Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3947 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עם תחילת השנה החדשה חשבתי שיהיה מעניין לעשות סיכום לשנה החולפת ולתכנן תכניות לשנה החדשה.

השנה החולפת אצלי היתה לא פשוטה בכלל, זה התחיל עם קרוב משפחה שעוסק באותו ענף כמוני ונקלע לקשיים כלכליים שהובילו אותו לשרשרת החלטות מטומטמות שהובילו אותו להסתבכות עם רשויות החוק.

לצערי צפיתי מראש את השתלשלות האירועים וההשפעה שלהם עלי ועל משפחתי ואכן זה הוביל לתגובת שרשרת אצלנו שכללה הפסד של המון כסף כי נאלצנו לחלץ אותו מכל מיני תסבוכות, בהמשך הוביל לכך שגם איבדתי את מקום עבודתי (לא רק בגללו אבל הוא היה הקש ששבר את גב הגמל), זה הפך את השנה החולפת למלאת עצבים, כעסים וחיכוכים רבים עם אישתי ובקיצור הפך את השנה לכזו שהייתי שמח למחוק מהרקורד.

בצד החיובי סיום עבודתי כשכיר איפשרה לי לחבור לאישתי בעסק המשפחתי ויחד קידמנו אותו והגדלנו את תפוקת העבודה וההכנסות, אותם קשיים שחווינו חיזקו אותנו והכניסו אותנו לפרופורציות ולא פחות חשוב- גרמו לנו לנטרל רעשי רקע ולהתעסק במה שחשוב באמת.

נקודת האור הגדולה של השנה האחרונה היתה ללא ספק הילדים המקסימים שלי שפשוט תדלקו אותנו כשהיינו בנקודות סף שבירה (והיו לא מעט כאלה) ובאופן כללי איזנו אותנו והיוו סיבה מצויינת להמשיך להאבק ולפתור דברים במקום "לשבור כלים".

בסופו של דבר זו היתה באמת שנה מאוד קשה אבל כזו שלקחנו ממנה הרבה כלים לעתיד.

מה לגבי השנה החדשה?

אנחנו משקיעים המון משאבים ואנרגיות כדי להביא את העסק המשפחתי ליעדים שהצבנו כי הוא כרגע מספק את ההכנסה העיקרית שלנו, אנחנו לא רחוקים מהיעדים אבל סגירת הפער תצריך המון השקעה.

מעבר לזה אני מקווה שכל הסיפור הזה שהפך את השנה החולפת לקשה יהיה מאחורינו, זה יוריד המון לחץ ועצבים וחיכוכים.

שתיהיה לכולם שנה טובה ומוצלחת!

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עברתי כל כך הרבה בשנה האחרונה שאני מרגיש שהתבגרתי ב10 שנים בערך.. ממש טיפה מעל לשנה עמדתי מתחת לחופה והתחלתי תקופה חדשה, בערך חודש אחרי החתונה חמי עבר ניתוח בטוח מאוד שהסתבך וגרם לשבץ מוחי, הרשלנות הרפואית לא עזרה והוא תחילה היה משותק בחצי גוף בלי יכולת לתקשר ולדבר.. מאוד עצוב.

בתוך כל הדבר הזה גם היינו מתוכננים לעבור לארה״ב, ולמזלנו אחרי שהדברים קצת התייצבו בבית הצלחנו לעשות את המעבר המטורף הזה לעיר ואיזור שמעולם לא ביקרנו ולמקום שכל כך שונה מהמקום בו שנינו גדלנו, זו בהחלט הייתה חוויה מאוד מעצימה להתמודד עם כל הקושי הזה לבד בלי רשת הבטחון שגדלנו אליה.

במהלך השנה אישתי למדה, אני עבדתי והתאהבנו באחד האיזורים היפים לדעתי בארה״ב, החלטנו להישאר עוד קצת ולפני חודש קנינו בית צמוד קרקע עם גינה.

