Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טויוטה יאריס-תקלה p0304 עם check engine

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3906 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לגבי הבעיה-המזרק של צילינדר 4 הוצלב עם המזרק בצילינדר 3. לטענת מנהל המוסך, הmisfire עבר לצילינדר 3, כך שזו בעיה של המזרק. אני מקווה שניקוי המזרקים יעזור, ואם התקלה תחזור שנית אז יש למוסך בעיה כי יש לו אחריות על התיקון.

בנוסף, בדיקת הפלאגים יצאה תקינה לטענתו וכולם עובדים, כך שפלאגים זו לא הבעיה.

לגבי נורת VSC-מה הקשר של חיישן זווית ההגה? התקלה נעלמת עם כיבוי סוויץ' וגם נמחקת מזכרון המחשב, ולאחר שנורית check engine נכבית, נורית VSC עדיין דולקת. לפי מה שקראתי, כיבוי VSC מתבצע אוטומטית עם הדלקות נורת check engine על מנת להגן על המנוע. אין קשר לחיישן זווית ההגה כי אם החיישן לא היה תקין הנורה היתה נדלקת לבד.

עריכה אחרונה על ידי matanfr
  • תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש מזרקים שהם יותר רגישים לסתימות ביחס למזרקים אחרים. אני נתקלתי בתופעה במנועי NFU עם מערכת הזרקה אחרי שנת 2006 (שם היא דגם אחד מעל הקודם).

היצרן החליף את המזרקים (C4, 206,307) ונתקלתי במלא מכוניות (C4) שלאחר פרק זמן מסויים של נסועה (כמה עשרות אלפים, לא זוכר בדיוק) המנוע היה מזייף עם MISFIRES על כמה צילינדרים או אחד.

בסל"ד סרק (בבוקר) עם העשרה, המנוע היה עובד מצויין. ברגע שהיה מגיע לטמפ' עבודה והמפות במחשב היו מתוכננות זמני הזרקה קצרים יותר (תערובת סדירה), המנוע היה מזייף.

בהתחלה הייתי מחליף את המזרק\ים הסורר\ים באחריות ושולח את הרכב. תוך זמן קצר הבנתי שעם הליכלוך הזה אני לא ייצא ראש וחבל על החלפת החלקים המיותרת. לאחר שליפת המזרקים מהחליל הייתי מנקה אותם 2 דקות באמבטיה אולטרא סונית - והכי חשוב, עושה להם BACK FLUSH עם אקדח לחץ אויר של המוסך (תוך כדי עבודה של המזרק על המכונה, ע"מ שיפתח ויסגר ויהיה לליכלוך מאין לצאת). כל זה היה פותר את הבעיה בצ'יק ושום רכב לא חזר על אותה התקלה שוב.

כנראה שאצל מתן ברכב המזרקים מלוכלכים (זה קורה בעיקר ברכבים שלא נוסעים הרבה כי משקעים שיש בדלק "מתיישבים" בכל מיני מקומות במזרק עד שהם מתחילים להזיק לו) ומתחיל רעב לדלק כאשר הרכב בעומס. הפתרון הוא קודם כל להחליף או לנקות את המזרקים הקיימים (לא כולם רגישים לניקוי אולטראסוני לכן שווה לנקות אותם בד"כ. אם מדובר במזרק זול [מה שלא נראה לי בטויוטה שיש כזה דבר] אז שווה להחליף.

להבא כדאי להשתמש בתוסף לניקוי מערכת ההזרקה כי בשימוש סדיר (כל טיפול) התוספים האלו מנקים את המשקעים הקלים במזרקים לפני שהם הופכים לקטסטרופה.

במוסכים שרוצים "לפתור את הבעיה במכה אחת" מחליפים בליינד את הסליל+מזרק+מצת ושולחים את הרכב.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, תודה על התשובה.

לא טיפלתי בתוספים לניקוי מערכת ההזרקה, אלא בk44 לאורך חיי הרכב. הרכב נוסע נסיעות קצרות של 15 ק"מ לכל כיוון בחלק גדול מהשנתיים האחרונות וכנראה באמת משהו נסתם שם. להבא בהחלט אשתמש בתוסף לניקוי מערכת ההזרקה פעם בשנה ברכב הבא.

פורסם

עדכון קטן:

היום התקשרו משפילמן להודיע שהרכב מוכן. אממה? עשו קטע כשר אבל מסריח. הרכב היה אצלם שבוע, ולפני כ5 ימים ניתנה לי הצעת מחיר טלפונית שכללה גם פירוק טנק דלק וניקוי שלו והרכבה. הצעת המחיר הטלפונית בסך 2650 ש"ח על כל העבודה כולל ניקוי מזרקים וטנק דלק והחזרתם. היום מתקשרים אלי מהמוסך להודיע שהם עשו טעות (למה ביום האחרון, וכשהרכב משוחרר?!) והם לא החשיבו את שעתון היצרן של פירוק והרכבת מיכל הדלק, מה שמייקר את המחיר בעוד 400 ש"ח פלוס מינוס ומביא את עלות התיקון קרוב ל 3000 ש"ח. אני יודע שמן הסתם צריך לשלם על העבודה אבל ראבאק, הרכב היה אצלכם שבוע ולא שמתם לב לטעות בהצעת המחיר ורק נזכרתם ביום האחרון כשצריך לשחרר את הרכב?!

