Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טויוטה יאריס-תקלה p0304 עם check engine

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3900 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

אני שובר את הראש מול מוסך מורשה טויוטה בנושא הזה בערך שבועיים.

התקלה הזו מופיעה תחת עומס ובאופן אקראי בנסיעה בין עירונית כשסיבובי המנוע מעל 3000 סל"ד.

נורת check engine מהבהבת יחד עם נורת vsc לדקה שתיים ולאחר מכן נכבית. נורת vsc נשארת דולקת. באותו זמן שנורת check engine דולקת, הרכב מאבד כוח. לאחר שהנורה נכבית הכל חוזר לקדמותו.

בסריקה עם סורק תקלות גנרי התקבלה p0304 בלבד ללא שום תקלות אחרות.

p0304=misfire in cylinder 4.

לקחתי את הרכב למוסך מורשה טויוטה באזור מגוריי. נאמר לי שהם לא רוצים להתחיל לעשות ניסויים על הרכב מבחינת החלפה של חלפים שלא לצורך (ייאמר לזכותם) ושהתקלה תופיע אקפוץ אליהם. בינתיים לטענתם הם הצליבו לי בין קויל 3 ל4 על מנת לבדוק האם מדובר בקויל הצתה. הזמנתי ליתר בטחון קויל מקורי של דנסו מebay (שליש מחיר).

התקלה חזרה לאחר מכן על אותו צילינדר בדיוק באופן אקראי, והיא חמקמקה. לדעתי זה שולל את הקטע של הקויל אבל אחליף אותו בכל זאת לאחר שאבדוק את מצבו הפיזי.

הפלגים הוחלפו ב75k ק"מ. הרכב עומד על קרוב ל105k. אציין כי צריכת השמן של הרכב לאחר פלאשינג ירדה לאזור 0.3L ל 1000 ק"מ.

מה עוד מומלץ לעשות?

לא מתחשק לי להתחיל לשחק ב"חכה שהתקלה תחמיר".

עריכה אחרונה על ידי matanfr
  • תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

יש לי תיעוד על פנייה למוסך, אני מפתח תקווה. לא חושב שצריך *כרגע* לערב קשרי לקוחות.

פורסם (נערך)

עד עכשיו התקלה לא הופיעה, ניסיתי לשחזר אותה בסרק ולא הצלחתי. היא מופיעה תחת עומס, נניח שברכב נוסעים 3 אנשים עם ציוד או שהוא מטפס בעלייה תלולה. חשבתי שאולי מדובר במכסה של מיכל הדלק (יש במכסים של טויוטה בחלק מהרכבים בארה"ב הטבעה שנורית check engine תידלק אם הוא לא סגור טוב) אבל מבדיקה שלי המכסה נראה תקין ונסגר בקליק אחד).

פורסם

מתן, לדעתי אתה חייב לאפשר למוסך לאבחן את התקלה.

אתה לא יכול לצפות שהם יבינו ממך מההתקלה, יפעלו על סמך מה שהבינו ממך, ואז גם יתקנו.

אם צריך להשאיר להם את האוטו עד שהתקלה תתרחש והם יוכלו לאבחן - אז זה מה שצריך לעשות. הנסיון שלך לבוא אליהם עם האבחנה לא עוזר להם לתקן לך את האוטו.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

מממ...מממ...בעיה.

הייתי מתייעץ עם עוד מוסך.

ממליץ על בכור כהן באור יהודה, בקש לדבר עם יהודה שאמי - רוב הסיכויים שהוא יבקש ממך לגשת אליהם, אבל הייתי מתחיל בשיחת טלפון 03-6344040

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אני חושד במצבר או אלטרנטור (אולי אפילו רצועת אביזרים לקויה),

צמד התקלות שאתה מתאר לא קשורות אחת לשניה באופן ישיר.

VSC - בקרת יציבות

fire mismatch - קשור להצתה

הקשר היחיד שאני יכול למצוא בין הצמד הוא קשר אלקטרוני, בן כמה המצבר? בדקת טעינה?

רוכב אופניים בהתהוות, רוכב אופנועים בדימוס ונהג פחנוע בהווה,
BIKEDEALZ.net - מגזין אופניים בגובה העיניים.
buy.BIKEDEALZ.net - אתר הדילים לרוכבים.

פורסם

המצבר בן שנה בדיוק. רצועת האביזרים הוחלפה לפני כ 40K ק"מ ביחד עם משאבת המים.

זה קשור אחד לשני-כיבוי בקרת היציבות של המנוע מתבצע כהגנה על המנוע בידי מחשב הרכב.

לדעתי אם היתה בעיה באלטרנטור היו מופיעות תקלות misfire נוספות ו/או תקלות חשמל נוספות.

פורסם

בקרת היציבות מגנה על המנוע, זו פעם ראשונה שאני שומע את זה.

בכל אופן, אתה לא עונה לשאלה - בדקת טעינה? הבטת על רצועת האביזרים?

אתה כותב המון זמן פה ואתה מכיר את התופעה שרכב יכול לצאת מטיפול כשהוא לא עובד, על אחת כמה וכמה, רכב שעבר זמן מאז הטיפול האחרון שלו.

אני חושב שנק' הפתיחה שהצגתי לבדוק את התקלה הינה נכונה.

אחרת, אני מניח שתמשיך לחכות שהתקלה תצוץ וכל פעם תגרור עצמך למוסך.

אם זה משהו רנדומלי מאוד ואתה מסוגל לחיות עם זה, אשרייך - זה הפיתרון הכי נכון.

יתרה מכך, אם הבעיה בצילנדר יחיד, אפשר לנסות לעקוב אחר צמת החשמל שמגיעה אל הקוילים ולראות אם היא אינה חרוכה, כמו כן, שווה לחשוב על החלפת פלאג לצורך הבדיקה (על מנת שלא תשלם, תצליב בין פלאגים).

תעדכן כשהתחלת לעשות משהו ואשמח לעזור.

פורסם

טעינה לא נבדקה במהלך השנה. רצועת האביזרים נבדקה במוסך והיא במצב מצוין.

הרכב אצלי מטופל בפדנטיות ובמרווחי זמן מקוצרים יותר מהוראות היצרן כך שאני הייתי שולל הזנחה עקב חוסר בטיפול כלשהו :wink:

לא היה לי זמן לבדוק את הקויל באופן פיזי וגם לא את הצמה.הרכב יכנס למוסך "שפילמן" ומבחינתי שישאר שם עד שימצאו את מקור התקלה :evil:

פורסם

עושה רושם שאתה מסרב להבין את מה שרשמתי.

אם בכל זאת אתה מכניס את הרכב למוסך ו-"שהם יישברו את הראש", אז כל השירשור הזה נראה לי דיי מיצה את עצמו לא? :)

• תוכן חדש...