ראש השנה הוא באמת אחד החגים האהובים עליי בדיוק מהסיבה הזו שאנחנו מסתכלים אחורה ולומדים להבא, אני מאחל לכל החברים כאן שנה טובה ומתוקה מלאה בהגשמות ויצירת זכרונות נהדרים.

פורסם

אצלי השנה הייתה די מוצלחת,נולד לי תינוק ב1 לאפריל,וגיליתי שזה לא פשוט בכלל,למה הם לא יושנים בלילות?

במאי חגגתי שנה בעבודה החדשה וקיבלתי תוספת נחמדה וגם בונוס,בהחלט נחמד שמעריכים ואחרי שנה אפשר לומר ללא ספק שאת ההחלטה לעזוב את הקבע הייתה החלטה קשה אך אחת טובות שעשיתי.

לקראת יולי עוד גרנו אצלצההורים שלי,בכול זאת זוג בתחילת דרכו שרוצה לאסוף כסף לדירה משלו,ריב רציני מאוד בין ההורים שלי לאישתי גרם גם לבעיות ביני לאישתי,עד ששלב מסוים מרוב עצבים נזרקו מילים על גירושים,נו צעירים ומטומטים,התאפסנו על עצמנו,אישתי החליטה מיוזמתה להשלים איתם והחלטנו שלאסוף אמנם אלפי שקלים בחודש זה מאוד נחמד,אבל היחסים הרבה יותר חשובים.

ובאוגוסט שכרנו דירה,יצאנו לחיים האמיתיים ששם אנשים משלמים חשבונות,ארנונה,אבל זאת החלטה טובה,היחסים חזרו לשיגרה,אמנם הבית לא שלנו,אבל יש בית.

בספטמבר לאחר כמעט 3 שנים שלא דיברתי עם חמי,השלמנו ומקווים שנצא לדרך חדשה.

שתהיה לכולנו שנה מוצלחת עם רק דברים טובים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

היו כל מיני דברים טובים יותר (רכישת החברה עליה 'הימרתי' עוד בתור סטודנט ע"י amazon) וטובים פחות (חתול שאימצנו שנה קודם לכן הלך לטייל ולא חזר כאשר הייתי בחו"ל).

אבל הסיכום המרכזי שלי עבור השנה בפן הקשור לפורום הזה: סוף סוף התחיל עבורי העידן בו הרכב אינו מכשיר תחבורה בלבד אלא גם תחביב. מאז ומתמיד אהבתי רכבים אבל הייתי ממוקד בהתפתחויות אחרות (מימון תואר, מימון דירה קטנה, מימון בית), וכעת סוף סוף אני מסוגל לתת לעצמי להתפנק בפן הזה.

אז למרות שהתחלתי בקטן עם רכב חצי-דינאמי בתקציב נמוך, כבר ברור לי שהרכב הבא יהיה עם יכולות דינאמיות מוצלחות+.

בשנה הקרובה אגיע לגיל 30, מי יודע אולי 'משבר גיל המעבר' יכה בי בהקדמה של עשור (או שניים, תלוי את מי שואלים)... :)

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

2015 עוד לא הסתיימה

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

השנה עברנו טלטלות לא מעטות (לטוב ולרע)

הדבר שמהווה נקודת אור בשנה הזו-נולד לי ולאישתי בן בכור לפני כ5 חודשים אחרי טיפולי פוריות קשים והפלה שטלטלה אותי עד שפניתי לייעוץ פסיכולוגי ובקושי תפקדתי.

בצד הפחות שמח, מקום העבודה שלי נסגר באופן מפתיע (ליתר דיוק נקנה על ידי חברה גדולה ועובדיו פוטרו בהתראה קצרה מאוד) בזמן שאישתי היתה בהריון, וזה היה בלתי צפוי.

מצאתי את עצמי מחוסר עבודה ומסתמך על דמי אבטלה במשך 3 חודשים כשאישתי בשמירת הריון וההוצאות רק עולות ותופחות לקראת סיומו של ההריון.

