Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3870 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עד היום רכשתי פיג'ו 307 6 שנים על הכביש, והאחרונה היא שנת 2008. כלומר, אין יותר. מאוד אהבתי את הרכב והוא התאים לצרכים שלנו (זוג + ילד, שבקרוב יתרחב לילד נוסף). כמה נקודות שחשובות לי בחיפוש רכב חדש:

1. מבחינת מרחב ורוחב הרכב, ה 307 זה המינימום. יותר קטן מזה כבר לא יהיה לנו נוח. כלומר, לא נראה לי שסופר מיני וחברותיו יתאימו לנו.

2. אני מכור לכסאות ולנוחות הנסיעה.

3. גם הגימור של הרכב טוב בעיניי ויהיה לי קשה לעבור לרכב פלסטיקי חלול.

4. מה עוד... המנוע 1600 חלש לי קצת אך הסתדרנו. כדאי להשתדרג בנקודה הזו. נהגתי בפוקוס 2014 מנוע 1600 מאילת לבאר שבע, ונדהמתי מהכוח שהיה לרכב. גם האחיזה על הכביש אוכלת את ה 307 בלי מלח. היה קשה להתרגל לא להתרגש בכל סיבוב שמגיע כי היא פשוט בלעה אותם בלי שום בעיה. מבחינת נוחות נסיעה, זה לא היה 307 אבל אפשר להסתדר. היה לא רע (יצא לי לנהוג על גרועים. פוקוס היא לא אחת מהם).

5. תקציב. כאן אני גמיש שכן יש לי דרישות. נאמר, עד 100K, וכמובן שעדיף פחות.

6. תמיד קניתי עם ק"מאז' נמוך (40K~).

7. לא פחות מ 2011.

8. צריכת דלק סבירה. היום אני עומד על 7-8 ליטר ל 100 ק"מ שזה בסדר מבחינתי.

9. נוסעים כ 30K בשנה נסיעה בינעירונית.

10. מחליף רכב כל שנתיים שלוש.

אם לסכם: נוחות נסיעה, מרווח, גימור לא פלסטיקי ומנוע חזק אך לא גדול מ 1600, כדי לא להשתולל בחשבונות הדלק, לנסועה של 30K בינעירוני, שנת 2011 ומעלה.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ה-308 החדשה יכולה להיות כיוון מעניין, אולי עם קצת מיקוח זאת תתאים לתקציב שלך.

חוץ ממנה רוב המשפחתיות הקומפקטיות עונות לדרישות שלך.

אתה יכול לנסות קיה סיד שאני בטוח שתפתיע אותך, פולקסוואגן גולף או סיאט לאון, גם טויוטה אוריס יכולה לענות לדרישות, במיוחד אם מדובר בהייבריד.

אם אתה בעניין של נוחות צרפתית ודיזל אז תוכל לבדוק את המגאן האצ'בק וסטיישן, בנסועה שלך גם תוכל לחסוך לא מעט דלק אם תבחר בדיזל.

שים לב גם שהתקציב שלך מאוד קרוב לרכישה של רכבים חדשים מ-0 ק"מ, למשל הסיד שהזכרתי קודם, שברולט קרוז, פיג'ו 2008 ומיצובישי לאנסר ספורטבק.

פורסם

הבעיה עם פיג'ו שאני דיי מקושר עם המוסך המרכזי כאן, ויש בעיות עם כל המנועים שלהם. כשאני שואל אותם (שוב, זוהי תשובה כנה ללא אינטרס) מה לקנות במקום ה 307, הם אומרים לי שאחרי ה 307 הכול על הפנים מבחינת מנועים, גיר ושאר חלקים. אם הם בעצם לא ממליצים, מי אני שאשבור את המילה. יש המלצות על 407 אבל לא אהבתי אחרי נסיעה קצרה.

תודה על שאר ההמלצות. את חלקן אני מכיר וחלקן לא. אתחיל במחקר. אם יש לכם המלצות נוספות, אשמח לשמוע.

קבוצת VAG היא חלום ישן שאולי אממש הפעם. אוריס גם אהבתי, אבל שמעתי ביקורות צוננות על חוויית הנסיעה. אני צריך לבדוק בעצמי.

אם דיזל, מה עוד מומלץ אבל שיהיה גם ריאלי למצוא בשוק המשומשות?

פורסם

קנה פיאט בראבו 2011 סנסיישן עם נתונים טובים, תפקיד 60 אלף שקל בקרן נאמנות סולידית, תקנה לי בקבוק יין טוב (אדום) לאות תודה וסע לשלום

If you wanna turn, turn, don't brake

פורסם

הייתה בעיה עם מנועי ה-1.6 טורבו של פיג'ו, יש המסבירים שהיא טופלה ב-2012.

מנוע ה-1.2 הוא דיי חדש וקשה לי להאמין שצברו עליו מספיק ניסיון בארץ, שכן הוא הושק ב-308 החדשה והרכב גם לא נמכר בכמויות וגם לא צבר מספיק קילומטראז' בארץ.

הסיאט אפשרות טובה אבל המחיר שמצויין במודעה שהעילית גבוה מדי, אני רואה רכבים כאלה מ-2014 שמוצעים ביד2 בין 90 ל-95K וזה לפני מיקוח.

לגבי הדיזלים, מה שריאלי ומתאים לתקציב זה רנו. לטעמי מדובר ברכבים שמציעים תמורה טובה למחיר, הם מאובזרים בצורה טובה, נוחים, זריזים וחסכוניים.

הסטיישן יותר שימושית ובמקרה הנדיר הזה גם נראית יותר טוב מההאצ'בק לדעתי. אל תוותר על נסיעת מבחן לפני שתרכוש רכב אחר.

