Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3902 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בטיפול האחרון נאמר לי שהרפידות הקדמיות שלי "חצי שחוקות" ושכדאי לי להחליף אותן.

כיוון שלקח להן כמה שנים טובות להשחק בחצי החלטתי שלשחוק את החצי השני יקח לי יותר משנה ושהחלפת הרפידות יכולה לחכות לטיפול הבא... בינתיים עברה לה שנה והטיפול הגדול (120K) מתוכנן לשבוע הבא.

קיבלתי 2 הצעות מסוכנויות משנה טויוטה לגבי החלפת הרפידות הקדמיות (המחירים כוללים עבודה!):

1. 512 ש"ח לרפידות מקוריות אך Optifit

2. 570 ש"ח לרפידות מקוריות שלטענתם יותר טובות מ-Optifit

בחיפוש מצאתי את הדיון הזה בפורום: רפידות בלם: מקורי או מקורי?

1) האם לאור הפרש של פחות מ-60 ש"ח שווה ללכת על הרפידות שאינן Optifit?

2) איך אני יכול לדעת שהרפידות אינן Optifit ושאני באמת מקבל רפידות טובות יותר?

3) האם ההצעות שקיבלתי טובות?

אגב, איך אני יכול לדעת שלא עובדים עלי ושבאמת הגיע הזמן להחליף רפידות?

האם יש עוד משהו בהקשר שאני צריך לשים אליו לב? (אולי משהו לגבי חריטות??)

תודה!

טויוטה יאריס סול 2007 :smilecolr

פורסם

אם אתה מחליף רפידות אתה צריך לחרוט צלחות בלם (אם אוטו חדש אז ככל הנראה אפשר לחרוט אחרת צריך להחליף)

עצה שלי תבדוק בחנויות חלפים מחירים לדיסקים ורפידות ותקח לכל מוסך שמוכן לקבל אותך עם סנדוויץ מהבית

בקשר לרפידות במחיר הזה תלך על מקורי טוב ככל האפשר (ההפרש זניח מאוד)

פורסם

כדי לדעת את מצב הרפידות מורידים גלגלים ובודקים בעין. לא רואה שום סיבה שבעולם לשלם מעל 500 שח על הרפידות כולל העבודה! ישנם רפידות חליפיות טובות בשליש מחיר בחנויות החלפים.

פורסם

לא ציינת באיזו יאריס מדובר, דגם ושנתון.

אני מחזק את מה שמאור אמר וגם אני לא רואה סיבה ללכת על רפידות מקוריות במחיר מופקע. רפידות חליפיות מחברה טובה ומוכרת יעלו פחות משליש (!) המחיר של הרפידה המקורית. בדיעבד אני מצטער שרכשתי את ה OPTIFIT, למרות שזה מותג מוזל עדיין משלמים על השם.

לגבי רפידות ה OPTIFIT ולתחושתי הסטבייקטיבית הבלימה עם הרפידות המקוריות (אלה שאחרי כמעט 100,000 ק"מ היו רק בחצי החיים שלהן) הייתה טובה, חזקה ו"החלטית" יותר מתחושת הבלימה עם רפידות ה OPTIFIT, כנראה שהשינוי בהרכב החומרים בין הרפידות משחק תפקיד חשוב בתחושה ואולי גם בביצועים.

אין לך דרך של ממש לדעת איזה רפידות מתקינים לך, צריך לסמוך על היושרה של המוסך או לפרק את הרפידות לאחר ההרכבה ולראות מה התקינו. אם אתה נעול על רפידות מקוריות בלבד הפער בין האופטיפיט ל"מקוריות" קטן מדי ולא משתלם. אם כבר אז ללכת על המקורי-מקורי.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)

ראשית תודה לכולם על ההתשובות!

מדובר ביאריס סול (גיר רובוטי) מודל 2007.

אין לי בעיה עם רפידות לא מקוריות כל עוד הן טובות ובטוחות. הבעיה היא שאני לא מבין בזה -לא יודע אילו רפידות לקנות והיכן (עדיף באיזור דרום ת"א או בב"ש) -אשמח לשמוע המלצות מהמומחים.

הכדאיות כמובן תלויה בהפרש בין מחיר רכישת רפידות כאלו+עלות התקנה בנפרד+בזבוז הזמן הנוסף לבין עלות רכישה והתקנה של הרפידות המקוריות בסוכנות המשנה (570 ש"ח).