מצד שני קיבלתי צ'ופר רציני-יצא לי לחוות את סיום ההריון ואת החודש וחצי הראשונים עם הבן שלי בבית יחד עם אישתי, בין ראיון עבודה אחד למשנהו. זה משהו שלא יוצא להרבה אבות לחוות כי הם צריכים לחזור לבלגן של העבודה כמה ימים לאחר הלידה.

מערכת היחסים שלי עם קרוב משפחה מדרגה ראשונה עלתה על שרטון תוך כדי ההריון של אישתי ולאחר מכן (עד עכשיו, האמת).

אחרי שאני ואישתי עברנו כמה וכמה דברים תוך כדי ההריון הזה הבנתי שלפעמים משפחה אתה צריך לבנות בעצמך,

ולא להסתמך על האדם הזה (למרות קשר הדם) גם לא בתמיכה הרגשית ברמה הבסיסית ביותר שמצופה מהם (חפשו את המונח "הורים מרעילים" ותבינו מה הנזק שאדם קרוב יכול לגרום). מסתבר שיש דברים שאפשר להבין רק עם עזרה מקצועית למרות שחשבת שאתה מבין ויודע איך להתמודד מולם.

בתכנון לשנה החדשה-להמשיך בהרחבת המשפחה (הלוואי בת הפעם) ולהחליף את הרכב שנהיה קטן לנו. על קניית דירה אין על מה לדבר בעשור הקרוב אלא אם נזכה בלוטו :) .

שתהיה לכולנו שנה מוצלחת עם בשורות טובות בלבד.

עריכה אחרונה על ידי matanfr
פורסם
עם תחילת השנה החדשה ...

שתיהיה לכולם שנה טובה ומוצלחת!

תודה גם לך ושום מילה על cf ששימש לך ככתף להשען עליה? קיר לכתוב עליו? רוח מוטורית להיות תחת כנפיהה? ;)

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

את האמת שבשבילי זאת הייתה שנה טובה ברוב הדברים.

השתחררתי מהצבא והתקופה של הסוף דווקא עברה סבבה,

עשיתי שיפור גדול בבגרות במתמטיקה כדי שאוכל להתקבל ללימודים,

אפילו הספקתי להזמין רכב חדש :)

מה היה פחות טוב? העבודה שעבדתי בה. טוב לא היה לי, לכן עזבתי, וכעת אני לא מצטער על כך.

מה אני מאחל לעצמי השנה?

לצלוח את הפסיכומטרי בציון גבוה, להתקבל בבן גוריון למסלול שאני רוצה ללמוד, למצוא זמן לקורס נהיגה מתקדמת, לטוס איזה 3-4 פעמים (פעם אחת כבר סגורה, הפעם השניה תסגר אולי בחודש הבא) ולנהוג ברינג ולבקר בתערוכת הרכב בפרנקפורט, למצוא מקום עבודה נורמלי שיעריך אותי וזהו אני חושב. די צנוע, לא? :)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
תודה גם לך ושום מילה על cf ששימש לך ככתף להשען עליה? קיר לכתוב עליו? רוח מוטורית להיות תחת כנפיהה? ;)

למה ככה?

לאות תודה עשיתי לאתר מנוי לקבר רחל, כל לילה בחצות האתר מקבל ברכות ופעם בשנה עושים לכבודו הילולה בקבר צדיק שקר כלשהו.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אצלי זאת הייתה שנה עמוסה לטובה.

התחיל עם לידת הילד השלישי (בן אחרי 2 בנות.. :fist:), המשיך עם מכירת דירה קטנה ורכישת דירה גדולה, עסקה שהיתנהלה לנו מצויין בכל הפרמטרים(מחיר, זמני פינוי, מיקום) והמשיך עם הרבה ריבים ומתיחות בעבודה שלי עם המנהלים הישירים שלי, והסתיים בפיצוץ גדול שעירב את המנהלים הגדולים יותר עם תוצאה שהייתה לטובתי :lol: .