פורסם

אני חושב שהרנו מגאן דיזל, ובעיקר האסטייט תענה על הדרישות שלו, רק שייקח לו קצת זמן למצוא אחת עם ק"מ סביר, שכן הן נדירות יחסית ורובן נוסעות הרבה.

להוריי יש כזה רכב, מאוד חסכוני, ובמיוחד עבור אחד שנוסע מחוץ לעיר 30 אלף ק"מ בשנה אתה תהנה מצריכת הדלק, מחוץ לעיר הרכב עושה בלי בעיה 1:20 ואפילו יותר בשיוט רגוע וחסכוני באיזור 1:22. בתוך העיר 1:15-1:16 בנהיגה רגועה בלי עמידות מיותרות.

כמובן שהרכב נוח, מאובזר לא רע, ביצועים טובים בזכות מנוע טורבו דיזל (אבא שלי מרוצה מזה כשהוא צריך לעלות עליות ולא מתגעגע לביצועים של מנועי ה1.6 האטמוספריים).

בנתיים גם אין תלונות כמעט על הגיר הרובוטי של רנו, בעוד על הDSG לא חסר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

כן, רק שים לב שאם תחליט לרכוש את הרכב הספציפי אתה תהיה יד שלישית.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

פולקסווגן גולף ללא ספק.

מנוע טורבו מהיר, גיר מדהים ונוחות נסיעה מהטובות בקטגוריה של משפחתיות עממיות.

2016 Mini Cooper S - Pure Led

Maximum Go Kart Feel = 100% FUN

פורסם

גיר מדהים, קצת פחות באמינות לפי מה שכותבים בפורומים ולפי מה שאני שומע מאנשים שקנו רכבים חדשים עם גירי DSG.

פורסם

שקלתי לרכוש רכב עם DSG עוד בשנת 2011, ואני זוכר שכבר אז חששו מהגיר הזה, אך לא היה מספיק ניסיון איתו ובעיקר בשילוב עם מנועי TSI של VW. האם מאז יש מסקנות? גם ה DSG, כמו הרובוטי של פורד, בעייתי עד כדי לברוח ממנו?

אני זוכר אז שנסעתי על השירוקו, ונגמרתי מההשהייה שהייתה בתחילת נסיעה. לוחצים והרכב לא זז. רק אחרי חצי שנייה משהו קורה.

לא הרגשתי את זה בגסות עם הפוקוס שאצלי כרגע. אגב, אני עוד איתה ועד כה ממש נהנה ממנה. רק בגלל הסיפורים כאן בפורום אני לא שוקל לרכוש אותה, כי מניסיוני הקצר איתה (מחוץ ובתוך העיר) אני ממש נהנה. ממש חבל!

פורסם

אני נוסע כרגע על Polo 2013 (של אבא שלי) 1.2 tsi. הגיר מצוין אתה לא מרגיש בכלל שההילוכים עוברים פשוט מדהים.

בנוסף המנוע אומנם בנפח צנום אבל אם מעבירים להילוך sport האוטו פשוט מהיר!! (כמובן ביחס לקטגוריה).

אני לא הרגשתי השהייה ארוכה כמו שאתה מציין.

לסיכום קנייה של פולו או גולף במקרה שלך זה הבחירה הטובה ביותר. שכחתי לציין שהרכב מאוד חסכוני בנהיגה עירונית עם רגל כבדה משיגים בקלות 1:14 אני מניח שבנהיגה רגועה בכביש בין עירוני אפשר להגיע להרבה יותר.

אפילו אבא שלי שבבעלותו היו רק רכבים יפנים וקוריאנים אמינים אמר שאחרי נהיגה על הפולו הוא לא יקנה יותר בחיים תוצרת זאת גם אם זה יהיה במחיר של אמינות.

2016 Mini Cooper S - Pure Led

Maximum Go Kart Feel = 100% FUN

פורסם

היום ביקרתי בכמה סוכניות רכב. הפולו בהחלט מרשימה ולא קטנה מידי. גם האיביזה 1.0Tsi הפתיעה בנסיעת מבחן למרות המנוע הקטן. מתלבט בין פולו שנת 2013 לאיביזה חדשה מנוע 1.0. עם נסועה כמו שלי (בערך 50000-60000 לשנתיים), אני חושש שאם ארכוש איביזה חדשה, יהיה לי קשה למכור אחרי שנתיים. אך אם ארכוש פולו 2013 עם 20000 ק"מ, תוספת של 50000 ק"מ אחרי שנתיים לא תהיה נוראית אם מחשבים ממוצע שנתי (יוצא 14K בשנה). יהיה יותר קל למכור. מה דעתכם? ובכלל, מי סחיר יותר: איביזה או פולו?

עוד שיקול: פולו 2013 אומר שאני לא באחריות ומחלות ה Tsi/DSG עלולות ליפול עלי. לעומת איביזה חדשה שגם אם מנוע 1.0 החדש יתברר כבעייתי, אני באחריות לפחות.

פורסם

טוב, דיי נסגרנו על פולו, שנת 2013-2014. מה דעתכם?

מאוד חשוב לנו בקרת שיוט. האם קיימת בפולו? אם לא, האם אפשר להתקין?

והכי חשוב, האם לטעמכם יש אלטרנטיבה טובה יותר באזור 80K?

נדמה לי שאם רוכשים פולו 2014 ואיביזה 2016 באותו מחיר, אחרי שנתיים האיביזה תאבד הרבה יותר מערכה. האם יש אפשרות לטעות כאן?

• תוכן חדש...