בכל מה שקשור ברכיבה. תשאל מישהו שיודע לרכב ולנהוג.

פורסם

היה לי דו"ג 5 שנים, מתוכם שנתיים על אופנוע "כבד" כולל שני קורסים של רכיבה מתקדמת. מבחינת בטיחות, מעדיף רכב בכל מצב.

פורסם

הכל תלוי סיטואציה, אין שחור ולבן.

רכבתי 4.5 שנים על כלי כבד, עשיתי 4 קורסי רכיבה מתקדמת.

לא פעם מצאתי את עצמי יוצא מפניה עיוורת ומוצא רכב שחוסם לי חצי נתיב. בגלל שאני בערך ברוחב 1/8 נתיב אז התחמקתי ממנו והמשכתי הלאה, תוך מחשבה שאם הייתי ברכב כניראה שהייתה כתבה בעיתון.

מצד שני אני מכיר לא מעט רוכבים ששברו עצמות בתאונות במהירויות עירוניות מינוס, כלומר מהירות שמכל רכב תצא בקלות בהליכה.

לגבי החלקה שציינו כאן לפני כן, גם זה תלוי סיטואציה.

צריך לזכור שרוכב ממוגן יוצא מהחלקה (נטו החלקה) בהליכה. הבעיה היא מה קורה כשהוא פוגע במשהו תוך כדי החלקה.

אותו משפט אפשר להגיד על רכב.

רק שההסתברות של הרוכב לפגוש עצם בזמן החלקה קטנה מהרכב. רק שכאשר הוא פוגש אותו הסבירות לנזק חמור הוא גדול יותר.

בקיצור, הכל עניין של מזל.

אני מכיר רוכבים שעשרות שנים על שני גלגלים. כל אחד מהם יודע לספר על תאונה פה ותאונה שם. בפועל כולם בריאים ושלמים..

יום טוב גם לך

פורסם

אבל יגאל, יש כאן גם עניין של כמות האחיזה.

כלומר, אופנוע יחליק על כתם שמן שמכונית תעבור עליו בלי להרגיש.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

מסכים, מצד שני אופנוע יעקוף מכשול (סלע בכביש או אפילו אותו כתם) שרכב יכנס בו. לא שחור ולבן..

כל מדריך רכיבה שפגשתי תמיד הדגיש את החשיבות שבהתחמקות ממכשול.

ברוב קורסי הרכיבה שהייתי בהם תירגלו התחמקות ממכשול. כי זה היתרון האקטיבי שיש לאופנוע.

נעילת מבט ובלימה אגרסיבית בפני מכשול זה לרוב מנת חלקם של רוכבים לא מיומנים ולא מתורגלים.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

ישנם מקרים מאוד מאוד ספציפיים שבהם רוכב מאוד מאוד מיומן ומאוד מרוכז מצליח לבצע תמרון שאי אפשר לבצע עם רכב. סבבה

מדובר על 10% מהרוכבים במקרה הטוב, ב10% מהסיטואציות המסוכנות בכביש, וב10% מהרכיבה שבו הם היו מרוכזים מספיק כדי לבצע תמרון שכזה. כלומר ב0.1% מהמקרים עדיף להיות על אופנוע ולא ברכב (0.1X0.1X.0.1 = 0.001 = 0.1%)

מדובר כמובן בחישוב דמגוגי עם נתונים מומצאים, אבל אני חושב שאני פחות או יותר בסדרי הגודל. הדבר נכון שבעתיים כאשר השואל הוא אדם ללא ניסיון ברכיבה ועם טוסטוס "תקציב" - רכב יהיה תמיד יותר בטוח.

פורסם

רק לשם הדגשה, שלא יבינו אותי לא נכון,

מעולם לא טענתי שאופנוע בטוח יותר מרכב. ההפך הוא הנכון, אופנוע הוא כלי יציב פחות (פחות נקודות מגע עם הקרקע) שמשאיר את הרוכב חשוף לפיגעי המזל בזמן תאונה (המיגון מקטין את הסיכוי לפגיע אבל רחוק מלבטל אותה).

אני רק אומר שלא הכל כלכך שחור כמו שנהגי הרכבים (אלא שרק רואים את האופנועים עוקפים אותם בפקק) מציירים לעצמם.

יום טוב גם לך

פורסם

דברים כדורבנות.

אני חושב שחלק מהבעיה היא שאוכלוסית הרוכבים גדולה מדי וכוללת לא מעט רוכבים שפשוט אין להם היכולות (וחלק מהיכולות הללו הן מולדות) לרכוב בצורה באמת טובה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

פה אני חולק עליך,

אוכלוסיית הרוכבים קטנה מידי כי המדינה חונקת אותה (לפעמים נדמה שבכוונת תחילה).

עצם העובדה שחלק מהרוכבים לא מיומנים\מודעים וחלק פשוט לא רוכבים בצורה אחראית זו סוגייה נפרדת לחלוטין.

יום טוב גם לך

פורסם

כחלק מנסיון של משרד התחבורה "לשפר" את איכות הרוכבים בארץ כל רוכב שהיה קורס מתקדם לרכיבה ודו-גלגלי עם אמצעי בטיחות כמו ABS יקבל הטבה בביטוח.

השאלה היא האם זה רצון אמיתי לדאגת הרוכבים או רק מרכזי קורסים שמשרד התחבורה יחליט להעשיר.

חוץ מזה ידוע שרכיבה על דו-גלגלי לא מאריכה חיים הטענה שהיא מקצרת לא נכונה לדעתי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה לא כמו קורס הנהיגה מונעת לנהגי מכוניות?

• תוכן חדש...