מטריד אותי מה שרשם toshigun לגבי החלפת הצלחות -זה בטח ייקר מאוד את העסק. בטיפול האחרון (לפני 12K ק"מ) הזכירו רק את החלפת הרפידות (כי הן "חצי שחוקות"). צלחות+רפידות קדמיות הוחלפו לפני כ-59K ק"מ. האם זה אומר שצריך להחליף שוב גם את הצלחות?

מאור30, לא יעזור לי לראות בעין אם אני לא מבין מה אני רואה:lol:

אין לי בעיה לגשת מתחת לאוטו עם המכונאי. השאלה היא איך אני יכול לקבוע האם באמת יש צורך בהחלפת הרפידות ובהחלפת הצלחות?

תודה!

עריכה אחרונה על ידי carso

פורסם

תגיד למכונאי שיסביר לך ויראה לך את ההבדלים בעובי הבשר בין רפידה ישנה לחדשה ואתה כבר תראה במה מדובר ותבין. קח איתך את הרפידות הישנות וצלם לנו אותם!

פורסם

מאור, ברור שרפידה ישנה תהיה שחוקה יותר מרפידה חדשה שלא היתה בשימוש. אך זה עדיין לא אומר שאוטומטית יש להחליף אותה.

אני פשוט מנסה להבין כיצד לקבוע האם באמת הגיע זמן להחליף או שהמוסך (שמן הסתם יש לו אינטרס שאחליף) רק מנסה להגדיל את הפדיון שלו על חשבוני.

פורסם
אין לי בעיה עם רפידות לא מקוריות כל עוד הן טובות ובטוחות. הבעיה היא שאני לא מבין בזה -לא יודע אילו רפידות לקנות והיכן (עדיף באיזור דרום ת"א או בב"ש) -אשמח לשמוע המלצות מהמומחים.

...

מטריד אותי מה שרשם toshigun לגבי החלפת הצלחות -זה בטח ייקר מאוד את העסק. בטיפול האחרון (לפני 12K ק"מ) הזכירו רק את החלפת הרפידות (כי הן "חצי שחוקות"). צלחות+רפידות קדמיות הוחלפו לפני כ-59K ק"מ. האם זה אומר שצריך להחליף שוב גם את הצלחות?

...

מקפיץ... אשמח לתשובות והמלצות

פורסם

צור קשר עם אבי מ-Justmotor, והוא ייתן לך הצעת מחיר לרפידות ו\או צלחות בילום של חברות מוכרות שהוא מוכר. צלחות מחליפים רק כאשר יש צורך, כמו רפידות, על פי מבט לאחר הורדת גלגל.

פורסם
צלחות מחליפים רק כאשר יש צורך, כמו רפידות, על פי מבט לאחר הורדת גלגל.

צלחות מחליפים אחר מדידת עובי עם מיקרומטר והשוואה לעובי מינימאלי בספרות. או כתוצאה משריטות\גליות\מדרגות.

לגבי רפידות, גם להן יש עובי מינימאלי בספרות. אין זה אומר שצריך למשוך עד אליו אבל זו נקודת הייחוס בשביל להחליט אם להחליף או לא.

יום טוב גם לך

פורסם

תראה איזה הצעה יפה של נגע נסע מציע אבי התותח! רק לבוא ולקחת.

תמצא לך מישהו שיתקין לך את הרפידות עניין של חצי שעה עבודה עם קפה וחסכת לך 400 שח לשווארמה של אחרי. :)

פורסם (נערך)

מאור, בשביל לחסוך פה 400 ש"ח עלות העבודה צריכה להיות אפס.

ראיתי בלינק שלך שאתם עוזרים עם טיפולים. אתם יודעים במקרה גם להחליף רפידות בלמים?

השווארמה של אחרי עלי :-)

אגב, אילו מהרפידות שהציע אבי מספיק טובות? והאם הן ברמה של הרפידות המקוריות של טויוטה (מבחינת בטיחות ועמידות)?

תודה!

עריכה אחרונה על ידי carso

פורסם

FERODO ו REMSA הן חברות ותיקות, טובות ומוכרות. אין שום בעייה בטיחותית. פער המחיר בין תחליפי למקורי לא מצדיק את רכישת הרפידות המקוריות.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...