הדבר הטוב באמת שיצא מכל הריב הזה מעבר להבנה של כמה מעריכים אותי פה בהנהלה הבכירה, זאת ההבנה ששיטת הניהול האמריקאית לא מתאימה לאופי שלי והפיצוץ הבא כנראה הוא רק עניין של זמן ולכן הגעתי להבנה והחלטה שאני מתחיל לדאוג לעצמי ולעשות מה שאני אוהב(שזה לא מעט דברים ). אז כרגע אני בשלב של בניית תוכנית פעולה איך אני בשנה הבאה יוצא לעצמאות כלכלית ועצמאות נפשית בתקווה שההחלטה שאני עושה באמת נכונה.

שנה טובה לכולם.

פורסם

יום כיפור, זמן טוב לחשבון נפש

בתיאורים שבתגובות שמעליי אני מוצא חלק שהם ׳כח עליון׳ (למשל מחלה או סגירת חברה)

ואותם לא ניתן לשנות אלא להכיל ו׳לסתום תפה׳, עדיף גם לחייך, תגיע לאותו מקום

ותיאורים שהם בגדר ׳התנהגות׳, למשל ריב עם האשה, שבהם ניתן לשלוט או למנן (צריך שניים בשביל ריב).

באשר למה שניתן להשפיע עליו, מחשבה המשוחררת מתגובות אוטומטיות ומהאגו

מביאה אדם לחיסכון ניכר באנרגיה ולעלייה בהקצאת השלווה. כשמביטים ברטרוספקטיבה

ושופטים את עצמנו בכנות קל למצוא מקומות רבים שאם היינו סותמים תפה היינו לאורך זמן

לא מפסידים כלום (בטח לא בריב מול אהובתך/הוריך, זו סתירה פנימית) ולהפך, מרוויחים.

מה היה קורה אם הייתם חודלים את הריב של אמצע אפריל אשתקד באמצע ?

מה היה קורה אם לא הייתם מרשים לעצמכם להעלות ווליום, סתם כצעד פשוט ?

מה היה קורה אם במקום לומר ׳ההורים המטומטמים שלך׳ הייתם ממתנים זאת או נמנעים בכלל ?

כלום, רק היה יותר קל בטווח זמן מיידי ובהמשך. המחיר הוא בויתור ואותו יספוג האגו שלכם,

וזה התרגול הכי טוב כדי לדלל אותו.

עדיף לכבות אש עם מים ולא עם אש נגדית.

זה דורש ראשית הבנה ובהמשך ביקורת עצמית, ראשית בדיעבד ובהמשך בזמן אמת.

זה מתחיל בחשיבה רטרוספקטיבית כדי ליצור הבנה עי ניתוח העבר,

מתקדם לתובנות באמצע הריב הבא, מתקדם להתאוששות מהירה יותר אחריו,

ומגיע לשיא במניעה או בחדילה תוך כדי. אם במטווח אפשר לצעוק חדל, גם בריב אפשר.

נסו, מי שניחן באופי חזק ואינו עיוור, תגידו לי אם לא השתנו חייכם.

לשנה הבאה אני מאחל לעצמי לא לכתוב באינטרנט כשאני שתוי קלות ביום כיפור

The first one to get angry loses

פורסם

אז השנה סיימתי את התואר והתחתנתי.

אז שנה הבאה אני מקווה לצאת לירח הדבש שכל פעם נדחה לי, במקביל למצוא עבודה בהתאם לתואר (למרות שהשוק מוצף כלכלנים).

כמו כן להתחיל במגמה של לחסוך כסף, השנה לא חסכתי הרבה עקב החתונה ומעבר הדירה מה שגרם לי לאבטלה של שלשה חודשים (עזבתי בספטמבר שעבר את אילת אחרי תקופה של 4 שנים).