פורסם

סיפורים...אין שום צורך לפרק את מיכל הדלק ולנקותו ללא סיבה מוצדקת כגון מילוי דלק מזוהם. אני לא אתפלא לגלות שבכלל לא פירקו את מיכל הדלק וחייבו אותך על פירוק/ניקוי/הרכבה.

לדעתי קפוץ למישהו שמבין מעט בתחום הרכב בכדי לבדוק האם מיכל הדלק פורק ונוקה.

איזה כייף לי :)

פורסם

לטענת המוסך היתה הצטברות של לכלוך באזור הפילטר והמכלול של מיכל הדלק והמשאבה, והוא פורק על מנת לנקות את הכל (כולל שפיכת הדלק הקיים). בקיצור, היה לי מיכל כמעט מלא שנזרק לפח.. :evil:

פורסם (נערך)

שלילי, אני לא נמצא עם הרכב כל הזמן במוסך..אבל יש סימן שאני עשיתי על פיית המילוי. אם הזיזו את מיכל הדלק וניתקו אותו מהפייה, אראה זאת. חוץ מזה, יהיה אפשר לראות את כמות הדלק שנשארה-אלא אם שאבו את הדלק מהמיכל עם צינורית.

פורסם

נקווה שסוף סוף הרכב יחזור להיות תקין. לי אישית נשמע מוזר שעלות פירוק והרכבת מיכל דלק עולה 400 שקלים פלוס מינוס.

קח בחשבון שפירוק מכיל דלק מצריך ריקון מיכל הדלק שלוקח כ-30 דקות+צנרת+משאבת דלק+הורדת מושבים אחורים+ניקוי ככה שלפי חישוב מהיר מדובר על שעתיים עבודה לפחות.

בגולף פירוק מיכל הדלק למכונאי מקצועי לוקח לפחות שעתיים וחצי ולא כולל ניקוי.

אולי אני טועה.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

מרק, שים לב למה שרשמתי ממקודם-הם שכחו (משום מה) להכניס את שעתון היצרן להצעת המחיר הטלפונית ונזכרו ברגע האחרון אחרי שהרכב אצלהם שבוע.. ההפרש במחיר של למעלה מ400 שקל נובע משעתיים וחצי של עבודה על פי שעתון היצרן שהתווספו להצעה המקורית.

הרכב יועמד למכירה שוב לאחר התיקון כשהוא במצב תקין, לא מעוניין לגלגל בעיות לקונה הבא.

פורסם

לא מאמין להם שהם פירקו את מיכל הדלק.

יש גישה נוחה מחלקו העליון של המיכל, וגם אם המיכל היה מלא בג'יפה או ווטאבר ניתן לנקז את המיכל מלמעלה / לפרק את צינור התדלוק ולנקות אותו בנוחות. אין שום צורך לפרק את המיכל.

תוכל להעלות את החשבונית של מה בדיוק הם עשו לרכב?

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)

הם פירקו את מיכל הדלק-הסימון שעשיתי זז ממקומו על הפייה, וגם רואים אטם חדש מגומי מסביב לפתח התדלוק. הרכב הגיע עם נורית דלק מהבהבת.

מצורפת חשבונית+צילום של הפלאגים שנסעו 35K ק"מ. המוסך החליף רביעיית פלאגים, למרות שלא ביקשתי מהם ולא נאמר שום דבר על החלפה של הפלאגים במסגרת התיקון-רק היום כשבאתי לקחת את הרכב נאמר לי שזהו חלק מהפרוצדורה ולאחר שמוצאים misfire ומנקים את מערכת הדלק והמזרקים, מחליפים גם פלאגים ומשחררים את הרכב.

בנוסף, ניתנה לי הנחה של 10 אחוז על העבודה והחלפים וזיכו אותי על בדיקה קודמת באמצעות סורק (הבדיקה הראשונה שנכנסתי אליהם ושחררו אותי למחרת) כי ביצעתי סריקה מיוזמתי לתקלה באמצעות סורק OBD שיש ברשותי. יפה מאוד מצידם :-D

מבחינת נסיעה-הרגשתי את ההבדל בהתחלת נסיעה בראשון, המנוע עובד עגול יותר, הרכב מגיב יפה לדוושת התאוצה. המבחן האמיתי יגיע בנסיעות הבין-עירוניות בעומס על מנת לראות האם התקלה חוזרת.

20150929_183123X.jpg

20150929_183715X.jpg

פורסם

הדבר היחיד שלא הבנתי (כל היתר נראה לי הגיוני)

מדוע לא ניקזו את הדלק מהמיכל טרם הניקוי ומילאו בחזרה? לא חבל סתם כך לשפוך מיכל שלם?

פורסם (נערך)

לטענתם מערכת ההזרקה היתה מזוהמת בשאריות של דלק שלא נשרף כראוי וגם מיכל הדלק עצמו והמסנן, והם רצו מערכת נקייה.

פורסם

בנוסף, ניתנה לי הנחה של 10 אחוז על העבודה והחלפים וזיכו אותי על בדיקה קודמת באמצעות סורק (הבדיקה הראשונה שנכנסתי אליהם ושחררו אותי למחרת) כי ביצעתי סריקה מיוזמתי לתקלה באמצעות סורק OBD שיש ברשותי. יפה מאוד מצידם :-D

בהחלט קיבלת הנחה יפה, כל הכבוד למוסך.

-

• תוכן חדש...