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
יום כיפור, זמן טוב לחשבון נפש

בתיאורים שבתגובות שמעליי אני מוצא חלק שהם ׳כח עליון׳ (למשל מחלה או סגירת חברה)

ואותם לא ניתן לשנות אלא להכיל ו׳לסתום תפה׳, עדיף גם לחייך, תגיע לאותו מקום

ותיאורים שהם בגדר ׳התנהגות׳, למשל ריב עם האשה, שבהם ניתן לשלוט או למנן (צריך שניים בשביל ריב).

באשר למה שניתן להשפיע עליו, מחשבה המשוחררת מתגובות אוטומטיות ומהאגו

מביאה אדם לחיסכון ניכר באנרגיה ולעלייה בהקצאת השלווה. כשמביטים ברטרוספקטיבה

ושופטים את עצמנו בכנות קל למצוא מקומות רבים שאם היינו סותמים תפה היינו לאורך זמן

לא מפסידים כלום (בטח לא בריב מול אהובתך/הוריך, זו סתירה פנימית) ולהפך, מרוויחים.

מה היה קורה אם הייתם חודלים את הריב של אמצע אפריל אשתקד באמצע ?

מה היה קורה אם לא הייתם מרשים לעצמכם להעלות ווליום, סתם כצעד פשוט ?

מה היה קורה אם במקום לומר ׳ההורים המטומטמים שלך׳ הייתם ממתנים זאת או נמנעים בכלל ?

כלום, רק היה יותר קל בטווח זמן מיידי ובהמשך. המחיר הוא בויתור ואותו יספוג האגו שלכם,

וזה התרגול הכי טוב כדי לדלל אותו.

עדיף לכבות אש עם מים ולא עם אש נגדית.

זה דורש ראשית הבנה ובהמשך ביקורת עצמית, ראשית בדיעבד ובהמשך בזמן אמת.

זה מתחיל בחשיבה רטרוספקטיבית כדי ליצור הבנה עי ניתוח העבר,

מתקדם לתובנות באמצע הריב הבא, מתקדם להתאוששות מהירה יותר אחריו,

ומגיע לשיא במניעה או בחדילה תוך כדי. אם במטווח אפשר לצעוק חדל, גם בריב אפשר.

נסו, מי שניחן באופי חזק ואינו עיוור, תגידו לי אם לא השתנו חייכם.

לשנה הבאה אני מאחל לעצמי לא לכתוב באינטרנט כשאני שתוי קלות ביום כיפור

דווקא מגיחה ממך החכמה כשאתה שתוי. אני מציע להוריד מעט את תקציב הדלק של האוונטאדור ליסינג של הנהלת הפורום ולקנות לך שיכר.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם (נערך)

שנה טובה,חתימה טובה וכו'

עדן,אחלה פוסט הבאת פה:oops:

השנה הבנתי שמשאלות מתגשמות,אני ואשתי כ''כ כך

רצינו להגיע לארה''ב וקנדה לטייל ולפגוש משפחה ויכולנו רק

לחלום על זה,ובאורח פלא ובצרוף מקרים מדהים קיבלנו מתנה

את הטיול לארה''ב וקנדה כל המשפחה (באדיבות אנשים טובים

ומסתבר שיש גם הרבה כאלה)ובאדיבות המשפחה היקרה של אשתי בחו''ל.

מקווה שגם המשאלה השניה תתגשם ונחזור לשגרה,ואני לעבודה, אחרי שהבן יבריא,

ויסיים את מסכת הטיפולים הבאה בשלום,לדעתי נזדקק לנס אבל גם ניסים

מתרחשים לפעמים,ניראה מה יגלו הבדיקות אחרי החגים.

גם פה הרבה מתעניינים ומנסים לסייע בכל דרך שזה דבר מרגש ומדהים בעיני.

מזל טוב לכל מי שכתבו פה שנישאו בשעה טובה או נולדו להם ילדים.

שתהיה לכולנו שנה מקסימה והמון בריאות.

עריכה אחרונה על ידי yossy

פורסם

כל יום מברך שקמתי ויכול ללכת להשתין לשירותים ולא על הרגליים.

מקווה להמשיך כך גם ב 20 השנה הבאות

אח"כ נראה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...